Април 2006

• 28 987
  • 751
  •   1
Отговори
# 105
Добро утро от северния полюс!

Честит празник на всички, които са празнували в последните дни.
Кате, тортата е повече от прекрасна, а другите в подписа ти са не по-малки произведения на изкуството   bouquet
Не съм сама  Mr. Green Бюти, и аз не съм фен на такива филми  Crazy
Рени, нашето априлче не знае дните от седмицата, не съм се и сещала да го уча, нещо не смятам, че още ще може да схване смисъла, а и като поотрасне достатъчно ще се ядосва, че пак е понеделник  Laughing Но пък брои по много интересен начин, кара ги до 29 и после следва какво мислите 20 и 10, 20 и 11 и така до 20 и 20 и край  Laughing

Ние бяхме малко на пътешествие с влак 3-4 дни, голямо шоу си беше за него, хареса му много, но...едва ли на съседните купета им беше комфортно, вчера като се прибирахме беше тип "каубойски" и целият вагон го чуваше  Laughing то не беше викане, скачане от кеф  Crazy Не мога обаче да не отбележа (аз нали не съм се качвала от години ) във влаковете е станало невероятно чисто и топло, тоалетните са в много добро състояние, евала  Peace

Тук обаче е голям студ  Rolling Eyes Шефчо разреши да работя от нас 2 дни, не ми се мисли на -20 да го изведа, макар и да е през улицата градината. Ще оставя пътищата за белите мечки и пингвините  Laughing Е, ако се постопли по обяд (ако стане -10  Crazy ) ще излезем за малко  Mr. Green

За пленума ще следя с интерес  Laughing

Хубав ден и повече градусчета навън  Blush

# 106
Добро утро и от южния полюс!
Днес тук е -18!
Не мога да мисля при такава Т...
 cold

Велина пита кой ден сме, покрай брат си. Знае, че в понеделник и сряда има танци, както и че петък е последният ден на ДГ, но не мисля, че осмисля съвсем нещата. За месеците въобще не е наясно.
Rolling Eyes

# 107
  • София
Добро утро! Мати знае дните, но не да ги изброява! А и се обърква със спането на обяд и през ноща и все пита сега като спим по светло утре ли ще стане и пр. такива.

# 108
Oooo, студ е сковал земята, аз съм на пост да мятам дръвца в камината, пека гофрети и гледм 3-мата вкъщи.
От този студ и липса на забавления се зарибих по Ларедут и Саш според мен няма спокоен сън - знае, че по нощите страда бюджета Wink

Вчера Тони ходи напред-назад и си казва "Кола, спри бе! Я дай назад! Сега газззззз!", всъщност това е тенденция от няколко дни. Иска да му казваме 'Кола" и на моменти много се вживява в ролята си. Вчера вечерта простирах пране и той изяви желание да ми подава дрехите за сушилката. Абе гледам го че странно се вдижи, а той бил камион Laughing Дава на заден, хваща един чорап, прави маневра и ми ги подава. Пита ме какво съм аз, и аз му казах, е съм кран и качвам прането на сушилкта. Поиграхме, свършихме работа и после като си лягаше спира до спалнята и нещо ми шепти/ нали Дидо спи вече/, аз не го чувам , той пак ми казва нещото и в един момент дочувам "Хей, Кран, вземи ми гарата", та трябваше да се правя, че я спускам на леглото  Joy /нали има гара Томас като куфарче/
И понеже от "Мамо, мамо, мамоо...394-ти път мамооо" вече тези 2 срички не ги чувам, започна като иска нещо да ми вика Аги или Муци  Crazy

Иначе положението с 2 деца в близка възраст, по отношение на взаимоотношения не е много лека. То ако е по-голямо и разбиращо детето може да има проблеми с ревност, а тези какво разбират ooooh! Гледам го че страда, защото определено повече внимаваме Дидо къде ще пипне, как ще падне, какво ще яде и дали е тихо докато спи. Опитвам се да го "четкам", че е батко, че му имаме доверие, че това и онова, но той си е дете и какво му разбира главата на него. Проблясъците с нежност и радост към бебето са рядкост, когато играят от дивотия той започва да става по-груб или просто не схваща, че Дидо е малък, и че не може да отговори стоически на бутане, дърпане..

Преди няколко дни Дидо се спъна и се натресе в леглото в детската стая, добре че не си разби зъбите, ама си насини бузата яко и на следващия ден беше не само син, ами и все едно лапнал бонбон. Тони, за да не остане по-назад, онзиден се спъна и се центрира в колелата на стола, така си удари веждата, че тя посиня за секунди, добре че не тече квъв а само я ожули +натърти. Имам си една снимка за спомен на двамата един до друг насинени.... Wink

# 109
Добро да е,

чак такива ниски температури нямаме, но така ни затрупа снега  ooooh! Вчера цял ден е валяло, цяла нощ и продължава да вали и да трупа  ooooh! Мъжът ми едва изкачи баира от двора ни до улицата  Crazy и сега спря направо на улицата  Laughing

Да ми стискайте палци - след 1 час точно започва операцията ми  Confused Това, ако стигнем до града, разбира се  Laughing

# 110
Танче, едни стиснати палци от мен! fingerscrossed

# 111
  • София
Татянка, стискаме! Да мине бързо и леко! Hug

Аги, при теб е забавно! Mr. Green

Вальо знае само петък, събота и неделя, другите дни му били еднакви с петъка и затова не иска да ги казва Laughing

При нас пък днес е жегичка - цели -110 Wink Само да го нямаше тоя пронизващ вятър, щеше да е съвсем поносимо. Жалко, че няма сняг, обаче, а само студ и лед Sad  Дано само да не му се обостри на малкия студовата алергия Praynig

# 112
Ренка, просто му намажи бузите с малко олио или зехтин. Сетих се и още нещо, може да го мажеш с ланолин - примерно Лансинох.

Данче, ето ги якетата -
http://www.mytoys.de/catalog/show/KID/de-mt.cs.ca01.05.12/1864989  -> за Иво, защото отдавна мечтая да му взема яке с пухче на качулката, какъвто е нежен много ще му отива  Flutter
http://www.mytoys.de/catalog/show/KID/de-mt.cs.ca02.12.06/1769998 -> за Дани, харесва ми, защото се махат ръкавите и остава на елек (тук съм практична  Laughing ). Освен това ми харесва и съчетанието на цветовете, много ще му отива.

Татянче, стискам палци за успешна операция  Praynig

Аги, изблиците на ревност са нормално явление и при нас. Обаче как си играят само! Направо не мога да си представя колко щеше да му е скучно на Иво, ако нямаше кой така да му се води по акъла. А за Дани е прекрасно, че има толкова шавлив брат, иначе той проявява тенденция да си прекарва по цял ден в мързелуване в скутовете ни, ако Иво не е наблизо да го накара малко да се раздвижи.

Дните не ги знаем, но знаем какво означават, т.е. кои са работни и кои не. Месеците са далечна идея, но мисля, че донякъде познава сезоните. Аз не го уча умислено на разни неща, но много обичам пространно да обяснявам, когато ме попита нещо и да правя връзки и с други неща. Последно обяснявах за широколистни и иглолистни дървета по повод въпроса защо на това дърво не са му окапали листата.

Единствената причина, поради коята няма да гледам Аватар е, че просто няма начин да седя 3 часа седнала в киносалон. Това е жертва, коята не бих направила за никой филм. Не стига, че по цял ден седя на работа, ами и да го правя и през почивното си време - няма начин да стане. 

# 113
  • София
Благодаря за отговорите за дните и месеците. на същото дередже сме и ние. Почна да схваща сезоните, но от месеците си няма понятие.

Аватар и аз го гледах, но не съм очарована. даже на моменти ми беше страшно и неприятно от многото шум и ефекти. Но вс епак е интересно направен.

Аз също съм набелязала едно яке от Тойс-а за Влади, но нещо му се чудя. А мъжа ми като видя зеления цвят нещо не остана очарован. Ще го мисля още. Wink

Соня е на градина въпреки студа. ще я взима баща и към 5:30, че да не извеждам Влади в студа.

Аз също съм очарована от това, че децата вече се заиграват и много се забавляват заедно. Естествено пазим Влади в повечето игри, но той определено следва сестра си във всичко, а пък на нея и харесва да е инициативната.

# 114
  • София
За сезоните и ние хвашаме.

Юлче, изтегли си филма и го гледай напарче. Т.е. на части, когато можеш, по колкото можеш. И нещо друго - тъй като и аз гледам в май тойс, искаш ли да направим заедно поръчка?

Аги, Мати пък е Томас от време навреме, а аз ставам Емили. И пуфти по улиците, ходи по линии и се хили като Томас. Голям майтап.

# 115
Татянка, стискам палци да мине бързо и безболезнено  Praynig.

Мимата е голяма хитруша  Hug.

Аги, наистина весело е у вас  Mr. Green.

Ема е болна и тази седмица няма да ходи на градина, поне вече се научи да си духа носа като хората.
За дните и месеците - не я уча , но ги споменаваме. Тя също се бърка от следобедния сън.

На мен пък времето не ми се стори много студено  Sunglasses, даже ми беше приятно да позяпам витрините на връщане от зъбаря.

Смин
, представям си какво е било, то наистина голямо приключение. Ема често пътува с баба си с влака до вилата и всеки път много се радва.

# 116
Ааа, той нали последния път Тонката в един магазин търчеше и крещеше "Мак, къде си , Мак?!", та и тогава голям смях падна. Явно колите са му някаква слабост.
Купих книжка с картинки в съответен брой, изписана цифрата на числото, както и снимана детска ръчичка с пръстчета. Сега се упражняваме. До 3 брои безотказно, даже не си прави труда да сочи. Имаме мааалко зор с 4 и 5. Не смятам, че трябва да брои до повече от 5. Нека добре схване числата от 1 до 5, има време да се бори с математиката.
Вчера упражнявахме противоположности и той вечра разказваше как ако имаш чадър ще си сух и няма да те мокри дъжда, а ако нямаш тогава ще се намокриш.
На моменти ми говори много неправилно и някак като бебе, а на моменти прави толквао хубави изречения и заключения правилни, че се чудя чак. Wink

# 117
Мерси за стиснатите палци, много ме беше страх, даже се разревах в кабинета преди операцията  Embarassed , за щастие любимата ми асистентка беше там  Blush и мъжът ми също беше с мен. Операцията мина добре, макар че беше ужасно странно, всичко стерилно и аз покрита със стерилен чаршаф с един отвор около устата само  Crazy Шиха ме, даже двойно понеже когато ми вадеха зъб имаше усложнения, не спираше да кърви но днес всичко изглеждаше идеално...

...но след обяд още си кървеше  ooooh! и се наложи да отидем пак до кабинета по спешност и сега ми зашиха един тампон върху съществуващия вече шев  Crazy Лекарката не можа да повярва че още кърви, такъв случай като мен не бе виждала.  Няма да ви казвам на какво приличам, или как се чувствам, макар че държа фронта, не съм пила болоуспокояващо до сега  bowuu, но не се разделям с торбата лед  Laughing Не бива да ям днес, само бульон, и после 10 дена само мека храна, без млечни  ooooh!  С 2 думи, не препоръчвам  Laughing

# 118
С 2 думи, не препоръчвам  Laughing
Ние не се и натискаме  Laughing Бързо възстановяване!

Вени, аз моята поръчка си я пуснах още миналата седмица. После харесах още един милион неща, които не бях видяла на по време на поръчката, но вече съм адски неплатежоспособна  Confused

# 119
Леле Татянкаа, дано леко и бързо да се оправиш!

Аги, много смешно си го описала Тони като кола   hahaha.
Ти 3 деца гледаш и гофрети правиш, евала  Peace!

Мимата също се представя за Томас. Вени, аз съм Джеймс, а баща й е Хенри. Има още поне 5 любими роли и затова се наложи да ни се "счупи" телевизора, че нещо не излизаше от роля напоследък.  Веднага се усети многостранен положителен ефект.

Дано да се стопли при вас, че голям студ бре  ooooh!.

Общи условия

Активация на акаунт