Франция чака затопляне - тема 24

• 35 064
  • 743
  •   1
Отговори
# 45
Gogko -да в София ще кацам,дано да е хубаво времето,абе....баща ми ми каза 4е автомагистрала Тракия била затворена онази ве4ер....ужас

# 46
Здравейте на всички момичета!

Петя,не се шашкай в неделя го дават най-студения ден,до -20,но без валежи от сняг.Снегът ще е утре и в събота.Така,че каквото и да се случи,ще изчистят до неделя.Ти от сутринта следи полетите в сайта на Аерогара София.Почват да излитат още в 6 часа от София.Плюс това в София нямат сняг е поне не толкова като при нас в Шумен.

Мария ,на мен ще ми трябва преводачка,по точно на мъжа ми.но това е към края на март,а аз сигурно ще съм вече там.Така,че ще те търся,когато му дойде времето/както казваше Симеон Сакскобурготски/Надявам се да са ти минали лошите интервюта и да ти е станало по-спокойно.
Синчето ти оправи ли се?

Хубав ден на всички  bouquet

# 47
Здравеѝте и от мен, да се запиша в новата тема  Simple Smile

Веднага започвам с въпросче. Искам да попитам мамите раждали тук – изписва ли се витамин Д на бебчетата както се прави в България? И ако не, давали ли сте на бебчетата си ?

Ивенцето нещо не се е появявала, дали не е родила бебка?!

# 48
Не съм, тук съм си Simple Smile
Бях днес на последна консултация в болницата - няма разкритие, шийката е малко скъсена.
Ако до 1ви февруари не родя - на 3ти отивам за тонове.

За витамин Д не знам, аз си мислех за ваксината срещу туберкулоза - по принцип искам да я сложат - ама като не е задължителна трябва ли нещо специално да се предприеме по този въпрос?

# 49
Verinka ,  витамини  АDEC , после минахме на витамин Д плюс флуор.Спомням си , че с изписването ни дадоха едни витамини под формата на ампули, трябваше да давам първите няколко седмици, по една на седмица, май беше витамин К. За витамините има значение дали кърмиш или сте на Ам.
Сега погледнах в Карнета на малката, явно съм позабравила, изписали са ни  витамин к, първите няколко седмици и витамин д, явно после са били АDEC.

Ивенце, не е задължителна БЦЖ ,педиатъра сам ще те попита дали искаш да се постави,ще я впишат, че е поставена  в Carnet de bebe.  Слага се на втори или трети месец след раждането.Доколкото знам преди е била задължителна във Франция, но много доктори правят протести и я правят по желание.В Америка например и в някой други държави е премахната напълно.

Последна редакция: чт, 21 яну 2010, 19:40 от mari_rouge

# 50
  • NICE,FRANCE
Здравейте   bouquet,
Да се запиша и аз в новата тема,че не се знае кога пак ще се наканя да пиша.
За превод,мисля че Goqko питаше, най-добре го направете в БГ щом сте все още там.Даваш на лицензирана фирма за преводи,която от своя страна го изпраща за легализация в министерство на външните работи на БГ.Аз като си бях в България заради осиновяването,така си преведох всички документи,които ми трябваха тук във Франция.И са валидни щом са заверени от министерството.
И в момента гледам прогнозата на БТВ,до -25° за следващата седмица,не помня кой се интересуваше Embarassed. А тук на Ривиерата от два дена е много хубаво слънчице и се  baby_neutral да се позадържи така,че ми писна от тия дъждове.
Хайде приятна вечер на всички и надявам се до скоро.

# 51
Ивенце, Веринка, кураж за тези последни метри! Hug Дано всичко протече по най-лекия начин и скоро да се вълнуваме с бебешки новини!
На нас ни изписаха вит. Д комбиниран с флуор ,на капки, още при изписването от родилното. (Аз лично помолих в аптеката да ми дадат само вит Д без флуор, но нямах рецепта , педиатърката не искаше и да чуе да лишавам бебето от флуор.)
За ваксините-не правят в родилното тук, с тях се занимава педиатърът на бебето. Хубаво е от сега да се ориентирате за педиатър някъде около вас. На изписването съветват да се посети на около 15ти ден. Тук педиатрите не ходят по домовете както е в Бг, нито пък може да им се обадиш вечер или уикенда, но се свиква Wink.
Нашата педиатърка е против БЦЖ защото смята, че не предпазва ефикасно против туберкулозата. На Георги не сме правили, за Яна беше задължителна, направиха и я на един месец. Ако поискаш няма да ти откажат.

Goqko, мерси за загрижеността за нас. Гоги е по-добре, вече не го боли устата и прояде отново. Има си още афти, но явно са на оздравяване. Утре даже ще иде предиобеда на градина, че в къщи му писна. Сестра му също беше в "болнични", че лекуваме един хроничен ринит с антибиотици, правиха си компания с баба им, но така се е разпуснала дисциплината, че утре под строй в детската. Ама ха! Grinning
Моята гадна седмица е пред свършване, но утре вечер съм нощна и тогава Sunglasses Чак уикенда малко ще разпусна.

petia grozdanowa, лек полет дано мине благополучно!

галандри, здравей и честита нова година! как е вашата госпожица, свикна ли в детската?

# 52
Едно замръзнало "бонжур"! Galandri, при теб не е ли замръзнало сутрин? Много смахнато време - сутрин е 0°, мраз, лед, а на обяд стига до 15°. В резултат - сополи и кашлици на два гласа

Ивенце, леко на последната права! Hug Значи водолейка ще е, в крайна сметка - а ти се канеше едва ли не още преди нова година да раждаш Grinning

Я виж ти, на Verinka съвсем й бил наближил срока... ама забравих какво чакаше, също ли момиченце?

Мария, какво реши с Корсика? Стига да не вали, ще е приятно там - по това време няма толкова туристи (но пък и плажовете не работят)

# 53
И от мен още едно замръзнало ,,БОНЖУР,,ама много замръзнало. JoyТази сутрин е било -22.Сега е около -10.Приказка...... Flutterстанахме като Сибир.Добре,че поне вятър няма.Магазините са обезкостени,хората се запасяват с храна,сякаш като за война.дават го и още по студено през следващите дни.

Мария,защо не пробваш да мажеш афтите на малкия с мед и хлебена сода.Аз когато бях малка много страдах от такова нещо,знам до болка какво му е на малкия и как го боли.Един зъболекар го беше казал това на майка и оттогава само така си оправях афтите.

Галандри къде се изгуби?Как е малката свикна ли с обстановката?Не признават български преводи в нашата префектура.Ние имаме такива но държат на френски преводач.

Веринка,нали ти бях писала,че аз раждах в същата болница Ларибоазиер на Gare du nord.
Там имаше една акушерка украинка,казва се Лена.Сигурно пак ще е там,тя ще те намери като разбере,че си българка.Ще си говорите на руски.А за витамините изписаха ни АДЕС дадоха ни и от болницата 2 опаковки и вит.К.За ваксината БЦЖ,не са ни слагали там ,но ни я сложиха на шестия месец в България.Така прецени тукашния педиатър,аз и се доверявам изцяло приятелка ми е,и е отгледала дъщеря ми.

Ивенце търпение и кураж последните дни.Тежи,ама няма как.Това,че имаш скъсена шиъка нищо не означава,аз с второто дете бях така от края на 8мия месец.Освен,че го износих до термина ,преносих го и ми предизвикаха раждане на края с медикаменти.

Само момиченца тази година,а когато има повече момиченца поверието е,че годината ще е много благодатна.И по телевизиятя го казаха.

Весел уикенд дами  bouquet  bouquet  bouquet
И аз препоръчвам да посетите педиатър на 15 ден,така ще ти кажат и от болницата.

# 54
Благодаря ви много за отговорите!
Нащо бебче ще е момченце  Grinning  Wink
Gogko , много благодаря за инфото, непременно ще разпитам за тази акушерка, ще ми е може би по спокоѝно да има някоѝ с коѝто да се разбираме по–лесно.

# 55
Verinka, приятни последни дни с коремчето!  Heart Eyes  Колко хубаво, че ще роди и момченце през февруари! Имам наблюдение, че са доста артистични натури. Има ли си вече име младежа?

Gogko, признавам че при теб е доста по-замръзнало. Като че ли в България се бяха разсеяли вече и си мислеха, че зимата едва ли не ще пропусне този път. Все пак е по-естествено да стане студено през зимата, щеше да е обезпокоително иначе.

# 56
Ивенце, кураж и от мен HugВсичко ще мине добре, не му мисли много Hug
Аз родих малката в 39 седмица, по точно тогава я извадиха, нали бях секцио.Иначе до 39 седмица, нямах никакви признаци, толкова високо я носех малката, нито една контракция, нито скъсена шийка.Незнам кога щеше да реши да излиза , ако бях нормално раждане.
Веринка, и на теб!Наслаждавай се на коремчето още малко Hug
bobi40 , от теб чакаме да се похвалиш с розови или сини гащи Hug
Ние разбрахме пола долу-горе в твоите седмици.

# 57
Здравейте! Това не е замръзнало здравейте, защото днес тук не е толкова студено!
Мария, надявам се след нощното седмицата да се оправи към уикендската опашка  Simple Smile Дано Гоги вече се е възстановил!  newsm23 сигурно преводачката е същата, защото си спомням, че моите преводи ги забави малко именно заради ходене до Брюксел.  Wink
Покрай въпроса на Ивето разбрах, че БЦЖ-то тук е по желание. Откровено казано си ни я сложиха без да ме питат. Аз щях да поискам, де.
Препоръчвам на бъдещите майки да намерят локалната им PMI. Александра я следя там и ми е много удобно, доволна съм от лекарката ни там. Лошото е, че трябва да имате и резервен вариант с педиатър, защото в ПМИ-тата рандевутата са с 3 месеца напред и за първия преглед на 10-15 дни, както и при извънредни ситуации ще е нужна по-бърза реакция.
И аз да дам инфо за витамините: от болницата започнахме АДЕС и витамин К(дава се първите няколко седмици на кърмените бебета). След първите месеци вече почнаха да изписват Флуостерол (флуор+вит.Д), който хич не давам стриктно  Embarassed
Ивенце и Verinka, стискаме палци!

# 58
Препоръчвам на бъдещите майки да намерят локалната им PMI.

И аз така направих!В наше село нямаме педиатър, най-близкият ни беше в Кретей, и аз реших да ходим там(на 200метра от нас е PMI) .Случихме на супер готин педиатър!Много съм доволна!Дори от начало имахме проблеми с надаването и ни викаха на два-три  дни , на мерки и теглилки!Помогаха ми много с кърменето и така...Даная и до днес ходи с голям кеф, играе си с дечицата там , чак се сърди като си тръгваме.

# 59
Мари, ние се знаем от 13 седмица още, че сме с розови гащи Wink Казахме на бабите и сестри/братя без обаче на свеки, че развива едни теории за момчета - та хем да не и чупим хатъра, хем да не предизвикваме разправии, че тя много спори...все тя е права (бивша учителка е) и е твърде назидателна.
Да се похваля - снощи зълва ми роди в (Поатие са те) бебе Лео ( свеки сърдита, че е с името на нашата котка, а всъщност таткото си го е избрал името, тя беше избрала за момиче Алис). Термина и беше 15-ти, тя вчера, учудващо за първеркиня за 2 часа го изстреляла без 1 шев малчото (2900, тя е висока 1,50м и беше 60 кг преди да забременее, а до вчера 78...)
Та станах чичолина (така чичото на мъжа ми представи жена си в България на сватбата като разбра, че той е чичо на бг език...та си остана лафа до ден днешен) и съм много доволна за младите родители!

Общи условия

Активация на акаунт