Майчинството счетоводно - 26

• 38 192
  • 741
  •   1
Отговори
# 15
A-ха, ясно.

Благодаря!   bouquet

# 16
Здравейте и благодарности за темата.  bouquet
Искам да помоля за съвет.Скоро ми изтича платеното майчинство, а след това ще взимам 240 лв.Предстои ми да се върна наесен на работа,  а малкия ще ходи на ясла.Говорих със счетоводителката и тя ми каза че имам натрупани 56 раб.дни платена отпуска.Въпроса ми е, как ще е най-добре да се направи-първо да си пусна отпуската или да си карам 4 месеца на 240 лв и 2 месеца(приблизително)преди да се върна на работа, да си пусна отпуската.Ако по време на платеното майчинство съм взимала например 1000 лв, това ще се отрази ли, ако първо си пусна отпуската?И въобще как се изчислява самата отпуска?
Благодаря предварително! Hug

# 17
  • София-Младост
Искам да помоля за съвет.Скоро ми изтича платеното майчинство, а след това ще взимам 240 лв.Предстои ми да се върна наесен на работа,  а малкия ще ходи на ясла.Говорих със счетоводителката и тя ми каза че имам натрупани 56 раб.дни платена отпуска.Въпроса ми е, как ще е най-добре да се направи-първо да си пусна отпуската или да си карам 4 месеца на 240 лв и 2 месеца(приблизително)преди да се върна на работа, да си пусна отпуската.Ако по време на платеното майчинство съм взимала например 1000 лв, това ще се отрази ли, ако първо си пусна отпуската?И въобще как се изчислява самата отпуска?
Отпуска се изчислява на база предходен месец с отработени най-малко 10дни. Това ще е месец, още преди да излезеш в 45-дневния болничен най-вероятно.

# 18
Отпуска се изчислява на база предходен месец с отработени най-малко 10дни. Това ще е месец, още преди да излезеш в 45-дневния болничен най-вероятно.
Ама чакай, аз не съм бременна! LaughingМай се обърка... Peace

# 19
Нинче, въобще не се е объркала, отпускът ще ти се изчисли на база последен месец, в който имаш поне 10 отработени дни, а това ще е месец още от преди 45-дневния ти болничен  Wink

# 20
Ясно, благодаря!  bouquet
Ала-бала, извинявай! Embarassed
АЗ преди този болничен(45 дни), бях 1 месец в обикновен болничен.Преди това имам 7 раб.дни отработени за месец декември 2008.Значи ще се вземе базата от ноември 2008, така ли?

# 21
  • София
Момичета здравейте, много моля и на мен да помогнете относно изчисляването на болничните.
До момента имам издадени 3 обикновенни болнични, а на 21.01.2010 ми предстои 45 дневен болничен.
Трите болнични са за 7 дни (30.11-06.12.2009)
после за 30 дни (07.12-05.01.2010)
и последен обикновен за 15 дни (от 06.01-20.01.2010).
Брутната ми заплата е 1510 лв и днес получих СМС от НОИ, че са ми превели 971.52 лв, и въобще не мога да се ориентирам защо са толкова.
Много благодаря предварително.

# 22
  • Пловдив
Antoniya The One ,няма как да ти отговорим защо са толкова.За целта си извади пик код и ще следиш на страницата на НОИ колко,защо и кога ще ти предета пари
попълваш тази молба http://www.nssi.bg/content/spravki/Pr-11.doc и с личната си карта,лично отиваш в НОИ

# 23
  • София
А с този ПИК, ще мога ли да видя и вече изплатените болнични, или само тези на които им предстои изплащане?

# 24
  • 2 етажа над тавана
Здравейте.

Искам да попитам, тъй като през лятото ми предстои да родя и да изляза в майчинство, решила съм да се осигурявам поне оставащите дотогава месеци на по-висока заплата.
Въпросът ми е , ако се осигурявам на 750лв., каква ще е чистата сума, която ще ми плаща работодателя и колко ще отиват за  осигуровки?
Освен това, има ли начин да разбера колко ще ми е майчинството след това, при положение, че не съм се осигурявала на тази по-висока сума 12 месеца назад?

# 25
  • Пловдив
А с този ПИК, ще мога ли да видя и вече изплатените болнични, или само тези на които им предстои изплащане?

всички болничин от 2007 насам

Бабъл ,чистата сума е 593 лв.Осигуровките са 283 /работник+работодател/.Може да се сметне обезщетението,но трябва да кажеш кога ти започва 45 дневния и 12 м назад на каква сума са те осигурявали

# 26
  • София
Elfita много ти благодаря мила.   bouquet

# 27
  • 2 етажа над тавана
Бабъл ,чистата сума е 593 лв.Осигуровките са 283 /работник+работодател/.Може да се сметне обезщетението,но трябва да кажеш кога ти започва 45 дневния и 12 м назад на каква сума са те осигурявали

Към края на декември ме осигуряват на 296лв, а 45 дневния болничен започва мисля на 7 юни по мои изчисления.

# 28
  • Пловдив

Към края на декември ме осигуряват на 296лв, а 45 дневния болничан започва мисля на 7 юни по мои изчисления.

базата ти е юни09-май10.за всички месеци ми трябват суми и то точни
и какво значи към края на декември ме осигуряват на 296-това за декември ли е или за след това

# 29
здравейте Simple Smile
ако ме съкратят колко време ще съм на борсата и колко ще получавам ?

Общи условия

Активация на акаунт