Почивате ли през т. нар. почивни дни?

• 10 566
  • 122
  •   1
Отговори
# 75
Абе хора, а какво е това "стирка" ?

Парцал за пода с дръжка  Laughing

# 76
Абе хора, а какво е това "стирка" ?

Парцал за пода с дръжка  Laughing

ахам,мерси за разяснението!   bouquet

# 77
Неделята определено е ден за почивка.
Ходим да пазаруваме,обядваме някъде навън,следобед половинката си поспива,а за ...или чета книга,или гледам някой филм...
После за около час почистваме къщата всички,приготвям нещо за вечеря ,хапваме,пийваме,малко тв и ...

Това зимата.
А като се затопли и лятото почти всяка неделя сме извън града,на пикник,или някъде на разходка...
Почистване на праха ,прането са между другото през седмицата.
Готвя всеки ден,това ми е хоби и не ми тежи,всъщност ми е забавление.
Не гладя,освен в краен случай.Ютията ми е в дъното на гардероба и не помня откога не съм й виждала "очите".   Mr. Green

# 78
И аз си почивам най-активно.Всеки ден Великден.
Не се напрягам много.Чистене,готвене и т.н.не са най-важните неща за мен.
И да имам работа,спокойно сядам да си изпия  кафето.
Мъжо много ми помага,не се оплаквам.

# 79
  • София
И кога чистите?И то с дете...направо ми се струва нереално.Аз ако не мина всеки ден с прахосмукачката...за цяла седмица..направо не ми се мисли какво ще е...
Дъщеря ми си яде само в столчето и после го почиствам за секунди.Не яде тестени неща/бисквити,солети,вафли/,защото не обича и не цапа съответно.Минавам само единия коридор след количката като се приберем,че не понасям мръсотията,която се внася с колелетата.Ето днес за 5-10мин. почистих 3-те мивки и ваната с Роли и съм пуснала 1 пералня и след малко една миялна.Това всичко е някак между другото и не го приемам за чистене.Вече писах,че мъжа ми чисти основно през неделя т.е. два пъти месечно.Като видя,че се е натрупал прах по ламината или плочките минаваме 1 път седмично или само в неделята.

# 80
  • София
всичко се свежда според мен до добър time management. Ако добре си организираш времето е напълно възможно хем да си починеш, хем къщата да е оправена. И това го казвам от позицията на човек, който живее в двуетажна къща с двама мъже (брат + половинка) и голямо куче (което спи вътре, тоест цапа и то). Вярно нямам деца, но мисля, че и с двама цапащи мъже нещата не са леки, и все пак успявам да оправя всичко (чистене, пране, готвене) и дори да си почина добре след това. Някой от нещата гледам да ги свърша през седмицата, използвам доста Маги фиксове за готвенето, за да става по-бързо и лесно + имам миялна. Според мен обаче, не всички хора могат добре да си организират времето и от там идва проблема. Имам колежка, която казва, че цял ден в неделя чисти и се скапва, което е доста странно, като се има в предвид, че живее в 2 стаи и то само с половинката си....

# 81
всичко се свежда според мен до добър time management. Ако добре си организираш времето е напълно възможно хем да си починеш, хем къщата да е оправена.

Хем си права, хем не си. Имам се за доста организиран човек, обаче ... Като ги няма наоколо децата, се оправям изключително бързо, като са край мен  ooooh!
Ето ти един пример - докато зареждам миялната, междувременно се налага да правя късна закуска, примерно сандвич, защото "Гладен съъъм, умирам от глад", да измия едно наакано дупе, да сипя сок на единия и вода на другия, да обясня няколко пъти, че "Не, няма да мием гаража в миялната! Не, и камиона не може да слагаш там",да поизбърша излятия сок върху килима и т.н. и цялото това упражнение вече се разтяга във времето неимоверно. Или пък докато слагам дрехите в пералнята, аз слагам дрехи, той пуска играчки, вадя играчките и докато се обърна, вътре има вече 2-3 книжки и те гледа с лукав поглед насреща и го виждаш, че знае, че е нередно, ама те прави на маймуна ...

Та проблема с децата не е в цапането, а в "помагането", щото бил "на мама поношник", разбираш ли  Crazy

# 82
Приказливка, виждам, че сина ти е на 6 години - защо не си сипва сок сам, и защо го излива? Моя е на 5, обслужва се сам /ако се налага, премества си стол, качва се на мивката, пие вода и си слага чашата на място/. Знае, че се яде и пие само, и единствено на масата, и съотвенто не излива и не прави трохи. Дете на 6 години е нормално да знае, че не може да слага в пералнята неща.
Не ги лигавете така тия момчета, мъже трябва да стават. Сега ми кажи, че и в тоалетната го обслужваш или му миеш ти ръцете после.  Crazy
Казвам го, понеже аз сина ми не го разбирам, че е в нас. Мие си ябълки, яде си. Взема си лъжица, и кисело мляко примерно. Работи с микровълновата и съм сигурна, че може и сам да си стопли ядене, ама не съм стигала до там. С него се занимавам само образователно и игрово, отдавна не ходя по него, да му разтребвам и обслужвам. Ама сигурно от повече от година.

Последна редакция: ср, 20 яну 2010, 12:54 от Вергилия

# 83
Мисля си, че Приказливка говори за малкия си син който е на 2г.

# 84
щото бил "на мама поношник"

Joy Joy Joy много сладурско!

# 85
Какво е това "почивен ден"? Няма почивка хора, след сватбата и детето, почивката е мираж!

Дори с перфектен time management, дори съпругът и детето да ти помагат - няма как да ми се случи да гледам цяла събота и неделя най-новите филми от "Замунда", да спя до обяд и да отида на дискотека в събота вечер, както си представям един прекрасен почивен ден. Почивката ми е един час кафе с приятели и ако мъжът ми ме изкара малко навън, за да поснимаме Simple Smile

Не знам дали е за лошо или за добро, но на мен времето не ми стига не защото чистя и готвя, а от работа напоследък! За да организирам все пак някак нещата съм се специализирала в рецепти за по 30мин., чистя веднъж седмично, не гладя, у дома се яде веднъж дневно Simple Smile (изключение прави детето!). Аз не закусвам, но съпругът ми да, затова той прави закуската през почивните дни Simple Smile

.... може би има някаква светлина в тунела!

# 86
Аз през седмицата се прибирам рано и обикновено успявам да си подредя идеално къщата , да пусна една пералня и след това да взема детето от градина . така че , почивните дни наистина си почивам - спя до късно , мъжът ми вече е отишъл с малкия да купят закуски ... ако има нещо за оправяне - да сменя чаршафи или да оправя банята го правя до обяд . Излизаме навън , следобед спим ...
Не се напрягам много , защото реално не си оставям много работа за уикенда .

# 87

За малкия става въпрос, разбира се.

# 88

Hug А ТЕ НЕ си ли играят заедно, хем са момченца?

# 89
Аз работя през седмицата и обикновенно ходя в офиса и събота до към 4... В почивния ми ден почивам. Т.е. обикновенно си лежа с малката на спалнята пред телевизора, докато баткото играе някъде около нас с бакуганите или се занимава с баща си. Ако е хубаво времето излизаме зад блока в градинката - малкия играе на площадката, а аз пия кафенце до количката. Ако ми омръзне да лежа се виждам с приятелки на по кафе - таткото се справя за около 2 часа с малката и баткото без проблеми, както и аз сама, когато той иска да иде някъде.
За домашните задължения - пускам пералня и миална обикновенно през нощта, докато чакам малката да заспи след поредното хранене и сутрин пускам сушилня, докато съм на работа да не ми бучи на главата. Имам робот, който почиства пода през деня, а майка ми мята по един парцал на няколко дни като има нужда. Готвя рядко и това у дома се приема за висша чест - обикновенно спретвам трапези по празници, меся (успокоява ме) или правя супи и салати. През останалите дни поръчваме КФС, пица, суши, китайско или на който каквото му се яде. Отвреме навреме идва жена за по-сериозно почистване. Определено ценя дните, в които почивам и това е основното ми занимание в тези дни.

Общи условия

Активация на акаунт