Били ли са ви като деца?

• 62 527
  • 1 554
  •   1
Отговори
# 675
Мога само да поздравя тази учителка,която се интересува от атмосферата,в която живеят учениците й. Ако повече разпитваха в училище,родителите щяха да си позволяват по-малко.

# 676
Аз не мисля да я поздравявам, защото не виждам в това нейно деяние
нещо повече от нездрава клюкина. Но трябва да призная, че за рожбето
имаше куп полза - досега все си мислеше, че шамарите ги раздават само
по приказките, а мама и тати да си разменят две изречения в приповдиг-
нат тон (примерно веднъж на месец) - е върхът на трагедията.  Laughing

# 677
  Напротив. Донякъде това й е работата. Поне в Англия учителите следят за тези неща също и се обаждат на социални,ако трябва. Това,че твоето дете не расте в нездравословна атмосфера,не означава,че няма деца,които имат нужда от помощ.
Но постът ти звучи като изтъкване на прекрасните ви родителски и семейни отношения на фона на другите. Жалко,че от цял клас само твоето дете е случило на добри родители.

# 678
Полезно ли е за децата да коментират евентуални, семейни проблеми пред целия клас?

# 679
Полезно ли е за децата да коментират евентуални, семейни проблеми пред целия клас?

Не е. Сигурна съм, че дори и в Англия, това не се прави пред целия клас. Но, какво да правим, все пак сме в България, и всичко го докарваме до "купувай българското".

# 680
Именно. Отгоре на това не става дума за училище, а за извънкласна форма.
Аз се чувствах силно некомфортно, не исках рожбето да разказва за другите,
но то си имаше нужда да се изприказва - затова и написах за препълването
на оперативната памет  Wink

А, ако не се изфукам колко хубаво семейство си имаме, какъв е смисълът да
го градя, при това със значителна доза усилия?

# 681

А, ако не се изфукам колко хубаво семейство си имаме, какъв е смисълът да
го градя, при това със значителна доза усилия?

Тъй я.  bouquet
По повод на учителката, трябва да ви кажа, че нещо се е престарала. От моя близка детска учителка знам, че принципно трябва да следят за тези неща в разговор с децата, но индиректно и по възможност дискретно. Така като ги изтъпанчиш в кръгче и да разказват всички на всички ефекта е по-скоро обратен, а откъм достоверност нулев.

Последна редакция: пн, 31 яну 2011, 16:10 от Iris04

# 682
Аз не мисля да я поздравявам, защото не виждам в това нейно деяние
нещо повече от нездрава клюкина. Но трябва да призная, че за рожбето
имаше куп полза - досега все си мислеше, че шамарите ги раздават само
по приказките, а мама и тати да си разменят две изречения в приповдиг-
нат тон (примерно веднъж на месец) - е върхът на трагедията.  Laughing
За съжаление, в случая на дъщеря ти, това знание може да й донесе само горчивина.  Rolling Eyes

# 683
  • София
Асса учителката на дъщеря ти е преминала всякакви граници с тази проява. Затова все казвам, че педагозите трябва да следват стриктни и подробни предписания. Тия хора детската психика за нищо си я нямат.  ooooh!

# 684
  • където ми харесва
Еми как,друго си е да изложиш първо децата едно пред друго,а на родителската да последват и родителите им #2gunfire

# 685
За съжаление, в случая на дъщеря ти, това знание може да й донесе само горчивина.  Rolling Eyes

Защо мислиш така? Не го виждам по този начин. Но може и да съм късогледа.

Бояна, веднъж да сме на едно мнение - това ме радва.

# 686
  • София
Асса  И повече от веднъж сме били на едно мнение, но явно не ме помниш с добро. Wink

Има ли ръководител тази учителка? Не знам дали са предвидени административни наказания за подобно нещо, но поне някой твърдо трябва да и обърне внимание защо такива "самоинициативи" са недопустими. Кой знае какво ще и хрумне следващия път. Сещам се за една подобна, за която четох тук във форума. Беше накарала 5- 6 годишни деца да стават едно по едно пред останалите и да казват в кого са влюбени. Детето на авторката беше казало името на своя най- добър приятел и всички дружно бяха го определили като гей. Красота.

# 687
Защо мислиш така? Не го виждам по този начин. Но може и да съм късогледа.
Ами, колкото е полезно да го знаеш, толкова е и неприятно. Малко или много, обременява.

# 688
Бояна, сигурно е така, но мога ли броя колко пъти сме на едно мнение? Не мога,
затова всеки път е като първи път. И не, не е с лошо Simple Smile Но не това е темата.

Понеже го очаквах от теб, та помислих през това време. Не мисля да повдигам
сега инициатива в посока на наказание на госпожата. При втори повод - да, но
сега, така поне си мисля, е по-добре да не се реагира. Причината е, че почне ли
се, дечицата ще го преживеят твърде тежко.

Обаче по основната тема - не е толкова важно онова, което се е случило при моето
дете. По-важно е другото - уж всички говорим как боят не е средство за възпита-
ние, как не си бием децата, а в същото време, статистиката, ей-така, реално озву-
чена сред момичета (!) на възраст от 5 до 10 години сочи, че някакъв минимален
процент не познават шамара!!! Това за мен е драматичното.

Зилозавър, за мен това не е аргумент. То, по идея, всяко знание обременява, но
едва ли някой ще иска детето му да расте непросветено, нали?

# 689
  • София
Асса За мен драматичното е, че над 90% от децата в голямо национално проучване заявяват, че е ок да ударят друг човек, ако той го заслужава. Нали се сещаш това "заслужава" колко разтегливо понятие е. И не винаги това идва от шамарите у дома. Много са факторите.

А за учителката просто си разсъждавах. Съвети не искам и не мога да давам. Като родител ти можеш най- добре да прецениш как е нужно да се постъпи. Не е невъзможно и да няма второ подобно изпълнение.

Общи условия

Активация на акаунт