"Жената е като крушката "

• 14 845
  • 276
  •   1
Отговори
# 135
Къде мога да я видя тази ''рекламка''?

Така става, като стринката на шефа ръководи криейтива..

# 136
Що се зачудвате, че е смахната рекламата?

Проблемът не е дали рекламата е смахната, смешна, интересна или тъпа, а посланието, което носи.
Във всяка една бяла страна подобни заигравки с жената като сексуален, второстепенен, умствено недоразвит обект се обявява са сексизъм и полова дискриминация и е подсъдна. Всяка уважаваща себе си рекламна компания би се потресла от погнуса, ако я види.
Но у нас това вирее безнаказано, а както се вижда от темата - и доволно толерирано. Нали трябва да демонстрираме колко сме широко скроени...  Rolling Eyes
Нямам дъщеря, но не би ми било приятно да я заливат отвсякъде подобни рекламки, внушаващи и колко е тъпа, безполезна и че единственото, което може да прави, е да бъде добре поддържан сексуален обект за алкохолизирани лумпени. Изключения - само когато чисти, пере и готви.
Всъщност, като се замисля, не ми се ще и синът ми да бъде облъчван с такива идеи. Ама кой ли ме пита мене?

ПП Чакам с нетърпение някоя рекламка за Асан и Айшето - я колко подходящи вицове има и за тях. Ама дали им стиска на рекламаджиите? Много се съмнявам, че ще толкова смели и отворени да се заиграват и с тази тема. За разлика от жените, циганите си знаят правата и как да ги търсят. Пък и ХК бди...  Whistling

# 137
Аз пък искам да акам у Ники  Crossing Arms

# 138
Аз пък искам да акам у Ники  Crossing Arms

ааааа не може У Ники мирише на Убаво, иди акай У ББ фемили

# 139

Нямам дъщеря, но не би ми било приятно да я заливат отвсякъде подобни рекламки, внушаващи и колко е тъпа, безполезна и че единственото, което може да прави, е да бъде добре поддържан сексуален обект за алкохолизирани лумпени. Изключения - само когато чисти, пере и готви.

Все тая е, дали го гледат дъщерите, или синовете ни. Посланието пристига.

# 140
И още по-гот е като го гледа нечии син.
Но...я бъдете над тези неща и превключете канала.

# 141
ПП Чакам с нетърпение някоя рекламка за Асан и Айшето - я колко подходящи вицове има и за тях. Ама дали им стиска на рекламаджиите? Много се съмнявам, че ще толкова смели и отворени да се заиграват и с тази тема.

И аз ще почакам с теб. Но мисля, че доста кафе и сладки трябва да донеса, а може и да не дочакаме.  Thinking  

Анн, наистина ли ще участваш? Аз не го гледам ББ, а сега след тази реклама съвсем няма да го следя.
Но ти желая да вземеш голямата награда!
  bouquet

# 142
Как' Сийка, какво да очакваме от реклама на Биг Брадър? Наистина не е проблемът в това смахната ли е или не. Реклама от предаване, което е така замислено, че и по-голяма глупост да роди като рекламен анонс няма се зачудя.

Проблемът са и самите телевизии, които изпростяха дотолкова в последните години, че мен лично никаква реклама не би ме зачудила. Замисли се кои са топ водещите в най-големите телевизии, виж насоченносттта на най-гледаните предавания и ми кажи... наистина ли се изненадваш от една сексистка реклама?

Телевизиите са вредни. Това е. (Затова са ми много излишно напудрени с патос въпросите за това какво е интернет и колко е вреден и т.н. Те щото телевизиите пък са много полезни Rolling Eyes)

# 143
Да вметна, че вече имахме реклама с "цигани". Помните хамалите Воденичаров и Токмакчиев, които "изнесоха" някаква банка...
(Сори, пак гледах спотовете, те не били роми, ма защо съм останала с такова впечатление? newsm78) Както и да е.
Какво ще кажете пък за бисера с Марта Вачкова и Тончо? Нима отношението на Кирето към жена му е много възвишено?
Понякога клиентите целенасочено търсят простотията, но криейтива винаги обира негативите.

# 144
Как Сийка подкрепям, много точно се изразява тази жена, дар слово има Peace

# 145
Това не е първата такава, меко казано, идиотска и сексистка реклама, която поставя жените (но и мъжете) в унизително положение. Пословична е тази на Загорка, която дори не беше подобаващо осъдена, ако и да беше върховна дискриминация, всички реклами на бг алкохоли (мастики, водки и пр.) са в подобен стил и като казах, че не е първата, вярвам че няма да е последната, но като заговоря по тези въпроси, веднага се намира някой умник да ми каже, че много се впрягам.

За Как'Сийка +100 Simple Smile

# 146
  • sofia
Ето,за който иска да си сложи подписа Peace

http://bgpetition.com/women_discrimination/view.html

# 147
Все си мисля, че бе по-добре да ги осъдите и после с парите да си купите еднакви фурли, ама карай. Щом така сте решили. Подписка до СЕМ не беше ли по-удачната форма на негодувание?
Петицията не е ли нещо, адресирано до парламента?

# 148
Подписка до СЕМ не беше ли по-удачната форма на негодувание?

Беше.
Не виждам смисъл от петиция по този въпрос. Има си орган за контрол, който трябва да бъде сритан да се посъбуди.

# 149
Гадна,просташка..глупости.Нещо се втелясвате ми се струва.Имало е къде-къде по-тъпи и просташки реклами в тв ефира! Naughty Въпросната реплика не беше ли от някой филм? Защото музиката за кастингите е от "С деца на море".

Вместо да се прави поредната петиция,направо да се сезират компетентните органи Tired  ooooh!

Нямам си аз друга работа,петиция ще пиша,има си женски организации,които може пък да са се усетили  Confused
Раз4овърка ме просто репликата .

Не знам дали Лавендър е инициатор на петицията,виждала съм я на едно събитие организирано от ДНБМ и беше съвсем с всичкия си,но сега не мога да спра да се смея.. Joy ooooh! Crazy
Хората,попдписали се в тази петиция или са дълбоко неудовлетворени или са на всяка мандажа мерудия.За масовки при филмозаснемане поне дават по някой лев,че и сандвичи. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт