Майчинството счетоводно - 26

• 39 384
  • 741
  •   1
Отговори
# 285
  • Пловдив
Здравейте, след подаването на болничният лист от работодателя в ТД на НОИ и завеждането му с входящ номер, след колко време НОИ са длъжни да го изплатят, 15 работни или 15 календарни дни?

15 работни,но обикновено по-рано превеждат парите

# 286
  • София
Здравейте, след подаването на болничният лист от работодателя в ТД на НОИ и завеждането му с входящ номер, след колко време НОИ са длъжни да го изплатят, 15 работни или 15 календарни дни?
15 работни,но обикновено по-рано превеждат парите
Благодаря, тъй като имам болничен от 30.11.2009-06.12.2009г., работодателят ми е го е представил в НОИ на 04.01.2010г., 15 раб. дни изтичат днес, значи другата седмица да го очаквам.

# 287
Здравейте пак,
преди два дена питах, но тъй като няма още отговор ще си повторя питането.
Има ли някъде текстът за молбата за отпуск от 135 до 410 ден, тъй като знам че тя е в свободен текст, но не съм на ясно какво да съдържа.
А трябва да дам коректно документи тъй като фирмата ми не са най-любезни.
Благодаря предварително.

# 288
  • Пловдив
Здравейте пак,
преди два дена питах, но тъй като няма още отговор ще си повторя питането.
Има ли някъде текстът за молбата за отпуск от 135 до 410 ден, тъй като знам че тя е в свободен текст, но не съм на ясно какво да съдържа.
А трябва да дам коректно документи тъй като фирмата ми не са най-любезни.
Благодаря предварително.

приложение 2 имаш ли го- в т 9 попълваш първия ден на 45 дневния болничен.в т 1 подчертаваш безсрочно,ако си на бесрочен ТД

До Управителя
На .................................................

МОЛБА

От ........................................................., ЕГН ............................................. на длъжност ................................................... в ............................................................

На основание чл.163, ал.1 от Кодекса на труда, чл.45,ал.1,т.2 от Наредбата за работното време, почивките и отпуските и приложените молба-декларация за изплащане на парично обезщетение при бременност и раждане на основание чл. 50 и 51 от КСО за остатъка от 135 до 410 календарни дни и акт за раждане на ...................................................................

Моля

Да ми бъде разрешено да ползвам отпуск за бременност и раждане за разликата от 135 до 410 дни за детето : ..............................................................., считано от .............................

Гр. Пловдив
Дата: ......................

Служител: ............................
/ .............................../

# 289
Здравейте!
Бих искала да попитам какво обещетение ще получавам при положение , че сумата на която ме осигуряват е 850 лв(февруари 2009-януари 2010г) , тя е различна всеки месец , но е приблизително толкова.На 15.02.2010г  излизам в 45 дни болнични преди раждане .
Благодаря Ви предварително!  bouquet

# 290
Съветвам всички мами,
ако може си извадете ПИК номер от НОИ. Чрез него в страницата на НОИ ще може да следите кога са подадени вашите болнични, какъв е статуса им и каква сума е преведена по вашата сметка.

Последна редакция: пн, 08 фев 2010, 20:30 от AnMary

# 291
  • София-Младост
Здравейте!
Бих искала да попитам какво обещетение ще получавам при положение , че сумата на която ме осигуряват е 850 лв(февруари 2009-януари 2010г) , тя е различна всеки месец , но е приблизително толкова.На 15.02.2010г  излизам в 45 дни болнични преди раждане .
Благодаря Ви предварително!  bouquet
Приблизително колкото ви е нетното възнаграждение.

# 292
Зная че въпросът ми не е за тук и предварително се извинявам за въпроса, просто се чудех къде другаде освен тук да го задам.
 Може ли някой да ми помогне с информация, какво се заплаща при дарение на апартамент? Много благодаря предварително!

# 293
  • София
Пак тук.

Значи моят казус е следния - водя се на работа във фирмата на бащата на бебето ми, но след новите промени за самоосигуряващите се ни идва трудно да плащаме осиг.вноски.Да уточня,че фирмата работи фиктивно и само аз се водя на работа в нея. Та,какви са вариантите аз да си запазя майчинството и същевременно временно да замразим или като се казва дейността на фирмата ? Разбрах,че мога да се преместя в друга фирма,но трябва да имам 1 раб ден.Как ще стане това като вече съм по майчинство и болничните се застъпват от тук нататък? Какви са условията нашата фирма да се замрази- задължително ли е всички плащания (данъци,осигуровки) да са извършени?

п.с. Ако има значение - имам 5 мес. на 145 лв, 4 на 1000лв, 2 на 2000 лв и от декември излязох в болничен.

# 294
  • София
Ива,мъжът ти трябва да се върне на работа в деня след като изтекат 410 те дни обезщетение за бременност и раждане.Годинката не е ориентир-броиш 410 календарни дни от датата на 45 дневния болничен.Мъжът ти подава приложение 12/работодателят му го представя до 3 дни в НОИ-изтеглете го от тук http://www.account-bg.info/e107/e107_plugins/links_page/links.php?cat.6/ и се връща на работа.Ти подаваш документи за отпуск за гледане на дете до 2 г

Елфи, извинявай, но имам 2 доуточняващи въпроса, аз като се водя на работа в една фирма, тя ли трябва да подаде тези 4 документа от мое име в НОИ или аз сама трябва да отида да ги подам. Имам предвид двете заявления и акта за раждане и декларацията?
 И другият ми въпрос е като се подадат документите и изляза в майчинство фирмата, към която съм назначена ще дължи ли нещо на НОИ като социално или здравно осигуряване за мен и ако да горе-долу в рамките на каква сума, осигуряват ме на 280 лв, за да знам ще дължа ли нещо и на фирмата?
Благодаря ти още веднжъ за изчерпателните отговори   bouquet Hug

# 295
  • Пловдив
iva_angel ,документите се подават от работаделят в НОИ.Ти не ходиш никъде.Докато с майчинство/болничен/неплатен работодателят плаща всеки месец 20,16 лв за 2010 г /независимо на каква заплата си осигурена/.Ако имате уговорка да ги поемаш ти добре /ако си фиктивно назначена и т.н/,но по принцип това също е задължение на работодателят

# 296
Elfita, pisi81 много благодаря за бързите отговори.
По принцип 11,2008 излизах болничен с ЛКК комисия, но гинеколожката ми незнае.
Оперираха ме по спешност от апендицит в Пирогов и след това имах куп проблеми благодарение на персонала  #2gunfire
Обадих се в НОИ, но странно и от там не ми дадоха сигурен отговор, но казаха че би трябвало 180 дни да са за календарна година и тези 35, които съм ползвала преди да не влизат. ooooh! Мислех, че те би трябвало да знаят как стоят нещата newsm78

# 297
  • София-България, Израел - където си поискам
Пак тук.

Значи моят казус е следния - водя се на работа във фирмата на бащата на бебето ми, но след новите промени за самоосигуряващите се ни идва трудно да плащаме осиг.вноски.Да уточня,че фирмата работи фиктивно и само аз се водя на работа в нея. Та,какви са вариантите аз да си запазя майчинството и същевременно временно да замразим или като се казва дейността на фирмата ? Разбрах,че мога да се преместя в друга фирма,но трябва да имам 1 раб ден.Как ще стане това като вече съм по майчинство и болничните се застъпват от тук нататък? Какви са условията нашата фирма да се замрази- задължително ли е всички плащания (данъци,осигуровки) да са извършени?

п.с. Ако има значение - имам 5 мес. на 145 лв, 4 на 1000лв, 2 на 2000 лв и от декември излязох в болничен.

фирмата няма да има дейност, но ти можеш да продължиш да се водиш там на работа по време на болничния се дължат само ЗО, което не е голяма сума и ще трябжа да е носят документите в НОИ.

# 298
  • София
jakinik,значи доколкото те разбрах,дори няма нужда да се прехвърлям в друга фирма ?  Simple Smile Просто тази спира временно дейност,а аз като служител в майчинство,оставам на работа в нея ? А относно неизплатените до момента осигуровки за предишни месеци - трябва ли да се внесе всичко преди да се замрази фирмата ? Много се надявам да е така,а проверявам тук,защото нашата счетоводителка каза,че трябва да се изплати всичко - и данъци, и осигуровки преди това. И не е споменавала,че може да остана във фирмата,а говорихме да се преместя в друга. Странно. Thinking То всъщност май по време на майчинство не мога да го направя,защото то няма как да бъде прекъснато... newsm78

Извинявам се за дългия пост и многото въпроси,но тук ми е надеждата.   bouquet

# 299
  • София
iva_angel ,документите се подават от работаделят в НОИ.Ти не ходиш никъде.Докато с майчинство/болничен/неплатен работодателят плаща всеки месец 20,16 лв за 2010 г /независимо на каква заплата си осигурена/.Ако имате уговорка да ги поемаш ти добре /ако си фиктивно назначена и т.н/,но по принцип това също е задължение на работодателят

Много благодаря, Елфи, точно това ме интересуваше   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт