какво ви е мнението за йонизаторите?

• 2 928
  • 12
  •   1
Отговори
  • София
Имате ли ??? Бихте ли си купили, какво сте чули за тях ??? и т.н. Аз имам 2 един овлажнител и йонизатор в 1 и един малък до компа интересно ми е хора ползвали ги по-дълго време да опишат мнение имат ли ефект според тях? Hug

# 1
И на мене ми е интересна темата. newsm78
В "Истината за вредните стоки" Анна Гипиус казва, че са хубаво нещо и трябва да ги има във всеки дом.

# 2
имаме, но според мен не е кой знае какво

# 3
 Аз нямам и не бих си купила. Баща ми има, но не съм забелязала да се е подмладил или да е станал суперздрав.

# 4
  • до една звездичка
И на мене ми е интересна темата. newsm78
В "Истината за вредните стоки" Анна Гипиус казва, че са хубаво нещо и трябва да ги има във всеки дом.

А тя е...?

# 5
Не съм ползвала.Мисля,че ползата им е силно преувеличена Stop

# 6
  • София
Имам комбиниран йонизатор с пречиствател на въздуха,разлика не виждам,но пък то и няма как да се усети йонизирането(йонизирането е това когато  въздуха зареден с отрицателните йони,такива места има в природата например около водопади).Пречистването се личи по филтрите заедин месец са много мръсни,значи цялата тази мръсотия не сме я дишали.Според мен хубаво нещо особенно в жилища където има малки деца и хора с алергии.
Дано съм ти била полезна.

# 7
  • с/у ОколоМръсТното
бе не е като да си в борова гора или до водопад, но сякаш има нужда от него.
Отзивите ми са от климатик с йонизатор.

# 8
Според мен са необходими, същото се отнася за филтриращите кани за вода.
Но нека с две стъпки да не очакваме чудеса.
Относно здравето - ЗАМИСЛЕТЕ СЕ КАКВО ЯДЕТЕ не натоварвайте организма си и този на дете си с трудно разградими в-ва(Е..... Е....) например.
Ако често ядете продукти с повече от 3бр Е.... не очаквайте ЧУДЕСА  от Йонизатора.
Но ако се предържам само към термата полезно е да имате йонизатор за въздуха, защото като отворите прозореца да проветрите се замислете въздуха колко е наситен с газове от колите.А за йонизатор за водата - малко са скъпи, чудесно ще ги заместите с филтриращи кани и ако сте болнави сложете нещо сребърно в каната и ще дезинфектира водата.

# 9
Искам да ви кажа, че в Корея навсякъде има такива неща, независимо дали са домове или обществени сгради. Няма спор, че е хубаво нещо йонизатора. Последно си купихме за колата йонизатор с ултравиолетова лампичка и някакъв филтър.

# 10
Миналата година пробвах йонизатор на Цептер и останах много доволна. Пробвах го зимата и пролетта. Носих го по гости и всеки усещаше разликата във въздуха. По-лесно се диша и наистина приема миризми и пушяци. Разликата от това да си в борова гора е , че въздуха е 100 пъти по наситен с йони по думите на производителя (е разбира се не може да замени незабравимото усещане на гората). Тъй като цената ми се видя доста 1000лв, пристъпих към покупка на по-евтина марка. От Метро си закупих на промоция за 160 лв и не съм особенно доволна от йонизирането. Приема акарите и част от праха, но като йонизатор няма нищо общо с този на споменатия от 1000 лв.

Аз бих си закупила при първа възможност качествен. Обмислям да пробвам някой от предлаганите в магазин самоздрав , руско качество.
Бих Ви посъветвала НЕ купувайте преди да пробвате !!!! Ако имате възможност първо пробвайте. Инъче рискувате да вземете "вентилатор", като моя от Метро.

# 11
Би трябвало да е "хубаво нещо" .
Поне в дебелите книги така го пише. И то не толкова заради "гората" или "водопада" -който ги усеща по-скоро си въобразява. Наистина, установено е , че положителните йони действат неблагоприятно, а отрицателните- позитивно върху здравето човека. В съвременния свят, в градовете и особено в затворени помещения, където работят електроуреди се увеличава количеството на положителните йони. Затова е доба идея да имаш отрицателен аеройонизатор у дома/офиса си.

Проблемът, според мен е доколко можем да се доверим на производителите, които създават нещо, което ни се вижда, ни се чува и няма как да се измери. Реклами-всякакви, но дали е настина така....
Просто като се купува нещо всичко трябва да е ясно и човек да има избор - параметри, количество йони за минута и т.н.

А има ли някой идея, напоследък се продават ютии с йонизирана пара - там какви йони преобладават? Много силно ми ги препоръчваха, че супер лесно гладели, но не намерих достатъчно инфо.
Има също и сешоар за коса с йонизиран въздух, за които не дават инфо, поне в магазините, какви точно йони раздухват  Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 22 фев 2010, 11:47 от oxyjenia

# 12
не знам, но щом читав йонизатор струва около 1000 лева, не очаквам някакъв сешоар да разполага с такъв, че и на доста ниска цена
От моя явно не съм доволна, защото е съвсем обикновен

Общи условия

Активация на акаунт