Франция чака затопляне - тема 24

• 35 064
  • 743
  •   1
Отговори
# 15
Мари руж, Никаква идея, не съм виждала из бумажките тези наименования. Ако ми попадне пред погледа, ще обадя.

Последна редакция: сб, 16 яну 2010, 21:25 от bobi40

# 16
Привет момичета  Simple Smile
Говорите за „Аватар„ - хубав е филма , особено на 3Д . Мен ме боля глава и очите след това , сигурно не съм свикнала с очила  Confused Наистина се пренасяш в един по - красив свят и нереален  Crazy да определено не е екологичен както някой писа по - горе ... И мисля , че този филм доста ще промени киното като цяло .
Имам една хубава новина след почти две години борба най - накрая станах собственик на една “карта ду сежур “ newsm44 newsm44 newsm44 много контант  Party

# 17
Добро утро от мен!
Мiqs, честита ти предобивка, много късмет да ти носи! Hug

Да се изкажа за филма, макар че далеч не съм авторитет в тази област WinkНе съжалявам , че положихме големи усилия да се сдобием с билети, интересно е да се види. Вярно, сценарият е познат и третиран хиляди пъти, просто трябва да се абстрахира човек от идеята, да търси оригиналност в историята. Мисля, че целта на Камерон е била да направи филм, използвайки последните постижения на компютърната графика и всики там аудио-визуалани ефекти, сценарият е вторичен елемент, който само обслужва тази цел. Аз издържах геройски 3Д, въпреки астигматизма ми, нямах главоболие след това. Красиви сцени, приятен момент на бягство от реалността. Препоръчвам Peace
За анкедота да ви разкажа одисеите ни с билетите-опашките пред кината бяха километрични, за 17 часа не можахме да се се класираме да купим. Обиколихме Париж, добре че сме екипирани с iPhone с интернет да търсим къде го дават, накрая в третото кино успяхме да вземем билети за 20 часа.На касата ни казаха, че понякога билетите свършвали предишната вечер още. Признавам, че не подозирах такъв наплив за филм излязъл преди повече от месец. Та ако искате да го гледате в събота на 3Д имайте в предвид тази подробност. Wink

мари-руж, не правят системно тези изследвания мико/уреаплазма. Поне по мое време преди 4 години.

Последна редакция: нд, 17 яну 2010, 11:32 от Мария К.

# 18
Здравейте, момичета!
Роца, благодаря за темата! Hug
Малко със закъснение Embarassed: честит рожден ден на Даная и Надин! nbirthday
Мари руж, тези изследвания нищо не ми говорят, но ако попадна на нещо, ще информирам.
MiqS, честита "карта ду сежур"!
Мария, щом го препоръчваш, значи си го харесала. Това е хубаво, като се има на предвид усилията които сте положили за да се сдобиете с билети. Дано и аз скоро да го гледам, въпреки че не си падам особено много по фентази филмите.
Лека неделя на всички! Hug

# 19
Куку медам, как сте?

Със закъснение ЧРД на Даная, Надин и тези, които забравих!

И аз се възползвах от солдите, но интернетните. В Зара и подобни гами не пазарувам от години, снобът в мен е по-силен от бохема, затова или 5звезди или долнопробна кръчма, но никога няма да стана мидъл-клас, както се казва  Laughing

Аватар - тъпо. Ква революция на киното, кви пет лева? Зеро.

# 20
Здравейте, мацки!

ЧРД, Надин, на патерица!  bouquet

Много противоречиви мнения за този Аватар. Аз май ще го гледам, когато почнат и по тв да го дават...  Joy

mari_rouge, тези изсл. и по мое време ги нямаше в рутинните.

Роца, благодарим ти за темичката, харесва ми като ги има линковете, все намирам нещо ново в тях.  Grinning

Мамо Щрумпф, добре прибрала се вкъщи! Пожелавам ти повечко сън!

MiqS , честита карт!

Приятна ви седмица и кой знае? Може да си имаме още едно бебоче тази седмица в темата като гледам линийката на Ивенце.

# 21
Приятна седмица и от мен! (за мен няма да е такава, ама поне за вас) Hug
Ивенцето наистина трябва да се отчита по-често , че тръпнем в очакване Grinning

Някой от вас познава ли Корсика? Може ли да споделите някакви подробности, къде е по-добре-в района на Бастия или Ажаксио, такива работи....и дали през февруари може да се прави нещо там? Какво е времето....въпроси, въпроси.

# 22
Здравейте девойки-французойки Stop
Да ви се оплача тук вали сняг и то много силно.Вече натрупа 20см и няма намерение да спира.А уж днес е Атанасовден/има народно поверие,че от днес зимата си отива/
Честит имен ден,ако има именнички  bouquet

MiqS ,честито за картата ,каква ти я дадоха за една година ли?Ай ай при нас беше същата ситуация с тази карта.Мъжът ми и той горкия се мъчи от миналата година от януари.Излъга го шеф му/беше евреин/и не му даде документите за инспекциятя.Сега се декларира при един българин,мина визит медикала и има рандеву за префектурата чак на 14.04. JoyЛуда работа.Та и ние чакаме карт ,може и да я вземе към края на май.
Поне е деклариран и му текат осигуровки.

Мария защо така бе мила?Защо няма да ти е приятна седмицата?

И от мен приятна седмица,много усмивки в студеното време и приятни изживявания newsm51

# 23
Привет, девойки! Ех, добре че е Роца, че май няма много други желаещи да отварят нови теми! А сега с толкова бебета още през януари, току-виж се наложило всеки месец да отваряме нова тема

С голямо закъснение, честито на малката Даная и на малко по-порасналата Надин! Вярно много козички сме имали, да са ни живи и здрави всичките, и особено тази която се очаква всеки момент.

Аватар даже и аз го гледах, та да се изкажа - струва си да се гледа, поне за да си има човек мнение за него и да знае за какво става въпрос. Аз като се замисля - освен може би цветовата гама и някои умилителни растения, май друго вече не си спомням

MiqS, честита тапия! Да си я използуваш по най-добрия начин!

Gogko, ти къде се намираше, не си ли някъде в махалата? Тук в края на миналата седмица валя отвратителен дъжд, съвсем малко му трябваше, за да стане на сняг, което щеше да е по-добре. Сега обаче изпече едно слънце, мимозите са напъпили... току виж дошла пролетта

# 24
Честита Нова Година, момичета или Bloavez Mad ако трябва да бъда в крак с местните  Grinning

Проверявам ви от време на време да видя дали някой планува ваканция из фалезите и фаровете на нашия край, но явно никой не е готов да му бъде отнесена главата от силния вятър. Ние скоро се донесохме в Париж уж ваканционно, с големи надежди и планове за туризъм. Тристан се почуди и помая с какво да впечатли столичанки и за всеки случай си беше взел тайно отита в торбата, който извади още първия ден  Outta Joint

Погледнах в заглавната страница, но не намирам търсената от мен информация. Става въпрос за придобиване на френско гражданство при брак с французин. Четох в нета за срок от 4 години след брака, но някъде ми се мярна, че този срок отпада ако двойката има дете. Някоя от вас има ли сходни чуденки и какво е официалното становище ?

Пожелавам ви да ви е топло !

# 25

Погледнах в заглавната страница, но не намирам търсената от мен информация. Става въпрос за придобиване на френско гражданство при брак с французин. Четох в нета за срок от 4 години след брака, но някъде ми се мярна, че този срок отпада ако двойката има дете. Някоя от вас има ли сходни чуденки и какво е официалното становище ?

Пожелавам ви да ви е топло !

Привет, ние още нямаме дете, та не зная за този вариант. Просто ходихме до нашата префектура, споделихме какво ни е желанието (да придобия френско гражданство, че да видя следващия път като кандидатствам за пак за някой по-висок пост в малко по-специална фирма каква глупост ще ми измислят...) и ни връчиха лист с отбелязаните документи за представяне, процедурата е около година (поне тук на юг май са затрупани) и искат в нашия случай точно 4 години. Не са ни питали имаме ли дете, вероятно няма връзка, но не мога да твърдя. За мен "пожелаха" акт за раждане, интегрално копие, с валидност 3 месеца от издаването му в БГ, аз имам развод в БГ - така че оригинала на решението (на превода му е закачено копие, но трябва да се носи оригинал), както и свидетелство за съдимост, също 3 месеца е валидно, и двата документа преведени във Франция от оторизиран преводач (тук ми взеха 40 евро на страница). Сега вероятно ще ни минат 3-те месеца и ще вадя нови, защото тъпата данъчна декларация не ни е пристигнала още...а и тя трябва, както и още една купчина документи на мъжа ми. Най-важния от негова страна е "Сертификат за гражданство", който се бави 3 месеца, за него искат "ливре д'фамии" на родителите му, копия от карти, извлечения от заплати/пенсии и хиляди подобни неща (оригинали се носят, копия се оставят). Моята свеки ми скочи, като споделих какво ни трябва  bash...рече и отсече, че синът и е французин и има паспорт, нямало нужда от сертификат и аз я пратих да иде в тяхната префектура да попита newsm44 ... та много гузно мълча после, ама нали трябва да съм лоша, като съм и взела момчето  Rolling Eyes
Ако имаш въпроси, пиши ми на "лични", ще изровя списъка за сертификата и после за теб за гражданство.

Хубав ден, момичета. При нас е все още топличко - 12 градуса и слънце, но чакаме вятър и дъжд ;-(

# 26
Отново здравейте!  bouquet

Мария,не съм ти прочела докрай писанията.За Корсика-не съм ходила там,но имаме познати,които живеят там от 5г.Та това което съм чувала от тях е:няма зима,топло е 20градуса би трябвало да е сега,перфектно за почивка,но за постоянно живеене....скука.Те са в района на Бастия доколкото се сещам,ще питам мъжа ми довечера.Утре,ако имам още информация,ще ти пиша.

Chumbi,аз съм в БГ.Иначе в Париж,квартирата е в Asnieres sur Seine 3 зона на метро13.
Ще я сменяме през април,но пак там ще е ,че детето е прието там на детска.

# 27
Благодаря за поздравленията момичета  Simple Smile наистина ми беше много трудно ... Първо работих нелегално и миналата година почнах на СДД за три месеца легално с всички документи в префектурата и после мойте шефове ми направиха СДИ и така ми дадоха карта за 10 години . Това което пише е че мога да упражнявам всички професии ама има някакъв регламент с номер и се надявам да няма ограничения за нас  Praynig Не можах да намеря нищо за него ...
За остров Корсика - много романтична идея ... Времето е хубаво там през цялата година... Има хубав плаж , но има и скалиста местност ... Наши прятели ни препоръчаха да отидем там през май или септември нямало толкова много навалица и времето е чудесно ... Има корабче , което тръгва от Ница мисля  newsm78 беше около 6 часа пътя ... Голяма красота и ние мислим да отидем някой ден  Simple Smile А Париж още не съм видяла - голям срам  Blush а съм от близо няма две години тук ... Мария К. ако все пак решите да отидете сега приятно изкарване и най вече романтично  Heart Eyes
Мечтите стават реалност стига да сме упорити и да вярваме истински !

# 28
  • на езерото
   За много години момичета  bouquet
 Честит Рожден Ден на Даная и Надин  bouquet
 Мамо Щрумпф, честита принцеса много радост и щастие и късмет и желая Heart Eyes
 Честито MiqS за картата, браво съпругът ми е близо 5 години във Франция от който 3 на СДИ  и още го мъчат с едногодишни титрета, както и мен разбира се Thinking

# 29
Пинка, знаеш ли, ние имахме същата питанка с картите-с години ни мотаеха с едногодишни. Когато дойдеше време за подновяване , отивахме в Префектурата, слагахме кръстче в графата-подновяване на едногодишна карта и ни даваха, без нищо да казват. Едни познати, по-оправни от нас, ни казаха, че в нашия случай, ако ние не поискаме десетгодишни при следващото подновяване, никой няма да ни предложи и може и двадесет години да си ходим с едногодишни. Така и направихме, със свито сърце, признавам, ние също бяхме препатили от администрацията. Не се очудиха, че искаме десетгодишни, дадоха ни други досиета, попълнихм ги с всиките бумаги и ни дадоха въпросните карти. Не знам, ако не бяхме поискали дали нямаше и ние да сме още с едногодишни Thinking

Благодаря на всички отзовали се за Корсика. MiqS не сме предвидили романтично пътуване, напротив ще сме с две деца и свекърва Joy. Аз съм в отпуск всяка ученическа ваканция и гледам да организирам някаква почивка с разумен бюджет. Офертите за ол-инклузиф по топлите страни за съжаление не са ми по джоба Sad та онзи ден като обикаляхме из Париж с метрото в търсене на билети за кино видях реклами на EsyJet за Корсика на много ниски цени. Имам приятни спомени от миналия февруари, когато бяхме на гости на познати в Испания-много добре ми се отрази топлото време (е, не тропическо, но в сранение с тук).
Така че , Goqko, точно това исках да чуя за температурите и липсата на зима, за да се впусна в по-подробни проучвания на възможностите за наемане на някаква къщичка. Мразя да ми е студено и това сие! Sunglasses Ще ви разкажа, ако организираме нещо.

(казах, че седмицата ще е кофти заради предвидените трудни ранде-ву та на работата, но не бях взела в предвид, че синът ми ще направи херпетичен стоматит, за да украси още пейзажа! Сега пие Зовиракс на сироп, дано бързо се оправи Sad)

Общи условия

Активация на акаунт