МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас -тема 3

• 107 428
  • 1 485
  •   1
Отговори
# 195
  • Пловдив
Здравейте момичета, и аз да се запиша във вашия форум. Ще се записвам да раждам в Дева Мария, че термина наближава (12.03), но не зная трябва ли когато се записвам да нося картон, направление за раждане и др.  newsm78 . колко капаро се оставя? Извинявам се за глупавите въпроси но съм много объркана вече Simple Smile времето минава а  аз с нищо не съм подготвена. Simple Smile

Като се записваш няма нужда да ги носиш тези неща, ще са ти необходими когато постъпиш за самото раждане, заедно с камарата изследвания, които ги пише на първа страница темата и твоето АГ трябва да ти обесни.
Капаро може да оставиш 100 лв или 50% от сумата, зависи.Не се притеснявай, всичко ще е наред. Grinning

# 196
Айде и аз се записвам да следя темата!
Виждам познати никове от априлската темичка и това мноооого ме радва!!!
Аз съм с термин 08.04.2010 и смятам в началото на другата седмица(дано до тогава вече няма сняг) да скокна до Ветрен да се запозная с обстановката и да се позаинтересувам за цените на пакетите след като вече ще се работи с НЗОК.

На тези на които скоро им предстои раждане- леко и безпроблемно да е!!!

Поздрави и целувки на всичкиии!!! newsm51

Последна редакция: пт, 22 яну 2010, 11:53 от vesi_mesi

# 197
Миа71 не казвам че са ми били повече болките след пукането,а че твърде рано ми го пукнаха и ми започнаха напъните пак рано и напъвах безрезултатно.После изкараха бебето с лакът,но за целта се наложи да ме поотрежат..

# 198
Миа71 не казвам че са ми били повече болките след пукането,а че твърде рано ми го пукнаха и ми започнаха напъните пак рано и напъвах безрезултатно.После изкараха бебето с лакът,но за целта се наложи да ме поотрежат..

Аааа,да-има го и тоя момент-зависи кога ще го пукнат.Сега се сещам,че сега втория път го пукнаха преди пълното разкритие,за да ускорят нещата.Офффф,абе яд ме е,че не повярвах на Маципис като казваше,че е по-добре без окситоцин,но е вече късно.Както и да е,изтърпява се,важен е крайния резултат,нали така?Дори и така е за предпочитане пред секциото.Това е мое мнение де.

# 199
Ооо в сравнение със секциото е по-добре,определено..Аз имам фобия от такива клъцни-срежи  Tired
Но ще нахалствам за активно раждане аз -без система и без пукане на мехура  Crossing Arms

# 200
Ооо в сравнение със секциото е по-добре,определено..Аз имам фобия от такива клъцни-срежи  Tired
Но ще нахалствам за активно раждане аз -без система и без пукане на мехура  Crossing Arms
newsm10

# 201
mama89 и kandi бяхте ли днес на запис на тонове ,ако сте били да ми кажете кой беше на работа ,аз не успях да ида т.к.  не се чуствах добре.

# 202
mama89 и kandi бяхте ли днес на запис на тонове ,ако сте били да ми кажете кой беше на работа ,аз не успях да ида т.к.  не се чуствах добре.
аз бях одеве при Драгнева, а видях също и др. Хубчев и др. Ризова.
в понеделник в 8 сутринта ще ме приемат

# 203
Здравейте бъдещи и настоящи майчета!   bouquet Първо - да са ви живи и здрави рожбите и много да ви радват и усмихват и през новата 2010 година! Неотдавна и аз станах майка в клиника Дева Мария, но още помня времето, когато с трепет следях историите на естествено родилите мами във форума. И тъй като вашите мнения много ми помогнаха, за да избера подходящото за мен лечебно заведение бих искала и аз да споделя своя опит, пък дано той да е полезен и на други, които в момента са на кръстопът.  Simple Smile

Като цяло съм много доволна от лекарския екип, който помогна активното ми раждане да бъде такова, за каквото съм си мечтала. Отидох в болницата с доста сериозно разкритие, така че можах да избегна системите, а също така и клизмата. Екипът ми позволи да се движа относително свободно по време на контракциите (забранено беше сядането и лежането настрани), а също така ме окуражи да напъвам клекнала, което за мен е по-добрият вариант от напъните в легнало положение. Wink  Всички бяха много мили и търпеливи, а атмосферата беше наистина отпускаща - аз лично отидох към 01:00 часа вечерта и бях единствената родилка в предродилна. Накратко, имайки предвид българските болнични практики, за мен това беше перфектното болнично раждане.  Peace Грижите за родилките и бебоците после също са на високо ниво.
Не така стоят нещата обаче с последващите грижи за лактацията на родилката (или по-скоро с липсата на такива). Практиката на болницата е през първите 24 часа децата да се хранят с АМ и чак след това да се започне с опитите за поставяне на бебето на гърда.  Thinking На мен лично три пъти ми беше отказана помощ да поставя детето на гърда (веднъж от лекарския екип, който водеше раждането; веднъж от акушерката, която беше на смяна, когато с бебчо ни свалиха в отделението и веднъж от акушерката, която се падна на смяна за първото хранене). В крайна сметка се наложи да повиша тон, за да убедя последната да ми помогне.  Crazy
Задължително се спазва 3-часовият режим, за който майката трябва да се "пребори" и да "покаже на бебето кой е шефа" (цитирам персонала на болницата между другото).  Да не забравяме и "чаената паузичка само на глюкоза от 24:00 до 6:00, за да им почиват стомахчетата".  Shocked
Честно казано, не знам дали ще се намери съвременен източник, който да подкрепи тези практики. Лично моето усещане беше и е, че аз и моето бебе не сме в ръцете на особено компетентен персонал, който може да даде адекватни съвети и подкрепа по отношение на кърменето. Не че изобщо ни е оказвана някаква.  ooooh!
Силно се надявам моята история да е изолиран случай. Четяйки немалкото постове на момичета, които имат проблеми с лактацията обаче, оставам с впечетлението, че не е така. Защото ако имахме надеждни консултанти по кърменето нямаше да се оплакваме една на друга по форумите.
За тези, които се интересуват ето един линк, който според мен въплащава всичко, което грижите за успешното кърмене трябва да са: http://www.bebemamabg.com/index.php?option=com_content&task= … =25&Itemid=38.
Всеки може да си направи изводите, доколко Дева Мария отговаря на описаните критерии.
В заключение искам да се извиня ако някой се е почуствал лично засегнат от написаното. В крайна сметка това е просто едно субективно мнение, с което никой не е длъжен да се съобразява. Наистина ви желая всичко най-хубаво и най-вече - здрави и усмихнати дечица!  Heart Eyes

# 204
ЗДРАВЕЙТЕ БЪДЕЩИ МАМИ Simple Smile ЧЕТА ВИ ОТ 2 СЕДМИЦИ И СЕ ПРЕСТРАШИХ И АЗ ДА СЕ ВКЛЮЧА В ОТБОРА ЗАЩОТО СТЕ МИ СТРАШНО СИМПАТИЧНИ! И АЗ СЕ ЗАПИСАХ ЗА ДЕВА МАРИЯ ОЩЕ ПРЕДИ 3 МЕСЕЦА ТЕРМИНА МИ Е ЗА 7.02 И ЧАКАМ ВСЕКИ МОМЕНТ БЕБКА ДА РЕШИ ДА ИЗЛИЗА Simple Smile ЖЕЛАЯ МНОГО УСПЕХ НА ВСИЧКИ И ЗДРАВИ БЕБЧЕТА!!! ПОНЕЖЕ ОТ ПОЛОВИН МЕСЕЦ РЕДОВНО ЧЕТА ТЕМАТА И ИМАМ ЧУВСТВОТО ЧЕ ВИ ПОЗНАВАМ ОТДАВНА ТАКА И mama89 РЕДОВНО ВЛИЗАМ ДА ПРОВЕРЯ ДАЛИ ИМА НОВИНИ ОКОЛО ТЕБ ЗА БЕБКА СЕГА РАЗБАХ ЧЕ НА 25 ВЛИЗАШ ЖЕЛАЯ ТИ МНОГО КЪСМЕТ БЪДИ СПОКОЙНА СТИСКАМ ПАЛЦИ  Hug

# 205
ЗДРАВЕЙТЕ БЪДЕЩИ МАМИ Simple Smile ЧЕТА ВИ ОТ 2 СЕДМИЦИ И СЕ ПРЕСТРАШИХ И АЗ ДА СЕ ВКЛЮЧА В ОТБОРА ЗАЩОТО СТЕ МИ СТРАШНО СИМПАТИЧНИ! И АЗ СЕ ЗАПИСАХ ЗА ДЕВА МАРИЯ ОЩЕ ПРЕДИ 3 МЕСЕЦА ТЕРМИНА МИ Е ЗА 7.02 И ЧАКАМ ВСЕКИ МОМЕНТ БЕБКА ДА РЕШИ ДА ИЗЛИЗА Simple Smile ЖЕЛАЯ МНОГО УСПЕХ НА ВСИЧКИ И ЗДРАВИ БЕБЧЕТА!!! ПОНЕЖЕ ОТ ПОЛОВИН МЕСЕЦ РЕДОВНО ЧЕТА ТЕМАТА И ИМАМ ЧУВСТВОТО ЧЕ ВИ ПОЗНАВАМ ОТДАВНА ТАКА И mama89 РЕДОВНО ВЛИЗАМ ДА ПРОВЕРЯ ДАЛИ ИМА НОВИНИ ОКОЛО ТЕБ ЗА БЕБКА СЕГА РАЗБАХ ЧЕ НА 25 ВЛИЗАШ ЖЕЛАЯ ТИ МНОГО КЪСМЕТ БЪДИ СПОКОЙНА СТИСКАМ ПАЛЦИ  Hug
Благодаря ти  Hug
много късмет и на теб и добре дошла в нашите редици

# 206
  • Пловдив
sweet*belly - определено си изолиран случай, мен ме натискаха да кърмя и да слагам на гърда, ама като не става-не става,Съвсем в реда нещата е бебешки стомах от 20 мл да си почива 6 часа.Аз свикнах сина си на режим и съм си добре, нагоди се после и към 4 часовите паузи.Не съм естествено родила - и такива раждаме в тази болница.След като не си доволна защо не се оплака там, а тук?Как така на мен никой нищо неми отказа, а все на прясно регистрираните...
цветиту мила, не викай, изклюти тоя капс лок и добре дошла и на теб!

# 207
 Grinning ще чакаме радостната новина за теб надявам се psihologi  да ни информира как си аз сам като твоя пакет ти какво си взимаш за там аиде може ако мойто решо по-рано да се засечем че сме и наборки Simple Smile

Последна редакция: пт, 22 яну 2010, 18:31 от цветиту

# 208
ГОРГОНА ще извиняваш аз от вълнение не от лоши чувства  Embarassed

# 209
sweet*belly разказът ти за кърменето направо ме отчая  Tired Аз съм много ЗА кърменето на поискване,без АМ и без Глюкози и без вода и без часови режим.Абее,болна тема ми е..Кой ще ми забрани да си кърмя бебето на поискване? Те нали ще спят при нас бебетата?  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт