Въпрос за ученическото бюро (моля не ми се смейте!)

• 12 444
  • 45
  •   1
Отговори
# 30
Верно, че беше пърокласник много отдавна, но за сметка на това пък мънечкото ще е тази година, та..

Първо, няколко човека вече се опитват да ме убедят, че от бюро изобщо нямало смисъл. Децата учели някъде, където им е удобно, включително на пода  Rolling Eyes или на масата в кухнята, или на масата в хола...
Децата учат, там, където им се създаде навикът. Т.е на бюрото. И трябва да им се обръща внимание на стойката. Да не са прекалено наведени. Да не се изгърбват...

Второ, вида на бюрото. Ще ми се да го използва поне до четвърти клас, ако не и след това. Има ли някакви специфични размери, модели и прочие - от една страна, да е ергономично и удобно, от друга страна - да е лесно за почистване и подреждане
Бюрото на сина ми го направихме по поръчка, когато той беше първи клас. Сега е 12-ти. И го ползва. Не е малко/детско, а нормално. Е, размерите не са като за офис мебел... bowuu Размери 130х75. Под бюрото има мебел с три чекмеджета. Всикото това на колелца. Размерите са 40 см. широко. Така остава достатъчно място. (за крачетата). И пак за да не се изгърбва...
Над бюрото направихме и една секцийка с рафтове. Там си държи учебниците...
Столът, който купихме беше от магазин за офис мебели.

Трето, мястото на бюрото. Доколкото си спомням, имаше нещо за позицията спрямо прозореца, и за комбинацията дневна/изкуствена светлина, ама какво беше точно, не помня.
Нашето е до прозореца. Но не поради някакви изисквания, просто там имаше място... Joy Joy Joy Joy

# 31

Първо, няколко човека вече се опитват да ме убедят, че от бюро изобщо нямало смисъл. Децата учели някъде, където им е удобно, включително на пода  Rolling Eyes или на масата в кухнята, или на масата в хола... Аз мисля, че бюрото е задължително, най-малкото защото има дисциплиниращ ефект - сядаш, за да учиш; като си научиш - ставаш.  Може и да греша, знам ли. Затова питам.

Абсолютно подкрепям, че детото трябва да има бюро и то именно поради съображенията, които и ти самата си изказала. Иначе технически погледнато едно дете наистина може да учи навсякъде, но бюрото поне в началния курс до 8-ми клас според мен е абсолютно необходимо.
Модели има всякакви, аз се спрях на един по-старомоден модел с чекмедженца и от двете страни. Така се събират всички нужни учебници вътре и има и ред в стаята и самото дете знае кое къде му е - е понякога де  Crazy Flutter, ако не е разхвърляно като моите  Joy

# 32
  • Sofia
Детето трябва да си има бюро Peace нашето е изчистено с чекмедже шкаф за учебници. Има подвижен плод за клавиатурата на компютъра и място за компютър, което вече не е много задължително ако има  лаптоп например. Бюрото е разположено под прозореца. Столът е с амортисьори и подвижна облегалка, с подлакътници. Доволна съм, все още не е счупен  Mr. Greenи е удобен за детето.

# 33
Снощи мерихме, чертахме, мазахме, явно ще трябва всичко да е по поръчка, но още не знам къде и как. Благодаря за идеите и весел ден! Hug

# 34
И за мен бюрото е задължителен елемент от ученическата стая и ученическия живот. За моите деца взех малки бюра - 1м дължина, с вграден контейнер. Може би би било по-удобно, ако контейнерът е на колелца - така той би удължавал работната площ като се извади изпод бюрото и се постави отстрани, а след приключване на работа се прибере отдолу. Бюрото на дъщеря ми е с надстройка - две лавици, където си държи повечето учебници, речници, поставките за моливи и всякакви боклучки, които иначе ще се мотат на плота и ще й пречат. Бюрото на сина ми е без надстройка, но ще се наложи да му поставя допълнително - като гледам каква неразбория е на плота, където се предполага, че трябва да стоят само учебниците по предмета, по който учи в момента.
Светлината е препоръчително да идва отляво - така дясната ръка, с която пише, няма да затъмнява/да хвърля сянка върху тетрадката. Изкуствената светлина също трябва да е идва отляво.
Подвижният плот за клавиатура на компютър е излишен, като дойде време децата ми да си имат компютри, със сигурност ще е лаптоп.
Столът е с повдигащ механизъм, така бюрото е със стандартна височина, а детето си наглася височината на стола, за да му пасва на ръста.

# 35
  • На черешата
 Ние взехме бюро, чиято височина се регулира от 62 до 84 см, без никакви рафтчета и чекмеджета.
Отделно имаме контейнер с 4 чекмеджета, който е на колелца та тя си го мести ту от дясно, ту от ляво, или пък го слага някъде от страни. Peace

# 36
Нуждата от бюро не подлежи на коментар, но мястото му според мен е пред прозореца. Някой по-напред писа, че в минутката, в която детето поглежда напред през прозореца, очите отморяват. Това е първото, което казват очните лекари за правилата при учене  - през известно време да се гледа надалече, за да релаксира очния мускул. Нашето бюро е пред прозореца и над него няма рафтчета и лавички /те са отстрани по стената, в непосредствена близост до бюрото/, а над прозореца в самият ъгъл с тавана, леко прикрита зад корниз, монтирахме луминисцентна лампа. Дъщеря ми я ползва най-вече вечер, но и в облачни дни, когато дневната светлина е малко. Тъй като е на високо светлината е доста равномерна разпределена върху целия плот на бюрото, не като от работна лампа, която дава рязка граница между осветяваната част и неосветената част от бюрото. Това са за мен важните неща - да се осигури здравословно място за учене. Хареса ми идеята за подмяна на колелцата стола с тапи. Не се премества напред назад постоянно, а предимството за промяна на височината си остава. Мисля да я приложа, когато дойде време малкия да е първокласник.

# 37
  • Там, където ме обичат
Да, бюро горещо препоръчвам.

Да се предвиди, така че светлината да пада от дясно.
Избери някакъв по-евтин материал например ПДЧ, щом ще го ползвате само до 4 кл. пък и лесно се почиства.
Избери чвят, който да не е агресивен - червен напр., за да не създава допълнително напрежение.
И да не забравя - НЕ купувай от учебните столчета на колелца - като започнат да се клатят първолаците насам-натам, забравят защо са на бюрото. Опитът ми показа, че е добре столът да е статичен за да е стабилна ръчичката на детето. Ако имаш още въпроси питай - досега съм поръчвала 4 уч. бюра, може и на теб да съм ти полезна. Успех.

# 38
  • На черешата
 Нашето е на колелца, не съм забелязала детето да се клати, абсолютно стабилно си е.  newsm78

# 39
Да ви кажа, вече се замислям дали наистина да не си направим собствен проект и да поръчаме бюрото  newsm78 Мъжа ми в момента е със задача да проучи къде изработват мебели по поръчка, какви са цените, кои производители са надеждни като качество и срокове и т.н. Моята задача е да измисля проекта. Естествено, ще направя оглед и на магазините, за да видя какво се предлага. Продължавайте обаче с идеите, ето че не само аз съм на тази "вълна", друго си е да се получи съвет от хора, които вече са се сблъскали с проблема  Peace

# 40
  • Там, където ме обичат
Да ви кажа, вече се замислям дали наистина да не си направим собствен проект и да поръчаме бюрото  newsm78 Мъжа ми в момента е със задача да проучи къде изработват мебели по поръчка, какви са цените, кои производители са надеждни като качество и срокове и т.н. Моята задача е да измисля проекта. Естествено, ще направя оглед и на магазините, за да видя какво се предлага. Продължавайте обаче с идеите, ето че не само аз съм на тази "вълна", друго си е да се получи съвет от хора, които вече са се сблъскали с проблема  Peace
И ние направихме нашите бюра по поръчка. Какво да се прави като са ни малки жилищата и трябва да се съобразяваме най-вече с размерите на помещенията.

# 41
  • София
Виждам тук, че масово се бърка къде е светлината на бюрото...аз имам здрави спомени от детството, а и в нета намерих следното:

"Децата, които пишат с дясната ръка, се нуждаят от светлина отляво, при левичари – отдясно. "

В противен случай ръката прави сянка върху буквите, пробвайте и ще видите. Аз също се замислям за бюро...ама наесен, когато застягам първокласничката.

# 42
  • софия
Сериозно се занимавам с разглеждане на бюра поне от 2-3 месеца, но не съм се спрала на нещо конкретно. Къде в София има най-богат избор? Обиколих Еником, Практикер и Метро.

# 43
  • Пловдив
И на мен в тази тема ми направи впечатление, че това доста се бърка.

"Децата, които пишат с дясната ръка, се нуждаят от светлина отляво, при левичари – отдясно. "

Точно това е правилото. Ако пишеш с дясна ръка и светлината ти идва от същата посока, т.е. - дясно, то тогава с ръката си правиш сянка. Светлината трябва да идва от другата посока, в стандартния случай - ляво.

# 44
чудя се как може да му е удобно на някой който пише с дясната ръка да му идва светлината пак отдясно? аз пиша и с двете ръце и когато пиша с дясната сядам така , че светлината да ми е от ляво. децата ми пишат с различни ръце - дъщеря ми с лявата, сина ми с дясната. бюрата ще са им към светлината т.е. под прозорците, но лампите ще са им от различни страни. някой ден ако се научат като мен с двете ръце могат да си сменят местата Wink пред нас има гледка право към Витоша и мисля че ще е идеално средство за отмора на очите. за столовете ще вземем с променяща се височина но без колелца. голями бюра с чекмеджета. все пак там ще прекарат доста време. бюрата ще са чамови по поръчка за да ми паснат на моите изисквания за размери.

Общи условия

Активация на акаунт