ПЛЕВЕН - 127

• 23 951
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Бранимира,честит празник!Много здраве,щастие и любов!  bouquet

# 496
Косе, доколкото знам от кратката си журналистическа практика РИОКОЗ имат няколко санкции - по-леки и по-тежки... Например предписание е една от леките, това е нещо като предупреждение, например когато хващаха нарушеня свързани с продажба на алкохол на деца, заведения, в които не се спазват наредбите за пушенето и други - на първо време ги предупреждават, после по-строго е да направят акт... Има глоби и тн
Конкретно в тоя случай, ако си прочела документа пише за една партида, която е с ГМО, неразрешено в Европа /другите са разрешени в Европа, но им е превишено процентното съдържание/ - та въпросните неща се изтеглят от мрежата, каквото и да означава това  Rolling Eyes - не ми е ясно как ще се осъществи истински контрол на нещо вече пуснато в обръщение...

Има много важен проблем тука - от една страна какво ще им пука на Нестле да кажем, че са ги санкционирали или са им наложили глоба - тя е доста по-малка от печалбите им по принцип.
В същото време информацията, до която достигат от РИОКОЗ и варненската лаборатория, която изследва храните не се оповестява особено публично, не се говори за това, марки почти не се споменават - това би било по-голяма санкция за фирмите, отколкото чистата глоба, защото тук и там поне ще има потребителски бойкот, а те се страхуват от това.

Вие като си купите шоколад или вафла и пише само соев лецитин, но никъде не пише дали е  ГМО и колко му е процентното съдържание, както е по закон в България.

Валенце, аз също много обичам качамак... не знам как човек да е сигурен, дори да си купиш царевица и да си направиш брашно - пак не е ясно каква е царевицата.
Това е много голям проблем за хората, които трябва да спазват разни режими на хранене, например децата с непоносимост към глутен... те основно царевично брашно ползват.

# 497
Честит празник на Бранимира !  bouquet

Сега разбрах ,че сме имали още една родилна клиника:

http://www.posredniknews.com/site/index.php?option=com_content&a … 15&Itemid=227

# 498
Дес,когато бях в Швейцария,в селото,където живеех имаше кравеферма.Животно да си там,те имат много строги изисквания към отглеждането на животните и ги спазват,защото ако не го правят има жестоки санкции.
Нали преди време даваха репортаж за едно малко детенце,чиято майка го хранила с пилешко месо и започнали да му растат гърдите-оказа се някакъв хормон,с който били инжектирани животните #Crazy
ПОложението никак не е розово се убеждавам все повече.И дори сам да си гледаш продукциятабила тя животинска и растителна,не се знае с какво ториш и с какво храниш добитъка ooooh!
Тони,изумена съм от цените #Crazy

# 499
  • гр.Плевен
Дес,когато бях в Швейцария,в селото,където живеех имаше кравеферма.Животно да си там,те имат много строги изисквания към отглеждането на животните и ги спазват,защото ако не го правят има жестоки санкции.
Нали преди време даваха репортаж за едно малко детенце,чиято майка го хранила с пилешко месо и започнали да му растат гърдите-оказа се някакъв хормон,с който били инжектирани животните #Crazy
ПОложението никак не е розово се убеждавам все повече.И дори сам да си гледаш продукциятабила тя животинска и растителна,не се знае с какво ториш и с какво храниш добитъка ooooh!
Тони,изумена съм от цените #Crazy
Ааа, и аз искам да съм крава в Швейцария... Joy

Музе, кое те изумява в цените? Те и в "Авис Медика" са приблизително толкова, ама не влачиш една кола багаж.

# 500
За каква кола багаж става дума? Че аз не разбрах  Simple Smile

# 501
Че в Авис Медика си носят дрешки за бебетата, козметика, памперси, сапуни/душ гел, шампоани, превръзки, легнин и ей такива...
В Света Марина нищо не се носи, доколкото четох.

# 502
  • Плевен
За толкова пари и две коли багаж бих закарала, ако се налага.

# 503
Сега схванах  Simple Smile

# 504
На мен ми се струват 1000лв много пари newsm78 А се полагат само 2 дни престой.Ами ако недай Боже има усложнения?Като на хотел ли ще се плаща newsm78 Държа на лекаря,ако този,когото съм избрала е там-ще ида там да раждам,но...това са много пари за мен Naughty

# 505
Като си помисля, че през 2000-та дадохме 2000 лв за раждането на Габи в София в частна клиника  Crazy Пък тогава си бяха доста повече от сега тези пари.

# 506
  • гр.Плевен
В "Авис Медика" цената е такава за престой минимум 3 дни, при обикновено раждане, ако е секцио, цената е малко по-висока (по-точно цената за секциото е толкова, защото моето беше секцио), престоят е 5 дни, ако има усложнения мисля, че не се плаща допълнително за престоя, а се стои колкото е нужно. Имах предвид, че не си носиш чаршафи, завивки, възглавници и още един куп медикаменти за теб и детето. А и обслужването е съвсем различно...

# 507
Хубаво е, че ще има и втора частна клиника вече. Нека има избор за жените  Wink

Деси, каквото мога правя да огранича продуктите с консерванти, но гледам че и от ГМО се лишаваме - никога не ядем колбаси, а там явно изобилстват  Confused

# 508
Аз много се радвам че в Света Марина най-сетне направиха и родилен блок. ) Изключително доволна съм от специалистите там....докато в Авис Медика не съм съвсем очарована от тези, с които съм се срещала.
Парите са колкото и по другите места, не виждам нищо шокиращо.
И на ръка да дадеш пари, и за почерпка на сестри и акушерки като дадеш....и горе-долу ти излизат пак толкова.
Предпочитам легалното плащане и да знаеш защо плащаш....отколкото това на ръка.
Най-важното за мен е всичко да е ок с бебето и да е здраво.
Ако се получи както с Калина....парите са много пъти повече от тези.

# 509
Объркала съм линка с тортата, другата е в поста на Надя Simple Smile

Ако някой си е поръ4вал Graco коли4ка от Щатите(произведени  между Октомви 2004 и Февруари 2009) имат рикол(взимат обратно и връщат 4аст от парите заради проблем) на някои модели, защото 7 деца са си защипали пръстите и 5 от тях са им ампутирали върха на пръста. Ето статията, въпросните модели и списък на магазините, от които са закупени:
http://www.cpsc.gov/cpscpub/prerel/prhtml10/10115.html

Страшно е да не знае какво яде 4овек, а и липсата на сериозен контрол усложнява нещата.  Колбаси аз не давам(с изкл. на хотдог Close), без зна4ение от коя държава да са, заради висок % на сол в тях.

Дано условията в тия 4астни клиники са прекрасни за тези пари.

Общи условия

Активация на акаунт