"Жената е като крушката "

• 14 874
  • 276
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Еее, ама тук вече започна да се прави от мухата слон! Разбира се, че отговорността е на родителите! Те решават кой и доколко ще се намеси в личния им живот и дали да го покаже публично! Аз не виждам кой знае каква трагедия в това. По тази логика и децата във формати от вида Размяна на съпруги също трябва да не участват, защото се показват семейните взаимоотношения. Родителите са пълнолетни и имат глави на раменете си, да решават! А ако лакомията и дозата ексхибиционизъм у възрастните надделяват над намесата в личния живот на децата им, толкова по-зле за тях! Да си носят отговорността.

Рекламата върви предимно след хората. Хуморът и взаимоотношенията по нашите земи като цяло са дебелашки, недодялани и сексистки. Много хора са възмутени от рекламата, но шоупрограми като Комиците, където няма хумор, а вулгарност, сексисъм и дебелащина във всякаква форма се радват на голям успех. Тази реклама ще се забрави след няколко месеца, но споменатото от мен предаване върви вече не знам коя година всяка седмица.

# 226
Ролята на националната телевизия е да ни дърпа малко напред и нагоре, не назад и надолу. Нямаме нужда от нещо, което ни връща към примитивите, каруцарски хумор и тем подобни.

# 227
Без да се опитвам да преувеличавам, но на кое точно трябва да се смеем?
Аз може би вече се повтарям, но всеки подканва да покажем толерантност и чувство за хумор, но аз дори и не разбрах вица...

# 228
  • София
Вълк,
Мисля, че ти по-скоро имаш предвид обществена телевизия, а не национална. Всички телевизии с изключение на БНТ са частни и тяхната роля не е да пазят традиционните морални ценности и да възпитават и образоват хората в положителна посока, а да печелят и да забавляват. Обществената телевизия има за задача да образова и прочее. За тази цел тя е и на издръжка на държавата и има предавания и филми, които изглеждат скучновати, защото няма бой и секс, но са образователни и възпитателни.

# 229
Рекламата е дразнеща, но не ви ли дразнят повече типа реалитита (както и разни други формати тип "водещ, балет, оркестър"), които ни заливат от всяка телевизия?

Никога не съм харесвала БНТ, но напоследък се улавям, че макар да е отявлено скучновата, я предпочитам пред микса от турски сериал+несмешни комични предавания+реалитита+игри за малоумни във всички други телевизии.

Подобни предавания обаче се радват на успех и гледаемост. Въпреки, че някой спомена, че загивали. Как си го обяснявате? 

# 230
Тъй и тъй отиде коня у ряката, да спомена един бисер умопомрачителен...: "Добър вечер, колелооооо!"  Crazy

# 231
Тъй и тъй отиде коня у ряката, да спомена един бисер умопомрачителен...: "Добър вечер, колелооооо!"  Crazy
О, да. Наистина. Снощи докато вечерях го чух. Между другото ето ти един Румен Луканов.... този човек вече години се подвизава като водещ на какви ли не глупости. А според мен не става за нищо. Не че предшественикът му в тая дивотия - Къци Вапцаров - не беше същият.

И това в най-гледаемото време... "Добър вечер, колело"  ooooh! Не знам какви са продуцентите, сценаристите на тези предавания. Каквито са най-гледаните предавания такива са и рекламите - рекламодателите се нагласят към вкусовете на публиката.

# 232
  • Кацнала на едно дърво.
Ако няма рейтинг (респективно - няма приходи), предаването пада. Единственият начин да не се налива вода в тези мелници (то не е една), е да не се гледат, да не се коментират, въобще - да не се забелязват.
Поне така правя и само тук не се сдържах, та участвах.

Голямото ми дете беша на четири или на пет, когато ми цъфна от градина с желанието да гледаме филма "Биг брадър". Децата много го харесвали и само за него говорели. Rolling Eyes
Моето лично обяснение на тази детска любов:
Вечер семейството куква пред телевизора и гледа целокупно тези хм, неща.
Това е единственото време, в което децата могат да са с родителите.
Децата се чувстват равни с възрастните, големи, обсъждат какво става.

Мерси, не и моите деца.  Crossing Arms
П.П. Продължавам да недоумявам как може да разрешиш на детето си да гледа такива неща. Включая онази хубост, която била с детектор на лъжата и питали "скандални" неща (една баба от махалата ми разказа Laughing, очичките й как грееха, ах, ах).

# 233
  • София
Ние затова вкъщи гледаме предимно Нешънъл джеографик, особено в прайм тайма. С децата гледам и формално неподходящия за деца Арестувани зад граница. Намирам го за доста поучителна поредица.

# 234
Ние затова вкъщи гледаме предимно Нешънъл джеографик.
Точно.  Peace А докато Вълчицата гледа Ферхунде-то играем шах.

# 235
  Ние нищо не гледаме вече. Само детски филмчета когато има. Laughing

# 236
Добре. Аз не гледам телевизия. Подобно на вас ме увличат най-вече научно-поппулярните канали. Вие не гледате....  Но тези предавания продължава да ги има. Тогава кой ги гледа?

# 237
  Има много хора, дето гледат. Родителите ми например гледат постоянно телевизия. Мисля, че по-възрастните хора  доста гледат телевизия .

Последна редакция: ср, 20 яну 2010, 13:06 от С О Н Я

# 238
Добре. Аз не гледам телевизия. Подобно на вас ме увличат най-вече научно-поппулярните канали. Вие не гледате....  Но тези предавания продължава да ги има. Тогава кой ги гледа?

Ама, че въпрос. Ти да не реши, че списващите в темата сте представителната извадка на обществото. Той и мъжът ми бойкотира бтв, от както въртят турски сериали, и съм сигурна, че не е само той, но не съм чула телевизията да върви към фалит.

# 239
Като човек, който изпълнява прищявките на рекламодатели, мога да ви кажа, че поне 60 % от желанието им е ,рекламата да била провокативна.
За мое огромно съжаление, когато питам: А с какво да провокира точно, в много голяма част от случаите, отговора е- с каквото ти решиш.
От копирайтърите зависят много неща, но не всичко е в техни ръце.
Защото колкото и интелигентни и наистина забавни неща да напишат, все ще се намери някой Директор Маркетинг и реклама да каже: Ма вкарайте малко секс и тук ooooh!

Положението е направо плачевно и в скоро време ще разчитаме единствено на чужди криейтив екипи, както и на готова продукция.
Просто няма друг начин.

Общи условия

Активация на акаунт