Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 58-ма тема

• 109 297
  • 743
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте, момичета и Дядо Хаджия!

Pety, пърленките наистина изглеждат страхотни! Каква е рецептата?
Джемма, Ала-Бала , MG18, 3xi, определено е било много вкусно у вас!
Гелева, твойто меню ще ми се върже идеално към пастичките  Laughing
Специално за теб разрез:

Направени са по рецепта от Тайната на нашата вечеря за вита малинова торта. Много вкусни станаха, а блата е направо.... мммм.... Но малините ми бяха от компот и не се виждат, защото са пасирани (даже и за украса не станаха, много меки бяха).

пеп-4o, това синьо сирене с круши ли е?  Laughing
labrex, благодаря за комплимента! Твоите вкусотии ми действат по същия начин, а вкъщи ще се харесат повече със сигурност (особено шоколадовия сладкиш)
дядо хаджия, Marieta, чудесни погачи! Усещам аромата!
•◊ Ясмина ◊• , много апетитно изглеждат спагетите, ще ме карате и аз да ги правя май!
mili.m, а първото какво е?
Marita_s/dk, всичко изглежда мнооого добре! Поздравления!
matze, много лиги ми текат по тия снимки! А пастичките свършиха  Blush
didibu, много благодаря за рецептите! Бонбоните ти изглеждат мноого хубаво, ще взема да направя пак, че ми се доядоха.
иланг-иланг, чудесна закуска!
краси.мира , бесърдечни сме по отношение на сладки, тортички и пастички!  Mr. Green Много ти е хубаво менюто!
Ето и Аелис е направила този страхотен сладкиш! Аз се старая да не го забелязвам, но май няма да ми се получи
me4ta22, много хубава торта! Браво на детето!

Ето и моя отчет от вчера:
Едни лумакони с цветна плънка и баничка с пиле (специално благодаря на Rumya за идеята  bouquet ):

И тарталетки с ядка и ягодки (присъединявам се към Rumya за лекуване на  лошото настроени с шоколад и ягоди):

Приятен ден на всички!

Последна редакция: пт, 22 яну 2010, 12:40 от Леля Ог

# 361
Леля Ог, пак страхотни красоти! ShockedИ хич не са комплименти, самата истина си е.........Напиши, моля, те тези розови и лилави цветченца от какъв крем са, маслен ли е или нещо друго, много са гладички и добре стоят.

# 362
labrex, много ти благодаря, много си мила! За мен това си е сериозен комплимент, още повече от кулинарка като теб   bouquet
Цветчетата са от сметана на д-р Йоткер. Към нея добавих и сгъстител за сметана, за да станат по-стегнатички розите, че предните много се разпльокаха. Боята е течна, лилавата е уж от боровинки. Купих ги от магазинечто на Три уши и бързах да ги пробвам. Нищо друго не съм добавяла.

П.П. Мисля, че сока от сладко от боровинки ще свърши същата работа като боята, но не съм сигурна.

# 363
Благодаря, леля Ог!  bouquet Почти бях сигурна, че са нещо маслено. Ще я пробвам тая сметана. Правила съм от сладкарска разбита, но нещо не ми харесаха много. Може и да не съм ги направила като хората.

# 364
  • Пловдив
Леля Ог и двете снимки са на едно и също нещо- ориз с риба тон. На първата е цяло, на втората е порция.

# 365
Леля Ог, имай милост ,леле пастичките са страхотни а и тарталетките
Аз днес съм на спагети с зеленчуци

# 366
  • Талант на 2012,2013 г.
Здравейте, момичета. Днес сина прави разни опити.

Това е първият опит на сина за питка. Покри го с някаква негова смес, но стана доста вкусно.  Peace

А вие сте невероятни. Толкова много вкусотии...   chef

# 367
Момичета, благодаря за комплиментите и за пожеланията за моето синче!   bouquet   bouquet   bouquet

•◊ Ясмина ◊•, чудесен тутманик си направила!!!
merydit, много са идейни спагетите ти на фурна! Моето момче определено ще ти е благодарно. Обожава всичко, що се нарича паста и може с тонове да я яде. Crazy
Роца, ризотото със скариди ми грабна окото. Ще кажеш ли, моля ,как го приготви? Шафранец ли надушвам тук? Hug

Леля Ог, има една детска приказка:"Каквото стори дядо - все  е хубаво!", та да я перифразирам: "Каквото Леля Ог направи - все е красиво!" Току що разгледах галерията ти...  Crazy

# 368
  • София
Здравейте, всички!

MG18, много апетитни спагети.
Ог, лумаконите много интересни - не съм готвила досега, може да пробвам.

От мен ароматен свински джолан ала esy   chef

# 369
Здравейте, момичета. Днес сина прави разни опити.

mimi135, поздравления за синчето ти, прекрасна питка е спретнал!  bouquet Прилича ми и на тутманик, и на милинки, със сигурност ще е вкусна, много апетитно изглежда на снимката! Heart Eyes

MG18 , и твоите спагетки ме грабнаха! Heart Eyes  bouquet

# 370
  • Ах, морето
Страшни вкусотии видях на последните страници. Браво!
Аз готвих пикантни ребърца.  Blush

# 371
MG18,страшно вкусно изглеждат спагетките! Grinning
Леля Ог,невероятни неща показваш направо!Едно по-хубаво от другото! Crazy

Последна редакция: пт, 22 яну 2010, 16:12 от Селма

# 372
Леле, тук много вкусно! Hug

Леля Ог, толкова красиви и вкусни неща си показала!
За кексчетата с боровинки - заглавието е линк към рецептата  Hug

vesi_127, много апетитни ребърца  Simple Smile

Supermint, хареса ли ви джоланчето? Изглежда много добре  Wink
MG18, много вкусни спагетки, мм...

От мен Лазаня с кайма и топено сирене :

Последна редакция: пт, 22 яну 2010, 19:40 от esy

# 373
Момичета много благодаря за добрите отзиви ,хем вкусни хем лесни са ,че както ме мързи днес чудя се как се навих и спагетите да си приготвя  Grinning

# 374
аз днес реших да зарадвам съпруга ми с един кекс, и той като по чудо стана, досега никога не е успявал да се вдигне, все клисав седи
сега не успя да напълни чак формата, но доста сполучлив стана и на вид и на вкус, и мн лесно се отдели и от самата форма
препочъвам на мамите които като мен все не успяват да направят кекс да пробват тази рецепта:
4 яйца, половин чаша захар, една лужичка по голяма чаена сода за хляб(аз не обичам бакпулвер и затова слагам сода), малко по малко от половин кофи4ка кисело мляко, 100 мл олио, 2 чаши брашно, 2 лъжици мед, аз слагам на око всичко
биете си яйцата заедно с захарта с миксера , докато се разбият горе долу добре, прибавяте всичко останало без бра6ното , пак доразбивате с миксера, накрая леко слагате бра6ното и разбърквате и изсипвате в купя за кекс предварително намаслена и набра6нена, като си оставите ако искате малко от сместа да омесите с какао, може да сложите стафиди, орехи, каквото оби4ате
аз сложих орехи и какао за цвят, може да бъде и едноцветен с канела, това не е проблем, а въпрос на вкус и предпочитание
идеята на кекса е че не се бъркат поотделно жълтъци и белтъци, няма какво да му спадне, печете си го най спокойно, в около 150-160 градуса, за около 40 -50 мин, докато се изпече, само че не се отваря фурната, гледате през прозорчето без да отваряте
накрая като усетите че започва да мири6е на пе4енко, пробвате с една кле4ка дали е изпечен, ако да, изклю4вате фурната и оставяте о6те малко да постой в самата фурна, при леко отворена врата и тогава си го вадите, аз правя така, за да съм сигурна 4е няма да спада, т.е да изстине полека кекса
после ли ръсите с пудра отгоре и си го хапвате

Общи условия

Активация на акаунт