Били ли са ви като деца?

• 62 907
  • 1 554
  •   1
Отговори
# 1 215
По отношение на подреждането: Ния вече знае, че ако видя нещо, което след игра, е все още захвърлено някаде, без да ме интересува какво струва за нея и за мен и без скандали и приказки  - го хвърлям в коша и толкова.
Ако намеря чорапогащник, чорапи, дрехи, рокли хвърлени на пода - отиват в коша. Ако намеря флумастри зад бюрото - ги прибирам - все пак детето е на пет и за някои неща не му идва на ум още. Grinning Така я научих, че частта от стаята, в която тя вирее трябва да изглежда по определен начин /не чак подредена, но поне скатана/ и тя се стреми да е последователна /още не винаги успява, но това не ми пречи, важното е, че детето се учи да е подредено/.

Крейзи фиш, права си, възпитанието се постига с набор от средства, които изключват боя.

# 1 216
Това което написах за играчките беше пример. Ако веднъж го направите, няма да ви се налага втори път да водите спор. Точно защото детето се е респектирало, а не защото се е стресирало и са му създадени психически травми за цял живот......... Ако си мислите, че с бой нещата се получават, много сте сбъркали!!!

# 1 217
без да ме интересува какво струва за нея и за мен и без скандали и приказки  - го хвърлям в коша и толкова.

Е, това за мен е точно толкова натоварващо и сриващо психиката на едно малко дете, колкото и пребиване до напикаване.

# 1 218
  • София
Крейзи, нали не твърдиш, че тези 100 деца са пошляпвани и затова седят мирно?
Възпитанието се постига по много и най-разни начини, от които спокойно можем да изключим шамара и пак да имаме възпитано дете.
Само че да си родител изисква търпение и нерви, които не всеки има, затова се стига до шамарене.

surfline, малко се поувлече  Laughing

# 1 219
Мишона май имаше предвид коша за играчки и коша за пране, а не коша за боклук.

# 1 220
Е, това за мен е точно толкова натоварващо и сриващо психиката на едно малко дете, колкото и пребиване до напикаване

Да не говорим за чудесния подход "игнор", тъй широко прокламиран напоследък. Познавам майка, която с гордост вее методите си - мълчание, сръдни и липса на внимание - изтъквайки миролюбивото достигане на желания от нея резултат. От моя гледна точка всичко това изглежда адски потискащо и е нещо, което не бих вършила, независимо от ненасилствената му и привидно деликатна аура.

P.S. Бърди, много моля да намериш някъде из постовете ми /или постовете на друг потребител/ твърдението, че децата трябва да се бият, за да се възпитат. Благодаря предварително.

# 1 221
Surfline, мотивирай се, иначе изглежда доста обидно.

Крейзи фиш, а ако детето ти е с увреждане в кой дом щеше да го изоставиш?

# 1 222
A има и такива, които помнят за какво е бил шамарът. Има такива, които приемат
(най-често с основание), че е било несправедливо, и други, които считат, че с не-
го са предпазени от някаква злополука и т.н. Колкото шамара - толкова реакции.
Колкото гневни думи - толкова реакции. Колкото безразличие - толкова реакции.
Колкото хора - толкова реакции...
Лоша шега може да изиграе всяко нещо от подсъзнанието. Кофти сцена от филм,
примерно. И какво - да не гледаме филми ли? 

Не е зле. Баааавно, леко и без излишни емоции, да препрочетем този пост.

Хората са различни, децата са различни, и как мислите всички да се уеднаквим, и да сме идеални във всяко едно отношение, родители. Кое е най-важното - най-важното е като родители да направим от децата си хора, но не еднакви като роботи, а хора, които са толкова пъстри и многообразни, както целият свят, който ни заообикаля.
        Моето дете е различно от вашите, и тъй като е различно, надали вашите методи, ще помогнат на моето дете, да бъде възпитано като вашето.

Така, че дерзайте... дано да дойде ден, в който всички ние хората да станем еднакви - като Роботи.

# 1 223
Крейзи, нали не твърдиш, че тези 100 деца са пошляпвани и затова седят мирно?

Още повече се пропуска обратната логика. Ако моето дете има склонност към буйни игри и не се интересува от представления ( както например моето не се интересува от гледане на никакви, ама никакви филмчета освен едно), то аз просто не го водя там. Това, че са заведени сто деца и ни едно не гъква, означава просто че са на мястото си. Тези, които искат да фучат и не могат да седят мирни, са на друго място. Не виждам нищо срамно или страшно, ако детето почне да се интересува от представления на 4, 6 или 8, а не на 3 , като 85% от останалите деца.

# 1 224
Ми много хубаво,ама какво тогава се получава?
Шамарите сриват психиката,последствията сриват психиката,дай да го оставим да вилнее? И да не забравяме,че майка е определение за доживотна слугиня на 24 часов работен ден.
Всеки,живеещ в едно семейство,трябва да ужавава другите и да се съобразява с тях,както и те с него. Нали трябва да има някаква отговорност все пак? Елла вечно си забравя чантата за училище. Последният път и аз я "забравих". Много й беше криво,но ми писна.
Когато прекали през деня,вечер не чета приказка. Сигурно и това ще кажете,че я кара да се чувства необичана. Те и двойките в училище влияят на самочувствието на детето,но дай да не ги пишем,че да е уверено в себе си. Човек от много малък трябва да се научи,че всяко действие има последствия. А на 5 едно дете съвсем не е толкова малко,че да не знае къде отиват играчките след игра и че дрехите не се хвърлят на пода.

# 1 225
  • София

P.S. Бърди, много моля да намериш някъде из постовете ми /или постовете на друг потребител/ твърдението, че децата трябва да се бият, за да се възпитат. Благодаря предварително.

newsm78 Цялата тема не е ли точно за това?
Ако не съм разбрала тезата ти, искрено се извинявам   bouquet

# 1 226
Асса, Инна, smile3501
Рокси,пропуснах да отговоря на твоето питане. МНого ми се е искало да заведа Елла на психолог. Не че е проблемно дете,но си има своите моменти. Иска ми се по-скоро да разбера какво става в главата й и да намеря по-добър път към нея. Само че ме е страх. Както вече споменах,не се гордея,но съм шамаросвала Елла. Страх ме е,че ще я попитат,ще каже това и ще ми вземат детето. За всеки тук е ясно,че 90% от майките в някакъв момент са ударили детето си. Но на чужденците се гледа с по-лошо око. Не искам да рискувам. Защото това би сринало детето ми. За мен е ясно.
Минах на друга тактика:разпит Grinning Вчера просто я попитах какво не харесва в мен. И детето веднага каза "като викаш". Извиних се,казах й,че мама ще се постарае да не го прави и това е. После на свой ред й казах,че на мен пък не ми харесва като се тръшка и разхвърля. Тя каза,че също ще се постарае и така. Много пъти съм й обяснявала,че когато мама вика това не е съвсем правилно,но е отговор на някоя нейна проява. Че всеки от нас има емоции и понякога ги изразяваме неправилно.Че трябва да се стремим да не го правим,но че това не ни прави лоши хора.Че да се ядосаш не е лошо нещо,лошо е,когато удариш,когато си ядосан. И т.н.

# 1 227
Бърди, тезата на Крейзи фиш е следната - майката е в позиция да прави с детето си каквото реши за най-подходящо, пък грешките са за сметка на детето. По същата логика оправдава аборта в осмия месец, необгрижването на увредено новородено, липсата на емоции у децата и се струва подходяща, желателна, най-доброто дете е незабележимото и дресираното такова. Ако не се поддава на дресировка - в дом и толкова. Какъв е проблемът? Майката може да реши да си продаде детето на хора, които ще му осигурят дом и добро възпитание - оправдано. Майката може да реши да си пребие детето, защото трябва да се научи веднъж за винаги да не я прекъсва като говори по телефона със съседката - ми, разбира се - допустимо е...

# 1 228
A има и такива, които помнят за какво е бил шамарът. Има такива, които приемат
(най-често с основание), че е било несправедливо, и други, които считат, че с не-
го са предпазени от някаква злополука и т.н. Колкото шамара - толкова реакции.
Колкото гневни думи - толкова реакции. Колкото безразличие - толкова реакции.
Колкото хора - толкова реакции...

Лоша шега може да изиграе всяко нещо от подсъзнанието. Кофти сцена от филм,
примерно. И какво - да не гледаме филми ли? 
Не винаги е толкова просто, откъде е положителната ти оценка за шамара.
Бояна беше писала за това, да не я повтарям.
Кофти сцени от филм, не се гледат от деца до 5 години, а и малко по-големи мисля или винаги завършват като приказките "доброто побеждава".

# 1 229
Мишона,КЪДЕ го прочете всичко това???

Общи условия

Активация на акаунт