Били ли са ви като деца?

• 63 051
  • 1 554
  •   1
Отговори
# 1 125
На какво заприлича тази тема?!
В БГ Мама - не понасям децата!
Бих задала един въпрос и към Виктори и към Богиня, но просто е безмислено. Много жалко.

# 1 126
  • Варна
Богиня,малко ми стана мъчно за теб.. Никога не казвай това,че не искаш деца,дори да си го мислиш.. Много тъжно....

Темата доста се е отклонила.. Незнам дали има асоциация ,която да разботи с малтретирани хора,да им помага да намерят себе си и да отглеждат нормално децата си...

Едно малтретирано детет губи страшно много време ,докато разбере разликата ,между свободният избор и натрисането на всичко насила..През това време другите деца вече градят истински живот, за жалост...
Темата се измества. Не ме съжалявай и не ми казвай какво да казвам.

По вашата логика половината списващи в темата са зверски малтретирани след като са яли два шамара. Изключвам наистина драстичните случаи, които никой не одобрява и не прилага спрямо собствените си деца. Спирам да коментирам.
Говорете на децата си. Само ги дръжте по-далеч от мен.

# 1 127
Едно малтретирано детет губи страшно много време ,докато разбере разликата ,между свободният избор и натрисането на всичко насила..През това време другите деца вече градят истински живот, за жалост...

Да.  И въобще би било късметлия, ако има шанса някога да го разбере.

По вашата логика половината списващи в темата са зверски малтретирани след като са яли два шамара. Изключвам наистина драстичните случаи, които никой не одобрява и не прилага спрямо собствените си деца. Спирам да коментирам.
Говорете на децата си. Само ги дръжте по-далеч от мен.

Наистина имаш проблем.

# 1 128
Бих задала един въпрос и към Виктори и към Богиня, но просто е безмислено. Много жалко.
Задай безсмисления си и жалък въпрос тогава, ще се опитам да му придам смисъл.

# 1 129
Само да попитам, наясно ли сте, че лекият шамар за удрящия може да  се понесе като тежък тупаник от изялия го? "От време на време" и разни такива необичайни и изискващи веднагическа намеса според вас, ситуации също са доста разтегливи понятия...

# 1 130
Богиня,никой няма да си държи детето далече от теб,Ваше Величество. Ако не ти харесва светът такъв,какъвто е,оттегли се някъде на усамотение. Между другото,стой далече от майка си. Ако и тя не те е траяла, сигурно доста ти е насъбрала,че си й развалила живота.
Виктори,досега говореше като интелигентен човек,не се заяждай грозно,моля те.
Снежа,не мисля,че можеш да сравниш Виктори и Богиня,наистина.

# 1 131
Приятно ми е - Богиня!, дръж се по-далеч от родителите на тези деца.
Съвсем добронамерен съвет!

# 1 132
Богиня,разбира се,че ще говорим с децата си,толкова неща се научава от тях..  За радост нямаш власт над чувствата ми и не можеш да ми заповядаш,да не те съжалявам,просто така чувствам нещата.. Извинявам ти се само,че го споделих.Ти си Богиня какво си мислех,че правя ?!?

# 1 133
Виктори,досега говореше като интелигентен човек,не се заяждай грозно,моля те.
Да, не ми е присъщо, но се опитах да се да се доближа максимално до нейния език, че на моя не ме разбира.

# 1 134
Колко уравновесени реакции!
Какво лошо виждате в това, че някой не харесва всички деца?
Да не би пък Вие да харесвате всички деца, наравно и по съвсем същия начин както своето?
И това, ако не е лицемерие, здраве му кажи.
Какво ценно качество!

# 1 135
Задай безсмисления си и жалък въпрос тогава, ще се опитам да му придам смисъл.
Ето "безсмисления си и жалък въпрос".
Ако имаш дете аутист, как ще го възпитаваш?
Много е важно за мен от твоя опит .

# 1 136
Ето "безсмисления си и жалък въпрос".
Ако имаш дете аутист, как ще го възпитаваш?
Много е важно за мен от твоя опит .
Ще прочета максимално количество литература по въпроса за аутизма, ще се консултирам с възможно повече специалисти и ще проуча въпроса така, че да съм в състояние да разбирам детето и да го отгледам. Как ще го възпитавам? Този въпрос няма да е на заден план, но най-важното е, че няма да очаквам от него да реагира като дете без психично заболяване. Защото, докато при психически здравите деца поведението извън нормата подлежи на коригиране, при децата с психични разстройства възможностите за коригиране на реакции и поведение са минимални, ако не почти никакви.
С това намекваш ли, че родителите, които не могат да си контролират децата и чиито деца не ги слушат, просто защото никой не им е показал граници, правила и последствия, са родители на аутисти?
На мен щурите деца, на които се говори и които "не чуват" никак не ми изглеждат аутисти като тръгнат да си играят с моето или да отговарят неуважително на родителите си.

# 1 137
Не, Виктори, не е необходимо.
Намеквам, че аз като дете и много други деца никого не съм възприемала потупването като възпитателно.
Просто само жеста и физиономията.
Без да плескаш дете то усеща страха в гласът ти.
За всички се отнася. Дете не чувства болката през памперс, но интонацията, да.
Ако го плеснеш без да го заболи, то си играе с теб, защото не те разбира, но рязко дърпване, вик разбира. Бях писала, децата чувстват още в утробата, а там не ги тупваш.
За децата аутисти остави, те са доста широк спектър от...до.

# 1 138
Просто само жеста и физиономията.
Без да плескаш дете то усеща страха в гласът ти.
За всички се отнася. Дете не чувства болката през памперс, но интонацията, да.
Ако го плеснеш без да го заболи, то си играе с теб, защото не те разбира, но рязко дърпване, вик разбира.
Когато детето иска да стане на неговото, не му пука за интонацията ти, страха ти, каквото и да е, завършващо на "ти". Пука му за това какво иска то в момента. Това е детето на 3 години. На 7 ще се впечатлява и от интонацията, предупрежденията и т.н. Ще разбира от дума, един вид. Но не и ако на 3 не му покажа, че не съм поредния възрастен наоколо, за чието мнение може 5 пари да не дава.

# 1 139
Не са ме били, с изключение на един шамар от майка ми, като доста малка, когато исках да обуя точно тези чорапи, които тя беше простряла току-що, и събувах всички останали  Mr. Green
Но до ден- днешен помня мълчанието й за един ден, спрямо мен, горе-долу на същата възраст. Sad, не помня обаче за какво.

Общи условия

Активация на акаунт