бъдещи петокласници

• 1 154
  • 10
  •   1
Отговори
Къде да учат децата ни след 4 клас?  Сигурно много родители се питат за това.  Какъв да е избора?  Най близкото  до дома училище  или такова  за което има изпит. //Например математическа гимназия./  Синът  ми е нормално хлапе добре се учи,  Колебая се,  Има ли смисъл  да го товаря по математика повече

# 1
Както си решите, но не забраавяйте, че от всяко дърво свирка не става! Математическите гимназии са нещо страхотно за децата, които обичат математиката и имат определени заложби.
 Peace

# 2
Така е съгласна съм,  Но там децата са подбрани  и си мисля че като е така ще се дърпат напред взаимно.  Не че имам големи амбиции.  Все пак е трудно на този етап да се каже на 100%  кое най добре се удава на детето  и каква насока ще се развива.  А за МГ си трябва сериозна подготовка.  Не можеш да береш плодове преди да прекопаеш нивата да засееш и т,н,  трябва време и труд,
А дето освен в училище ходи на езикова школа- английски. И там е голяма мелачка./ на седмица горе долу пише и преписва към 1200думи  и текстове и трябва време, Време за училище за английски за курса по математика към МГ/  Раздвоена съм.

# 3
  • София
Според мен отговорът на въпроса ти се крие в това, каква е причината да искаш да смениш сегашното училище. Дали защото не си доволна от него по определени причини или детето ти има някакви заложби в определена област, които искаш да бъдат развити? 'Щото при липса на някакви таквиз причини, поне за мен е нормално детето да си изкара от първи до седми клас в едно училище.

# 4
  • Sofia
Темата е много интересна,  ще я следя , защото съм заинтересована.
Моят племенник е 4 клас в момента ,и неговата госпожа,  е препоръчала на сестра ми,  да го премести в друго училище  след 4 клас, тъй като обучението в сегашното му училище   не било на ниво  в периода  5-7 клас.Той нямя по специално изразени итнереси ,просто си учи и за момента е с отлични оценки по всичко.

# 5
Мен пък ме интересуват препоръки за учители, поемащи 5-ти клас есента на 2010 в 51 СОУ "Елисавета Багряна" в София?

# 6
  • България, София
обучението в сегашното му училище   не било на ниво  в периода  5-7 клас.

Ето това е моето основно притеснение. Слушам тази реплика от години, от различни хора, за различни училища. Даже се твърди, че едва ли не почти навсякъде е така, дори и в по-централните (да не ги наричаме елитни) училища. Това е причината да мисля за смяна.
Все още нямам категорично мнение, но ми се струва, че част от проблема е в тежкия материал в 5-ти клас и сякаш липсата на плавен преход от 4-ти. Вероятно причините са комплексни, но така или иначе, явно проблем има.
Дъщеря ми в момента е в 4-ти клас и ще кандидатства в СМГ. Нямам решение дали ще учи там, дори и да я приемат.

# 7
  • Sofia
  В 5 клас нещата са доста различни от тези в начален курс. Учителите са много, няма как да ги изберете. Във всяко училище има добри и лоши учители. Не е до училище - до късмет си е . Личното ми мнение е ,че няма училище , в което 100% от учителите да са супер.
 Много по-важна обаче е средата , в която ще бъде детето.
 Успех   bouquet!

# 8
Синът ми учи в начално училище,   Затова сега предстои въпроса за по- нататък, 
Средата ми се струва  силен довод в полза на на училищата които приемат с изпит. Това важи за МГ.
ЦЕЛТА не е да стане наследник на Питагор,  а благоприятна среда.  Но всичко е много условно е не еднозначно. Ще видим,

# 9
Синът ми учи в начално училище,   Затова сега предстои въпроса за по- нататък, 
Средата ми се струва  силен довод в полза на на училищата които приемат с изпит. Това важи за МГ.
ЦЕЛТА не е да стане наследник на Питагор,  а благоприятна среда.  Но всичко е много условно е не еднозначно. Ще видим,

Споделям мнението-" чиста"  среда е това, което търсим и ние при избор на училище след 4 клас. Определено МГ е  най-добрия вариант, но нали се сещате, че там ще приемат  ( поне при нас е така ) 26 деца от областта-13 момчета и 13 момичета. А поне 3 от местата ще се заемат от класиралите се на 1-те места в матетамическите олимпиади през годината. Остават толкова малко места, а желаещите са много... къде е алтернативата тогава?  newsm78

# 10
Темата замря, а не бива.
Няма ли майки сред нас, чийто деца сега завършват 7 или 8 клас, които са доволни от класните ръководители, поели ги от 5 клас? Нека препоръчаме имена за различните училища/градове, все пак и ние изпитваме същите тревоги и колебания както в началото, когато децата ни са били първокласници.

Общи условия

Активация на акаунт