СЕПТЕМВРИЙЧЕТО лудува у дома, чака пак да дойде пролетта

• 34 935
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
Добро утро!!!
Ние още сме в Банско,тази сутрин навън е зимна приказка!!!Всичко е бяло и след малко излизаме да се радваме!!!
Вчера писах,писах и нета спря!!!
Нели и ние сме на този етап,само че сучем всяка вечер преди да заспим,сама е стигнала до тук,не съм я отказвала насилствено и май се надявам сама да спре Laughing ,а ако не иска сама другия месец сигурно ще се приспиват с татко си!!!Не защото ми е омръзнало,а защото виждам ,че за нея вече и е все едно дали ще суче две минути или ще си играе с гърдите ми два часа!!! Peace
Спирам ,че Инчето сега ще дойде да ми се кара ,е само за кърмене пиша!!!
Инче къде си?
Иринка дано Ради днес е по добре Praynig И да кажа и аз ,че снахата и сина са уникално сладки!!!
Флу ще ги свалиш,три кила ли ще ти се опрът!!!
Аз сега съм 46,хапвам стабилно и ми е много добре!!!Дълга и клечава  Joy
И последно да кажа ,че Вики не говори въобще,само мама ,мамо,мами...ама като му дойде времето,бърбори си цял ден на нейн език и е много сладка!!! Heart Eyes
Аиде ,лек ден на всички!!!По късно ще пусна някоя друга нова снимка!!!

# 241
Добро утро дами!
Ето една тема от Майките за новия имунизационен календар и дали нашите деца подлежат на безплатни ваксини или ще ни се налага пак да си бръкнем в джобовете.

# 242
  • София
Здравейте!
Пишете за зебелването -ами нашата главичка си стои наполовина показана и джипито ми вика,че е добре,пък и аз не смея да му правя нищо освен почистване и минимално придърпване след баня.
Ирина -бързо оздравяване на Ради.Като четях за Мони и гаджето и коментарите на всички тука ми стана много мчило за тях-наистина неповторими трапети.
Ирини-бързо оздравяване на Спаси.Питаш за цяло яйци-ами Васко плюе и белтъка и жълтъка,но аз 2-3 пъти в седмицата му слагам жълтък в манджата.Наистина до сега не бях забелязала,че си писала,че Спаси е проговорил чак към 3г.Аз мислех,че Васко изостава,но ти ме успокои и като гледам има доста като него във форума на това ниво на говорене.
Васко казва бабо,деде,амам,айде,баво,не,да.Сравнявайки го с кака му тя на 1г.6м. казваше по цели изречения от 4-5думи.,но всяко дете е индивидуално...Иначе е много комуникативен.Като му кажа да занесе нещо го носи и идва да ми се отчете,че го е свършил.Обожава да носи неща на кака си за ядене.Обожава да ходи на вън и все ме води на вратата и сочи натам.Ссамо да чуе да се отвори вратата и веднага тича и се хваща за краката на този, който е до нея и почва да го целува и да се подмазва.
Скоро писахте за белите-ами той е като фурия торнадото му викаме-само гледа бели да прави-къса цветята,рови в пръстта,цопа в локвите,яде сняг,по 4 пъти на ден изпразва чекмеджетата с дрехи и ги пълни,сваля прането от сушилката и го слага в пералнята,или пък чисти пода с мокрото пране,пуска постоянно предмети в тоалетната чиния,рови в боклука,стъпква нарочно храна на пода,гледа ако е гол веднага да се изпикае на земята,хапе много и гледа за отпечатъци,бие,драска ,скубе.А как се храниме само вечер-той ми рови в чинията с вилица и лъжица а а з го храня и като почне да не ще повече протестира и иска да обърне чинията,да бръкне с ръка ватре в нея или пък хвърля демонстратинво вилицата или лъжицата.Като ми се даде вафла или кекс нарочно след като хапне малко ги натрошава на парченца ooooh!Нарочно хвърля телефоните и дистанционните със сила на земята и гледа как се разпадат.Вече го къпя през ден,защото и в банята не слуша-тръгва да излиза от коритото иска да си играе със сапуни,четки за зъби,шампоани... ooooh!До 1г.2м. се хранеше и след всеки обед ходеше по голяма нужда в гърнето и по малка,когато го сложа,но спря и сега нито се храни нито седи на гърне.Застава до баща си и пълни гащите-явно го е страх от мене.Като го попитам каквоо си направил,той или подсмърча все едн мирише или вика -аууу-понеже за така му векам.Еми това е за него друго не се сещам.

# 243
Здравейте и 4естит петък на вси4ки Hug
Съжалявам,4е не мога да помогна със забелването и спирането на кърмата.При мен постепенно намаля и изведнъж си спря,без хапове.Много бързо,за около месец спря Peace
Флу аз те поздржвявам,4е ве4е година си стриктна в това,което си избрала HugНали знаеш,4е последните кг най-трудно се свалят.Пък и може би организма ти е привикнал ве4е към Дюкан и го възприема не като режим/диета ами като нормален хранителен ритъм PeaceМоже да опиташ нещо друго-зелева супа или мле4на диета.Може да лунуваш.Успех ти желая по пътя с постигането на ме4таните килограми HugВиждам,4е си 58.Свалила си много-браво  bouquet
Ирини благодаря за съветите.Пръскаме в нослето,понеже и хърка и не и е комфортно.Мерим Т през 4ас и за сега няма проблеми.Дано не се разболее,4е ние с баща и цяла седмица не сме добре
Моми4ета имам някои въпроси.Пове4ето относно храненето
1.Къде се храните и как?Ние нямаме стол4е и се налага да я гоня из нас.Тя е от яшните,но много лесно се расейва и не стои мирно докато яде.
2.Какво предлагате на закуска?Видях Ирини е писала за корнфлейкс-не са ли малки и ако давае какъв??Тя яде само попарка или макарони със сирене.Яде много рано-между 6 и 7.И за това се питам какво да и давам.
3.Колко горе-долу е коли4еството на приетата храна?Имам усещането,4е яде малко,но ако давам пове4е на закуска или обяд следобедната закуска ми я отказва и не яде нищо.
4.Водихте ли ве4е озъбените на зъболекар?Кога е уда4но да се заведе детето?Ние имаме само 6 бр, и нито един на път,което малко ме притеснява-последния зъб изби преди 3 месеца.
Мисля,4е нямам пове4е питания.те и тези не са малко,но отдавна не съм писала и ми се ще малко опит да обменим.Хубав петък от мен

# 244
Здравейте!
Криси вече е добре, доколкото може.Още й хърка нослето и си влачи някакъв лек бронхит, пие си сиропчето за алергии.Педиатърката каза, след 6месеца да спрем сиропа и да направим тест за алергии.Но аз имам някакви спомени, че се прави след 3годишна възраст, защото по-рано давало грешни резултати.Моля да споделите опит.А и някой давал ли е Гландол на капсули и как?
Ирини яйце изобщо не съм давала.Аз като малка се бях натровила и от тогава ако хапна 2 яйца, цялата се изривам.Тъкмо си мислех да пробвам да и дам жълтък, но сега нали се съмняват за някаква алергия и ще изчакам още.Иначе давам почти всеки ден месо и ведъж седмично спанак.
Флу с удоволствие бих приела 3кг, че ми трябват.Преди време ви се оплаках, че доста бях остлабнала и се подложих на "диета", започнах да ям винаги когато и Криси яде и за 3месеца качих 4кг, но ми става доста тежко.
Иринка как е Ради?
Мире и аз се притеснявах за зъбките, на 8месеца Криси имаше 8зъба, следващите пробиха чак след годинката, сега ни останаха само 4ри.А сега и по анкетката:
1.Първо й пусках някакви детски да гледа и седеше мирно и неусетно си хапваше всичко.Сега седим на дивана и тя се заиграва с нещо и така я храня.Понякога се храним й гонейки се.
2.За закуска менюто е попарка със сирене, макаронки със сирене(като редувам макароните - пшенични и царевични), от скоро започна да хапва филийки с кашкавал(леко запекани, колкото да се разтопи кашкавала) или сирене.След като Ирини писа за корнфлейкс и аз мисля да й взема следващият път.Иначе може и овесени ядки с някакъв плод, аз ги предлагам следобед.
3.Количеството е различно.Общо взето една нейна си купичка, около 300гр.В повечето случаи изяжда всичко, ако е филийка от 1 до 1,5, за повече й омръзва да дъвче.А между хранената яде банани и мандарини, има дни в които нон стоп яде...и още няма 9кила(помня, че и за кг се притесняваше скоро)
4.На зъболекар още не сме ходили, мисля че ако няма проблеми се водят след 3тата годинка.Ако се бъркам нещо, да ме поправите.

И накрая и аз имам един въпрос относно храненто: Давате ли вечеря и каква?
Аз все още на давам да Криси нещо конкретно за вечеря, ако ние хапваме нещо и тя яде.Скоро си мислих дали да не почна да й правя пресни салатки за вечеря, така ще приема и пресни зеленчуци.Давате ли салати и трябва ли да се избягват някакви зеленчуци в суров вид?

# 245
  • София
Здравейге,
Ради и вчера беше с висока температура. Днес е малко по-добре, но още не е здрав. Следобяд ще го заведа на УНГ да го видят добре.
На Павел нещо му е паднал гласът. Дано не се разболее и той.  Praynig
Зъби - 15. Последният с днешна дата.
Писна ми на всеки зъб да хваща вирус. Явно много му влияе зъбоникненето на имунитета.  Crossing Arms
Досега не е пропуснал вирус при зъб. И също така винаги, когато е вдигал температура, е излизал зъб.
За говоренето - ами Ради не говори Н И Щ О. Нито думичка. Батковците ни бяха така. Те до год. и 7-8-9 месеца мълчаха напълно. Някъде там започнаха с първите думички - елементарни. Но за сметка на това - на 2 години говореха супер смислено, с дълги и смислени изречения. Направо като големи деца. Извъднъж. Предполагам, че и Ради ще е кагт тях. Хииич не му се притеснявам. Ние и без думи се разбираме чудесно с него.  Heart Eyes
Адашче, оправи ли се Спаси?

Последна редакция: пт, 29 яну 2010, 14:42 от *Ирина*

# 246
Бързо оздравяване на Ради.
И Оги миналата седмица беше няколко дни с температура, но между 37 и 38'. В крайна сметка изпи едно шише Аугментин.
Новото при нас е, че започна да се храни почти сам. Както не проявяваше серизоен интерес към лъжичката, така и изведнъж реши, че само той ще я държи. Време му беше. Виктор на тази възраст вече беше самостоятелен в храненето.
И да успокоя майките на непроговорилите деца. Оги знае само няколко думички: заповядай, дай, благодаря, ало, као-као (чао-чао). И май това е всичко. Вика "Тате ела", ама само защото имитира батко си в крещенето. Това да каже "мама", "тате" - нъцки. Ама и Виктор "мама" започна да вика след година и половина. Разбира се "заповядай" и "благодаря" в неговата уста звучат малко по-различно, но мелодията и общото звучене е абсолютно точно. Друго, което много прави, е да пее. Това пак е под влияние на Виктор, защото Виктор вкъщи нон стоп пее и свири. И малкият му подражава. Взема акордеона, започва да го разпъва и пее ли, пее. С негови си думички, но винаги разпознаваме мелодията на песента.

# 247
  • София
И Ради почти само сам яде вече.
Филии, плодове и всичко, което става за на залци, яде с ръце сам. Млякото и сока също пие сам. Вече започва да се справя все по-добре и с лъжицата.

# 248
А, супер интересна тема сте захванали, за говоренето.
Моята дъщеря е от сравнително разговорливите - но пък прави първи стъпки половин година след като другите протичаха  Mr. Green , обаче й е много интересен речникът - въобще не казва "мама", "тате", "чао" и "здравей" примерно (всъщност "здравей" казва, имитирайки една малоумна играчка, но не по предназначение). Вероятно защото не съм се напъвала да я уча целенасочено на тези думи.
Та, речникът включва: бау-бау, мяу, ало-ало (за телефон), пате, топка, балон, цвете, дай, жаба, шапка, бля (за аки в гащите), пап - служи и за памперс, и за чорап, и разни други от тоя род. Също и "пуф" - преиначено прякорът на баща й, за мен обръщение няма  Confused

За ядене - винаги е имала голямо желание да се храни сама, въпреки ограничените възможности Simple Smile С вилица се справя доста добре, с лъжица - все още зле, с ръце много обича да си яде сама отдавна Simple Smile Преди няколко дни ме изненада, като си сграбчи чашата и взе да пие сама, без да пролее и капка. Тя никога не е пила от друго освен от обикновена чаша, но досега все аз й я държах...

Иначе днес беше ден на зверски рев - ходихме на мерки и теглилки плюс приорикс. Започна се с традиционното час-час и половина чакане, на нея й писна, докторката ни не е от най-лъчезарните, пък и аз й вдигнах скандал, че сме я чакали толкова дълго и не е редно да се цупи, че детето е изнервено - накратко, почти ни заплашиха да не идваме повече  Twisted Evil Размери: 11.900 кг на 85 см.
И да се похваля за утеха на кърмачките (въпреки че знам, че напиша ли го - още нощес ще се промени Grinning) - няколко поредни нощи не се е будила въобще, чак към 6 сутринта си посуква и после спи пак до 8. Иначе традиционно има едно будене между 11-12, малко преди аз да си легна, и ако имам късмет-  след това пак в 6 (а ако нямам - сто пъти помежду тях).

Хайде точка на фермана и бъдете здрави всички!

# 249
  • София
Добро утро!

Закуската от мен-лично производство.

# 250
Здравейте, мамита и бебоци!
Стеф, много вкусно изглежда! Как го направи от три цвята?
Мире, и аз се замислям за смяна на режима. След последните ми 5 протеинови дни свалих съвсем малко и се отчаях  ooooh!
Относно храненето Ели от доста време закусва корнфлейкс, понякога попарка, но най-вече кисело млекце с плод.
Паркирам се пред тв да чакам Ирини  Peace

# 251
Страхотен кекс!  Ема е болна от няколко дена, но вчера вдигна 39,2 и много ме уплаши.
Явно е някакъв вирус, тъй като и Криси беше болен точно преди това. Той все още има хрема, но поне няма температура. Проблема е, че точно сега трябва да е здрава.
От понеделник почвам работа. Всичко стана много бързо. Дано Ема се справи с адаптацията. Че както е болна в момента основно суче.
А аз ще оставя кисело мляко.
Мире, те са големи вече. Спокойно може да й даваш корн флекс, мюсли със сухи плодове, домашна баница за закуска.

# 252
  • София
Страйп, успех с новата работа! Дано да ти хареса и да се разнообразиш малко! Hug Кой ще гледа Ема? Стискам палци да се оправи бързо! Hug

Мире, по твоята анкетка:

1. Храня Галя само и единствено в столче /става дума за основните хранения, иначе "пощипванията" през деня не ги броя Wink/.

2. Преди да тръгне на ясла, успях най-после да въведа попарката за сутрешна закуска и й я давах всеки ден. Сега яде каквото има в менюто на яслата. Щом първата ви закуска е толкова рано, можеш към 10 часа да й предложиш леко хапване като плод, кисело мляко, филийка хляб, сирене.

3. Количеството на порциите е около 200 гр, иначе ако броя и допълнителните неща, които изяжда покрай основното /като хляб, сирене и пр./, сигурно общо яденето става около 300-350гр.

4. Галя има 12 зъба. Мисля, че е рано още за зъболекар. Бих я завела след навършване на двегодишна възраст. За растежа на зъбите по-добре се посъветвай с педиатърката и тя ако прецени, ще ви насочи към стоматолог. Галина също дълго време си стоеше с четири зъба и за 2 месеца изкара наведнъж още 8.  Simple Smile

Параходче, Марта е със солидни мерки- явно добре расте и похапва! Peace Дано й понесе добре Приориксът!

# 253
Иринко, гуш за Ради  Hug
Мире, отговори на анкетката:
1.Алексче го храня предимно в столчето. В противен случай се гоним по 3 часа из апартамента.
2. Трахана, елда с плод или с масло и сирене, овесени ядки с плод или с кисело мляко, кисело мляко с плод или с бисквити, попара, настъргани плодове с бисквитки, баница, кус-кус, сладка баница с юфка...
3.Алекс има 4 хранения по 190г-200г.
4. Не съм водила Алекс на зъболекар, но също мисля, че им е рано още.

Жуже, аз давам вечеря на Алексче от 2 месеца някъде. Обикновено яде безмесна супа с един сухар.

Луси, пиши какво стана с педито и забелването. На Алексче пишлето е забелено на половина, но аз хич не давам на педи да дърпа там. Малко ми е притеснено като чета как почти всички вече са забелени, но пък щом казват, че до 2-3 годинки е нормално, ще чакам  Thinking

# 254
Жужке, аз дори знам, че деца под 5 годишна възраст не се подлагат на тестова за алергия. Стоматолог след като излязат всички млечни зъби. Така си мисля да направя, ако не изникне нещо де. Пу, пу. Вечеря се въвежда след навършване на годинка. Най-често това е постно ястие. Аз дадох на година и 2, тя започна да хапва вечеря на година и 4.
Болните дечица да  се оправят.
Ау как ви завиждам, че ви се хранят бебоците сами. На глезла още й държим  шишето. С лъжицата е пълна катастрофа, но си мислех че е рано още за тая операция. Rolling Eyes С вилица  горе долу хапва, но страст й е яденето с пръсти.
Мире, по анкетката ти:
1. Имаме столче. В началото се хранеше в него, сега е намразено. Не я гоня или идва да яде  или сяда на  кухнески стол и си чака яденето.
2. АМ докато  прриготвя закуска, а тя е юфка, макарони, грис, филийка с кашкавал...месо с плодове. Това й е голямата мания за закуска, но си мисля че съвсем не е редно да ги смесва така, че и на закуска. За последната комбинация, давам я в много редки случаи.
3. Количеството е като по книга за обяд 50 мл супа, 150 мл основно, 150 мл десерт. Вечеря 150-200 мл. после АМ преди лягане.
На нас в понеделник ще ни бият Пентаксим. Ама чувам страхотии за четвъртия прием и пак ме е хванала паниката. Освен това нослето й е като запушено, няма секрети и нищо друго няма, но това носле...Иска ми се да взема направление. Да не се окаже някоя бактерия. Ще разбере ли педиатърката, преди да сложи ваксината ако е бактерия и въобще дали й има нещо? Да й направим изследвания и после да я ббием ли? Не знам какво да правя.

Общи условия

Активация на акаунт