Защо искаме да осиновим дете на тези години ?

• 2 402
  • 11
  •   1
Отговори

Извинете, че ви притеснявам с моя въпрос, но просто не знам какъв отговор да дам може би вие ще ми помогнете. Живея в чужбина заедно с моя 2 ри съпруг. Имам син на 16 години а той дъщеря на 18 години от първите ни бракове.
Искаме да осиновиме дете но мъжа ми е на 47 години а аз на 44. Та въпроса е защо искаме да осиновим дете на тези години това че се обичаме и искаме наше дете не ги задоволява, бихте ли ми помогнали със идеи, за да им дам това което искат да чуят, но какво е то?

Благодаря Ви от сърце. Това ми е последния шанс.

# 1
  • Ispania
Имате ли някакви претенции за вьзрастта на детето?Ако е така сигурно за това ви правят проблеми.
Нужда да се по4увстваШ майка отново,децата ви ве4е са голями,но вие искате и имате нужда и достать4но лУбов да отгледате оЩе едно..... Thinking.Да кажат и другите Thinking

# 2
истината не ги ли устройва?! вие във всеки случай имате мотиви за това си желание, споделете ги (не задължително тук, със проучващите) ...

какви ви проучват, социални, специална организация? възможно е да има и различни стандарти в различните страни, не знам ... тук имаме предимно опит с местните социални служби. разбира се, въпросът за мотивите също стои и тук и обикновено истината и искреността са най-вярното решение и "работят" ...

за възрастта - някои държави имат дори степенуване кому какви деца дават - до едикаква си възраст - бебе, от такава до такава - малко по-голямо, от още по-такава до ... - още по-голямо ... та, пак много зависи ...

# 3
  • Ispania
за възрастта - някои държави имат дори степенуване кому какви деца дават - до едикаква си възраст - бебе, от такава до такава - малко по-голямо, от още по-такава до ... - още по-голямо ... та, пак много зависи ...
ДА,при нас е така Peace,за това си мислех ,4е може да има някакьв проблем Crossing Arms

# 4
  • София
Много малко информация даваш, но моето мнение е, че ние не можем да ти дадем мотивите.

Успех от мен.

# 5
Благодаря ви за отговорите, за възрастта е ясно, че трябва да е дете над  3 годинки това не е проблема. Повечето е за това че си мислят че след като си над 43 вече си стар не зависимо, че спортуваш 3 пъти в седмицата и се храниш здравословно. Чувствам се дискриминирана за това че мъжа ми е по възрастен и не можем да осиновим. Какво ще правите след 10 години да речем като детето е пубертет? Как да ги убедя?

# 6
  • Вън от пространство и време
Мика, аз си мисля, че ако в държавата, в която кандидатствате има възрастово ограничение за кандидат осиновители каквито и мотиви да представите, освен ако няма много силна емоционална връзка с точно определено дете, няма да ви одобрят за осиновители. Ако няма такава регламентация - искреността е най-силното ви оръжие.

Лично аз не мога да разбера тези ограничения за възраст на кандидат-осиновители, а не за възрастова разлика между осиновяван и осиновител. Така излиза, че ако осиновители могат да са семейна двойка под 40 години например, то такива на по 39 години могат да осиновят новородено, а двойка на по 41 години не може да осинови дори дете на 17 години. Пълен абсурд според мен.

# 7
Благодаря ви за отговорите, за възрастта е ясно, че трябва да е дете над  3 годинки това не е проблема. Повечето е за това че си мислят че след като си над 43 вече си стар не зависимо, че спортуваш 3 пъти в седмицата и се храниш здравословно. Чувствам се дискриминирана за това че мъжа ми е по възрастен и не можем да осиновим. Какво ще правите след 10 години да речем като детето е пубертет? Как да ги убедя?

mika,
не става ясно кого трябва да убедиш. По вьпроса 'какво ще кажат хората' не сте дльжни да давате обяснения. Коментар винаги има и ще има, каквото и да прави човек.
Ако става вьпрос за закони - няма начин да се промени. Много е сложно за обяснение, но всичко опира до простото правило, че не сьществува право да осиновиш. В чужбина ли сте и в коя чужбина по-точно?

# 8
... Повечето е за това че си мислят че след като си над 43 вече си стар не зависимо, че спортуваш 3 пъти в седмицата и се храниш здравословно. Чувствам се дискриминирана за това че мъжа ми е по възрастен и не можем да осиновим. Какво ще правите след 10 години да речем като детето е пубертет? Как да ги убедя?

къде е това?! аз пък не мисля, че възрастта ви е толкова напреднала за осиновяване, особено ако имате предвид по-голямо дете, не бебе. и като гледам по чуждите форуми, има доста хора около тая възраст, които осиновяват. да не говорим, че познавам и мъже на 50, които съвсем спокойно стават бащи по есествен път.
може би просто ви пробват дали сте сериозни и това да им е методиката, така, по-твърдо, за да ви изпитат ... има и такъв подход, и тука се среща ... ама и в тоя случай готов отговор - клише, който те очакват да чуят няма. по-добро от откровеността няма.

# 9
Хей мамчета благодаря Ви на всички, ние сме одобрени въпреки годините. Така че продължаваме.
Не знам какво пиша обичам ви на седмото небе съм.

# 10
Желая ви успех, Мика, и стискам палци!

# 11
  • преди Варна/сега Горна Оряховица

Искаме да осиновиме дете но мъжа ми е на 47 години а аз на 44. Та въпроса е защо искаме да осиновим дете на тези години това ?
Че какво им е на тия години-да не сте престаряли наборче,а? Първият ти довод трябва да е , че сте си в разцвета на силите и възможностите,зрели и с опит и можете да бъдете пълноценни родители, особено пък при положение, че вче си имате деца и знаете какво е да се отгледа дете ! Освен това можете да дадете шанс за по-добър живот на едно детенце, всеки знае, че при 44годишна жена бременността е малко или много рискова...в такъв случай , защо не!!! Желая ти успех и чакаме новини!
marrymaroon моят мъж също стана баща на 50 години...и за мене е нещо съвсем естествено!

Общи условия

Активация на акаунт