СЕПТЕМВРИЙЧЕТО лудува у дома, чака пак да дойде пролетта

• 34 816
  • 738
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте момичета!
Ради, честит рожден ден мила! Да си жива, здрава и винаги позитивно настроена!
Влизам набързо с молба за съвет: На Тино три пъти му отлепяха пишката и пак е зараснала.
Явно процедурата с мазане с Тобрекс при него не действа.
Моля мамите, които имат повече опит да изкажат мнение. Довечера ще идва педи пак за това, но се опасявам че няма да реши проблема просто с отлепянето и мазането с тобрекс.
Да не казвам как едва се сдържам да заплача всеки път като го чувам как пищи от болка.

Извинете ме, че така набързо и за съвет. Ще влезна по-късно да чета и пиша като по отхвърля малко служебни задачки.

Благодаря ВИ! Hug

# 226
  • София
Ради снощи ми вдигна 39,9.
Сега пак е много топъл. Омърлушен, изтощен, крив.  Sad
Не ми се пише повече.
Дано се оправи бързо, че ми е жал да го гледам така.  Cry

# 227
Иринка  Hug дано бързо се оправи Ради!

# 228
  • жителство на место
Мариям, има тенденция новите деца да проговорят по- късничко. Те се раждат по- сетивни и по- интуитивни и нямат нужда от реч, за да разбират и да бъдат разбрани. И това е чудесно!!! Heart Eyes

Ива казва някои думички, но най- странните са за леля- няня/ руски език Rolling Eyes/ и зазу за вода. Чичко гугъл ми каза, че зазу е дума на еврит и означава movement Shocked А също така преди мноогооооо години е било често срещано мъжко име в Израел Shocked Ако искате да чуете мнение от алтернативния подфорум: Blush Душите ни са имали и предни животи и помнят нещичко от тях, от там идва и звученето на бебешкия говор като френски ЛЮбо Hug, китайски,............

Суити абсолютно се съгласявам с теб!  който се крие от детския плач като излиза е лицемер и егоист! Детето ако плаче, плаче, просто той няма да чуе! Аз съвсем скоро извадих такъв спомен от главата си, явно дълбоко го бях покрила в съзнанието си Close Баба ме замотва нещо да вляза вкъщи, а като изляза на двора виждам, че колата я няма- съответно и майка и татко Sad Всички емоции, които тогава съм изживяла сега оживяха и не разрешавам на никой да си тръгне тихомълком от нас без да каже чао на Ива Crossing Arms Честност!!!!

Ирини бързичко да се възстановява Спаси и вашето меню винаги звучи прекрасно и вкусно! Моето го промених, защото картофките ми бяха станали на ледени кубчета на терасата, можем да си ги ползваме за уискито, но за готвене не! Та за днес Ива има млечна супа със зеленчуци, патица с портокалов сок и авокадо с банан  chef

Аз вчера се зачетох в едни книжки от времето на майка ми за детското хранене. Знаете ли как да проверите дали яйцата са пресни: в купа със студена вода пускате яйцата сурови. Старите падат на дъното, средно пресните стоят по средата, а пресните изплуват  chef

Люси не мога да дам съвет, но тук мъжките мами винаги са споделяли да не се пипа. Въпреки че май и по тази тема сме имали дебати Hug

Ирина Hug

# 229
Иринка,  Hug нищо да няма..
Люска, аz не се имам zа капацитет (ето, Ирина е три пъти мъжка майка например, може да се включи), обаче ще ти кажа какво мисля. Мисля, че е мнооого индивидуално и това, както всичко. На Крис съм правила... нещо, обаче не онова дърпане.. Съвсем сама, беz страх и мааалко по маааалко, но никога, никога не съм дърпала, така че да има кръв подуване или тем подобни. И никога не съм давала и се стремях точно това да иzбегна - да пипа доктор там. Твърдо Нье Wink  съм zа това, те го правят ряzко, грубо и травмиращо, иzлишно е и въобще съм против. Та аz така - ако се прави нещо, да е мнооого нежно, или по-скоро само като хигиена.., не zнам как да го обясня.

И моята говори само откъслечени думи. Мама, тати, ох, ам ам, дай, дядо, бебе, много сладко и zвучно Ана, ("батко" е "дедо"  Laughing , не zнам zащо, но е така), както и още няколко нейни си, но вече раzбрани и научени и от нас думи. И още мнооого неин си, страхотно сладък еzик  Heart EyesТя не е двуеzична, поне zа сега, докато сме си в къщи. Тръгне ли на градина ще стане, но до тогава - само български. Обаче от вчера каzва и "найн" доста категорично, а и на място Rolling Eyes , не zнам от къде, сигурно от брат й, zащото когато има деца у нас, говорят немски... Абе грам не се притеснявам zа това. Иначе мисля, че има таzи танденция, двуеzичните да проговарят малко по-късничко, но на двата еzика. Поне аz така zнам..

# 230
Адашче, от какво сега такава Т?
Люси, моят опит е следния: С раждането на сина ми единственото, което правихме беше да поддържаме хигиена на пениса му и няклко пъти в седмицата, по време на вана да придърпваме без насилие, до където позволява  кожичката. Прави се с 4 пръста, т.е. обхваща се главичката от всички страни. Така лека полека започна да се "отваря" кожичката, но в никакъв случай не беше особен напредък... Една вечер както съпругът ми къпеше Спаси /някъде на 9 месеца беше май/под душа чух страхотен вой. Заварих мъжа си доста стреснат, а Спаси направо виеше... Какво беше станало. Както всеки път татко му му изплаквал пишката, придърпвайки лекичко кожата докъдето позволява. Но тогава тя се отворила спонтанно сама и отдолу се "пукнало нещо бяло", а после се появила и кръв. Никой не ни беше обяснил каквостава всъщност при отлепването на кожата от от горната част на пениса. Мъжките хормони в тялото на малките ни момчета призвеждат, т.нар. смегма - бели перлички, които се образуват между главата и кожата и които всъщност спомагат за поетапното й отлепяне. По време на баня ние трябва да се грижим за добрата хигиена на тази зона, защото отлепянето, често пъти прави тази част от тялото отворена за инфекции. Тези смегмени топчета понякога се пукат /както се е случило при Спаси/ и изтичат, като освобождават част от глачивката от залепналата кожа. По препоръка на педиатъра ни - промихме с риванол и намазахме с хлор куинадол. На следващия ден отидохме в Пирогов при някакъв хирург, който погледна и заключи - оооо тук имаме  фимоза, трябва да го оправя аз. С мъжа ми излязохме и си обещахме повече да не стъпваме там. каква фимоза, какви 5 лева при положение, че и двамата виждахме как месец след месец процесът си вървеше. Така в рамките на още няколко месеца главичката се оголваше на 90%. Миналия петък отново по време на баня забелязахме ново смегмено топче. Спаси каза, че го боли. Промихме с риванол и еднократно намазахме с гентамицин. докторът ни каза, че това явно е последния етап и да не правим абсолютно нищо. До вчера топчето си беше там, а Спаси каза, че вече няма болка.
Разказвам ти всичко това, за да споделя нашия опит /и съответно мнение/ с тази тема. Не знам кой ви е посветвал да преприемате въпросното забелване от доктор... но така или иначе не е дало резултат... ако искаш потърси още едно мнение и... просто се въоръжи с търпение. Знам прекрасно как се чувстваш, когато чуваш момчето ти да плаче от болка  Cry Дано отмине скоро.

Май нейм, аз съм абсолютен привърженик на тезата за преражданията... всъщност аз съм убедена в тях по ред причини още от много ранна възраст... Според будистките лами до 3-4 годишна възраст си личи от какво прераждане и с каква карма идват децата - според това как се държат с непознати, как спят, как се хранят, спокойни ли са и т.н., а след 60 години се виждало ясно с каква карма си отива човек и към какъв следващ живот с ее запътил... /по принцип избягвам да коментирам тези неща на "масово" ниво, но... не можах да се въздържа...  Embarassed/ Спаси до ден днешен първоначално произнася думите с ясен френски акцент! /хаха нашето меню същ претърпя промяна - за вечеря ще има рибно суфле... и ябълков щрудел /

# 231
И аз имам чудетка по темата забелване.  Само леко съм попридърпвала, но никога не сме виждали гпавичката даже да се подава.Джипито и тя не успя да отвори /достраша я понеже бях предупредила никакво дърпане да няма/ и щеше да ни праща на хирург. Миналото къпана пак придърпах както обикновенно и изведнъж хо излезе цялата глвавичка  Shocked аз се стреснах да и веднага дръпнах обратно кожата за да не се надуе главичката и да не успея да я върна. После след банята пак леко пробвахме с таткото, но само до половината главичка, че ни е страх повече да дърпаме и сега се чудим какво даправим как да мием да подръпваме ли още по-надолу  и  други такива въпроси. Макс видимо нищо не го заболя, смя се после след банята си лежеше спокойно докато го оглеждахме. Чувала съм за промиване с риванол и мазане с разни кремчета след забелване, но в нашия случай няма нито кръв нито рана нито болка та затова се чудя.

# 232
Привет моми4ета HugДНес моя мъж е рожденник и съм се захванала с готвене.Така и така ще сме си в къщи,поне малко по-разли4но да се по4увства Heart Eyes
Иринка гуш и цун за Ради.Дано вси4ко да е наред Praynig
Ирини и за Спаси стискам палци.Хубаво меню си  подготвила.Не съм давала цяло яйце до сега.И варено не съм и давала.Само в супи като застройка.Моя грешка е най-вероятно,но все не смея Peace
Суити добре сме,благодаря ти за вниманието.По цял ден си играем,растем.Мъ4но ми е 4е не говори.Казва само няколко думи 'мама' 'тати' 'баба' 'кукла' и повтаря до колкото може след нас.И дума не може да става да говори сама или пък да пржви изре4ения.Няма отговори на въпроси.Само пищене и со4ене.Общо взето със знаци общува.Много е самостоятелна за сметка на това.Не се притеснява от хората,все още и е приятно да идват дори и непознати у нас.Няма страх от нищо и никой и не е болезнено привързана към мен.Не ме търси,когато ме няма.Не се храни сама.Не се притеснявам де.Да ми е жива и здрава.Усещам,4е се развива добре пък дори и да не изглежда така голяма работа.
Спирам,4е се отнесох.Ирини е права,4е когато запо4нем да говорим за децата си не можем да се спрем.Те са най-скъпото ни богатство и поводи за огромна гордост и радост Heart Eyes
От сутринта Монката ми покашля.Няма температура и е видимо енерги4на,храни се.Не зная дали да не и дам нещо превантивно.След миналогодишните ни проблеми ве4е треперя.Някакъв свет??

# 233
irinii, с риванол като промивахте чист ли беше или разреден с вода?

# 234
Беба, щом сте стигнали до долу спокойно забелвайте при всяка по-продължителна баня. Трябва пространството между кожата и главата да е идеално чисто. Ще ти споделя един трик при подобен на описания от теб случай - надуване на главичката и невъзмжност да я върнете обратно - студено! пипни със студени ръце, намокри със студена вода или просто духнете няколко пъти. Риванолът - чист. Той е напълно безобиден.
мира, няма за какво да те е страх от яйцата. Не че си направила гешка като не си давала - просто когато решиш да дадеш, да знаеш, че няма проблем. За проговарянето мисля че съм го повтаряла над 100 пъти вече - индивидуално е и ... колкот осме по-нетърпеливи сякаш по-бавн остава. Справка - първото ми дете, проговорило на 3 г. За подкашлянето - най-безобидната превенция е да пазиш чист носа, като пръскаш стеримар. За да няма задържане на носен секрет в областта на гърлото, а оттам и инфекция към дихателните пътища. Следи и за температура.

# 235
Люси специално за теб влизам. Скоро ми се наложи да чета по темата, защото нашата педи искаше да ни праща на специалист да го забелват. При нас се виждаше съвсем мъничко от върха на главичката. Отказах интервенция. Четох, че пълното оголване на главичката е добре да става по естествен път и обикновено се случва между 3 и 5 години на детето!
Ясен имаше доста голямо смегмено топче и преди седмица след баня видях, че има нещо като дупчица от едната страна. Дръпнах и половината главичка се оголи. Нямаше кръв, нито Ясен усети дискомфорт някакъв. Просто 2-3 дена беше по-червено мястото и киснехме в лек разтвор на калиев перманганат. Сега е добре и мисля да продължаваме да подръпваме леко по време на баня.
Съветът ми е да не го мъчите насила детето, че има и кофти последици.
Ето една статия: http://bg-mamma.com/?action=article;id=966

# 236
Хиляди благодарности момичета!
Педи ще дойде след 30 минути, но вече съм убедена, че няма да позволя интервенция.
Иринии,,  благодаря ти за подробно споделения опит - много ми беше полезен.
Дианче, Сова, благодаря за съветите и за статията.

Ирини,   дано бързо събере сили Ради да пребори вируса.  Praynig

Хубава вечер на всички ви!

# 237
Добра вечер, мамита!
Аз оздравях, но Елинка още кашля. За жалост докитата днес ги нямаше на работа и утре пак ще ходим в поликлиниката. Дано се похваля с добри новини  Praynig
Люска, браво за решението. И аз съм против медицинска насилствена намеса.
Мире, поклон за свалените кг! Браво на теб! Аз се изложих - не мога да сваля едни 3кг и даже качвам още Sad Омръзна ми от диети и лишения Sad
Иринка, много са ти красиви младите влюбени! Дано съхранят обичта си и винаги да са така щастливи заедно!
Момичета, вие гледате ли "Листопад"? Аз нещо се пристрастих. Супер странно ми е, че така се запалих. Мъжът ми само ме бъзика и ми вика Ферхунде  Laughing
Лека вечер от нас и честит четвъртък Simple Smile

# 238
Хаха, Флу срам ме беше да призная. На мен в началото ми се наложи да го гледам. Имаше проблем с кабела и хващахме първа и втора...после се пристрастих. Понеже е балкански може би. Близък, макар и турски. Е, на светлинни години са от латиноамериканците. Пък и филма е по мотиви от романа на един от най-големите съвременни турски класици все пак. Та до колото ми стигат нервите въобще  да се заглеждам в телевизия, го гледам. И моят мил мъж се шегува с мен...понеже нали съм живяла и в Кърджали. Долината на широкоите гащи. #Crazy Успех с килограмите. Ще успееш, щом свали толкова и тези няма да ти се опрат. Дано всичко да е на ред с малката кукличка. Hug
Иринии, ти си имаш едно малко голямо бебе. С моето се комуникира, но жестикуларната комуникация далеч изпреварва говорната. Рови и с лъжица в купичката, но да яде с ръце й е много по забавно. Да са живи и здрави.

# 239
Здраейте малки и големи...
Пак ли болни бебенца, хайде бързичко да оздравяват Praynig

Както винаги тук се обсъждат теми, които са ни на дневен ред Wink Това със забелването нещо не ми е ясно как ще стане, и мисля да поизчакаме за сега. Докторкката от отдавна ни е заприказвала за това дърпане.
Аз съм на вълна спиране на кърменето....Иска ми се обаче да стане постепенно...без да пия лекараства. Преди около 2 седмици спряхме нощното кърмене, сега ни остана само вечерното и то през вечер...За 2 дни гледам, не ми се пълнят гърдите.... Thinking незнам така до кога да я караме за да не ми се налага да пия хапове? Асе?Ирини ти наскоро спря дя кърмиш, моля за някой ценен съвет!

Днес сме в София, ще ходя на лекар за една разширена венач, която ме тормози напоследък.... Tired

А и записах малечко на ясла...от 1 април ще го пускаме Heart Eyes

Едвам го написах този пост на този комп клавишите са различни и се измъчих...Лек ден на всички  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт