МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас -тема 3

• 107 371
  • 1 485
  •   1
Отговори
# 1 335
със собствен лап топ съм-нищо не се плаща-има си безжичен интернет,към който се включваш,

п.п.да ви се оплача-нали от два дни се гърча в болки и си мислех,че е от контрахирането на матката,да ама не-болката се локализира ниско в корема и продължава по крака и към дупето,боли почти непрекъснато и доста силно,
след като цяла вечер пак "немеех",сутринта  акушерката ме завари с очи на бухал ,  
 стойка на инвалид,в окаян и отчаян вид Simple Smile,направо ми се ревеше,
дадоха ми аулин и алелуя сега съм ок,оказа се засегнат нерв най-вероятно,а иначе и матката се контрахирала Flutter,
това да раждаш за трети път и то на 33г. не е шега,пустото му ЕГН какво ли още ми готви Crazy

# 1 336
Здравейте,
днес в 16.25 ч. родих Вяра-2980,49 см.,
сега сме двете в една изключително приятна и уютна обстановка под грижовните погледи на персонала,
раждането не беше от най-леките,но пък резултатът е зрял и изключително активен Simple Smile,
лека вечер момичета,аз ще будувам -адреналинът ми е на мах. Grinning
Hug  bouquet БРАВО МИЛА ТИ СИ МАЙКА ГЕРОИНЯ НЕ ЗА ПЪРВИ ПЪТ ТИ ГО КАЗВАМ,ТИ СИ НАШАТА ГОРДОСТ.ПОЖЕЛАВАМ ТИ ДА СЕ ОПРАВЯШ БЪРЗО И ДА СЕ РАДВАШ НА МАЛКАТА ВЯРА .  love001

# 1 337
и аз бях с личен лап топ,но нямах много време за него

maimp,защо си чакала толкова дълго ами не си поискала обезболяващо по-рано? не се оставай да се мъчиш друг път.особенно там персонала е толкова отзивчив.и какви са тези глупости с егн-то.на 33-да родиш 3-ти път си е доста раничко дори

ох в тази тема влизам много рядко,защото завиждам на всички,които скоро ги очаква да раждат.толкова добре си прекарахме в болницата.постоянно се сещам за незабравимите първи мигове с беба

# 1 338
  • Бургас
Здравейте !
Гери,бързо оздравяване !  Hug

Открих случайно страницата на Дева Мария във Фейсбук  ТУК

# 1 339
Здравейте момичета . Честито на всички новообебели се мами , да са им живи и здрави мъниците  Hug  bouquet
Аз рядко пиша , но редовно чета , тъй като засега и аз съм се насочила да раждам в Девата. Притеснява ме обаче следния факт . Прави ми впечатление , че докторите от болницата предлагат да инициират раждане с медикаменти без то само да е започнало и без наличие на проблем . 
плацентата все още имаше"мегдан" за зреене,но главата беше ниско и мехура почти пред спукване,
д-р Дорийска ми даде възможност аз да реша......след около 10 секундно мислене отсякох,че се притеснявам да не родя в къщи Simple Smile и да действаме......да обаче действието се извърши с тройна доза окситоцин.....няма омекване на шийката и това си е-вероятно от порядъчното количество магнезий,което бях поела,
в крайна сметка накрая се стигна и до една много болезнена манипулация-издърпаха предната част на шийката Shocked-ей така бях-много болка.....,

Защо се прави това и каква е целта ? Защо лекарите продължават да го практикуват в новата модерна болница , след като много добре знаят , че това не е добро нито за майката , нито за бебето ?

Не визирам случаите , при които са изтекли водите или майката не получава нужното разкритие от самосебе си или други случаи с усложнения .Имам предвид случаите , в които това се предлага без кой знае каква ясна причина .

maimp , а ти защо си стояла цяла вечер с болки без да извикаш някой да ти даде обезболяващо , дори и това да са болки от контрахиране на матката след раждането ?

# 1 340
Манипулацията аз си я поисках след като ми разясниха,че така нещата ще се ускорят-вече бях на прага на силите си-предпочетох бърз и болезнен вариант пред дълъг и болезнен такъв Simple Smile,при мен с тройна доза окситоцин шийката не се изглаждаше Confused-така беше и при второто ми раждане,
иначе никой никого не насилва за нищо-разяснява се състоянието ти,както и на мен ми беше даден избор за датата на раждане,но поради гореспоменатите вече причини-две седмици в патология за задържане,още една седмица в нашите пак на легло,нисък плод,мехур пред спукване ,липсата на сина ми в продължание на почти месец-това направо ми късаше сърцето-та така....аз си взех решението,за което не съжалявам,
визирам ,че Вяра при появяването си беше с два пъти увита пъпна връв,същото се беше случило и на Васко-едва го спасиха,та изчаквайки нещата можеха и да се влошат....,освен това вече се чувствах страшно изнервена-при мен психиката е определящ фактор-започне ли да се клати-вземам радикално решение

Предложиха ми аулин,но тъй като аз реших ,че болките са от контрахираща матка -отказах и пих но-шпа,
да обаче ,когато боли от възпален нерв-но-шпа не помага Wink

# 1 341
лекари и акушери са внимателни ,ораторски настроени,обяснителни и разяснителни,
пуснаха ми и музика,когато ги запитах дали е необходимо да подскачам,за да си направя разкритието Laughing,
отговориха ми ,че е за предпочитане да танцувам Laughing,
тоновете на бебето се мереха през минути,докато вървях по коридора,
шегуваха се,за да вдигат настроението,въобще като за пред раждане обстановката е достатъчно предразполагаща Grinning,
Мама 89-ти ме застрелваш,аз след първото си раждане се зарекох,че повече деца няма да имам Embarassed-толкова "отрепана" се чувствах,
ти кога роди,кога си отдъхна,че мераци и за второ имаш-браво-желязна си Laughing

# 1 342
maimp Благодаря ти за разясненията за твоя случай  Hug
пуснаха ми и музика,когато ги запитах дали е необходимо да подскачам,за да си направя разкритието Laughing,
отговориха ми ,че е за предпочитане да танцувам Laughing,
тоновете на бебето се мереха през минути,докато вървях по коридора,

а по коридора вървя докато чакаше разкритие ли ? Защото аз като раждах първия път лекарката ми не ми даваше да си почина и минута и ме караше да вървя непрекъснато за да се ускори процеса с разкритието .

# 1 343
да-по коридора за разкритие,прочетох всички благодарствени писма,
разговорът между бебето и Бог,
надписите на пода,които са 3месец,6 месец,9 месец и
завършват с финал,
дотолкова се слях с атмосферата,че когато ме попитаха,на колко време получавам контракции-отговорих Регулярно-точно в зона 3-ти месец Crazy Laughing

# 1 344
И аз нали съм с контракции от средата на седмия месец, пих магнерод, но го спрях по свое желание (е предупредих и д-р Ризова), защото и прекомерното му пиене не е на хубаво. Сега, когато съм си в къщи ме стяга от време на време, но лежа повече. Дано бебуна е добре пък каквото сабя покаже  Rolling Eyes

И аз го пих по същите причини, но и аз не видях никаква полза от него! TiredЕдинствено като почивам повече и по рядко ми се стяга корема или поне като намаля да вдигам малкия! Whistling

Спрях магнерод-а в момента, в който д-р Ризова ми каза да не прекалявам и повече от 20 дни да не го пия, защото при раждането, може да имаме проблем.  #Crazy Аз така се притесних и реших по добре без него, пък каквото сабя покаже.  Rolling Eyes
Аз да споделя с вас, то при мен втора бременност, но по нищо не прилича на първата. Боли ме опашката и от долу срамната кост и аз си мисля, че това е признак, че таза се разширява  Thinking
И да питам удачно ли е да се прави 4д в последния месец или да се доверя на обикновения 2д?

# 1 345
  • Бургас
Здравейте момичета, вече съм на линия! Надявам се повече да не боледувам. Още веднъж ви благодаря за пожеланията. Hug

# 1 346
Гери радваме се, че си оздравяла и вече си на линия, че то ме заболяха кълките от стискане. Вече спокойно мога да идвам като знам, че си там Hug

# 1 347
Здравей Гери, радвам се че си преборила вируса  Hug
Аз да ти напомня за д-р Згурова, когато имаш време разбира се  newsm53

# 1 348
  • Бургас

Моляте, напомни ми за какво ставаше въпрос!  newsm78

# 1 349

Моляте, напомни ми за какво ставаше въпрос!  newsm78

Ами нали съм с Хашимото, в момента съм на Л-тироксин и питането ми беше: Дали, ще мога да кърмя пиейки Л-тироксин-а или трябва да го спра ?   love001

Общи условия

Активация на акаунт