Франция чака затопляне - тема 24

• 35 062
  • 743
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте на всички от снежна ,ама много снежна България.вече имаме 40см сняг всичко е блокирано няма пътища,типично по Български.На всичко отгоре продължава да вали.Във Варна разпуснаха учениците,те горките кога са виждали такъв сняг.Заприличахме на Сибир и температурите продължават да падат,през следващите дни ги дават до -20градуса.Чудо.

Така,че Мария понеже и аз като теб мразя студа не знам как ще издържа това чудо ,което се задава.Говорих снощи с мъжа ми за Корсика.Иди ,много ще ти хареса. JoyИ защо да не ти е романтично пътуването?Бабата ще си гледа внучетата,а вие ще се отдадете на романтика. Laughing
Красив остров е,ще ти хареса предполагам.

MiqS какво означават СДД и СДИ?Питам защото мъжът ми както писах вчера не е подал документи в префектурата още.Има рандеву за 14.04.Мина на 03.12.2009 на визит медикал и сега си чака рандевуто за префектурата.Иначе е легално на работа от 01.11.
Питам,защото току виж минал между капките с ваша помощ.Нашите познати и неговия колега са с едногодишни карти.Ще ти бъда благодарна ако ми дадеш информация.
Другото което ме интересува е:от префектурата са дали списък в който пише,че искат преводите на документите да са от легализерат преводоч от Франция.Моите от България не ги признават,само дето ги правих.Някъква идея за преводач???

Това е момичета засега,отивам да чета по френски и да слагам дърва в камината.
Хубав вторник от мен  bouquet  bouquet  bouquet

# 31
http://www.amb-bulgarie.fr/pdf/interpretes_bg.pdf - Gogko това е списъка с заклетите преводачи ... И на мен ми се наложи да превеждам акт за раждане и май ми струваше 40 евро  newsm78 , но не съм сигурна ... СДД е договор , който е непостоянен за три , шест месеца  или година , СДИ е постоянен договор ...
Не знам дали знаете , но работодателите , които ви наемат трябва да платят такса за това , че наемат чужденец на работа ... Мойта такса беше 900 евро това е за минималната заплата в Франция ... А ако сте експерт или на по високо ниво беше повече май 1500 или 2000 не си спомням точно ...Затова може би ви правят такъв договор за една година и така плаштат 70 или до 200 евро... На мен за 4 месеца на СДД - непостоянен  договор ми платиха 70 евро и после за постоянния тези 900 ... Иначе процедурата е такава отива се в Дирекцията по наемане на работа заедно с договора и те ви дават едно розово документче , което тряба да се попълни от работодателя ... За вас документите доколкото си спомням са Автобиография , 3 или 4 снимки и договора ... И това трябва да се прати до Тази Дирекция ... И ако те са съгласни ще върнат отговор на работодателя и ще ви искат документи ... И ако всичко е наред се минава към перфектурата ,но преди това има визит медикал ... Там ви дават едно или няколко листчета , че сте минали медицински преглед едното за работодателя , едно за вас и едно за перфектурата ... И после се отива в перфектурата с документа и там ви дават един списък с документи , с които трябва да се приготвите и да ги представите ... Трябва всичко да сте направили иначе ще ви върнат , а опашките са големи и има номера ... Даже си носете и паспорт червен всички възможни документи , че последния път щаха да ме върнат за това , че жената приемаща мойте документи не може да прочете кой е моя град на раждане и защо пишело на български ,а аз и казах , че това което я интересува го пише на латински  Joy #Crazy  Общо взето търпение и кураж Simple Smile Това е за южна Франция , но мисля че общо взето навсякъде е така ...

# 32
Това не важи за женените за френски граждани, поне така ми казаха в префектурата, нямам опит все още за жалост.

# 33
Goqko, мисля, че е по-добре за някои професии да има СДИ, по-серизоно изглежда пред префектурата.

# 34
Здравейте,

bobi40, благодаря за информацията. И тъй като повдигнах темата, редно е да затворя досието с официалния отговор от Префектурата  Wink

Чужденци, женени за французи, могат да придобият френско гражданство 4 години след брака, като последните 3 трябва да са прекарани на територията на Франция с половинката. Детето не променя срока.

Хубав ден !

# 35
така е ,това не важи за женените за френски граждани,аз съм омъжена за французин и никога работодателят ми до сега не е плащал такава такса.

# 36
Виждам ,4е в Бг има много сняг,а на мен ми предстои пътуване в събота,запо4ва да ме хваща страх да не би да ми отменят полета.....

# 37
Здравейте,

bobi40, благодаря за информацията. И тъй като повдигнах темата, редно е да затворя досието с официалния отговор от Префектурата  Wink

Чужденци, женени за французи, могат да придобият френско гражданство 4 години след брака, като последните 3 трябва да са прекарани на територията на Франция с половинката. Детето не променя срока.

Хубав ден !

Упст, на нас не са ни казвали за срока с 3-те години във Франция - ние сме от 2 години тук ;-( много важно, ще видим, сега ще си бременея Wink търся "телетравай" ама нещо странно ми се вижда таз работа, едни "апел д'офре" едни чудеса...а и както трудна ми е комуникацията с френските сайтове - как пък с никоя друга държава не съм имала проблем, тук имам черна дупка понякога (успокоявам се като чуя и мъжа ми да ги "храни" от време на време )

Един друг въпрос, от лабораторията и клиниката ми връчиха едни книжлета - пакетчета пълни с реклами и разни неща да попълваме и изпращаме, за да ни пратят разни "подаръци" като чанта, книжки и подобни. Що е туй и пращали ли сте вие? Да не ми засипят после пощата с реклами, че мнооого мразя? На клиничния лист обаче (който ни връчиха като се записахме) пише "Nous ne distribuons plus de valises et pochettes cadeaux" - това също не ми се изясни - какви куфари, какви пет лева? Сори за многото въпроси, но предупредих като се включих в темата, че съм много подробна и любопитна!

При нас вали, но няма да ми развали настроението - отивам на музикално училище следобед, после при акушерката и после ще опитаме да видим Gainsbourg vie heroique ...

Хубав ден, момичета!

# 38
bobi4o,аз имах такива подаръ4ета,когато бях бременна.Но на мен ми ги дадоха ,когато бях в клиниката-впро4ем вътре имаше памперси,едно шишенце вода ,продукти на BLEDINA един лигавник,мисля 4е имаше и биберон.Не се притеснявай няма да ти изпращат реклами,просто ще полу4иш такава кутия 3 пъти и 6те ти изпращат reductions  за памперси и за детска храна

# 39
ОК, разбрах. Много ти благодаря! Ще изпратим и ще видим после какво ще ни подарят. Много мило звучи де, има грижа!

# 40
Здравейте скъпи девойки!  bouquet Hug
Да ви се похваля,тук днес спря да вали и пекна слънце/макар и зъбато както казваше баба лека й пръст/.Казвам зъбато защото навън температурата е -6..,но иначе е приятно,няма вятър.

MiqS,благодаря за информацията.Точно по този път сме минали и ние.Трудовия му договор е СДИ ходи в инспекцията по труда,дадоха му разрешително за работа ,шеф му плати 900Е на
Агенцията за чужденци за смяна на статута,яви се на визит медикал на 03.12.Сега чака на 14.04.2010 да подава документите в префектурата.Лошото е,че в Париж не дават вече 10годишни карти.И това от миналата година,дотогава всички наши познати взеха 10годишни.
Ще видим какаво ще се случи,ние сме към префектурата в Нантер.

bobi40 и на мен ми дадоха такива подаръчета,ама в болницата.И в интерес на истината много им се зарадвах.Поне ги пробвах преди да почна да купувам.

Петя Грозданова,за края на седмицата отново дават влошаване на времето и интензивни валежи от сняг.Така,че препоръчвам да следиш полетите по интернет.Къде ще кацаш?
Ако е в София по няма да има проблеми,дават го да вали при нас в Североизточна и Северна България.

Мария,защо така малко си писала?Оправи ли се Гого?Горкото кой знае как го е боляло.
Минаха ли ти лошите рандевута?

Желая хубава сряда на всички  bouquet

# 41
  • MERIGNAC, FRANCE
Привет девойки  Hug

В списъка със заклетите преводачи има някои, които вече не са във Франция, та ви съветвам първо да се свържете по телефона преди да изпращате документи по пощата.

Боби 40, и аз получих кутии с подаръци и промоции от клиниката, но още не ми остава време да ги разгледам. Дори от аптеката получих пакет с подаръци когато вземах първата рецепта с лекарства за Никита миналата седмица. И аз много се радвам на такива малки жестове на внимание  Grinning  И в повечето големи супермаркети предлагат също чантички с мостри и подаръци - в момента има в Интермарше.

Ивенце, още ли си 2 в 1?

# 42

В списъка със заклетите преводачи има някои, които вече не са във Франция, та ви съветвам първо да се свържете по телефона преди да изпращате документи по пощата. 
Също така не всички се признават от меритата, доколкото имам спомени. Мога да препоръчам една преводачка в 16ти.
Аз да ви кажа май ни веднъж не съм ползвала тези купони за намаление, които ми пращаха за бебешки храни и памперси. newsm78

# 43
Момичета, ако обичате Gainsbourg - препоръчвам ви филма с две ръце, току що се прибрахме от киното ...едва се свъртах, но издеяних до края, много силно творение, актьори и изобщо!

Лека нощ!

# 44
Мерси боби! Аз персонажа не го долюбвам много, но музиката му харесвам. Тъй като вече ходихме на кино за тази петилетка, го записваме за следващата Joy

мелинда, аз познавах една преводачка в 16-ти, но тя замина да работи в европарламента в Брюксел(освен ако не се е върнала вече)...
За тази в Courbevoie, знам че е тук, ако някой иска координати мога да ги дам(не си спомням кой питаше за преводач... Embarassed)

Goqko, не се отчайвайте за картите. Нантер не е Париж, има огромни разлики между префектурите в Иль дь Франс.
А аз пиша малко, защото нямам време. Ето сега сядам за малко пред компютъра, днес се прибрах в 20 часа......

Общи условия

Активация на акаунт