Били ли са ви като деца?

• 62 448
  • 1 554
  •   1
Отговори
# 795
  • София
И на мен ми бръкна в очите ,но мислех да се въздържа.Някои хора пишат ,само за да се намират на приказка.

Напротив, но може да си мислите каквото Ви е удобно. За всеки идва Видовден, собствените грехове изглеждат малки, обаче рано или късно се стоварват обратно.

Два примера: Мъж бие жена, в родния ми град, на центъра. Събират се сеирджии, зяпат, някой се осмелява да направи забележка. Мъжът каза, че това е неговата жена. Сеирджиите казват : "А, ок тогава".

Дете яде на тротоара някакъв чипс и се изцапва. Загрижената родителница му разбива устата с един удар. Коментар от сеирджиите- жал ни е, ама така ще стане човек. Въпросната ми е почти набор и ядеше бой по повод и без повод от нейните родители, с които е е лоши отношения днес.

В някои страни и мъжът, и жената от моите примери, щяха да гледат света през решетки- за да станат хора.

# 796
  • София
Последен пример- в същия този град на гости у баба си идва дете, рожба на смесен брак. Голямата клюка,  за която се говори дълго след това е, че въпросното никога не е удряно, а се държи културно. Цъкат бабиерите с език и го разнасят като някакво животно от цирка. Нямало друго такова дете в махалата- а си мислим, че живеем в 21 век.

# 797
Много ми е интересно как всичките тези хора, които се хвалят с 'най-големия си бой' и това, че не им е направил впечатление, обясняват факта, че не са го забравили 40-50 години?  newsm78

Има държави, в които се влиза в затвора и за побой на животни. Ама те са всичките пълни с разглезени и разхайтени индивиди, естествено, а България цъфти и връзва с нашите си методи за възпитание.  ooooh!

Little Evil, писали сме едновременно, твоята история с бабите ме развесели  Laughing

# 798
  • В Космоса

Затворите са пълни с такива побойници, те обикновено не се подвизават по форумите.
Колкото до Вяра, на която трябвало да се помогне да си опази детето, и аз да я питам: то спря ли да прави бели, откакто го шамарите? Или просто не можеш да измислиш нищо друго вече (човешко е впрочем)?
Между другото аз живея в страна, в която всякакъв вид ' пошляпване' е забранен и не съм видяла децата масово да мрат под колелата на коли и в дълбоки шахти. Оцеляват някак си, да му се не види  Mr. Green
Това за затворите е само едно предположение. Аз питах за брой лични познати.
Сестра ми също живее в страна, където детето може да подаде жалба с/у родителя си, че го тормози и бие. Казва, че това е една от причините като поотраснат да се чувстват недосегаеми и стават напълно неконтролируеми.

# 799
Последен пример- в същия този град на гости у баба си идва дете, рожба на смесен брак. Голямата клюка,  за която се говори дълго след това е, че въпросното никога не е удряно, а се държи културно. Цъкат бабиерите с език и го разнасят като някакво животно от цирка. Нямало друго такова дете в махалата- а си мислим, че живеем в 21 век.

Те и по мойте двамата сина все цъкат хората от квартала ,колко са възпитани ,как все поздравявали,на излизане от магазина ,задържат врата ако има някой друг да излиза и т.н. и все ме питат какво ги правя тези деца че са такива възпитани.

# 800
  • София

Затворите са пълни с такива побойници, те обикновено не се подвизават по форумите.
Колкото до Вяра, на която трябвало да се помогне да си опази детето, и аз да я питам: то спря ли да прави бели, откакто го шамарите? Или просто не можеш да измислиш нищо друго вече (човешко е впрочем)?
Между другото аз живея в страна, в която всякакъв вид ' пошляпване' е забранен и не съм видяла децата масово да мрат под колелата на коли и в дълбоки шахти. Оцеляват някак си, да му се не види  Mr. Green
Сестра ми също живее в страна, където детето може да подаде жалба с/у родителя си, че го тормози и бие. Казва, че това е една от причините като поотраснат да се чувстват недосегаеми и стават напълно неконтролируеми.

Около десетина мои лични познати- далечни, но ги знам по имена, даже се поздравяваме ако се видим, макар че аз отдавна не живея в този град. Другите са познати на мои близки.

Колкото до детето, рожба на смесен брак, там, където живее, ако някой усети, че родителите му го бият или тормозят, лошо им се пише.

Останете със здраве, темата ми е много мъчителна.

# 801
Според майка ми бях лошо дете и ме счупваше от бой, според баща ми бях много добро дете и никога дори не ми е повишавал тон. Него слушах, нея - не, от нея ме беше страх и не я уважавах.
Моя син не яде бой - няма и да започне, никога, ама никога. Никога няма да повторя грешките на майка ми, и това е нещо, за което съм си давала сметка много преди да стана родител. Това е нещо, което за мен няма извинение.
Не си бийте децата.....

# 802

Акаша, не, не е предположение. Познавам такива индивиди, както и жертвите на изстъпленията им, преди да ги приберат. А сестра ти какво прави в държава, пълна с такива напълно неконтролируеми жители? Трудно ми се вижда... Аз работя всеки ден с поотраснали деца, за които е немислимо някой да ги удари. Ха познай колко ми е трудно да ги контролирам?

# 803
  • В Космоса
Little Evil, добре, на теб са ти известни 2-3 случая на бити, които в последствие си го връщат. Но нали не мислите наистина, че това е правило. Ето, някои мнения в темата са доказателство, че не е.

# 804
Незнам на какъв език да говоря вече.

Как на какъв? На шамарения, ако случайно не помага, вкарваш в употреба точилка и колан. Ако и това не помогне - яки ритници......... Sick
Мерси за съвета!
 Един и от мен.Никога недей казва никога.

Малко е късно за съвета ти - трудно се шамари някой с 30 см по-висок, а още по-трудно може да го набиеш ако е и 25 кг. по-тежък.
Ясно ми е, че ти е трудно, но шамарите не помагат с палавите момчета. Знам какво говоря, защото цял живот в къщата ми има такива - баща, съпруг и естествено син (нали трябва да се метне на някого).

# 805
  • София
Little Evil, добре, на теб са ти известни 2-3 случая на бити, които в последствие си го връщат. Но нали не мислите наистина, че това е правило. Ето, някои мнения в темата са доказателство, че не е.

Около десетина знам лично, другите са разкази на мои близки. Възрастова граница- 26- 65. Последните побийват над 80 годишни старци, някога големи страшилища. Кофти статистика, може би е изключение- или така се надявам. При всички положения следите остават, просто възрастните не си дават сметка.

# 806
 Добре де защо не можете да направите разлика между ситуацията,когато детето си изяло чипса и се изцапало и майка му му разбила устата и тази на свекърва ми с мъжа ми.
 аз също не одобрявам боя ,но понякога живота ни поставя в такива ситуации ,в които неможем да предвидим как ще реагираме.
 И пак казвам при мен се случва рядко ,по принцип съм много спокоен човек, но има такива моменти ,в които се стига до ошамарване.

# 807
  • В Космоса

Акаша, не, не е предположение. Познавам такива индивиди, както и жертвите на изстъпленията им, преди да ги приберат. А сестра ти какво прави в държава, пълна с такива напълно неконтролируеми жители? Трудно ми се вижда... Аз работя всеки ден с поотраснали деца, за които е немислимо някой да ги удари. Ха познай колко ми е трудно да ги контролирам?
И ти познаваш няколко - ОК. Означава ли, че всички случаи са такива?
Никъде не съм споменала, че страната е ПЪЛНА с такива деца, но явно има и такива. Както ти познаваш няколко затворници и си правиш извод, така и тя знае за случаи с такива деца и си съответно си прави изводи. Аз нищо не мога да твърдя, просто споделям какво ми е казала.

# 808

По-горе споменах пушачите - не всичките умират от рак, но пушенето е вредно.
Децата на алкохолиците не стават всичките алкохолици, някои стават заклети въздържатели, средно положение май няма.
Насилието ражда насилие. В една или друга форма. Не се самозаблуждавайте.

Погледнете какво става в междучасията в училище - приема се за нормално децата да се бият.
А моето дете за три години е било свидетел на ЕДНО сбиване. Детето, което насини окото на другото, беше изключено от училището моментално.

# 809
Децата в училище се бият, не защото всички вкъщи са налагани редовно от родителите си.
Не говорете само, каквото Ви изнася, моля!
Голяма част от насилниците в училище са деца, които никога не са били наказвани от родителите си, а по-скоро са изключително глезени и никога за нищо не са виновни.

Общи условия

Активация на акаунт