17 СОУ в „Западен парк“

• 100 080
  • 503
  •   1
Отговори
# 75
  • София
И аз мисля, че най-добре се учи език в езикова гимназия

# 76
17то има претенцията да е езикова гимназия и, ако имаше читави учители децата щяха да научат езика и без частни учители.Много сериозно са застъпени и препускат презглава.Пак повтарям - лошо няма, идеята е отлична, но изпълнението е гола-вода.Имаме частни учители, за да вървим по материала.Не си и спомням колко учителки се смениха по езиците за тези 6 години...Синът ми понаучи френски, но като цяло на училището му липсват качествени учители, което е доста сериозен проблем.В края на тази лятна ваканция на вратата на школото висеше табела, че се търсят учители по фр. ез., география и информатика...с висше образование!Учителите се сменят постоянно и обучението по тази причина е на много ниско ниво.Спасяваме се поединично...
Мога романи да изпиша за всеки учител конкретно, но само ще ви споделя основни проблеми - например дават се домашни и никога не се проверяват, няма време за преподаване и ние родителите имаме задължения да довършваме у дома, не се нанасят оценки, нито забележки и ние изобщо не сме в час какво става.Като оценки се пишат на минимум - само писмените тестове и никаква заинтересованост да се извадят знанията на децата и като резултат и децата са немотивирани и оставени на самоподготовка!Говоря за всички предмети, не само езиците...

# 77
  • София
Bobka  Simple Smile Синът ми е във втори клас.

# 78
  • София
Не съм чувала,17 СОУ да има претенции за езикова гимназия,то е училище с ранно чуждоезиково обучение.Дъщеря ми не ходи на частни уроци,след четвърти клас не беше особено мотивирана да учи по френски и оценките и бяха между 4 и 5.Тази година каза,че много и се учил френски и резултатът е налице-шестици и понякога петици, а учителката е една от най-възрастните и строги преподаватели.Аз лично нямам лоши впечатления от нито един учител на голямото ми дете,имам разочарования единствено от щерка ми-ужасно я мързи,а изискванията на нейните учители са високи.Имам приятелки,които преместиха децата си от 17-то да завършат седми клас в кварталните училища,за да изкарат високи оценки за дипломата.
Мисля,че когато се учи редовно, децата се справят с всички предмети, а текучеството при учителите е повсеместен проблем.
А колкото до научаването на един език,разбира се, най-добре е в езикова гимназия и се надявам дъщеря ми да продължи обучението си в някоя такава.

# 79
  • София
mamaniki, от пети клас в 17-то се изучава английски език и децата го възприемат с голяма лекота,след трудния френски.Немският език също е с трудна граматика и предполагам, че и синът ти ще овладее английски език с лекота след време, ако го запишеш в 18-то.И аз се колебаех за сина ми между двете училища, избрах 17-то заради близостта му до вкъщи.

# 80
  • София
Много Благодаря  на krisena за съвета. И на мен това ми е идеята, да бъде близо до вкъщи. Съгласна съм абсолютно с zigizagi, че език се учи най-добре в езикова гимназия. Относно текучеството на учители в 17СОУ , това съм го чела и по други форуми. Сега Боби 1973, тотално ме разби с нейните коментари и пак ме хвърли в началото на моята одисея -"В търсене на училище".Вече бях почти навита да го записвам, а сега ......Вчера изтеглих документите за 32СОУ, но темата тук е 17 СОУ. Знам, че със няма идеално училище, знам , че всичко си зависи и от детето, но все пак всяка майка иска най-доброто. Мисля, че съм права.

# 81
# 82
mamaniki,
не позволявай на форума и мненията в него да определят решението ти. Всеки човек има субективни възприятия. И аз се чудех как може всички да са доволни от яслата на 51 ОДЗ, само аз не, но после се установи, че всички доволни са от 'б' яслена група...

Иди на място, ако трябва по времето, когато децата си тръгват, и говори с родителите. Разгледай училището, говори с директорката. Да, винаги може да ти наговорят хубави неща, които да не са точно така, но поне ти сама ще си създадеш впечатления.

Една позната смяташе детето й да кандидатства в Горна Баня и във Френския лицей. Каза, че се отказала точно, защото отишла по обед и видяла автопарка и шофьорите, прибиращи децата. Само това беше достатъчно да се откаже.

# 83
  • София
Благодаря ти много zigizagi  за разбирането и съветите, май точно това ще направя. Ще се разходя до там, ще се срещна и после ще взема решение!!! Всичко е много относително и субективно!!! Най-важно е детето ми да се чувства спокойно и да учи в нормална среда, а не при някакви психясали учители. Не спирам да следя все пак темата Wink

# 84
  • София
Виждам, че съм писала миналата година в темата за 17 СОУ като майка на първокласник. Сега съм вече майка на второкласник и ще споделя още малко спечатления от училището. Изключително предимство за мен е това, че децата до 4 клас учат само първа смяна и имат безплатна целодневна занималня. Имам приятелки, които записаха децата си в други уж елитни училища, но сега се ядосват, че от 2 клас вече нямат занималня или тя е платена, че децата са 2-ра смяна на училище, че нямат стол.
Аз продължавам да съм снай-положителни отзиви от нашето училище. От тази година имат и безплатен спорт- баскетбол за момчетата, вероятно има и вариант за момичетата, но аз не съм запозната с него. Simple Smile
Френски учат- много, малко, а зне мога да преценя, защото не знам езика, но детето ми засега учи със желание и знае песни, стихчета, думи, изрази.
По български и математика много ги натоварват, имат големи изисквания, ного домашни през уикенда, госпожата ни е много строга, но справеллива.
Миналата година имахме в класа 3 ромчета, сега останаха 2, догодина не се знае, но апк казва- доста с аспретнати, чисти, родителите им са грамотни, работят.
Ако днес трябваше да избирам училище за детето си, пак бих избрала 17. Simple Smile

# 85
  • Русе/София
,Вчера изтеглих документите за 32СОУ, ,
Може ли да ми кажеш защо си изтегли документите от там?Какво те разубеди?

# 86
Здравейте.
Знаете ли дали в училището има подготвителна група?

# 87
Една приятелка ми каза, че има. Но най-добре се обади по телефона и питай.

# 88
Направо мисля да отида.
Благодаря. Simple Smile После ще пиша.

# 89
,Вчера изтеглих документите за 32СОУ, ,
Може ли да ми кажеш защо си изтегли документите от там?Какво те разубеди?

Мисля, че погрешно си я разбрала или тя не се е изразила точно. Имала е предвид, че е изтеглила документите за 32-ро, в смисъл, че се е сдобила с тях, за да ги попълни. Сигурно ги е изтеглила от Интернет.

Общи условия

Активация на акаунт