Франция чака затопляне - тема 24

• 35 068
  • 743
  •   1
Отговори
# 720
Привет момичета. От една седмица не съм писала, ама ми се развали РС-то и в сервиза не можаха да го оправят. Та за това се включвам да наваксам с четенето едва днес.

Да ви споделя от миналата седмица започнах да ходя на курсове за подготовка на раждането. Акушерката и групите са много симпатични и курсовете са интересни, само се чудя как ще запомня кога какво трябва да се прави, като се почнат контракциите.
Има ли мами да споделят собствения си опит и дали курсовете са им били от полза?

Приятен ден на всички

# 721
Здравейте моми4ета   bouquet
duc благодаря  Hug ве4е съм в групата във ФБ
Зелено 4ай4е благодаря ти 4е ме добави  Heart Eyes Hug
 само дето незнам о6те кой кой е Crazy
chumbi  благодаря ти 4е ме добави и мен на картата  Heart Eyes  bouquet
Лек и усмихнат ден на вис4ки   bouquet

# 722
Здравейте момичета!
Много гадно време беее...А така ми се иска да се стопли. Praynig
кат31 успех и лека бременност, дано се добереш до преглед и всичко да е ОК.Боби много правилно ти е казала, аз винаги като се прибирам в България и ме изкарват "лоша майка".Жива ме погребаха щот родих ВБАК, питаха мъжа ми как ме търпи,пък кърмя "като циганките", детето в слинг си нося,шматкам го насам натам преди 40тия ден, сокчета не давам, чааааак след 6тия месец захранвам, а да- и не си стерилизирам гърдите преди кърмене. Crossing Arms Такива сме ние, чужбинските мами. Simple Smile
чумбе Joy Много се смях!Ама да не вържете насериозно, ей - това е японски хумор.Не ти сервират върху гета и не си тръгваш с тях.И не топиуш в соевия сос докато "натежи"   hahaha Ох, много готино филмче, още се подхилвам.Ама за сипването е вярно!Аз в началото на никого не наливах в чашата и мъжорята около мен пресъхваха от жажда. Ама сега втрещих един французин, като грабнах бутилката с вино и му налях в чашата - а бяхме у тях на гости.Прости ми само защото идвам от Япония  Laughing

Лека седмица мандами!  bouquet

# 723
  • France,Mulhouse
привет по вечерно време дами Simple Smile,
  bouquetблагодаря заа пожеланията за цветница,почуствах се засегната,
Julia.b    почти сме съседи,добре заварила
Cutty   несе притесняваи, Peaceако си сигурна че не е извънматочна спокойно ,при,някои първаскини, е нормално до към 3м да има такива болки,spasfona помагa и не e опасен и аз ги имах същите като теб при първата бременност,а пък после,ми се гадеше всичко което гледах за ядене пред мен ии карах само на хляб,яйца и фромаж,и портокали,и бях,ного фталена,даже,ме хоспитализираха за 1м за да може  да нададе и бебето
maria k      да не си се посветила на болните хора като професия
добре дошли и на друугите нови момичета,
забравих да благодаря на chumbi за добавката
приятен среден деh  bouquet

# 724
Добър ден мамчета,

влизам набързо да ви кажа, на тези които се интересуват  че има на сайта на vente privée марката GRACO за бебешки колички днес и цените ми се сториха доста атрактивни.

А иначе какво да ви кажа за отглеждането на деца в БГ. Паднах от смях - поисках на майка ми да ми купи книга за отглеждане на бебета и тя милата взела че купила на някакъв педиатър дето я е писал през 70-те години!!!! Демек че нас са ни гледали по тоя метод. Аз иронично я попитах тя сериозно ли си мисли че деца днес продължават да се гледат така - а тя ми вика - "ми то тук това продават по книжарниците"  #Crazy Та после как искате чужбинските майки да не ни критикуват!!!

Да ви разкажа още една случка от вчера. Реших че е време да купя билети за самолета че ще си ходим юли месец до БГ  и останах втрещена - ми то не е възможно по простата причина че искат данните на бебето (име, фамилия пък и дата на раждане) а то ще се роди след месец !!!! То ми е ясно че с мерките за сигурност авиокомпанията иска да знае кой ще се вози в самолета им - ама като става въпрос за неродено дете как да я дадеш такава информация. От друга страна ако чакам да се роди и тогава да купувам билети те цените ще са станали по 1000?.

Има ли тук мами дето са пътували с новородено да споделят опита си.

Желая ви хубав и слънчев ден  Hug

# 725
kat31, вярно, че е малко сложно с билета в твоята ситуация newsm78
 Доколкото знам изи джет пускат ефтини директни полети, София-Париж за 60евро от Буве, май месец.
Cutty , дано болките отминат и от тук нататък се наслаждаваш на една лека и спокойна бременност Hug
След като получиш от док удостоверение , че си бременна , можеш да се възползваш от безплатните прегледи в PMI, докато ти стане картата, провери в нета , къде е вашият.

# 726
Здравей Кат31,
Аз пътувах с малката когато бе6е на 3 месеца,бяха и сложили първите ваксини.,.Ти сама ли 6те пътува6 или с таткото ,но мисля 4е и в 2та слу4ая трябва да има и паспорт детето.Ние и направихме като навър6и 2 месеца.Незнам как то4но  стои въпроса с паспортите тук във Франция,инфо 6те дадат другите моми4ета ,но в паспорта на дъ6теря ми пи6е ,4е може да пътува и само с  един от родителите ( тя е с италиански паспорт )Ина4е до навър6ване на 2 годинки дето седи в теб по време на полет,(няма място)дават ти колан за детето ,който захва6та6 към твоя.Проблеми с вода и храни по лети6тата не съм имала никакви винаги съм носила по големи коли4ества.нито с лекарства и козметика за детето.
Ако се сети6 не6то конкретно питай  Hug

# 727
Kat31, една приятелка тук беше купила билетите за Перу (тя е перуанка) от февруари за декември,  като  бебето им се роди през юни. Ако друг не може да ти помогне, ще я питам как са действали.

Самурайче, представям си французина как се е шашнал - какво ти разбират от самурайски етикет! Чудех се обаче кой налива на жената в този случай - надявам се, че не й е забранено да пие, все пак? А и тази история със солта... има ли нещо вярно или пак е японски хумор newsm78

Да ви кажа вчера гледах "Алис", но честно казано съм разочарована. Не казвам че филмът е лош, има много симпатични моменти, а и Джони Деп си е той, но като върл почитател на Луис Карол, все си мисля, че тази книга заслужава по-оригинална интерпретация.

# 728
chumbi , dari7, mari_rouge обадих им се аз набързо на Луфтханза и се оказа че няма проблем и отсега да купя билети за мен и бебчо като се роди да им се обадя за да му дадат и на него билет (10?). Забравих обаче да питам на колко кг багаж имам право. Дали  като съм с бебе ще е повече от 20кг?
Само се надявам ваденето на  паспорта на детето  да стане бързо че той ще е на 2 месеца като ще пътуваме акато знам френската администрация колко е бърза ме е малко страх да не увиснем с пътуването.

chumbi ние мислим да гледаме Алис през почивните дни ама ти сега ме разколеба  newsm78 та се замислям.

dari7 не съм изобщо наясно с бебешките задължителни ваксини - те предполагам се слагат в определен момент а не кой кога му скимне. Спомнях ли си ти кога ги прави защото ние ще си стоим 1 месец в БГ и не искам да изпускам ваксинациите.

# 729
Kat31,
Според мен най-сложното с паспорта е снимането, защото снимките трябва да отговарят на определени изисквания, на еди какъв си фон, да е с отворени очи и т.н. и трябва да намерите фотограф, които да я направи на 1-2 месечно бебе. Питайте в кмеството където ще подавате документи за паспорт. Нашите станаха за около 2-3 седмици, дори ти изпращат SMS, че са готови.
Ваксини се правят втория, третия и четвъртия месец. Тук БЦЖ не е задължителна, но наши приятели които имат деца и се връщат в БГ я баха направили, защото в Бг имяло случаи в последно време на туберколоза.

И не се притеснявай, че нищо няма да си спомниш от подготвителните курсове за раждане, то като му дойде времето и като почнат контракциите паметта ти се опреснява бързо-бързо. Но ако мен ме питаш най-ефикасно си е перидуралната упойка другите упряжнения за намаляване на болката са си глупости,

# 730
Здравейте момичета !

Кат31,аз пътувах с бебе на 27 дни.Вярно голяма мъка беше със снимките,защото бебето не стоеше мирно-чудо беше.Направихме му пасаван в посолството и после в БГ-акт за раждане и паспорт.Вярно за билета искат данните,няма как,ние пътувахме с България Еър и платихме само летищни такси,бебето нямаше място и си стоя в мене през цялото време.Имаш право на багаж и за него независимо,че няма място.Вярно,че упойката действа най-добреЗиппар е права.Аз съм на същото мнение родила съм 2 деца първото в БГ преди 17г,такова раждане раждах,че не исках да чувам повече за деца 10г.А второто ми раждане в Париж беше приказка така мога да родя още 5 деца.

Ситти лека и безпроблемна бременност ти желая.Не е хубаво да имаш болки но може да не са от бременноста а друг проблем напр.възпаление на тръбити или яйчниците.Докторите ще ти кажат.Спасфона е добре но можеш да пиеш и спазмалгон ако ти помага също и но-шпа,папаверин също,всичко което е от групата на спазмолитиците.Аз например ги пиех с шепите защото и двете ми бременности бяха проблемни.Спазмалгон по 3 на ден можеш да пиеш спокойно,не зная има ли го там аз си го носих от БГ,от него се чувствах най-добре.

Засега лека нощ от мен лек и хубав ден желая на всички на Велики четвъртък  bouquet

# 731
Добър вечер,

аз да се отчета - месих козунак - опит за събота, обаче късно започнах - към 17:30 ... и докато течаха 2 часа първо втасване - аз втасах ма дивана Wink сега е второто, кой знае кога ще стане и третото и да го опека - дано не заспя да го изгоря след толкоз зор Wink

Утре съм на "интервю" в кметството - по повод гражданството дето пуснахме досието ми...сега ме викат в наше село, искат един куп 5 кила хартия, обясниха ми, чв като свършат тяхната анкета, досието ми отива в полицията, после там ще ме викат и така ... но мацката каза "щом по телефонен се разбираме с вас, мога още сега да си започна доклада, че нямате проблем с интеграцията". Голямо анкетиране пада! Щели и съседите да разпитват!!!

Кат31, сега покрай теб и аз ще науча разни неща, само дето ние искахме към Коледа да си ходим в БГ и то с колата, но няма да стане заради тъпия ми паспорт, който септември изтича - не мога да мина през Сърбия с лична карта само. Ух, много ме е яд, също септември мислехме за Черна гора .... Ще видим!

Хубава вечер на всички!

# 732
  • пак на Рив Гош
Минавам набързо да ви почерпя на патерици за именния ден на Камбанката миналата неделя (че нали ми е нещо като растение милото - "млад филиз" се казва в превод от гръцки Laughing)

И да кажа "добре дошли" на новите момичета  Grinning
Боби, какви са тия козунаци по никое време! Я си втасвай спокойно но дивана  Laughing Успех утре с интервюто. То ако е като моето, няма страшно  Laughing Ние навремето си говорихме надълго и нашироко с един чичко, който май беше много щастлив да може да води пълноценен разговор с кандидат-емигрант  Laughing
Самурайка, ще го навия аз Роцев за Лион  Grinning. Засега сме на фазата - аз му казвам "искаш ли да идем до Лион", а той ми разваля кефа като ми отвръща "аз искам, ама банковата сметка май не иска". Аз така не играя!  Laughing
Чубми, забравих да ти кажа, че мецанина изглежда много добре  Grinning Да си го ползват децата със здраве! Не му ли се сменят трудно чаршафите така нависоко?
И ние се каним на "Алиса", и на "Сблъсъка на титаните". Да ти кажа, и от моите колеги чух доста минорни отзиви, ама ще идем за спорта (пък и Роцев е голям почитател на Тим Бъртън, аз пък съм почитател на Джони Деп  Mr. Green).
Кат31, аз курсовете за бремнни ги изкарах в рамките на 1 седмица 3 седмици преди термина. не ми послужиха кой знае колко, защото аз не съм раждала (по форумските стандарти  Laughing), а съм със секцио  Laughing. И вода не давах близо до годинка (а Камбанката беше на АМ), че и детето си зарязах по бавачки, за да се върна на работа, че и баби не ми помагаха  Laughing. Книгата да не е на доктор Спок (да не се бърка със Спок от "Стар Трек"  Grinning)? И на мен ми стои в библиотеката, при това изданието от годината ми на раждане  Grinning.

Последна редакция: чт, 01 апр 2010, 00:10 от Роца

# 733
Готов е! Ще ви го снимам утре, че душата ми спинка! Урааа! Успях, много съм доволна!

А за интервюто - мен не ме е страх, но не знаех, че ше имам сто интервюта, но са прави хората де - трябва да са наясно с дзверовете , подали документи ( пък и не искат имената да си сменят пък) Wink

Последна редакция: чт, 01 апр 2010, 11:45 от bobi40

# 734
Добро утро моми4ета   bouquet
Боби успех с интервюто днес , и 4акаме снимки на козунака chef
Роце ,да ти е жива и здрава Камбанка   bouquet, а сладки6а много вкусно изглежда ммм ,браво ( аз сега съм си забранила вси4ко сладко ,уж на диета   Mr. Green )    
Кат 31, инфо за календара на ваксините във Франция 6те ти дадат моми4етата раждали тук.Ние дойдохме когато малката бе6е на 7 месеца ( при нас бяха на 3ти ,5ми и 11ти )
При нас за сега е слън4ево ,но студено
Лек и усмихнат ден на вси4ки   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт