Били ли са ви като деца?

• 62 674
  • 1 554
  •   1
Отговори
# 960
Да питам, само мен ли майка ми ме смразяваше с поглед? Говоря ви за вцепенение и ясна индикация, че съм сгазила сериозно лука...
Да вметна, че съм била ужасно палаво дете, ужасно..
Ами не, не само теб.  Joy

# 961
  • Куциндрел
А колкото до насилието над животни от деца, това, което зная е, че децата в малка възраст могат да проявяват агресия без видима причина, както и за всичко останало, и за това още не са се научили да имат каквито трябва задръжки. Така че не знам за какво изтезаване говорим и за каква възраст, защото са 60тина страници и много се извинявам ако някъде е казано, но ако е мъничко, то може просто да му е интересно и целта да не е да се причини болка.
Извинявай, писах изтезаване, което неминуемо включва болка.
И така, като видиш малкото детенце да изтезава животното, защото му е интересно и не разбира, че му причинява болка, ти какво ще направиш?
Никой не ми отговори конкретно (освен Виктория), само овъртате въпроса с най-различни доводи.
Питам ви за конкретна случка, отговорете конкретно, все едно туко що сте станали свидетел как собственото ви дете изтезава животно.

# 962
Да питам, само мен ли майка ми ме смразяваше с поглед? Говоря ви за вцепенение и ясна индикация, че съм сгазила сериозно лука...
Да вметна, че съм била ужасно палаво дете, ужасно..
Ами не, не само теб.  Joy

Тия погледи с днешна дата вършат работа, но на 2,3 годишна възраст, няма как да разберат защо гледаш лошо.
И в примерите, които съм дала въобще не говоря за палавост, а за характер.

И друго искам да попитам - колко от вас си спомнят живота в тези години-2,3,4. Щото аз нищо не помня от тогава. Моят син и той не помни к'ви ги е вършил тогава и че е имало шамари, защото след като е почнал да разбира е нямало и такива. По съвсем друг начин сме се разбирали след 4г. възраст.

# 963
BirdsFlu имала въпроси... Добре, и на теб ще отговоря, но честно ако още 20 потребители ми зададете въпроси, аз просто няма да мога да отговоря, защото имам и друга работа, освен да се занимавам с форума и с вас, а че едва ви изчетох просто, като вляза и има по 2 нови страници. Мога ли на всеки да видя всичките въпроси? Извинявам се.
Та, птичи грип, разбира се, че бащата има същите права да удря. Като казвам майката, бащата се подразбира, освен ако не става въпрос за кърмене.
Роднините, които гледат детето, имат право да го плеснат по дупето, ако преценят, след което ще ми обяснят защо са го направили и ако причината не е била достатъчно сериозна, няма да видят това дете вече, непридружено и от мен. Но тъй като те са му роднини (моя майка, моя сестра), те обичат детето, и не биха си позволили ей така да го шамаросат без причина. Аз им имам доверие, както на тях, така и на преценката им. Ако детето изскочи на улицата, сестра ми го повика (защото не стига до него достатъчно бързо), то й се изплези и отиде още по-надалеч, където минават колите, ако не му плесне шамар, ще я питам защо не го е направила. Защото това ще означава, че трябва да чакам следващия момент, в който детето ми ще тръгне към колите, за да го науча, че това никак не е шега работа.
Най-важното, което трябваше да се разбере под "само аз имам право да шамаря детето", не беше достатъчно добре обяснено - само аз, но и хората, на които съм дала това право (най-често такива, които ме заместват за момента). В детските градини нямат право - аз не съм съгласна там детето ми да бъде ударено от учителка. Те по презумпция не предлагат на децата опасни ситуации, в които моето може да си изрази фриволието и да се осакати. Там ако детето направи беля, да го отстранят от опасността, ако трябва да го държат някъде наказано цял следобед, като го взема да ми кажат, аз сама ще го напердаша, ако се налага. Както и никой по градинки, пясъчници, площадки и въобще НИКОЙ, на който не съм позволила, не може да удря детето. Могат да го спрат от временно поведение, като го хванат за ръка или го отместят от проблема, и дойдат да ми кажат, ако съм такава заблеяна овца, че да не видя какви ги върши детето ми и да не взема мерки.

Какви други правомощия има майката... Ами всякакви, каквито се сети, освен да застрашава живота и психиката на детето

# 964
Питам ви за конкретна случка, отговорете конкретно, все едно туко що сте станали свидетел как собственото ви дете изтезава животно.

Колко годишно е детето?
Какво е животното?
Как точно го изтезава?

# 965
А колкото до насилието над животни от деца, това, което зная е, че децата в малка възраст могат да проявяват агресия без видима причина, както и за всичко останало, и за това още не са се научили да имат каквито трябва задръжки. Така че не знам за какво изтезаване говорим и за каква възраст, защото са 60тина страници и много се извинявам ако някъде е казано, но ако е мъничко, то може просто да му е интересно и целта да не е да се причини болка.
И така, като видиш малкото детенце да изтезава животното, защото му е интересно и не разбира, че му причинява болка, ти какво ще направиш?
Никой не ми отговори конкретно (освен Виктория), само овъртате въпроса с най-различни доводи.

Ами въпроса  ти не е за тая тема просто. Но щом се опитваш да намериш пример в който отговора да е "Да набием детето", опитай с друг.
 На възраст в която не е в състояние  да разбира дете не се оставя само с животно. От съображения за сигурност и за двете. Ако по голямо дете изтезава животно ще е за психиатър нали? Или да го пребиеш ще е по добре? Не мисля.

# 966

Колко годишно е детето?
Какво е животното?
Как точно го изтезава?

Има ли значение какво е животното и как го изтезава? 5-годишно дете, котка и лапето й подпалва опашката с кибрит! За Бога...
3-годишното стъпква малко кученце...

# 967
  • Куциндрел

Колко годишно е детето?
Какво е животното?
Как точно го изтезава?
Няма значение колко е годишно, казах - все едно е вашето дете (то си има възраст).
Животното е всякакво. (не мисля, че има разлика м/у куче, котка или капибара, всички душа носят).
Причинява му болка (пусни си фантазията).

П.П. Май никой не иска да отговаря, явно не може да си представи такава случка с неговите ангелчета.  Crazy

# 968
BirdsFlu имала въпроси... Добре, и на теб ще отговоря

Леле, как имаш нерви да пишеш толкова дълго... Не държах чак на такива фермани, по едно кратичко изречение щеше да е достатъчно, но нищо, благодаря за усилието все пак.

bowuu

# 969
  • Куциндрел

Ами въпроса  ти не е за тая тема просто. Но щом се опитваш да намериш пример в който отговора да е "Да набием детето", опитай с друг.
 На възраст в която не е в състояние  да разбира дете не се оставя само с животно. От съображения за сигурност и за двете. Ако по голямо дете изтезава животно ще е за психиатър нали? Или да го пребиеш ще е по добре? Не мисля.

Къде точно видя да съм писала - набий детето? Не ми пъхай букви под пръстите.
Питах как ще го накажете или ще му покажете, че не е хубаво.
И ти извърташ въпроса, явно при вас такова жуотну нема.

# 970

П.П. Май никой не иска да отговаря, явно не може да си представи такава случка с неговите ангелчета.  Crazy

Ако ти отговоря, че ще довърша животното, за да не се мъчи, ще удовлетворя ли странната насока, в която се опитваш да отведеш темата?

ЕСТЕСТВЕНО, че възрастта на детето, вида на животното и вида на изтезанието имат значение...

# 971
    Колко пъти да отговарям? Детето ми цяло лято игра с една котка. Може да се каже, че я изтезава. Хваща я за опашката, вдига я през средата, не умее да гали и е на границата да и причини болка. НИТО ВЕДНЪЖ не съм ги оставила сами. Като го хване изследователската страст да и бръкне в ухото, го отстранявам.
   Ако моето дете, станало по-голямо, съзнателно и нарочно , особено в компания с други изтезава животно с такова дете, не само мое, а и въобще, трябва да работи психиатър заедно с родителите и да намери проблема. Ще го накажа, като го лиша от всякакви привилегии за дълго време и ще намеря начин неодобрението и разочарованието ни с баща му наистина да му натежи достатъчно, че ще го помни сигурно цял живот, уверявам те. Не понасям да се причинява болка ни на деца, ни на животни.  

ПП. Дано нямаш предвид мравки. Това вече го отработихме, опасявам се, че е очистило няколко.

BirdsFlu, много ми допада чувството ти за хумор.  bouquet

Последна редакция: ср, 02 фев 2011, 17:02 от Iris04

# 972
Тази тема се оказа различна вариация на вечната тема "ще ваксинирате, или не детето си". Mr. Green

Четох, четох и нещо не разбрах - та, не битите едно време деца, бият ли децата си? Thinking

# 973
Имам пленарно питане. Какво е капибара? Rolling Eyes

# 974
  • Куциндрел

Ако ти отговоря, че ще довърша животното, за да не се мъчи, ще удовлетворя ли странната насока, в която се опитваш да отведеш темата?
Направо ме удовлетвори, даже задоволи от всякъде.

Общи условия

Активация на акаунт