Доволни ли сте от следящия ви бременността лекар/ка?

• 19 796
  • 210
  •   1
Отговори
# 180
Не може на лекар гинеколог нищо да не му говори информацията , че си над 35г. ! #Crazy Нищо дори и не намекнаха за генетични консултации  Shocked.

Възрастта не е порок......Аз пък бях благодарна,че докторката ми не ме стресира с това,че съм на 36г. Аз също съм на мнение,че често се спекулира с възрастта над 35г. Щом всичко  е нормално, няма индикации за някакъв проблем - защо да се вкарваш в допълнителни филми.....То няма вече гаранции и за под 35г. дали всичко ще е наред.......А и в последно време ми се струва,че се е увеличила възрастта, на която жените раждат(дори и 1 дете).......Ако си притеснителен човек и искаш да се успокоиш - ще си направиш гинетична консултация или амнио независимо от възрастта.

# 181
Aбсолютно подкрепям по-горното мнение.Аз  родих на 35 и съм много благодарна на лекаря ми,че взе всичко под внимание без да ме стресира.А гаранции наистина няма,дори са по-склонни да подценяват рисковете при по-младите.Каквото зависи от нас го изискваме,а какво ще става...Божа работа.

# 182
При първата бременност не бях доволна  Twisted Evil но сега да - д-р Иван Димитров МЦ Люлин Мед  Peace

# 183
  • София
Много доволна. Бременността ми следеша д-р Андреева от Щерев. Винаги ми е обяснявала всичко, по всяко време можеше да я потърся, много внимателна, а и си разбира от работата. Не съм имала проблемна бременност, но в началото имаше малък хематом, е тя ме успокои и допринесе за това, да не се шашкам. Бях на 34 години, първа бременност, но според нея това е една съвсем нормална възраст за забременяване.

# 184

Опазил Господ ...  fingerscrossed ! Разбира се , че не е   Grinning Peace !

...Ако си притеснителен човек и искаш да се успокоиш - ще си направиш гинетична консултация или амнио независимо от възрастта.
Въпросът обаче - ако си притеснителен и неинформиран , какво можеш да направиш ...? Rolling Eyes
Съгласна съм , че за която и да е бременна не е полезно да бъде стресирана   Peace, но има много начини да бъде поднесена и разяснена  една информация.
Още повече , че в случая инфото  бе спестено не от някаква невинна деликатност , а от факта , че на  въпросното място преглеждат на конвейр .  Peace

# 185
Въпросът обаче - ако си притеснителен и неинформиран , какво можеш да направиш ...? Rolling Eyes
Ако, ако ...
Ти нали си информирана, явно имаш и възможност да ходиш и при друг лекар. Има една огромна подробност, която софиянки често пропускате – имате и избор на специалисти. Специалисти по генетика има само в няколко града.
А че в женските консултации по каса прегледите често са на конвейер, предполагам.
То някъде и детските консултации са така.
Не се кахъри, щом имаш лекар, на който се доверяваш - чудесно Peace
Дали са излишни генетичните консултации, БХС, амнио  – ами, всичко е добре, щом свършва добре  Grinning

# 186

Още повече , че в случая инфото  бе спестено не от някаква невинна деликатност , а от факта , че на  въпросното място преглеждат на конвейр .  Peace

Неинформиран......Говорим за млади хора, нали? Интернет вече не е лукс, книгите - също. То дори от толкова много информация и глава може да те заболи.......

В тази връзка се сещам за пластичните хирурзи.......Една жена като тръгне да си избира червило, лак, парфюм и пр. обикаля магазините, не влиза само в един, нали така........Търси и избира....Пък като чуе за някое светило по медицина и веднага му се доверява - без ни най-малко да си направи труда да проучи дали наистина е светило, дали е легален бизнеса му и пр. Та тук не знам чия е вината - на доктора, или на жената.......Понякога за един парцал се информираме много повече(кога е намалението, кой е дизайнера, в кой магазин), отколкото за това кой ни лекува. И ако ние не си отстояваме правата - ще продължават да ни броят за конвейр.......

Пък щом преглеждат на конвейр - избора е твой - сменяш доктора. Аз така направих. Тръгнах първо при един доктор. Първият път ми обърна много внимание....След това имаше още 3 пъти, през които обаче все едно гледаше през мен, имах чувството,че съм му в тежест, че му губя времето едва ли не(пък си плащам добре!).....Върха бе, когато при проблем с бременността в почивен ден аз му звънях през 5 мин. и той не си вдигна телефона.......Съжалявам....Но той не е единствения доктор.....Отидох при друг и при него си изкарах бременността до край.....

# 187

Неинформиран......Говорим за млади хора, нали? Интернет вече не е лукс, книгите - също.
Даа , само че за съжаление не винаги е така  Grinning Много зависи кой за какво си ползва нета .... Wink  Grinning
....Пък като чуе за някое светило по медицина и веднага му се доверява - без ни най-малко да си направи труда да проучи дали наистина е светило, дали е легален бизнеса му и пр.....Понякога за един парцал се информираме много повече(кога е намалението, кой е дизайнера, в кой магазин), отколкото за това кой ни лекува.
Това и аз не го разбирам    newsm78 Thinking... и  само доказва , че влизането в нета е било в превес на чата ...  Grinning: Peace
Понеже говорим за лекари , самите специалисти признават , че изследванията в ранните седмици на Б , или така наречения ранен скрийнинг не са достатъчно популярни , а в случая са добра превенция .
 Но съм далеч от мисълта , че вина имат пациентите за това , че не са чели за него .

И ако ние не си отстояваме правата - ще продължават да ни броят за конвейр.......
На 100 % съгласна ! Точно затова повдигам въпроса ... Защото лечение по каса не би трябвало да е равносилно на посредственост ! Peace
Още повече ,че за съжаление  повечето хора имат възможност да ползват само този вариант ...  Confused

/Мама Цоцоланка , респект за цифрите в подписа !/

# 188
  • У дома... някъде
Не мога да кажа че съм доволна,но не съм и недоволна. PeaceВ смисъл жената прави това,което се очаква от нея,само ме дразни това,че трябва аз да питам за 100 неща и тя отговаря малко насила един вид,което е що годе нормално за лекар си мисля. ThinkingИначе си е професионалист и досега съм нямала оплаквания или претупвания на прегледи.

# 189
много съм доволна, гинеколога ми е внимателен и прецизен.

# 190
  • София
Много съм доволна.
Ходя си в нашата поликлиника при АГ.
Всичко, каквото я питам, ми отговаря и е много внимателна.
И всеки път ме гледа на ехограф!
И ФМ ми направи.
И не плащам нищо - по принцип всичко си е включено в програмата Майчино здравеопазване.
За жени над 35 има 5 ехографа - така че възползвайте се.

Миналия път ЖК ни водеше една акушерка, само ни мереше тумбаците и килограмите и ни разказваше приказки някакви.

# 191
  • в ябълковата градина
Аз също съм доволна.
Имена да казвам ли?
Но, след като родих го препоръчах на една приятелка, тя не е доволна
Явно всеки има различни очаквания към лекаря си.

Моят беше Максим Клисурски от клиниката на Майчин дом, София.

Последна редакция: сб, 02 окт 2010, 09:33 от Gulia

# 192
Момичета споделете имената за да ни стане по-ясно. Hug

# 193
Аз съм доволна от следящия ми доктор по ЗК, а от края на седмия месец ходех паралелно и при докторката, която избрах за раждането  Peace

# 194
По-доволна от това здраве му кажи  Laughing Водих си консултации и раждане при Петинка Цветкова във Варна.Изключително мила и забавна жена.Обесняваше ми абсолютно всичко,дори стоически изтърпяваше най-тъпите ми въпроси EmbarassedДори след като родих при нея 2 пъти ми идва на посещение в болницата.Всекиму пожелавам такав късмет  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт