Били ли са ви като деца?

• 62 665
  • 1 554
  •   1
Отговори
# 945
Дори когато детето, играейки в двора на ДГ се отскубне и хукне да излиза например? Или е агресивно към други деца, или към самият персонал? Мислиш, че не яде шамари ли? Яде, та ушите му плющят.
Ето заради тия отколешни традиции да се бие детето с повод, и без повод, поколения ще са нужни, за да се стигне до мисленето, говоренето и реалните начини за възприемане от страна на детето.
Когато удариш едно дете, вместо да му обясниш къде е проблема, то остава с два "подаръка"- 1.Неосъзнатото чувство че е виновно
2.В него се формира убеденост, че насилието поражда успех. Тъй като гордата "родителка" вероятно след като го е ошамарила е казала : "Така става, като не ме слушаш". Sunglasses

# 946
  • София
Виктори, Виктори .... Simple Smile
Това, че на теб нещо не ти достига, за да се справиш с детето си без бой, както хиляди родители по света го правят, не означава, че начина ти е правилен.
Значи ти изчете де що има светила и накрая реши, че си по-умна от тях  Laughing Браво, евала на такова самочувствие  Laughing

# 947
Е стига де, децата с акъла на кучета ли са?

Доста изеъртяно исказване. Знам, че някои хора са доста чувствителни на темата и възприемат всичко като рпиравняване на децата с кучетата, исках да кажа, че друго същество, стоящо по-ниско от хората по определение, има способност за мен лично да разбира определени неща от заобикалящия го свят, а много родители не приемат, че малките деца разбират какво им се говори, въпреки че не говорят примерно и не правят разни други неща все още. Моля, излишно е преекспонирането на това, което казах.

# 948
Ама сега да не си представяте, че става въпрос за всекидневен кютек.
Щото мойто е яло шамарите 3 или 4 пъти и то за сериозни неща, а не че не си е събрал пъзела или не си е изял яденето. И всичките в периода 2-4 г.
Сега като му разказвам какво е правил, е такава физиономия  Shocked вади и пита вярно ли е.
И никога не е налитал да бие деца, а него са го били много. И по-малки даже.

# 949
Искам да сложа край на участието си в темата. Но не мога  Mr. Green Може и да е заради боя,
дето съм изяла в детството си (това го мисля сериозно).
Бърди, в книгите по възпитание има толкова глупости, че смея да твърдя, че понякога е по-
добре да не се четат. Няма начин да отсееш зърното от плявата правилно, ако преди това
си нямаш вече твърдите принципи, та да се опреш на тях, което прави безпредметно чете-
нето. И мисля, че Виктори написа най-добрия си пост в тази тема, завършвайки го с "И нак-
рая родих" Simple Smile
Смарти, внимателно участвам в темата, и да ти призная, не видях препоръката децата да
се поступват с и най-вече БЕЗ повод. Ако може да ми посочиш цитат, че да ида да му надър-
пам ... клавиатурата на тоя, дето го е написал.

# 950
Ето заради тия отколешни традиции да се бие детето с повод, и без повод, поколения ще са нужни, за да се стигне до мисленето, говоренето и реалните начини за възприемане от страна на детето.
Когато удариш едно дете, вместо да му обясниш къде е проблема, то остава с два "подаръка"- 1.Неосъзнатото чувство че е виновно
2.В него се формира убеденост, че насилието поражда успех. Тъй като гордата "родителка" вероятно след като го е ошамарила е казала : "Така става, като не ме слушаш". Sunglasses

Напълно съгласна с резултата от 'голите шамари'. Това, което искрено не искам да повярвам обаче е, че възпитателите в детските градини шамарят децата. Shocked

# 951
Когато удариш едно дете, вместо да му обясниш къде е проблема,

Смарти, вЕрвай ми душицо, има моменти, в които някои деца от нищо не разбират. Дори не ти дават възможност да му обясниш нещо, като се дерат(реват) като зверове.

Моят син веднъж легна на пътя пред едно заведение, щото след 4 обиколки с едно влакче, не му разреших цял ден да се вози. И на обясненията ми, че вече нямам парички ( което си беше истина. 500 недоминирани лв. струваше едно возене), все по-силно се дереше.

Друг път беше свален от автобус с баща си заради дрането си, защото след като си избрал жълта кола(играчка) и му била купена, в автобуса решил, че искал синята. Шофьора не издържал и ги помолил да слязат. Мъжът ми ударил колата от земята ( не него) като слезли и чак тогава спрял да реве, като останал и без жълтата естествено  Laughing И след като разбрал, че не може да е все неговата.

# 952

Смарти, внимателно участвам в темата, и да ти призная, не видях препоръката децата да
се поступват с и най-вече БЕЗ повод. Ако може да ми посочиш цитат, че да ида да му надър-
пам ... клавиатурата на тоя, дето го е написал.

Не съм Смарти, но искам да ти кажа, че според някои родителки с по-нисък праг на нервна възбудимост, повод може да бъде дори това, че детето е казало "Мамо", докато тя говори по телефона с приятелка на важна тема  Crossing Arms

Ставала съм свидетел на такива безумия, че съвсем наистина ми се е искало да напляскам майките... И ако за някого има логика в това да облечеш едно дете цялото в бяло, да го заведеш  в градинката, и като се изцапа на люлката - да го набиеш, е, за мен няма  Crossing Arms

Victory обаче не ми отговори на поставените въпроси... Друго си е да отговаряш само на когото ти изнася...

# 953

Напълно съгласна с резултата от 'голите шамари'. Това, което искрено не искам да повярвам обаче е, че възпитателите в детските градини шамарят децата. Shocked

А що да не ги шамарят? В темата по-нагоре беше описана животозастрашаваща ситуация в която децата са на разходка по оживен булевард и детето-рецидивист, което така и не иска да се откаже от хвърлянето под колата се откъсва...
   Наскоро в детската градина на дъщеря ми едно хлапе беше ударило друго, не с камионче, а с кубче. Или един образ беше бутнал друго от леглото, докато спи. Какъв скандал стана...
   Шамарят ги, разбира се. Какво се учудвате. Нали не е кой знае какво. Аз съм казала на моята какво да прави, ако учителката  я удари, но няма да ви кажа. Измислете си и вие, или всъщност не ви е толкова важно.
   Впрочем, една учителка по пиано вече се пробва да я скубе, защото натиска неправилния клавиш...

Вие сериозно ли смятате, че историята как детето плакало, че всъщност е искало другия цвят кола показва, че е невъзможно дете и баща му е постъпил много възпитателно като е счупил и тази?  Прекрасно просто. Възрастни хора не могат да направят твърд избор между две неща които да си купят, и на тях е позволено да съжаляват, но едно дете няма право дори да реве. Ами представете си, че за него е било тъжно това, че иска другата кола, и вече му се вижда че е сгрешил. А натъжете го допълнително, пък го и набийте. Направо ме смайват тия примери, които се дават за невъзможни деца. Искало да се вози цял ден на влакчето, егаси чудната рядкост.

Последна редакция: ср, 02 фев 2011, 16:18 от Iris04

# 954
Има деца и деца, както и родители, и родители.
Имам племенница - няма такова кротко дете просто.
Но майка й й се кара и я поступва тук-таме за няма нищо, а аз се чудя защо го прави, след като не е видяла лошотия като моя син.

# 955
Виктори, Виктори .... Simple Smile
Това, че на теб нещо не ти достига, за да се справиш с детето си без бой, както хиляди родители по света го правят, не означава, че начина ти е правилен.
Значи ти изчете де що има светила и накрая реши, че си по-умна от тях  Laughing Браво, евала на такова самочувствие  Laughing
Достига ми, Бърди, но не следвам модата, а гледам какво работи при мен и моето дете. Хиляди родители успяват... Успяват да изтърпят наглото поведение, тръшканиците и подминават без реакция всички неуместни, невъзпитани и т.н. прояви на децата си с думите "палаво дете", а на запад "такъв му е темперамента, съобразяваме се с него". Такива деца, незнаещи граници, после са голям проблем и за родителите, и за самите себе си.
На който детето му не е пробвало границите - евала! На който детето не е повтаряло "лошо" поведение, само защото са му казали, че така не трябва, без да го е страх от наказание или шамар - евала! Аз такива деца не познавам.

Тези книги, в които има много добри идеи, ме убедиха (преди да имам дете), че дете не трябва да се възпитава с шамари. Бях върл противник на всеки родител, позволил си да докосне детето: "Ти нормален ли си, малоумен или какво?! Как може да удряш невинно същество?! На какво го учиш, че насилието е приемливо?! Хубаво ли ще ти е някой да те нашамари тебе?! Кой ти е дал да раждаш деца бе?! Трябва да си много зле, да не можеш да възпиташ дете без да го удряш!!! Не ти достига сивото вещество да се справиш с него ли??? Ходи се прегледай! Не ставаш за родител! Като искаш да ти се подчиняват, купи си куче! Детето ти ще се страхува от теб, ще те намрази!"...

Ооо, уникална бях, и съвсем сериозно съм писала такива неща в подобни теми. Та, както казах, след това и аз станах родител, видях за какво става въпрос и досега доста добре се справям, поне на фона на децата и родителите от площадката + тези по магазините + тези в парка, които просто не могат нито да си контролират децата, нито да ги възпитават. Говорят им, малките не чуват. Щели да им забранят сладолед... ако успеят да ги настигнат... И накрая се спират. "Нека прави каквото си иска, защото не мога да го спра така или иначе, не ме слуша" - еми как ще те слуша, то който ще да е като няма авторитет и възпитание, няма да се съобразява.
Затова казвам, по-добре детето ми през първите 7 години да отнесе 10-15 шамара по дупето, в точния момент, под укорителния поглед на който ще да е, но да стане човек. Предпочитам го пред извинението, че детето ми е палаво (разбирай невъзпитано, нечувало за граници, нямащо идея що е то "не може" и "недей" да се спазят) и оправянето на неразбории след него (под неразбории разбирайте както счупени стъкла, така и бутнати или ударени чужди деца, откраднати играчки, нагло и безобразно поведение и т.н.).

# 956

Обаче наистина се махам от темата. Сполай ви!

Последна редакция: ср, 02 фев 2011, 16:55 от Асса

# 957
Съни, ясно ми е, че има случаи, в които има туп по дупарата. Не става дума за това, а за целенасочен бой. Т.е., като си отпрал як шамар не си решил проблема.

# 958
    Вие сериозно ли смятате, че историята как детето плакало, че всъщност е искало другия цвят кола показва, че е невъзможно дете и баща му е постъпил много възпитателно като е счупил и тази?  Прекрасно просто. възрастните хора не могат да направят твърд избор между две неща които да си купят, и на тях е позволено да съжаляват, но едно вете няма право дори да реве. Ами представете си, че за него е било тъжно това, че иска другата кола и вече му се вижда че е сгрешил. А натъжете го допълнително, пък го и набийте. направо ме смайват тия примери, които се дават за невъзможни деца. Искало да се вози още веднъж на влакчето, егаси чудната рядкост.

Направи разлика, моля те м/у плакало и дерящо се от рев в пълен автобус и неискащо да чуе какво му се обяснява, а вдига децибела все повече и повече.
И ако беше просто тъжен за другия цвят, щеше да получи всички цветове, но не като си налага волята по този начин. Не е бит тогава. Колата го отнесе.

На влакчето се беше извозил ( този ден) четири пъти. При обяснението ми, че нямам повече пари и молбата ми да слезе, почна да се дере зверски и да се тръшка, и така до вкъщи. Без глас остана. Е вкъщи го ступах. Ти ако можеш да издържаш на такъв рев с часове, аз не мога.

# 959
Да питам, само мен ли майка ми ме смразяваше с поглед? Говоря ви за вцепенение и ясна индикация, че съм сгазила сериозно лука...
Да вметна, че съм била ужасно палаво дете, ужасно..

Общи условия

Активация на акаунт