Какво е МЕТОДИЧЕН КАБИНЕТ?!

• 3 220
  • 14
  •   1
Отговори
Моля ви за спешна помощ .....какво е Методичен Кабинет в училище/университет  ooooh! нито гугъл даде резултат,нито който и да попитах  newsm78

Какво се държи в него?За какво служи?

# 1
  • Costa Rica
Не е ли методичеСКИ кабинет?

При нас така викат на пушалнята Wink

# 2
# 3
Делфина, не е това  Crazy Във всяка сграда имало  Crazy ,то и пушилня има със сигурност,но едва ли  Crazy  Joy  Joy  Joy

Методичен е...имало го и в училищата ....гугъл го дава като резултат,но не намирам обяснение какво аджеба се държи в него  newsm78

# 4
Поне доколкото аз съм запозната - географски карти, помощни дидактични материали, диапозитиви (не знам сега дали се използват), учебна литература... и подобни материално-технически средства, които се използват от учителя в помощ при представянето на урока.

# 5
  • София
Поне доколкото аз съм запозната - географски карти, помощни дидактични материали, диапозитиви (не знам сега дали се използват), учебна литература... и подобни материално-технически средства, които се използват от учителя в помощ при представянето на урока.
Още ли ги има тези кабинети?
Това по мое време беше кабинет в помощ на преподавателя за методиката на обучение(дидактични материали).
Хайде някой възпитаник на ФНПП да се включи за повече яснота.

# 6
И за какъв дявол ти е да знаеш, ако не е тайна?

# 7
Е, страшен въпрос... Joy Joy Joy Joy Joy Joy

# 8
Още ли ги има тези кабинети?

Има ги... като наименования. Остарели дидактични материали и литература има в тях, повечето на руски, или издадени 70-те години. Затова сега се позлват като пушални тези кабинети, както вече беше споменато  Confused

# 9
А да не би да е кабинетът,в който учителите си провеждат съвещанията?Бегъл спомен имам от едно време. newsm78

# 10
Методичните кабинети ги има в учебните заведения (детски градини, училища, университети). Оборудвани са с различни пособия, които се ползват от децата под надзор на преподавател, както и от самите преподаватели, разбира се. В този кабинет, учителят по химия може да си държи колбите и епруветките, а този по география - атласите. Скелетът на учителя по биология също може да е там.  Joy Въобще, с каквито и помощни материали да разполага училището (респ. детска градина, университет), то най-вероятно те са на това място. Донякъде се припокрива с ресурсния кабинет. В училището на моите деца, в този кабинет се държи помощната учебна литература, народните носии на децата от хореографските паралелки, както и различни занимателни игри, за децата, които са със специфични нужди. Има малко кътче за игра, както и място, където може да се седне да се прочете нещо. Примерно.

# 11
Благодаря момичета  Grinning

Лилита, обяснение за чертеж и пише: във всяка сграда има методичен кабинет  Crazy ,но не успяхме да измислим какво обзавеждане  Peace

# 12
По мое време, когато бях даскал,  му се викаше хранилище. Една секция му стига, бюро, стол, пепелник.

# 13
Вълкът, пушенето в затворени обществени пространства е престъпление и се наказва ...вече   Joy Joy Joy

# 14
Реактивите,лаб.пособия(колби,мензури,епруветки и др.),разтвори,банки се държат задължително в хранилище по химия,а не в метод.кабинет. Това се отнася и за скелета,биолог.препарати и микроскопите и др.под.-в хранилището по биология.Метод. кабинети се използват за сухранение на карти,картини,схеми и др.под. и там учителят се подготвя за часа.Съвещанията се провеждат в учит.стая.

Общи условия

Активация на акаунт