Пирография( рисуване с пирограф в/у дърво)

• 202 288
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
Здравей,mumita!Докато напиша аз и ти пусна твоята публикация.Както писах по-рано ,баща ми ми прави заготовките,но това е идея ,да се поразходя из магазините в моя град и да потърся интересни дъски.Знаете ли ,че може да пробваме и върху дървените рамки за снимки,които също се продават там,които не са лакирани. newsm10

# 91
Пак съм аз Grinning.Излезе ми изображението,niqht!Хубави са птичките.Може да опиташ чворчетата да ги превърнеш в цветя.Така дефекта се превръща в ефект.Аз винаги се опитвам да вградя чворчетата в някаква фигура.Творете и показвайте.От утре пускам малката ми дъщеричка на детска градина,а каката е първолачка и ще имам повече време да творя.Мисля да почна Свети Димитър,ако не ми излезе друга поръчка.Миналата година продадох един.Една приятелка го снима с цифровия си фотоапарат,ама нейния мъж случайно изтрил снимката Confused.Та сега,като го направя ще го снимам с лаптопа и го качвам и тук.

# 92
Освен на тези дъски става и на светло МДФ- от Практикер съм взимала парченца/някои по 1 метър/ остатъци, изрезки, по 50 ст.
Рамките са ми "криви"  Joy  Но обмислям и този вариант.
Попаднах на обява за продажба на руски пирограф за 25 лв- работещ, та се чудя... дали да не се подсигуря за зимните дни  Thinking
На женски пазар ми пробутваха в магазин такъв за 15лв!

# 93
Птичките ще ги довършвам, но не знам кога ще имам време. През седмицата по цял ден съм на работа и остава само уикендът ако не съм на път...

Mumita  в София съм и ще разгледам из квартала по магазините за левче дали има дъски. Мислех и вариант направо да отида в склад за дървен материал, да си купя и да ми го нарежат на подходящи размери, а после в къщи да оформям формите.
Ще ми се да си намеря дървена шайба с кора по края, стои красиво.

Днес изпратих пирографа си на фирмата от която го взех да видят защо изтрая само половин час работа и се скапа...
Повече нищо китайско, тези дни ще си взема на Black & Decker.

А птичките ги почнах с поялника на приятеля ми  Grinning 

# 94
Здравейте!До сега и аз си крадях време за пирографиране,че си гледах дечицата.Голямата ми е първолаче,а малката е на 4 години и половина и днес я пуснах за първи път на детска градина.Миналата година не искаше да ходи,но сега вече нямаше търпение да почне.Едно,че ще бъде в същата стая ,в която кака и миналата година беше подготвителна група и единия учител ще преподава и на нея,но тя ще е втора група.Та сега ще имам повече време за пирография.Само да не почнат с настинките сега,като се разваля времето.
Пожелавам ви нестихващо творческо вдъхновение и повече свободно време,за да се посветите на любимите си занимания!  bouquet

# 95
Здравей Аna,
Успех на момиченцата ти в училище и в градината Simple Smile

Приятно пирографиране и да пускаш повече снимки  Simple Smile

# 96
Здравей Аna,
Успех на момиченцата ти в училище и в градината Simple Smile

Приятно пирографиране и да пускаш повече снимки  Simple Smile
Здравей,night!Ами аз имам какво да пускам,ама се правя на скромна EmbarassedДа не се натрапвам все аз.Щом искаш веднага пускам.

Помните ли този образ,гледах тази лозарка от картинката от банкнотата от 2 лева,преди доста години.

Щом пеперудата отлети,кой за какавидата тъжи?!  bouquet

# 97
Лозарката е страхотна  newsm74 Браво!

Не се притеснявай да пускаш снимки, така ще споделим опит и техники. На мен ми е интересно да видя как работят другите Simple Smile

# 98
Привет! byeВсичко си идва от самосебеси ,с практиката.Мен никой не ме е учил да рисувам с пирограф.Щом можеш да рисуваш,можеш и да пирографираш.Естествено,че колкото повече неща правиш,със всяко следващо ставаш по добра. Hug

# 99
Здравейте,
Случайно попаднах на пирографиите на Julie Bender и искам да ги споделя с вас- наистина са много красиви!

http://www.juliebender.com/index.html

# 100
Страхотни са,като истински,чак не ми се вярва да са пипнати с ръка.Вече не можеш да си сигурен кое е ръчна изработка Thinking.Веднъж разглеждах един руски форум и там един потребител пишеше,че не пипа да пирографира с ръце,че компютъра го прави вместо него.Прикачил си е пирографа на нещо като стан и чрез компютърна програма го задейства и той може да пресъздаде всякое  изображение,подобно на принтер(или бродираща машина).Попадах и на друг сайт за художника Виталий Шушкин,където бяха качени негови графични портрети с молив,на известни личности.После попаднах на информация ,че негово хоби е дигитална живопис и графика и че е възможно графиките да не са правени на ръка с молив а да са обработени с компютър и фотошоп. Tired
Ако някой знае английски нека прочете текстчето за авторката,как ги прави тези пирографии,че аз не съм учила този език.Навремето учих френски,но всичко съм забравила.На мен ми се отдава испанския език и любим певец ми е Енрике Иглесиас(но и песните на баща му Хулио ми харесват).

# 101
Пише, че се занимава с пирография от години, печелила е много награди и творбите й били изложени в музеи и галерии из цяла Америка.
Пише, че набляга на финното преливане, без остри контури и много рядко оцветява пирографиите си.

Професионалист е - учила е изкуство.
Тя е художник анималист - рисува за издания за животни.

Горе долу това пише  Simple Smile

А и пише, че може да си поръчаш портрет-пирография Simple Smile Някой ден може да проверя...

# 102
Здравейте,
Имаме си чисто нов форум посветен на Пирографията ( и на изобразителното изкуство)

www.pyrography.forumer.com

Ако желаете заповядайте и там, сайтът е нов и си търси истински почитатели, които да се включат и да го развиват също Simple Smile

# 103
Нещо не вдянах  Thinking за форума
На англ. език ли е, или аз не се оправям с компа  newsm78

# 104
Здравей Mumita,
На английски е регистрацията и панелите. Всичко друго вътре си е на български.

(За съжаление няма как да се направи на български всичко)

Ако някой наистина има желание и време може да се включи в модерирането и развиването му Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт