МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас -тема 3

• 107 412
  • 1 485
  •   1
Отговори
# 210
  • Пловдив
sweet*belly разказът ти за кърменето направо ме отчая  Tired Аз съм много ЗА кърменето на поискване,без АМ и без Глюкози и без вода и без часови режим.Абее,болна тема ми е..Кой ще ми забрани да си кърмя бебето на поискване? Те нали ще спят при нас бебетата?  Thinking

Ако искаш бебето ще спи при теб и ще си го кърмиш.
Аз като не можах да кърмя, детето ми е на АМ и на режим - пак расте добре и си качва.

# 211
   Добър вечер. Ходих аз днес на тонове, че снощи нещо имах контракции, ама то не били контракции, та се изложих с второ раждане, пък не мога да се усетя. Мама 89, бях при твойта доки, много мила и възпитана, и внимателна жена, нищо не усетих от прегледа за разкритие, направо не можах да повярвам. Ай, до понеделник сутринта.

# 212

Аз като не можах да кърмя, детето ми е на АМ и на режим - пак расте добре и си качва.
Сигурна съм че расте бебчето ти.Зълва ми изгледа и двете си деца изцяло на АМ.Нищо лошо няма в това.Самата аз преди да открия форумът бях заявила че няма да кърмя и че ще раждам с операция.Това беше докато бях бременна с първото.Откакто го открих обаче видях и другата страна на монетата.В резултат родих нормално и кърмих 1г8м.Таа сега това ми е малко идея фикс.Мисля вече че не би могло да бъде иначе,ако ме разбираш..

# 213
  • Пловдив

Сигурна съм че расте бебчето ти.Зълва ми изгледа и двете си деца изцяло на АМ.Нищо лошо няма в това.Самата аз преди да открия форумът бях заявила че няма да кърмя и че ще раждам с операция.Това беше докато бях бременна с първото.Откакто го открих обаче видях и другата страна на монетата.В резултат родих нормално и кърмих 1г8м.Таа сега това ми е малко идея фикс.Мисля вече че не би могло да бъде иначе,ако ме разбираш..

Разбирам , естествено.Просто винаги съм се чудела защо аджеба в този форум не се уважава правото на избор:ти искаш да родиш естествено и да кърмиш, аз искам , ама не мога и избирам най-доброто , което мога за детето се.
Объркано се изказах нещо..., но съм сигурна, че ми разбра мисълта. Simple Smile

# 214
Горгона кой в случая не уважава правото ти на избор  Thinking
Всеки е в правото си да решава сам за себе си и за детето си.. Peace

# 215
Момичета тук се превърна на махленска свада...  Naughty Crossing Arms

# 216
  • Пловдив
Момичета тук се превърна на махленска свада...  Naughty Crossing Arms

Не се е превърнало в махленска свада, това е форум и всеки си казва мнението.

Просто както новорегисрираната девойка има мнение протов АМ и режим на хранене- така аз имам мнение за тях.
Както и да е, няма да спамя повече.

# 217
Горгона с какво мляко ги захранват бебоците? И ти после на същото ли продължи или го смени с друго newsm78

# 218
  • Пловдив
Горгона с какво мляко ги захранват бебоците? И ти после на същото ли продължи или го смени с друго newsm78

Захрнават ги с Хумана, но имат и Нан Сензитив за деца с по-чувцтвителни стомахчета.Борис се запичаше от Хуманата, минахме го на Сензитива и до днес си е на него.

# 219
Вън е нещо страшно и ужасно,моля се тока да не го спрат,че ако ме хванат родилни контракции ще замръзна каквато съм зиморничева.А и докато ида  до Ветрин може и в колата да родя като Инджи  Joy

# 220
Вън е нещо страшно и ужасно,моля се тока да не го спрат,че ако ме хванат родилни контракции ще замръзна каквато съм зиморничева.А и докато ида  до Ветрин може и в колата да родя като Инджи  Joy
а на нас ни взеха климатика за ремонт и сега няма да ви казвам какъв студ е  cold cold cold
аз май наистина ще устискам до понеделник. акой беше за утре да ражда?

# 221
Здравейте,записвам се към вашата банда   bouquet
Предстои ми секцио,термина ми е на 16.05 но от сега започвам да търся къде и кой да извърши оперативно раждане.Някой знае ли вече Дева Мария дали е по ЗК или още не е минала процедурата?Някакви препоръки,съвети давайте моля ви че съм голямо шубе  Grinning
Аз отивам назад да ви почета още...

# 222
  • Бургас
Вън е нещо страшно и ужасно,моля се тока да не го спрат,че ако ме хванат родилни контракции ще замръзна каквато съм зиморничева.А и докато ида  до Ветрин може и в колата да родя като Инджи  Joy
а на нас ни взеха климатика за ремонт и сега няма да ви казвам какъв студ е  cold cold cold
аз май наистина ще устискам до понеделник. акой беше за утре да ражда?

Мисля, че беше Тани! newsm78  И Кенди май... Ако не се лъжа разбира се. Тани обади се, на линия ли си още? Плами, не се притеснявай в понеделник да ме търсиш на рецепция. Кажи на момичетат, те ще ми се обадят да дойда. Hug

# 223
  • Бургас
Здравейте бъдещи и настоящи майчета!   bouquet Първо - да са ви живи и здрави рожбите и много да ви радват и усмихват и през новата 2010 година! Неотдавна и аз станах майка в клиника Дева Мария, но още помня времето, когато с трепет следях историите на естествено родилите мами във форума. И тъй като вашите мнения много ми помогнаха, за да избера подходящото за мен лечебно заведение бих искала и аз да споделя своя опит, пък дано той да е полезен и на други, които в момента са на кръстопът.  Simple Smile

Като цяло съм много доволна от лекарския екип, който помогна активното ми раждане да бъде такова, за каквото съм си мечтала. Отидох в болницата с доста сериозно разкритие, така че можах да избегна системите, а също така и клизмата. Екипът ми позволи да се движа относително свободно по време на контракциите (забранено беше сядането и лежането настрани), а също така ме окуражи да напъвам клекнала, което за мен е по-добрият вариант от напъните в легнало положение. Wink  Всички бяха много мили и търпеливи, а атмосферата беше наистина отпускаща - аз лично отидох към 01:00 часа вечерта и бях единствената родилка в предродилна. Накратко, имайки предвид българските болнични практики, за мен това беше перфектното болнично раждане.  Peace Грижите за родилките и бебоците после също са на високо ниво.
Не така стоят нещата обаче с последващите грижи за лактацията на родилката (или по-скоро с липсата на такива). Практиката на болницата е през първите 24 часа децата да се хранят с АМ и чак след това да се започне с опитите за поставяне на бебето на гърда.  Thinking На мен лично три пъти ми беше отказана помощ да поставя детето на гърда (веднъж от лекарския екип, който водеше раждането; веднъж от акушерката, която беше на смяна, когато с бебчо ни свалиха в отделението и веднъж от акушерката, която се падна на смяна за първото хранене). В крайна сметка се наложи да повиша тон, за да убедя последната да ми помогне.  Crazy
Задължително се спазва 3-часовият режим, за който майката трябва да се "пребори" и да "покаже на бебето кой е шефа" (цитирам персонала на болницата между другото).  Да не забравяме и "чаената паузичка само на глюкоза от 24:00 до 6:00, за да им почиват стомахчетата".  Shocked
Честно казано, не знам дали ще се намери съвременен източник, който да подкрепи тези практики. Лично моето усещане беше и е, че аз и моето бебе не сме в ръцете на особено компетентен персонал, който може да даде адекватни съвети и подкрепа по отношение на кърменето. Не че изобщо ни е оказвана някаква.  ooooh!
Силно се надявам моята история да е изолиран случай. Четяйки немалкото постове на момичета, които имат проблеми с лактацията обаче, оставам с впечетлението, че не е така. Защото ако имахме надеждни консултанти по кърменето нямаше да се оплакваме една на друга по форумите.
За тези, които се интересуват ето един линк, който според мен въплащава всичко, което грижите за успешното кърмене трябва да са: http://www.bebemamabg.com/index.php?option=com_content&task= … =25&Itemid=38.
Всеки може да си направи изводите, доколко Дева Мария отговаря на описаните критерии.
В заключение искам да се извиня ако някой се е почуствал лично засегнат от написаното. В крайна сметка това е просто едно субективно мнение, с което никой не е длъжен да се съобразява. Наистина ви желая всичко най-хубаво и най-вече - здрави и усмихнати дечица!  Heart Eyes

Здрасти, след като си раждала при нас, защо не си се включила по-рано?! Как се казваш ти и бебето?
Най-важното, знаеш ли, или помниш ли коя от всичките акушерки беше толкова не любезна, че ти е отказала да ти даде съвет относно кърменето.

# 224
    Сайки, аз съм в понеделник, надявам се да не истерясам и да не се наложи да се занимаваш с мен.
   Абе да питам- имам някакви индикации за разболяване, предполагам, че ако имам хрема, ще ме върнат и няма да ме оперират. Какво ще кажете по въпроса?

Общи условия

Активация на акаунт