Франция чака затопляне - тема 24

• 35 079
  • 743
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте моми4ета   bouquet
4естито на вси4ки празнува6ти живи и здрави   bouquet
cutty 4естито  Hug и лека и безпроблемна бременност
Боби браво само 7 кг си ка4ила  Heart Eyes важното е да си добре и да си по4ива6. аз няма да казвам колко ка4их  ooooh! и не ядях много даже има6е периоди сирене и краставици  , бях намразила много храни вк. и месо а аз съм месоядна и до последно вис4ко връ6тах .Мойта лекарка много ме тромозе6е за кг.то верно 4е е хубаво да не се ка4ват много ама какво да правя натура  Laughing. после се свалят де е с малко пове4ко зор  ( аз о6те не съм стигнала там от където тръгнах но има време)  Mr. Green
Ходихме тези дни до Ница много ми хареса града ,то добре 4е мъжо ходи по работа и аз и малката с него  та поне да разгледам Франция.следва6тия път 6те се обадя по рано да спретнем една сре6та  Grinning  6те дам инфо къде 6те е следва6тата спирка  Mr. Green
Чумби ако не е късно да те помоля и мен да ме пи6е6 на картата в Париж Heart Eyes благодаря предварително  Hug
И да ви попитам има ли група във ФБ на живее6тите във Франция, та ако е удонбо и аз да се пи6а там Blush
Лека и успе6на седмица на вси4ки  Heart Eyes

# 706
  • Rennes, France
Здравейте момичета...

Пак съм аз. Тази вечер пак имах болки, доста силни в матката и десния яйчник. Пих Спасфон, но не помогна и изпих 1/2 Спазмалгон. Дали според вас приемането на Спазмалгон е противопоказно през първите седмици на бременността? Не мога без него---боли, тай чак ме схващат ставите и краката. Но ако трябва да сравня болката с ПМС имала съм и по-страшни моменти.
Притеснявам се че съм в първите седмици, не мога да отида на доктор, защото е рано...но нямам кървене или болки пред деня. Само през нощта Twisted Evil
Гърдите ми са напрегнати, но не както преди седмица например. Болят, плътни са, но са някакси по-спокойни. Това нормално ли е? Въпросите може да са ми малко глупави Embarassed но за момента Вас мога да попитам...

Мерси и до скоро  Hug

# 707
dari7 има групичка във ФБ попитай thé vert как да се включиш, cutty добре дошла във форума, може да се каже че съм близо до Рен, ходим от време на време при приятели там, сега съм в БГ, но като се прибера може да организираме нещо, не се притеснявай мамите тук ще ти помогнат с инфо  Hug може да се прикрепиш към карт витал на таткото, нищо че не сте женени, в този случай картите бързо стават, Боби, честита придобивка  Simple Smile а твоя мъж сериозен тренинг ще направи с помагането вкъщи  hahaha Мен половинчото ме изненада с непредвидено пристигане в БГ за няколко дни, но не казва точно кога и сега съм се настроила, че на Великден ще е тук и замислям програмата, а точно тези две седмици преди и след Великден имам най- много работа да видим как ще се организирам  ooooh! така че ще ви проверя пак по нататък  Hug

# 708
Koя е групата в ФБ ? Затворена ли е или бих могла да се включа ?

cutty, дори и да е рано за констатиране на бремеността, можеш да консултираш Généraliste за да ти даде съвет за болките. Съжeлявам, но лично не съм компетентна  Sad
Дръж се !  Flowers Rose

# 709
Здравейте момичета...

Пак съм аз. Тази вечер пак имах болки, доста силни в матката и десния яйчник. Пих Спасфон, но не помогна и изпих 1/2 Спазмалгон. Дали според вас приемането на Спазмалгон е противопоказно през първите седмици на бременността? Не мога без него---боли, тай чак ме схващат ставите и краката. Но ако трябва да сравня болката с ПМС имала съм и по-страшни моменти.
Притеснявам се че съм в първите седмици, не мога да отида на доктор, защото е рано...но нямам кървене или болки пред деня. Само през нощта Twisted Evil
Гърдите ми са напрегнати, но не както преди седмица например. Болят, плътни са, но са някакси по-спокойни. Това нормално ли е? Въпросите може да са ми малко глупави Embarassed но за момента Вас мога да попитам...

Мерси и до скоро  Hug

За болки аз съм пила само един бързодействащ Спасфон, който от болницата ми връчиха - под езика се слага, иначе само дафалган (парацетамол демек). Но щом са ти толкова редовни болките, обади се на вашия семеен лекар да те посъветва, защото по-важно би било да се "отхвърли" извънматочна бременност на този етап, а дали ще се види/чуе сърце на този етап - не е сега важно - след 2 седмици да, но по-добре да та те видят като имаш болки. Не се плаши обаче.

# 710
  • Rennes, France
Здравейте момичета!

Още пир първия положителен тест отидох при generalist за да се консултирам за болките, защото и преди това ги имах от няколко дена. Той ми прегледа корема, на каза спасфон или долипран /парацетамол/. Четейки по форумите парацетамола не е за предпочитане при бременни...затова съм на спасфон и обикновено ми помага, но тази вечер не мина - пих 2, под езика и след това 1/2 спазмалгон. След това ме отпусна. Засега имам час при гинеколог за 06.04, но ще се опитаме да изместим за по-рано ако е възможно. Но дотогава ми остава само да чакам. Лошото е че съм притеснена и макар да си вдъхвам сили...на 30г. съм, първа бременност и болки... дано не е нещо страшно Sad

Оставам на ваше разположение за коментари и въпроси и кураж  Praynig
До скоро и силни  Hug

# 711
Здравей, cutty и аз съм на мнение, че такива болки при бременост са нетипични и е хубаво да те види специалист. Ако прецениш може и в Бърза помощ да отидеш, аз като бременна им бях постоянен клиент Wink
Дано всичко е наред, почивай и не се тревожи!
ПС: Парацетамолът е разрешен при бременост.

Момичета, пак ще се допитам до вашето мнение (моля да ме простят, тези които мразят такъв тип въпроси Wink): Bassin d'Arcachon ili Ile de Ré? за едноседмична почивка през юли? Някой има ли впечатления?

Последна редакция: пн, 29 мар 2010, 16:33 от Мария К.

# 712
Момичета, пак ще се допитам до вашето мнение (моля да ме простят, тези които мразят такъв тип въпроси Wink): Bassin d'Arcachon ili Ile de Ré? за едноседмична почивка през юли? Някой има ли впечатления?

Аз съм ходила в Аркашон, но септември, за юли знам, че е натоваренко, свекър ми има "виличка" и ни я отстъпва за по седмица, когато нямат туристи извън сезона, 22 квадрата къщурка, за 3-ма, а и за 2 деца има място (спалня, двойно легло, антре/трапезария с разтегателно диванче. Ние сме ходили с мама и е много готино Wink Свекърва ми обаче с мъжа си ходи всяка година на Ile de Ré и го обичат, но нямам лични впечатления. Аркашон е обширно понятие и има доста места за разходки, плаж и забавления. И е много красиво.

# 713
Привет, момичета! Ето една още по-последна версия на картата, погледнете, плийз, и ако има още грешки и допълнения казвайте, че после с тази карта ще си живеем цели 50 страници Simple Smile

http://farm5.static.flickr.com/4039/4472674881_a97fdbccd8_o.jpg

Боби, заплюла съм легълцето за теб Grinning - само трябва да видя как се демонтираше, че в сегашния му вид само с камионетка може да се превози.

Ей, Мария, ти заряза имобилния проект и пак пътешествия взе да организираш! Wink  Днес чух по радиото нещо, което може да те заинтересува (не за пътешествията де) - започнали са да обсъждат идеята на социалистите при първо сдобиване с основно жилище, вместо както е в момента, да ти помагат с освобождаване от данъци, да предоставят по-скоро безлихвени кредити. Това май е по-интересно като вариант

cutty, опитай да отидеш по спешност да те видят! И наистина с долипрана няма проблем при бременност. Успокой се  Hug

Ох, не мога да не ви покажа едно видео.
 Нали се точа за японски ресторант, та се подготвям теоретически:  суши

Самурайче, какво ще кажеш?

Последна редакция: пн, 29 мар 2010, 19:01 от chumbi

# 714
  • Rennes, France
Здравейте!

Току що си взех изследванията от ЧХГ - 375, което горе долу означава 4 седмица...
Дано с тези болки, да няма нищо страшно и да съм ОК и на прегледа...

Силни  Hug и благодарности на всички... Сега остава да действаме и по документите.

# 715
Браво за позитивния тест! Пийте шампанско днес, че после не може!!! По-точно казано - не трябва Wink сега до 3 седмици след зачеването, ембриона още няма връзка плацентарна с майчиния организъм и аз така се оправдах тогава за да пийнем шампанско ма 29.10 Wink

Последна редакция: вт, 30 мар 2010, 08:04 от bobi40

# 716
cutty -4естито  bouquet   и лека и безпроблемна бременност
Помня че мен също ме боляха яйчниците много първите месеци-прочетох че било нормално
Дано всичко е наред и с теб -вярвам че ще е така.
Направете документ за Конкюбинаж в кметството-тогава няма да си самотна майка....и една голяма част от административните въпроси ще ти бъдат уредени

# 717
Cutty, моето мнение е,че най-добре е да отидеш на доктор за болките ти в корема. Кажи им че е спешно. Вярно, че в Париж е по- трудно да ти датат час, но трябва да настояваш. Като бях в шестия месец, не чувствах бебето да мърда около 24 часа и се обадих в центъра където беше мойта докторка и ми казаха вендага да идвам, въпреки че докторката ми не работеше този ден. Направиха ми видеозон за 5 мин колкото да проверят, че сърцето на бебето бие и всичко е наред. 

Що се отнася за социалната осигуровка, ти ако досега не си се осигурявала във Франция единствения начин да ти поемат разходите е да се прикачиш към осигуровката на приятеля ти и така също към неговата mutuelle, защото първите 4-5 месеца прегледите не се поемат на 100 процента от SS (на мен ехографиите ми струваха по 80 евро).
То е хубаво като сте решили да декларите конкюбинаж, но трябва двамата да отидете в кмеството и мъжът ти да признае официално детето дори и още да не е родено, защото детето се признава автоматично за негово само ако имате сключен брак иначе е много сложно.

# 718
  • Rennes, France
Здравейте момичета!

Благодаря за съветите на всички. Тези дни започваме активни действия за да направим всичко, така както казвате. Ще разчитаме на вашите съвети за да се оправим в административните бумащини  ooooh!

Поне тази вечер болките бяха по-малко, по-спокойна бях и пих само едни спасфон...галех си фъстъчето и му говорих и то ме слушаше Praynig

До скоро на всички...тук при нас вали...но е свежо и се усеща пролетта  bouquet  Hug

# 719
Cutty, радвам се за теб. Наблюдавай се дали не се преуморяваш денем и затова да имаш болки вечер ;-( По "други"бременни въпроси може да видиш и темата "бременни в чужбина", която е в "общ отчетен" подфорум на "майки -бъдещи и настоящи". Там сме се събрали българки от различни краища на света, които споделят протичането, следенето и т.н. на бременността (еднакви сме навсякъде, но е доста различна ситуацията с България, та "месечните" теми не са най-удачния форум установихме. Аз доскоро пишех в Юлската такава, но се отказах, както и много други момичета Wink Само един пример - тъй като във Франция например имаш 7 визити месечни (първата е от месе 1 до 3, после всеки месец по една), където мерят кръвно, тегло, пускат изследвания - задължителни и препоръчителни в твоя конкретен случай, както и 3 ехографии - специализирано морфология и анатомия на плода ( в БГ св казват фетална морфология), а в БГ всеки си ходи по колкото пъти може на видеозон - някои през две седмици, някои през месец, ходят на ФМ ако преценят, че е необходимо ... и "чужденките" сме набедени за безотговорни, че 3 пъти си гледаме бебетата за 9 месеца, както и за други неща, да не влизам в подробности. Да не се стреснеш само ако след време някой ти каже, че си луда да слагаш бебето в слинг (echarpe е тук) или че коша за памперси е изгъзица, че трябва да си мажеш гърдите със сода за хляб, както и да спреш да си ползваш козметиката за лице, защото имала парабени в нея.

Общи условия

Активация на акаунт