Юлски бебета - тема 23

• 24 130
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
Хай мацки,
колко неща исках да напиша, ама всичко забравих...
Честита месечинка на Калина  bouquet
Джиджи, Мила, супер, мен пък към Тайланд ми се приходи, биваше ли тия басейни и плажове посред зима да ни показваш Laughing
Маймун, ами още не съм пробвала, ще видим докъде ще я докараме.
Деянова, педиатърката ви до голям шок те е докарала, ужас.
Не помня кой питаше за рецепти за бебешки пюрета, аз си купих една книга в която идеята е най-общо, че зеленчуците се сваряват в АМ и се пасират - хареса ми - яденето е млечно, замразяваш няколко порции... приготвих малко пюре, че имах едно мляко, дето беше за всеики случай ако се забавя и ще му изтече срокът на годност.
Мда, най- слабите са на диети, ама така е то - слабите ще стават още по-слаби Joy

# 496
Софийски мами,

Отвориха сайта на градините за нанасяне на желаните градини за набор 2009. Не трябва да се бърза, защото нанесената информация не подлежи на класиране засега. Но съветът на майките от подфорум "Градини" е все пак да нанесем желанията си.

Това само за инфо, който го интересува  Simple Smile

# 497
  • София
Честити месечинки и от мен  newsm51

Драга, четох, четох, но не видях да споменаващ за днешно гости.... Да не са те забравили тия мили хорица??!!??!?
Аз, да си призная - нямам никаква воля за диета. Дори ме е срам като го пиша, но.....
В по-стари теми четох, че си правите спортни срещички - те с бебоците ли са? Ако-да имайте ме предвид и мен за следваща такава. Дайте малко инфо - къде, кога и т.н.
Нашата кака се оказа с ангина. Вчера качи 39.8 и със свещички и сиропи сваляше до 38. От снощи няма и дано не качва повече. Е, днес започна и да повръща.... А Малчо е при баба и дядо. Изобщо не ме търсят - справят се отлично. Ох, добре, че се пенсионираха миналата година.... Сега са си отменили всички ангажименти и се занимават само с Тони.
Имаше и още, но... излетя

# 498
Току що прегледах профила си и новото инфо в kg.sofia.bg (за ОДЗ), но не  мога да разбера каква е същността на тези "предварителни кандидатури"  newsm78 Заявяваме сега желанията си и чакаме докато започне класирането септември 2010 ли? То аз на моменти бавно загрявам  Mr. Green и сега е такъв момент  Blush Отивам да търся и инфо в темите за градините, дано загрея на време  Laughing

# 499
Ето ме пак. Днес бях много ефективна, пуснала съм пералня, миялна, изметох, измих пода, подредих, купих торта и сладкиши. Изобщо, съм номер едно... ааа, и подредих желанията за детска градина. След малко мисля и едни спагети да врътна.

Мила, за теб специално едно безалкохолно мохито.
Мама на Миро, грешиш за детските градини, ето и Евита вече каза, че можем да си подреждаме желанията. Не мога да помогна за недоспиването, освен да се пробваш да изместваш малко по-малко спането, така че да е изморен малкия вечер.
Сиси, много е сладка Юлияна.
Ем, да - само за София са. Във всеки град е различна процедурата.
Иличка, според мен е направено, за да се ориентират родителите в системата, да си подготвят за изваждане на необходимите документи и надявам се, че ще направят предварително класиране, за да можем да се ориентираме къде сме в редичката и евентуално да си пренаредим желанията.

Да се оплача - двете с Калина хич не се справяме с яденето. Не иска да си отваря устата и това е. Днес се пробвах да дам чиста тиква, за да и е по-сладко и пак претърпях пълен неуспех. Правих маймунщини, карах я да се смее, само и само да си отвори устата, за да пъхна лъжицата вътре. Държа лъжичката до устата и понякога смуква. Иначе, гълта каквото съм успяла да пъхна. Давайте акъли моля.

# 500
  • USA
Сиси,дъщеричката ти е невероятна Heart Eyes.

Jillian ,и при нaс захранването не е с особен успех,захранваме се вече 26 дни и изяжда една-две чаени лъжички ooooh!.Тиквата изобщо не и харесва,а за моркова не ще и да го види даже.Иначе с кашите и сладкия картоф беше по-добре(40 гр.),но само ако са добре затоплени и с прясна кърма Wink.Не знам какво ще се правим такива злояди Crossing Arms.А съм хвърлила повече пюрета,отколкото е изяла и продължавам да хвърлям ooooh!.

Снощи Стейси голям сън му удари,че и аз покрай нея.Заспа в 20 часа,събуди се в 23,накърмих я и сутринта в 6 таткото като ставаше ме събуди, пак я накърмих и спа до 10 часа  #Crazy Grinning.

Мама на Миро,по колко време стои буден твоя бебок,в една стая ли спите ?

Цветен прашец,как сте ?

Последна редакция: пн, 25 яну 2010, 20:07 от maimun77

# 501
  • София
Привет отново,
Сиси, много е сладка Юлиана! Hug
Джил, пробвай да й смениш лъжичката, може тази, с която й даваш де не й е удобна. Създай и приятна атмосфера, пусни детски песнички, прави се, хапваш от нейната купичка и се възхищавай от храната. Като си хапне, я хвали, казвай й "Браво, уф, е вкусно! и т.н. Дано, да ти помогне.
Викат ме! Joy

# 502
Сиси, е много е чаровна, таткото купи ли си вече пушка  Laughing?
Jillian, ако намериш решение да споделиш, че и ние сме така, днес реши да прави "бррр" с малкото тиква, която успях да му набутам в устата, та имаше пюре и в косата.
Маймунче, защо ги хвърляш пюретата, яж ги, те са си ОК, зеленчуковите можеш да си ги овкусиш със сол. И браво, че си успяла да поспиш, дано Стейси да спинка така по-често.
Сиско_75, дано бързо да ви оздравее каката, че май е вирус, на кумувете голямото и то е така.
Юлско бебе, аз затова си източих всичко, че и мен ме чакаха само да изляза в болничен и ми взеха компа.
Ние пък точно днес направихме едно кръгче в квартала със съседката и нейното бебече. После баща ми се обади и ме увика, че ще разболея детето.

И понеже съм завеяна, чак сега да кажа честити месечинки  smile3525

# 503
  • София
Роси Температурата спадна, но сега е с една кашлица - просто не спира. Много й е мъчно за Тонката, дори сега като се събуди след 5 часов сън плака за него и караше татко й да ходи да го взима то баба и дядо.
Има ли някоя мама да живее наблизо. Аз съм в Надежда. И не мога да хвана майка, с която да бръмчим с количките. Повечето са с по-големи деца и те се прибират когато ние излизаме   Confused

# 504
 Hug Hug
Много се радвам, че успях да ви "разходя" из Дубай. Атмосферата наживо е съвсем, съвсем различна, но и от снимките се вижда какво правят хората с пари от пустиня Peace  
Относно Дюкан и килограмите - имам някои части на тялото си, които не харесвам след раждането и затова започнах диетата Peace Знам си недостатъците от преди, които не мога да променя, природата така е решила, но пък тези върху, които мога да имам власт ще опитам да ги върна в старата им форма Wink Благодаря ви за мненията  Hug
Джил, честита половин годинака на Калина!!!  bouquet Дюкан не разрешава алкохол и ще си пийна един чай за нейно здраве Joy

Сиси, Юлиана е страхотно дете!!! Красавица!!
Ехеее, половината форум на Дюкан Laughing Мамб, тия първи 900гр са много зарибяващи  Peace Party Аз останах ей така Shocked като видях кантара, а преди изобщо не мърдаше. Разбира се, не очаквам постоянен такъв ефект, но по-важно е, че се свалят сантимтри Party За триците - на мен само с кисело мляко са ми много вкусни - оставям ги малко да се накиснат и тогави консумирам. Да споделя и една рецепта за риба, която си измислих тази вечер, но стана уникално вкусна - филе от някаква риба (аз си харесах пангасиус), поръсваш с риган, черен пипер и лимон и печеш от двете старни в тефлонов тиган! Това е! Направих си и импровизиран сос към нея - едно сварено яйце, малко кисело мляко, връзка копър, връзка магданоз, малко сок от лимон - пасираш и готово! (може да добавиш и чесън под някаква форма - на прах или на склидки)
Мила, Тайланд определено ще бъде дестинация, която ще посетим в бъдеще Peace
Радина, екскурзията не беше организирана - имаме там познати и те ни упитаха къде и какво си заслужава да видим. А съвсем случайно на Сафарито се запознахме с още едни българи и те бяха организирана група, та се присъединихме към тях за ходенето до Абу Даби, което беше с автобус и българси екскурзовод и беше изключително интересно Peace
3дес, радвам се, че нашето пътуване до Дубай ще има полза и за вас Wink Ако не ходите организирано и ако нямате познати там, ще ти дам телефон на ексукурзоводката за, която споменах по-горе - тя е българка и работи в туристическа агенция. Ще ви е необходима! Примерно, за да влезелеш в седемзвездния хотел, трябва да имаш резервация за обяд, следобеден чай или вечеря, направена от агенция!
Сисико, имаше две спортни срещи - едната в четвъртък с бебетата, а другата в неделя - без, но може и със, ако няма на кого да оставиш Wink Обсъжадахме обаче, след Нова Година да ги направим във вторник и четвъртък от 12ч (тогава ще е свободна залата)и двете срещи ще са с бебета. От февруари ще възобновим трениравките. Ето тук ги провеждаме - http://demasport.com/index.php?option=com_contact&Itemid=3
Ем, извинявай, изобщо не съм видяла кога и къде си ме питала за палачинките Thinking Ето я рецептата:
   Съдържание:
- 4 с.л. овесени трици  
- 1 яйце
- 2 яйчен белтък
- 2 с.л. кисело мляко нискомаслено
- 1 ч.л. хлебна сода
Начин на приготвяне
1.  Разбъркват добре се всички съставки в купа и докатосе получи хомогенна смес.
2.  Добавете малко хлебна сода
3.  Пригответе палачинки по начин, по който се ги правили до момента, а именно:
5.  Вземете един тиган
6.  Загрейте го до средни температури.
7.  Изсипете в тигана една доза от тестото за палачинки в тава.
8.  Изпържете едната страна, докато краищата започват да изглеждат прави.
9.  Обърнете и изпържете и от другата страна.

# 505
  • София
Джиджи, бройте ме и мен за спортните срещички с бебчо. Малко ми е далече, но...ще се справим. Освен екип друго какво ни трябва?

# 506
Сисико, много се радвам за ентусиазма ти, ще се радвам да се виждаме в часовете Hug Ако, ще се къпеш там си носи хавлия, чехли и душгел. Иначе за тренировка - екип и маратонки!

Щях да пиша за жълтъка - аз давам от събота. Нашата педи каза, че трябва да давам 15 дни без прекъсване по четвъртинка. Попрочетох доста за него, но общо взето мненията са различни - първо, относно дали да се дава всеки ден и второ, относно месеца на въвеждане. Та, аз дадох на 7месец и 1ден и мисля да го давам поне 10дни без прекъсване. После ще въведа месо и ще ги редувам - месно пюре и зеленчуково с жълтък.

# 507
Не помня кой питаше за рецепти за бебешки пюрета, аз си купих една книга в която идеята е най-общо, че зеленчуците се сваряват в АМ и се пасират - хареса ми - яденето е млечно, замразяваш няколко порции... приготвих малко пюре, че имах едно мляко, дето беше за всеики случай ако се забавя и ще му изтече срокът на годност.

Инкс, нали АМ не трябва да завира и да се замразява? Как се казва тази книга, нещо не ми звучи добре.

# 508
Здравейте момичета. Много отдавна не съм ви писала, но откакто се преместихме с мъжа ми вече  окончателно в нашия ап-т, без помощта на майка ми....свободното ми време се сведе до нулата.  ooooh!Направо не знам как успявате да влизате толкова честичко във форума и да се справяте с всичко. Явно ми липсва тренинг в това отношение. Сега използвам, че сме на гости на нашите и има кой да ми помага. Това не означава разбира се, че не ви чета винаги, когато ми остане временце.

Джиджи,  не можах да откъсна погле от компютъра докато не изгледах и последната снимчица.  newsm81Невероятна красота, просто нямам думи. Браво на вас. Hug
 Виждам , че коментирате приема в яслите. Аз също реших да се информирам как стоят нещата миналата седмицаи отидах в най-близката до нас ясла във Варна. Очаквах положението да е много по-отчайващо, но нещата въобще не са такива, за щастие. Прием на деца има всеки месец и е напълно достатъчно 2-3месеца предварително да си подадеш документите. http://kg.varna.bg/babyish/enter.htmЕто тук намерих всичко, което ме интересуваше по въпроса.
Със захранването смея да кажа, че се справяме доста добре -  менюто ме е вече доста богато и повечето от нещата ги приема с охота, единствено с месото и картофите с моркови и пипер срещам малко трудности, но понякога успявам да го надхитря, добавяйки и малко сладка тиква или плод в зеленчуковото пуре. Пробвах го и с тези каши на Слънчо, но не ги харесва. Започнах да му давам и по малко жълтък - по няколко трошички, но не всеки ден, с тенденция постепенно да го увеличавам. Май и ние ще се похвалим скоро със зъбче, вече 3 нощи ми се буди периодично и реве, преди малко докато му втривах за всеки случай Калгелчето обаче като че ли усетих нещо , нямам търпение утре да проверя на светло.
Лека и спокойна вечер на всички!
 Hug Hug Hug

# 509
sisko 75, аз съм в Надежда Grinning , от сравнително скоро пиша в темата и затова си ме изпуснала (много ме е яд, че не писах в отчетната тема и да се запозная с вас по-рано, но до последно не знаех как ще завърши бременността ми, имам горчив предишен опит, и не посмях да се присъединя, а след това пък бях така шашната от бебка, че за всичко забравих  Blush). Ох, извинявайте, ако досадих с обяснението  Hug Ти къде в Надежда си? Аз също нямам познати с малки дечица като Анна и с ще се радвам да се запознаем (с А4 вече се познаваме и се засичаме в парка  Grinning ).

В началото Анна също не искаше да яде с охота пюрето и аз пробвах да й дам АМ преди пюрето (давах й АМ след пюрето първоначално, за да контролирам количеството храна) и оттогава хапва по малко бурканче пюре от 125г. на Хип, та даже не 'казва стига"  Grinning Но може би при нас стана по лесния начин, а при други дечица се изисква повечве търпение и време докато харесат пюренцето. Успех на мамите с пюренцата  Hug

Общи условия

Активация на акаунт