Юлски бебета - тема 23

• 24 130
  • 737
  •   1
Отговори
# 285
Мама Диди ударния 5 дневен режим, се прилага от хора, които имат да свалят повече от 10 кг. Аз също я започвам, само изчаквах да мине известно време от захранването на Елин. Но за да не ми спре кърмата, съм се насочила към олекотения режим. Хубавото на дюканската диета е, че сваля обиколки. Гарантирам, но ако се спазва стриктно, без залитания Wink

Да знам за това но предния път като я правих свалих само 2кг за 5дни ударен- аз и толкова исках де . Но сега ще направя три - предполагам ще сваля два за 3 дни поне както вървят нещата. А за залитанията - абсурд  Mr. Green

# 286
Emily_ ние някаква среща няма ли да си организираме като се пооправи времето? newsm78 Тва голям срам само 2 срещи  Blush Embarassed (или поне аз съм присъствала на толкова)

Ми други освен нас не са влизали май от Коледа...
Зарибихте ме с тая диета, аз съм на такава дето е измислена от мен.

# 287
  • Canada
Здравейте момичета, влизам само набързо, че съм на работа все още...
Благодаря на всички, които ме успокоиха за седянето на бебчетата... Hug
Мамбс, аз мисля, че ние ще сме последните с пробило зъбче... Нико е толкова мързелив, че сигурно и зъбчетата ги мързи да пробият... Sick
Джил, ти ме разби с този въпрос, че не занеш каква е играта "боц"... hahaha
Мамо Диди, браво на теб... Мъжо ми е от 7 дни на Дюкан и до момента въобще не е свалил. Даже се чудех вече да не ме лъже, че я спазва... newsm78 Иначе видимо шкембето му е намаляло...

Ооох момичета, да ви се оплача уж нямах много работа, а днес така ми се насъбра... Във вторник трябва да съм в София, а точно тогава се очертгава снеговалеж и се чудя как ще се добера до там.. #Crazy Rolling Eyes

# 288
  • София
Привет момичета!

Днес бяхме на консултация.Малко ми е притеснено. Йоана е на 6 месеца и 21 дни, а тежи 7,320, 68 см, което е малко според разните таблици.Според педката няма нищо притеснително, изследванията /кръв и урина/ са прекрасни, много е жизнена, седи сама стабилно, опитва се да лази, казва мама и баба..., но е тоооолкова злояда. Яде със зор 120 мл. АМ в най-добрия случай, повече от 130гр пюре не иска. Кашите много ги харесва, ама нали са само един път на ден. На няколко пъти си позволявам да и давам по 2 пъти. Поне да яде! Педката и погледна венците. Каза, че скоро не се очертава зъбче. Биха и хепатитната ваксина, за която казаха, че е болезнена, а миличкото Йони само потрепера.

Виждам, че коментирате диети. Аз свалих килограмите, които бях качила по време на бремеността /28/, но имам още 3-4 от преди това заради хормонална терапия.  Мъжа ми спазва една много лесна диета /тази на Скарсдейл/ . Тя топи мазнините и уж е свалил 4-5 кг, а все едно са цели 10. Аз обаче не мога да спазвам никакви ограничения. Мога да намаля храната, но не и да се храня с нещо точно определено. Миме-то беше споменала за хапчета за отслабване "Линдакса", приятелки пият ябълков оцет...Ако някой знае нещо безвредно и ефикасно, нека сподели.

Мама Диди, в градината до вас /Ханс Кристиян Андерсен/ могат да вземат Петя и на 2 год. и 8 месеца, но ще ти напиша на лични това, което разбрах.

Някой чувал ли е Стеф, Галето?

# 289
  • USA
Здравейте,момичета.

Карелия,и Стейси не може да стои добре седнала,килва се напред.Педиатърката каза,че чак на 9 месеца са изцяло укрепнали със сядането.Ти пък изкара Нико най-мързеливия,едва ли е така Naughty.Слагай го повече на земята ,там се обръщат най-много,особено ако са голи Peace.

Снощи Стейси се буди два пъти на 2 часа,имаше причина,но не разбрах каква,дадох и хапченца за зъбките и спа до сутринта newsm78.А може и да е коремчето,два дни се напъва и не може да се изака,явно има запек Crossing Arms.Интересното е,че като беше на ориз беше добре,а сега ... ooooh!Чудя се дали да не я оставя днес само на кърма.

Мама Диди,ти си късметлийка щом мъжа ти не те харесва толкова слаба,а моя когато бях 47 кг. ми викаше дебеланка, а 43 кг. съм била добре( висока съм 1.60) Joy.Иначе ми се иска и аз да се подложа на някаква диета само за 2-3 кг. поне да си вляза в дънките,но ме е страх заради кърмата.

Вчера започнах с тиква,изобщо не е сладка и много и се гадеше.И забелязах,че Стейси обичала кашичките доста топли,вчера си хапна както трябва Grinning.

# 290
Усмивка-както писах Ема е на 7 месеца и тежи 7 кг с памперс и боди,висока е 66 см-споко-в "разните таблици" стойностито са от 6 кг за тази възраст,а в САЩ дори са ги намалили на 5800 така че-споко!/ех,доживях и аз да го кажа/-ти поне я виждаш колко яде,а аз с кърменето идея си нямам и все нося голяяяямата отговорност да не би да не я дохранвам.
Тан-има ли резултат?
Карелия-на 7 сме,а изгледи за зъби нямаме никакви-на сестра ми първото и избило на 1 година точно-сега има прекрасна усмивка и за целия си над 30 год живот има общо 2 кариеса.

# 291
Усмивка, я кажи каква е тази диета на Скарсдейл? За съжаление и мен хич не ме бива да спазвам диети и преди години свалих 25 кила, с ограничаване на количеството, но не и на вида. За съжаление за сега и това не мога да свърша Cry.
Диди, сподели ударният режим на Дюкан, току виж пък успея с нея. Стига ни кани, че лятото ще видиш зор, ще има примък отмък да ти се точим Laughing.
Аз чак сега успявам да седна и да си почина. Днес беше пълен ден с емоции, приятни и доста неприятни. Първо си бях направила план график за да не закъснея за срещата, ама кой ли ме пита, в 8:30 цъфна бабата на мъжото, много е готина, ама всеки път просто да ми звъни на вратата, еми малко си е дразнещо, особено ако си си разграфил денят, айде да нямам планове ок, по- поносимо е. Както и да е, наваксах, но после се започна един спор и обяснения с моя приятелка, която ми беше една от най- близките, но преди няколко дни ми нанесе доста груб "приятелски" шамар и аз супер се обидих, след обясненията й ми стана още по- обидно, а в последствие направо си ме ядоса. От там се включи и нашата приятелка в Щатите, та заформихме един интернационален спор София- Чикаго на три гласа, та така вече трети ден. Та като финал днес ми заяви уж по между другото, че се била консултирала с други хора и не тя трябвало да ни се извинява, ами ние трябва да й се извиним. Ей, как се ядосах, да се извиним, затова, че ни обиди така, е извинявай Crossing Arms. Та с такива глупости стигнах със закъснение до единствената приятна емоция през деня, нашата среща. Да кажа, че много се радвах, че се видях с мами, с които отдавна не се бяхме виждали и се запознах с @ми. Много се зарадвах, мамчета да ви видя и да видя сладките ни юнско- юлско-августвовски юлчета Hug, толкова са пораснали и толкова се бяха променили Hug.
Та мотам си се аз и се баща ми звъни и ми казва, че тя бабата дошла да си вземе багажа, ама седи и ни чака да я видела Андреа, нямам нищо против, сутринта като дойде тя спеше, но пак ми обърка плановете, еми имах си работа, отделно трябваше да я свърша преди да огладнее Андреа, а и изках да я разхождам докато се събуди, а се наложи бързо да се прибера, да правя компания, да я гощавам и тн. Не че е болка за умиране, но така без да си уведомил ми е малко в повече, ми и аз си имам планове. После се оказа, че и Ангел ще го чака и него да го види и аз вече тотално се изнервих, кога да правя пюрето, кога да си оправя другите работи. Мрънкалото се прибра, ами тука чиниите, ей как се развиках едно хубаво, като за целия ден тръшнах вратата и си отидох в стаята и казах, че ще ги измия когато аз реша. За протокола взе, че изми чиниите той Joy. Та така ебаси денят, а дете трябва да гледам, аз с глупости се занимавам #Cussing out.

# 292
  • USA
Юлско бебе, Hug.

Аз влизам само да се похваля,че получихме килимчето на Стейси,ето това Grinning.Смятах да ползвам едно олекотено,но то е ужасна материя,удря ме ток,много се наелектризира Sick.

Сега сложих Стейси да спи и забелязвам( не за първи път),че тъкмо се унася и се стряска и така доста пъти докато заспи Sad.

# 293
  • Canada
Честита ви придобивка Маймунче!
Аз пък да ви се оплача: като се прибрах от работа и мъжът ми ме сюрпризира, че май Кари пак се разболява. Но това не е всичко: взимам аз малчо да му се порадвам и ми се видя топличък. Понеже беше време за смяна на памперса, реших а всеки случай да му измеря Т и каква изненада... Нико има 38 Т! Няма никакви признаци на разболяване, но така или иначе му дадох Панадол и звъннах на педи да го види утре... Оф сигурно ще е някой досаден вирус... По-кофтито е,че ще трябва да го будя през нощта и да му меря Т... Tired

# 294
Много неприятно, Карелия.. дано мине бързо!
Маймунче, страхотно килимче!
Аз исках да купя едно такова като .. пъзел.. мале не мога да ви го опиша.. Макар че всички сте го виждали на 99% съм сигурна..
А! Ето такова! http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=260926 видях го за нищо пари в Хипо ленд.. и то доста голямо помня беше, ама се отказах заради едни малки парченца..

Ние бяхме на консултация, миличката ми Писана плака ужасно много от тая ваксина... едвам я успокоих и като ме усети се сгуши в мен и заспа хлипайки...
А пък педи се о*ра тоя път.. Колко била голяма.. кг й били много, гръдната обиколка й била като на Памела Андерсън... що не се обръщала, защо не си стои на краката "май ще я пращаме на специална гимнастика.." .. пък то детето реве, а тя така грубо я друскаше  #Cussing out Накрая си я взех и усети, че ми стана неприятно и си млъкна и вика "Ами това беше от мен, лека вечер.. облечете си се спокойно.."

Драга, ама и ти си имала "страхотен" ден!

# 295
Днес беше много приятно, както винаги Simple Smile Малчовците ни толкова са пораснали, много се зарадвах, че се видяхме с Фелисити и нашето астрално близначе Кайо  Heart Eyes Hug Отново благодарности на Джил  Wink Laughing
Чакаме снимки и от мамите с апарати ...

Маймун и Ру понякога прави така. Чак с писък се буди и плаче зверски, но пък бързо се успокоява.

Карелия, може да е еднократно. Нали и аз един ден реших да му я меря, защото ми се стори зачервен и топъл. Имаше 38.7, от какво я беше вдигнал - не знам. Дадох панадол и повече Т не е вдигал. Както дойде, така и си отиде. Дано не е вирус  Praynig

Буболече, през едното да ти влезне и през другото да ти излезе. И моята викаше, че от многото кг му се изкривила главата  Joy Ама аз дори не я отразявам.  Нали и рахит му беше открила и вигантола увеличаваше. Изкукуригали са всички. Важно е Преси да е добре, с тия подмятания да си гледат работата.  Hug

# 296
  • София
Хей, момичета здравейте newsm03
Сигурно вече сте ме забравили - та аз съм една мама като вас, но мннооогггггоооооо отдавна не съм писала.
Четох, четох, четох.... но ме заболяха очите, та реших да попиша. Както виждам повечето от вас вече си храните бебоците с най-различни пюрета, каши.... Аз, както и Сиси започвам захранването тези дни.
Антони на последната консултация (седмица преди да навърши 6 месеца) беше 6150, 67 см. До края на 5-тия месец беше само на кърма, след това рязко намаля минахме на комбинация кърма + АМ, само АМ. Много е кротък и добър. Само се смее, бърбори, а когато огладнее или има а.. започва да ръмжи. По някога се чудя дали може да плаче... Е, че може може.  Каката само да го чуе, че нещо мрънка или ръмжи веднага тича при него - пее му, разказва му приказки, забавлява го, а той като я види се захласва от радост. Малко в повече го мачка, но той й отмъщава като я скубе.
Мога още много да разказвам за нас, но все пак да ставам досадна  Flutter
Хубава и спокойна нощ

П.П. Буболече, в Джъмбо има голямо разнообразие на пъзел-килим.

Последна редакция: чт, 21 яну 2010, 22:26 от sisko_75

# 297
  • Canada
Мамбс, много успокоително ми подейства поста ти... Вероятно и на Буболечето - така... Дано си права и Нико да няма повече Т... Praynig Hug
Буболече, явно не само моята педка е за убиване... И твоята е ужасна...
Аз пък днес стигнах до извода, че всяко зло за добро. Добре, че онзи ден педката не работеше, защото щяхме да сложим ваксина на малчо и ако сега е вирус - работата щеше да се усложни... Sick
Но определено и каката ни пак е със заден ринит, защото от 21 часа когато я сложихме да спи досега само кашял горката... Явно пак всички ще са болни (без мама, която държи фронта засега...) Whistling

# 298
Благодаря за съчувствието.. то ми мина още като се прибрахме... просто още от началото спрях да й се връзвам толкова много - откакто задната фонтанела от "ужасно голяма - давай по 5 капки вгантол" за 8 дни стана "оо страхотно, нали по 2 капки й даваш?" На 5 месеца ми каза "Започни да захранваш с картоф, за седмица заместваш обедното хранене и след това дай заешко", след 2 седмици отидохме, че кашляше Преска и тя вика.. "тя си е само на кърма нали".. Иначе като ни види и започва да ахка "Ето я Преслиии" не е като да не ни помни нали Wink Та затова и не я питам нито за захранване нито за нищо.. да бие там ваксините и да я мери пък другото лесно.

# 299
  • Кърджали
Така... Приспах дребното дете и голямото такова и обикалям фермите Laughing Иначе цял ден мрънкам, защото Кати се събуди още в 6 часа и ми се спяло. Ами то е близко до акъла, че трябва да си лягам вече, ама аз "не, сега фермата"/Кой ме зариби да я играя таз игра, то малко ли подаръци получавах преди да се хвана Пращайте дарове комшии добри. В замяна ще торя като добър самарянин
Аз за някои неща спрях да слушам лекарката, когато на първия месец ме убеждаваше че Кати била наддала прекалено малко, трябвало да я дохранвам задължително, че и скочетата да не забравям. После беше що малката не седяла по корем, ми мързяло го детето точно тогава, и така... Нека дами поддържа моето здраве и това на дребничка пък за другото ще се оправя. Иначе за едно съм много доволна от нея -антибиотици не предписва ей така на килограм. Дори и на мен досега не е предписвала като съм се разболявала.
Драга, кофти ден. АЗ от днес се намръщих на моя за утре - щял да ходи след работа да се види с приятел и да пият по една бира. А уж говорихме че ще ходим да купуваме пюрета и памперси, че наблизо няма. А ги знам какво се случва, като се види с този му приятел, не се прибира навреме. И леко намекна, ако не идем утре вечер, ще е събота сутринта, нали Кати още и пюрета, и памперси има. Хич не зацепи че проблема не ми е точно в това, а в това че просто знам предварително че пак ще забрави да се прибеер за да аугоди на онзи.
Иначе Кати прави опити да се изправи на 4 крака, обожаава да сяда във легенчето с водата и да "патаря", крещи по цял ден на играчките.А снощи я сънувах, че прави опити да   ходи  Mr. Green Чакаме си и зъбчето, ама нещо все не излиза.
Хвърлям последен поглед на фермата и си лягам

Общи условия

Активация на акаунт