Грешно ли е да се празнува РД предварително?

• 39 108
  • 92
  •   1
Отговори
# 60
Цитат
якаш никак не е дребнаво няколко дни преди рождения ден да не се приеме, че детето е достигнало възрастта, която ще празнува, но също толкова дни след датата, детето си стои все още на същата връзраст

Изобщо не става дума за това Naughty Ясно е, че не си стоиш цяла седмица на една възраст. Въпросът е, че е глупаво да празнуваш нещо, което не се е случило. След като е минал РД, той е факт. И след седмица си остава факт. Седмица преди него обаче факт няма. Това е разликата.
Права си, но за мен не е чак глупаво, просто не го възприемам така. Аз дори от тия дни вече започнах да чувствам вече Настя като 2 годишна. Не зная защо - вгледах се в нея, дадох си сметка за промяната в израственето и и... просто така го чувствам. Затова за мен в никакъв случай не са фатални няколко дни преди или след конкретната дата. Точният момент е важен, (дата, час и място) примерно, за изчисляване на хороскоп, но не и за празнуване на рождения ден. Но явно има значение кой на каква символика залага при празнуването на РД. Аз по принцип не спазвам стриктно правила и при други празници и може би затова не държа на всяка цена да спазвам и тази подробност (хайде, да не я наричам дребнавост, защото не е това, наистина). Нашият РД наближава, вълнувам се, но от други неща и затова пак влязох да видя докъде сте го разнищили тоя празник Рожден Ден, аджеба. Simple Smile

# 61
  • Варна
Цитат
Аз дори от тия дни вече започнах да чувствам вече Настя като 2 годишна.
Да ти е жива и здрава, то верно не останало време до рождения ден Hug

# 62
Не празнувам нищо предварително. Много съм суеверна.
Ако не става на деня, то след него се събираме и празнуваме.

bouquet Аз също

# 63
  • Все на втория етаж
Никога не съм празнувала предварително до сега, не бих и празнувала преди датата. Или на нея или когато е удобно след рожденният ден.

# 64
Гледам да има празник точно на деня, независимо с кого и по какъв начин. Нали ще се почерпят с децата в градината? А за роднините наистина ще е по-удобно в почивен ден.

# 65
Когато детето има свои приятели, различни от кръга в градината и от съучениците си, тогава почивните дни са наистина най- удобния вариант.
Аз роднини за децата вече не каня. Най- много в някой друг ден бабите и дядовците да наминат за парче торта с кафе. Задължително е обаче това да не става, когато детето си празнува с неговите гости.

# 66
Гледам да има празник точно на деня, независимо с кого и по какъв начин. Нали ще се почерпят с децата в градината? А за роднините наистина ще е по-удобно в почивен ден.

браво , подкрепян, НО синът ми е роден на 31 декември, няма начин да го празнува нито в ДГ, нито в някой клуб, по простата причина, че точно на този ден родителите има други планове. Crossing Arms

Е затова минахме на варианта по ранно празнувана, за да бъде доволно детето.Peace

всяко правило си има и изключение, още повече не съм суеверна.

# 67
  • Sofia
Не съм празнувала нито мой рожден ден, нито на детето ми по- рано. По късно е по- логично според мен.

# 68
Според народното поверие 'хубаво' събитие Не се празнува по-рано, по-рано може да се отбележи помен за починал.
РД се празнува или на деня или по-късно.
Помен/ панахида се отбелязва или на деня или по-рано, но никога по-късно

Разбира се, всеки си решава сам. Празникът си е празник всякога, но нали питаш.
Аз например не празнувам РД по-рано, не мога да празнувам нещо, което още не се е случило.

# 69
  • София
От тия народни поверия направо ми се повдига. Лично мнение!
Както вече писах, рождените дни не празнуваме по-рано, защото не мога да празнувам нещо, което не е факт!

# 70
  • София

Не знам за "грешно", но не бих го направила. И... ами, не от суеверие даже - някак правилно ми се струва да се празнува, когато настъпи деня... инак някак ми звучи като да се празнува Нова Година през Ноември, понеже има удобен момент...  Crazy

# 71
Предлагам и самото раждане да се празнува предварително, така и майката ще може да участва в него, а не да скучае в родилното докато другите се черят Laughing Wink

# 72
  • София
Предлагам и самото раждане да се празнува предварително, така и майката ще може да участва в него, а не да скучае в родилното докато другите се черят Laughing Wink
Празнува се  Wink Но по различен начин. Сещаш ли се по филмите (хамериканските  Mr. Green), когато бременните жени правят бейби-партита. Канят приятелките си с дечурлигата и приемат подаръци за бъдещото новородено  Grinning Друг е въпросът, че лично аз намирам подобни мероприятия за леко неуместни.

# 73
Знам аз какво се празнува в Америка, но не това имах предвид Wink то по света много неща се празнуват. Нали за нашите си традиции говорим- някои хора малка сватба вдигат след раждането.... а можеше и преди това да е, та и мама да намаже Laughing

# 74
  • Bristol
Ако авторката стриктно ще следва българските традиции, в никакъв случай да не празнува предварително  Naughty
Ако обаче не е закърмена с тези разбирания, а явно не е и затова е пуснала тази тема, в никакъв случай да не се обременява тепърва с тях и да празнува, когато тя си прецени  Peace

Общи условия

Активация на акаунт