Юлски бебета - тема 23

• 24 130
  • 737
  •   1
Отговори
# 420
  • Canada
Здравейте,
Емили, за съжаление според мен зависи от децата това дали ще се занимават сами или не. Нико също като цяло изиква много внимание, има само отделни моменти, в които се занимава сам. Кака му е още по-зле - тя пък въобще не се занимава сама. Единствения начин да ни остави на мира е да й пуснем филмче, но както се сещаш не може това да е постоянно... Така че напълно разбирам Маймун в това отношение - или трябва да остави бебка да реве, или просто трябва да й обръща внимание постоянно. А в тази връзка колко от вас могат да издържат бебе да реве повече от полвин час? Rolling Eyes
Мамо Диди, много хубава новина! Да са живи и здрави младежите!!! Hug

# 421
  • София
Тан аз съм изпуснала подробности за изследването, което сте направили на "малкото мрънки" но се надявам всичко да е наред.
Цезари, доста и мен ме учуди с таз тортичка от нета  Confused Мммм, да ти е жив и здрав мъжа и само радост да си дарявате!
Джиджи, взе ми думите относно предложението за женитба на Мъжо на Юлското бебе  
Маймун77 - много е сладка малката, а и с тази усмивка...
Миласара, размечтах се, но надали ще го видя на живо  Sad
Линет и аз  fingerscrossed
Фелисити да са много, много здрави бебчетата на приятелката ти. А на майката желая освен бързо възстановяване да има кой да й помага.

Ние вчера ходихме на РД. За първи път ми идваше да стана, да си взема детето (голямото) и мъжа, да им пожелая лека вечер и да пална колата. РД-то беше в една квартална пицария, уж със стая за децата. Да стая имаше, но на улицата е по-чисто. Почти вдигнах скандал за температурата във въпросната стая. Включиха един радиатор, който уж миришел та се отвърна леко. Мойто почна да трепери от студ, хайде разтривам крака, гръб... мизерия. Леко се затопли. Исках да си тръгнем, но малката се разплака, защото го очакваше с нетърпение РД и много искаше да останем, та да играе с децата. Резултата - сега ми лежи с температура. Визитата на малкия ще продължи при баба докато каката се оправи.

# 422
Привет и от мен.
Много се радвам,че се сещате за нас и ни честитите месечинката макар,да не съм се включвала от мноооого дълго.Няма да черпя вируално,защото виждам,че има момичета на диета.Да не я разваля Wink
Нямам никакво време да се включвам,но при всяка възможност ви наглеждам.Много сте ми полезни с вас си сверявам часовника какво ме очаква и с какво да храня малката.
Малко за нас-преди седмица на консултацията бяхме 8200кг. и 70см.Захранена е на 5 месеца с картоф,морков,броколи,всички плодови пюрета.От кашите оризова и плодовите.Вода не искаме да пием.Не иска да си играе самичка изобщо,само трябва да ми е в ръцете,в бънджито и от няколко дни я слагам и в паяк.Само малко мира да има(ръце и кръст не ми останаха вече).Имаме си вече едно зъбче и второ чакаме,но не е измрънкала дори един път от тях.Само преди да излезне първото за един два дни намали доста храненето.
ТАН,измъче се ти и Мони дано най скоро да стане едно добро и весело дете.
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ<КОИТО ИМАТ МЕСЕЧИНКИ.

# 423
Диди, относно рахита единствено с изследване  на алкална фосфатаза и калций може да се докаже наличието на рахит. Всичко друго са спекулации. Всички виждате, че децата не се развиват с еднакви темпове и еднакъв начин. Най-малко по големината на фонтанелата, която стандартно се затваря до към 1г.и 8м., по това колко е мека главичката, дали детето се обръща или не може да се говори за рахит или не. Напр. Моника се върти като пумпал, кака й и дума не можеше да става да я сложиш легнала по корем, а да не говорим за обръщане. Но тя пък на тези месеци беше като пружина, само да я сложиш на крака, а Моника е точно противоположност - краката и са като спагети, сложиш ли я на тях, ги подвива и все на дупе иска да сяда. Така че това са нереални признаци. Както и тези безумни дози вит. Д, които се изписват. В основни линии е това, което исках да кажа. Макар да има още много, което може да се каже по темата. Но, ако наистина много се притесняват нека му направят изследване на детето, което ще даде наистина достоверен отговор на въпросите им.
А относно кръвта по акото на Моника, да, периодично се появява, напр. 2 пъти в месеца.

# 424
  • Canada
Тан, сигурно си права за рахита. И да ,единствено съответното изследване може да покаже дали има или няма...
Мамо Диди, апропо много ти завиждам, че Катето се занимава самичка... Peace

# 425
Има ли и други като мен, които не са получавали майчинските си за ноември и декември?
Толкова се ядосвам, говорих и с двете счетоводителки и те казват, че всичко, което е трябвало да направят са го направили. Но пари няма, писах им на НОИ и сега чакам отговор, ама се чудя дали направо да не ходя на място да се разправям  Twisted Evil

Миласара, благородно ти завидях за екскурзията, както и на Джиджи Wink
tan съгласна съм с теб относно рахита. Някой лекари се вземат много на сериозно и поставят крайни диагнози  Twisted Evil

Ох и още щях да пиша, но толкова се нервирах, че ми секна ентусиазма  Tired

# 426
Момичета, май ще спра захранването, Божидар и днес не иска да яде пюре, с триста зора му набутах 10 гр. тиква с картоф, а си е гладен, изпива си 210 мл. мляко. Та ако сега спра после пак ли да появам с 2-3 лъжички, на следващия ден 5-6 и така да увеличавам?
А след като не иска пюре и си изпи млякото заспа аз реших да подремна, но се събудих с херпес на устната Close, намазах го със Зовиракс, но той действа най-добре преди да се е надула устната, кажете някой лек, че сега и от Малчо трябва да се пазя, като го взема в мен и гледам да си дърпам главата настрани да не ме докосва.

# 427
И при нас днес беше голям смях с това пюре. Днес за първи път давам тиквичка с картоф на Хип. Първо го опитах аз. Ама няма такава гадост просто. Моника го опита и като взе да трепери от погнуса и да и се повдига, това е първото нещо, което отказва. На мен ми стана много смешно на реакциите и. Каката като ни видя поиска и тя да го опита. И като се зачерви, като взе да и се гади, като взе да плюе. Татко вика: "Е чак пък толкоз гадно" и реши да опита. Как само изхвърча към банята. Mr. Green Та се чудя, ако утре го смеся с моркови дали ще замаскирам този гаден вкус, та да пробутам тиквичката някакси?

# 428
radina - май всички си получават паричките, поне като коментирахме в началото на януари, останах с такова впечатление, не може ли по телефона да се обадиш да провериш. Мисли положително, ще имаш 3 заплати да харчих на веднъж.
Роси - защо не прочетеш малко за педагогическото захранване, може да ви свърши работа ... аз преди да започна за захранвам, това ми беше като втори вариант, в случай че не иска да яде http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=429102.0
Emily - да 60кг. сега ми се виждат като мечта Simple Smile
Маймун - Бени изобщо не се занимава сама, а когато искам да я сложа в бънджито за да свърша нещо, си свива крачетата, че да не мога да я поставя (вече знае че като е в бънджито и аз изчезвам). 

Благодаря за палчетата, взех изпита, остават още три.
Днес Бени много плачка докато се прибера. Чух я и по телефона на път за вкъщи.

# 429
  • София
radina - май всички си получават паричките, поне като коментирахме в началото на януари, останах с такова впечатление, не може ли по телефона да се обадиш да проверишне може ли по телефона да се обадиш да провериш. Мисли положително, ще имаш 3 заплати да харчих на веднъж.
Това все едно от умрЕл писмо Mr. Green
Диди, ако не си си получила парите, значи проблемът е при твоите счетоводителки. Нямаш ПИК, така ли

# 430
Влизам да почерпя за нашата половин годинка днес!

Ще ви чета по-късничко  Hug

# 431
Те са си подали декларацията след болничните, то и в сайта се вижда(имам ПИК). Но пари няма, последно имам някакви си 100 и няколко лв. за 5 дни от октомври  Rolling Eyes
А мога да звънна по телефона, ама както казва Нели, от "умряло писмо"  Rolling Eyes Те парите отдавна са наместени  Mr. Green

Честита месечинка на всички бебочета   bouquet

# 432
  • София
Здравейте мами,
Цял ден се каня да се включи и все ни идват гости. Сега и тримата сме гроги.  #Crazy Бебка спи (всъщност вече не спи), ние с татко и хапваме и пийваме. Heart Eyes
Благодаря още веднъж на всички за поздравите към татко Илиян.   bouquet
Марулка, благодаря за рецептата за торта, но ми се струва сложна и ме е страх да не се изложа. Embarassed
Мама Диди, Джиджи, благодаря за инфото.
Линет, стискам палци за изпитите! newsm10
Роси, пробвай с моркови, на всички бебоци им харесват. Иначе, според е нормално децата да не харесват всички храни, които им предлагаме. Андреа категорично отказва картоф, даже плаче, като й го предлагам -няма да я мъча повече. Минаваме на оризова каша. Grinning
Тан, представих си физиономиите на двете мрънки, като опитват пюрето.  Hug
Мила, снимките са страхотни - много любов и романтика лъха от тях! Hug
Джил, стискам палци да изкараш парички за мини ван! Hug Голям си сладур!
Цветен прашец, пълна ти е кутията! Много гушки от нас! Hug
Сиско, много кофти сте изкарали рождения ден. Бързо да се оправя детенце! Praynig
Радина, според мен причината за забавянето надали е в НОИ. Направи ли справка в Интернет, дали ти е подадена последната декларация? Дано бързо се разплатят.
Нели, къде си?Захрани ли малечка? Hug
Драга, е бъди поне веднъж мъж, де! Отмени го човека, само се глезиш! baduu
Маймунче, и Анди иска да съм наоколо.
Фелисити, честити бебоци на приятелката ти!
Хайде приятна вечер!  bouquet
Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 3 нови отговора.

# 433
  • София
Те са си подали декларацията след болничните, то и в сайта се вижда(имам ПИК). Но пари няма, последно имам някакви си 100 и няколко лв. за 5 дни от октомври  Rolling Eyes
А мога да звънна по телефона, ама както казва Нели, от "умряло писмо"  Rolling Eyes Те парите отдавна са наместени  Mr. Green

Честита месечинка на всички бебочета   bouquet
Те са подали, ама виж в справката за социално осигуряване дали и двете фирми са си платили осигуровките.
Оля, тука съм - чета повече. Гледам 2 зоопарка и 4 ферми, та в свободното си време се занимава с това Mr. Green. Захранихме се в четвъртък успешно с картофено пюре. Увеличавам малко по малко дозата, докато стигна до 150мл в четвъртък. След това почвам с тиква, ама вече ще купувам готови пюренца  Peace

# 434
  • София
Момичета, какви са тези ферми, към които сте се пристрастили, а пък сега и зоопарк - ей, многофункционални сте.  Wink Мъж, дете или деца, зоо, ферми ... направо се депресирам  Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт