Въпрос за ученическото бюро (моля не ми се смейте!)

• 12 446
  • 45
  •   1
Отговори
# 15
За да няма "следи от одрано, от пластелин, глина, дупки от пергел и лепило" аз съм сложила върху работната площ, ако мога така да я нарека, подложки. Те спасяват около 98% от щетите.  Simple Smile

Ето снимка, но се вижда много малка част от бюрото.

http://good-times.webshots.com/photo/2254797880097576648GVOwbZ

Нашето бюро е разположено по същия начин като това на снимката ти!
Бюрото е задължително.там учи синът ми, там са му нещата за училище.За модели не мога да препоръчам.Ходихме по магазините с размерите в ръчичка и питаме, коментираме. Аз държах да е голямо. може въртящ се стол, но да има възможност за фиксиране.И моя малкия се катери по стола на баткото и всеки път треперя да не се изтърси.
Умишлено първокластникът няма компютър в стаята си, нито тв. но един ден живот и здраве/най-рано след 4-5 години/ ще има на бюрото си.

# 16
Бюро си трябва и е добре да е по-голямо, а не някоя смешна детска версия като играчка. Офисният стол също е много полезен, защото се регулира по височина - така няма нужда от маломерно бюро, което ще стане ненужно след 2 години. Но не вземайте от най-евтините модели. При тях височината се регулира с въртене на седалката и когато детето се върти все се променя. Вземете си стол с механизъм. Голямата площ пък дава шанс да се струпат отгоре всякакви учебници, приспособления, техника, лампи и какво ли не и пак да има достатъчно място за писане Mr. Green
Ние счетохме за най-практично "съставно" бюро - проста офисна маса с плот и 4 крака, а под нея отделно шкафче с чекмеджета. Плюсовете са най-вече малкото тегло и лесното разместване - дали за чистене, дали ако на дечко му щукне да си реаранжира стаята. Респективно "кубчето" с чекмеджетата може да минава и от ляво, и от дясно и съвсем извън бюрото, което дава гъвкавост.

# 17
Обичам мебелите да са по поръчка. По този начин мога да се съобразя с размерите на стаята и с нашите желания.
Бюрото трябва да е голямо, широко.
На него освен, че се учи се яде и пие! Mr. Green
Поне по бюрата на дъщерите ми могат да се намерят, освен учебници и тетрадки...също така чашки, чинийки, книги, листи с най-различни рисунки и т.н. Така, че колкото по-голямо, толкова по-добре!
Рано или късно се появява и компютър, не е лошо да се предвиди място и за него.
Под плота може да се монтира подвижна поставка за клавиатурата или Лаптопа.
Аз лично харесвам повече чекмеджета, различни размери. Имаме 4 малки чекмедженца, които са много удобни за "набутване" на гумички, моливи , химикалки и какво ли още не.
Имаме няколко малки шкафчета около бюрото, които са на крачета/а защо не и на колелца/.Така по-лесно се почиства отдолу.

Стола- въртящ се, на колелца /за съжаление риск за паркета/.Регулираща се облегалка и седалка.
За предпочитане тъмен цвят по разбираеми причини./по-малко личат следите от мастило , какао и сок/

# 18
  • Стара Загора
Бюрото е задължителна част от учебния процес. Такова учене по дивани ,по земята не го признавам .Относно размера мисля ,че е стандартен просто сменяш столчето в зависимост от височината на детето. А по въпроса за светлината е задължително да е до прозорец.

# 19
Lady-B имах предвид, че непрекъснато се върти- дори когато пише. Просто няма такъв къдрав почерк. За това уточних, че не говоря за всички деца, а само за тези които имат проблем с това да стоят на едно място повече от две минути. Аз лично се принудих да махна хубавия въртящ се и регулиращ се стол и да го сменя с обикновен. Сина ми е втори клас.

# 20
  • Варна
 Бюро - Работен кът - Това е задължително за ученика .  Naughty

Бюрото на сина ми е по поръчка по мой проект , направих ме го за първи клас и още го ползваме (сега е осми ) . С голям плот  за да има място и за монитора и за голям формат тетрадки и учебници . Отпред където е стола е леко заоблена форма , има един голям шкаф с два рафта и голямо чекмедже , от другата  стана е оставено място за компютъра и над него още едно чекмедже . За направата му отиде точно една плоскост която той сам си избра по цвят. Стола също по негов избор с подвижна седалка за височина и подвижен гръб.
 От малак има съм му създала навика да учи на бюрото е сега вече по рядко сяда да учи ,повече е на него за да играе на компютъра . Забравих под плота има подвижна поставка за клавиатурата  , за да не заема място на замият плод.
 Бюрото му е пред прозореца за да се ползва дневната светлина , за вечер има лампа закрепена на плота на бюрото .

# 21
  • Варна
Аз се спрях на ето този тип бюро

Съответно татко ни ще го направи с подходяща височина и ширина. От страни съм планувала да сложа само етажерки. Вътре в бюрото ще може да складира достатъчно неща. Виж проблема със столовете наистина ми е голям - нищо не ми хареса. Приимуществата на тези с колелцата са че на повечето им се регулира височината, ана голяма част от тях и височината на облегарките. Обаче тия колелца и въртеливото движение на стола ме навяват на мисълта за мноооооого време прекарано в игра  Mr. Green Дървените столове пък ми се виждат доста неудобни  ooooh! Та набирам идеи за конкретни модели столове

# 22
Бюрото на сина ми е по поръчка по мой проект

Добре звучи, може ли някаква снимка, че не съм много-много по представите?

# 23
  • Варна
BirdsFlu  ще потърся снимка на компютъра в къщи че сега пиша от този на работа  Laughing

# 24
http://tanciorka.snimka.bg/bulgaria/aksakovska-panorama.303702.9498823
виж и следващата снимка.Долу в контейнера сега е кутията на компа, а горе в дясно е телевизора.Него си ползва и за монитор.
Мой модел е.Отляво да е светлината.Когато го поръчвах на кръсника ме разубеждаваше, но сега даже не й е достатъчно Peace
Стол вземи по-голям да се регулира височината и да се ползва по-дълъг период от време.

# 25
Супер, благодаря за снимките  Hug

Никога не съм поръчвала мебели, винаги съм си купувала готови... Така като си правите проекти, задължително ли трябва да имаш познат, който да ти го направи, или всеки може да си поръча... И къде  newsm78

# 26
  • София
Дъщеря ми има две бюра - едно на което учи и едно по-малко за компютъра. Мисля, че това е удачен вариант, защото монитора и клавиатурата отнемат от работното пространство. Не съм доволна от формата на бюрото за учене, красиво е, но не е функционално. Срещу бюрото за компютър има диванче за да може да седне на него когато гледа филми.
Ето снимки. Не дават пълна представа, но все пак ..

http://hrina.snimka.bg/family/nov-dom.258001.6187794.big
http://hrina.snimka.bg/family/nov-dom.258001.6187797.big
http://hrina.snimka.bg/family/nov-dom.258001.6187820.big
http://hrina.snimka.bg/family/nov-dom.258001.6187785.big

# 27
  • Варна
 На мен ми ги прави познат той дава най вече идея как най рационално да се използва материала за да има по малко отпадък . Иначе аз съм от Варна и тук има доста фирми който правят по твой  проект поръчката и също дават добри идеи ( проект от тях без заплащане )  

# 28
Мога да помогна с идея за стола. Исках да не е на колелца, но да притежава всички други качества на офис стола. просто махнахме колелцата и поставихме на тяхно място тапи, които купихме от Практикер. Тапите са черни, пластмасови, с диаметър колкото края на крака на офис стола. Размерът е стандартен за всички столове. На тези тапи залепихме мебелни подложки, за да не драскат паркета. Решението е много удачно и не мога да разбера защо никой не произвежда офис столове без колелца.

# 29
  • София
Какво да ти се смеем.. и аз по тоя въпрос мисля вече  newsm78
Категорична съм, че трябва да има бюро точно по причините, които описваш.
Мястото .. сега има Сашето една секция до стената, старичка с малко бюрце и лампа. Рядко сяда там да порисува. Аз, обаче не го намирам за удачно. Обмислям бюрото й да бъде пред прозореца, за да може дневмата светлина да идва отпред. Иначе зависи с коя ръка пише детето. Ако пише с дясната светлината трябва да идва от ляво и обратното.

Общи условия

Активация на акаунт