СЕПТЕМВРИЙЧЕТО лудува у дома, чака пак да дойде пролетта

• 34 935
  • 738
  •   1
Отговори
# 255
Привет,момичета!
Да видим какво запомних... newsm78
Бързо да оздравяват всички болни мъници Praynig
Страйп,успех с работата и дано Ема се справи леко с новата ситуация! Hug
Стефина , присъединявам се и аз към питането за трите цвята на кекса!Изглежда мнооого апетитно!На мен ми е време да се спра с подобни кулинарни изкушения,защото с мъжо ще започнем да се търкаляме вече JoyУж често има гости у дома,а пак остава достатъчно и ние да похапнем подобаващо Embarassed
Относно имунизациите-в петък сложихме последния Пентаксим и доки каза,че Превенар на 2 годинишна възраст от здр.каса няма да ни огрее ThinkingНовият имунизационен календар важал за деца родени от февруари 2010 нататък.
На въпросите на Мирето:
1.Яна се храни само в столчето!Аз лично нямам нерви да я гоня из цялата къща с лъжицата..
2.Закусва овесени ядки със сирене или с плод,кус-кус със сирене,кисело мляко с плод или бисквити,понякога ако правя качамак с царевичен грис за вечеря варя повече и за закуска за другия ден.А корнфлейкса и аз го загледах тия дни в шкафа и се зачудих кога ще го предложа...
3.Порциите и са около 200 г.
4.Има 12 зъба,които с удоволствие мие по няколко пъти на ден-само да види четката и не мирясва докато не я използва по предназначение Laughing,та се надявам скоро да не посещава зъболекар Simple Smile
Жуже,Яна вечеря от няколко месеца със супичката от кухнята.Много ги харесва!
За бърборенето-преди седмица казваше "ба"за бате,кучето беше "бау-бау",котето "мау",а от 2 дни вече казва бати,коте,куче,пате LaughingКазва "Тати,ела,дай,"мами,гушче"(за гушкане).Днес ми изброяваше бабите Laughing"баба","още една баба".Мама,тати,баба,дядо,чичи,леля,джобче,шапче(за шапка)папчи(за ядене),апче(за хапче),ало за телефон,и много други ги бърбори.Само ми е странно защо шишето се казва"лальо",а на млякото казва "напчи" newsm78Казва "ако "за малката и голямата работа и се усети ,че тая думичка е вълшебна LaughingСутрин като се събуди вика"Мами",после "тати",като не се отзове никой започва да вика"акооо,акооо" hahaha
Самостоятелното хранене-само с вилица го владее ,лъжицата ни е огромно предизвикателство!
Аз не пиша,не пиша и като се разпиша се унасям EmbarassedШа ма извинявате ooooh!

# 256
Добро утро. Ето ви по ено неделно кафенце
И аз да с отчета по анкетата:
1. Джи има столче - от брат си. В 80% от случаите се храни там. Понякога обаче - обикновено когато се храним заедно на масата - иска да седи в скута ми. Също понякога иска да яде при брат си /той често похапва докато гледа любимо филмче на компютъра/
2. Закусва - когато се събудат с брат си първо има давам някакъв плод, а после: корнфлейкс /honey loops/ палачинки, баница, кекс, попара, кускус със сирене, кисело мляко с бисквити; хляб, кашкавал, яйце и  домат... а понякога млечна каша.
3. Честно да си призная - нямам никаква представа колко грама са порциите. Джи има 3 твърди хранение - може би и нашата поция е около 200 г. Има и 1-2 плаващи похапвания на йогурти, данонино, плод. На денизпива поне по 200мл фреш - от зеленчуци и плодове. Жу, Вечер обикновено яде каквото и ние, като често й правя и млечна каша /заради АМ-то в нея/
4. Има 6 зъба. Никак не се тревожа на тази тема. Не ги мием и не мисля да посещаваме зъболека преди навършване на втората година, когато отиването там ще може да бъде възприето като нещо забавно.

Страйп, много се радвам за новата ти работа. Много! Пожелавам да освежи и теб, и финансовото състояние на семейството ти! Успех и пиши какво мисли Ема по този въпрос!

# 257
Здравейте, сладурани  Hug
Темата е просто страхотна  Heart Eyes
Аз ходих на гинеколог онзи ден и да ви кажа, направо ме срина със земята този човвек  Confused
Трябвало да спирам вече с това безконечно кърмене, че матката ми била атрофирала, а и никак не било полезно за психичното здраве на детето. То му ставало навик, дори зависимост, не просто нужда. Пък и за майчината психика било опасно (не ми се изброяват причините и примерите, които ми изтъкна), но имал такъв случай - негова родилка след 2годишно кърмене с психично разстройство  Crossing Arms
Плашещо ми звучеше и елиминирането на бащата и съпругът покрай кърменето. Детето го измества от семейното ложе, и полека-лека и от ежедневието, защото то в голямата си част е свързано с кърмене  Thinking
Да си призная мъжа ми отдавна не спи при мен  Embarassed И преди няколко месеца се гордеех, че намаляме кърменията през деня, а... неусетно пак ги увеличихме на... 5 до 7 дневно, а нощем на всеки 2часа  Embarassed  Като те са само за успокоение, за приспиване или от скука, но ги има и аз наистина бях започнала да си мисля, че свиква така и уж чакам сама да се откаже, а тя се пристрастява.
Може би трябваше някой отстрани да ми го каже, за да го повярвам. Обаче го приех много тежко. Доста си поплаках, много се обвинявах...
Как да е! Спестявам ви най-драматичните си размисли, но аз съм много позитивно мислещ човек и гледам напред.
Още тогава извадих отново бебешката кошара и реших, че Надя ще спи там. Тя май я беше забравила и много й се зарадва. Влиза-излиза, ляга вътре, абе голяма игра. Лошото е, че щом се опитам да я пренеса, тя се събужда, а всяко събуждане нощем е свързано със сукане  Crossing Arms Успях само няколко часа да я удържа там, но не исках на всяка цена от първата нощ да започне да спи там, защото се страхувах да не си намрази кошарата. Тъкмо й се зарадва.
На следващия ден сука само за закуска в 7ч и после за приспиване на обед и вечер. Естествено много пъти си искаше, но аз отказвах. Не плака, колкото очаквах  Laughing
На обяд реших да я приспивам направо в леглотой, но как да стане без сукане?! Пък и да не махам от раз всички кърмения..... Сега ако искате се смейте, но ... се напъхах в кошарата и се получи. То добре, че поотслабнах, че иначе няма излизане тихомълком  Joy
Тази нощ - същото упражнение - лягаме и сучем в кошарата до заспиване, само че вечерята беше много обилна и разнообразна, а и трая 3 часа и като легнахме хич не й се сучеше. Сука половин минута и се отказа, след 2-3мин, още толкова сукане и пак 2-3 имн въртене.... и така докато заспи.
После се събуди към 12 и към 2ч и пак сука по мъничко  Embarassed  Като се събуди в 4ч обаче сам се гушкахме и продължи да спи до 6ч, когато пак сукна малко и си доспа до 8:30ч.
Обещавам си, че ще махна и нощното кърмене, но ми трябва малко време.
Извинявам се на тези, на които това им е досадна тема, но имах нужда да споделя именно с вас   bouquet

# 258
  • София
Гардения, съжалявам, че така те е наплашил гинекологът! Hug За мен повечето неща, които ти е казал, звучат безумно. Naughty За едно е прав, обаче- че не е добре това постоянно изместване на мъжа ти от ежедневието ви и че ти самата имаш нужда от почивка и пълноценен сън. Peace Всяка промяна е свързана с трудности, особено що се касае до рутината, с която са свикнали бебоците. Ако наистина го искаш, сигурна съм, че ще намериш вашия начин. Hug

niki97, по-добре не се вкарвай излишно във филми за ваксините! Нали досега не сте имали реакция на предишните ваксинации с Пентаксим? Няма причина сега да е различно. За здравословното състояние ще прецени най-добре педиатърката. Противопоказни са зачервено гърло и температура, както и влошено общо състояние.  Peace

Желая ви приятен ден и хубави разходки!  bouquet

# 259
О, Суити, ти си слънчев лъч в живота ми!  bouquet Сериозно и много благодаря. Страшно ме успокои.
Гардения, не дочетох поста ти. Ще го направя псле. Обаче не се стърпях. Виж сега, ако беше пропуснала  да кажеш на гинеколога, че още кърмиш той със сигурност нямаше да види *атрофиралата матка* Звездичките са вместо кавички. А до психичесо разстройство не се стига току така. Трябва нещо да куца и да речем кърменето (не точно то) да го отключи. Пък детето няма да раздели мама и тати. Ама няма да продължавам с философията си. Искам само да ти кажа, че ако ти искаш да кърмиш просто го прави. Аз не успях и доста време бях в черна дупка поради факта, точно защото се чувствах друга категория, понеже всички могат пък на мен не ми стигна сила, кураж и воля...и още нещо сигурно. Та ако се откажеш заради този човек да кърмиш може пак да си се побъркаш. Вярвай ми.  Heart Eyes

# 260
Гардения, виждам, че си се почувствала много зле след разговора с гинеколога ти  Hug Не се притеснявай и не се самообвинявай, защото щом до този момент двете с Надя сте били щастливи, значи това е бил вашият начин Simple Smile Относно какво носи кърменето след годинка, можеш да погледнеш тази статия http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=672 и сама да прецениш дали си увредила психиката на детето си и твоята или напротив.
Неприятно е, че таткото ви се чувства изолиран. Децата ни растат и вече трудно се побираме по трима в леглото. Това, че си изкарала кошарата на Надя и имаш намерение да я преместиш в нея е първата стъпка. Виждам, че дори си намерила начин да влезеш в кошарата (което трябва и аз да опитам  Laughing). Вероятно ще й е трудно през първите нощи, но съм сигурна, че постепенно ще свикне. Децата ни вече разбират всичко и можеш да й кажеш например, че нощем гърдите вече не правят мляко. Може да опитате и таткото да я приспива за известно време, за да не усеща мириса на мама=мляко Simple Smile  
Сега в студа сте затворени през по-голяма част от времето вкъщи и е нормално Надя да те търси и от скука. Може да опиташ да я разсееш с други дейности - да поредите кубчета, да поиграете с йониката, с куклите, да поготвите и т.н. Така ще забрави поне за момент. Можеш да й предложиш вода или сок.
Относно това как да действаш - ти сама ще усетиш кой е най-добрият начин. Добре е постепенно да намаляваш кърменията, за да може и твоят организъм да се настрои към промяната. Освен това, така няма е стресиращо и за Надето.
В библиотеката има доста статии, които може да са ти от полза: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=1844.0
Имай предвид, че края на нощното кърмене далече не трябва да значи и край на кърменето като цяло Wink
Желая ти успех  Hug  bouquet

Последна редакция: нд, 31 яну 2010, 16:09 от Червената Соня

# 261
  • Пловдив
Здравейте,изпратих мъжете на кино и приспах Монката.Сега ще се разпиша,че тези дни пак пропуснах и ще започвам щурма с домакинските задържения.
Гардения,като се има в предвид информираността на докитата относно кърменето,съм на мнение ,че може този да не е сигурен в това което се е опитал да ти  внуши.Аз лично съвет не мога да ти дам,кое е по- добре,от вашето положение,но в името на това да имаш по-пълноценна почивка,а и приобщаването на таткото към ритуалите на заспиване си заслужава да направиш някаква промяна.  Peace
Ники,аз пък нищо не съм чела за 4-тия пентаксим и специално за по-трудното му понасяне.Сега го чувам,но честно казано-след 3 безпроблемни ваксини,от същия вид,ми се струва странно точно сега да е различно.  newsm78 Ваксинират се само абсолютно здрави деца,ако нещо те притеснява сподели го с докторката.
Страйп,как е Ема?Успехи в работата!
Червената Соня,дълго ви нямаше,хубаво е че се разписа  Peace
Храним се на дивана-стола така и не го заобича/толкова се колебаех като го купувах и имало защо  Crossing Arms/Сутрин-попарка,кус кус,овесени ядки,филийка с кашкавал или с мед,кекс със кисело мляко,баничка....Порциите са около200-250 г.Вечерята е или някакво ястие от нашето или кисело мляко с бисквити или хляб с кашкавал и пак с мляко,изобщо киселото мляко присъства почти постоянно в храненето ни.
Посещение при зъболекар-ако има нещо притеснително/аз постоянно им оглеждам зъбите и на двамата Mr. Green/,но мисля че след втората годинка са задължителни годишните консултации.
Сговоренето сме на нивото на повечето деца тук-мамо,бабо,тати,бако/батко/,джудженце...
Моника е хремава и пак ще пропуснем пентаксима тази седмица...

# 262
Всъщност Дарушка, и на мен това ми беше странно. В последствие се оказва, че за да не вдигат децата температура ваксината трябва просто...да се постопли преди да се инжектира. Та мирясах. Утре ще си я постискам преди да я сложат. И за другото се успокоих. Благодаря. Hug

Последна редакция: пн, 01 фев 2010, 16:23 от niki97

# 263
  • София
Здравейте!
Флу,Данип-мерси за комплиментите-кекса се прави като обикновенният ,но е с 7 яйца и става доста силничък на вкус-бие на яйца.Тестото се разделя на две и едната част се оцеветява с какао.Бялата част се прави от белтъци на сняг с захар и брашно.Красив е ,но става малко гуменичък и бие на  яйца.
По анкетата:
Храниме се  в стола,в мене ,на леглого,прав...
Не закусва,защото цока до 9-10ч. сутринта и направо обядва.Не яде нито едно от изброените от Вас закуски. Embarassed
Порцийте на обед са около 250гр.
Вечеря от нашата храна,но напоследък си досуква до 1ч. след харненето.
Гардения-браво за начинанието с кърменето и аз вече нямам сили за това нощното.Преди 2 дена ми направи лукс вечери от 1-6ч. имаше пауза без сукане,но после пак старата песен през 15-30м.

# 264
Здравейте, не съм писала от много много отдавна, но се зачетох и реших и аз да отговоря на анкетата, пък и да се разпиша един вид, за да се сещам да ви чета по-често:
1.Йордан яде само на стола, там се концентрира повече над яденето, на масата винаги се разсейва с нещо. Понякога го вземаме за малко докато ядем и той си опитва от нашите неща.
2. Сутрин около 6 часа пие АМ. 9.30-10 яде нещо дребно ябълка, бисквита и така изкарва до обяда, който е от детската кухня. Следобедната закуска е по-голяма - млечна каша, корнфлейкс, принцеси със сирене и яйце или с кайма и яйце, баница, мюсли "Стройна фигура" Simple Smile на Нестле (присвои си го от моята закуска). Тези са му любимите. Плодове яде само ябълки. Сокчета пие много, бебешки на Хип, Кинела и прясно изцедени. Вечеря това, което ядем ние или супата от кухнята.
3. Около 200-300 грама.
4. Има само 6 зъба, така че не съм го водила на зъболекар.
Целувки на всички малки човечета, ще се опитам да се включвам по-често!

Последна редакция: нд, 31 яну 2010, 19:37 от yani_cat

# 265
Здравейте!
В петък майка ми имаше РД, ходихме на гости и се прибрахме чак днес.Беше ми мнооого приатно и разтоварващо.Сама се изненадох, че бях изключително спокойна.Майка ми беше много радостна, защото отидохме със салатата, вечерята и тортата и беше изненада.
Гардения  Hug вярвам, че ще вземеш решение и то ще е най-доброто и за двете ви!
Яни кат, Соня радвам се че се разписахте!Явно по-често трябва да пускаме анкетки!
Стефина кекса ти изглежда чудесно!Тези дни и аз ще го пробвам, но ще сложа по-малко яйца.
Ники нашата педиатърка винаги топли ваксината преди да я сложи.Тя ни каза, че това се правило за да ги боли по-малко.
За нощното събуждане - ние не се кърмим, но си се будим всяка нощ по хиляда пъти, понякога само се върти, друг път и плаче доста....понякога се чудя дали да не й взема хапчецата за сън на Дентокинд.

# 266
Жуже - хапченцата за сън са Дормикинд Wink Дентокинд са за зъбките Grinning

Гардения, по темата с постепенното отбиване мисля, че напоследък се заговори доста из темата. Аз също ви писах, че спрях нощните кърмения на Любо...
Както и да е. Отишла си при специалист заради едно нещо, той се е изказал по въпроси, които със сигурност са в страни от компетенцията му. Като изключим "атрофиралата матка" Wink
Затова започвам от нея Simple Smile Окситоцинът е хормон, който кара мускулатурата на матката да контрахира - т.е. да се свива и разпуска. Един вид - кърменето я "упражнява" в свиване и разпускане. Е, до сега не съм виждала спортист, чиито мускули да атрофират по време на тренировки. Напротив - тренировките ги поддържат стегнати и силни. Може би е искал да ти обясни, че матката ти има размери на нераждала жена (учудващо е колко гинеколози смятат това за неестествено), което би трябвало да е комплимент, а не ужасяваща диагноза.
Що се отнася до това как дългото кърмене влияе върху психиката на детето... Да, може да има негативно влияние като всяка, превърнала се в "болезнена" привързаност. Това зависи от отношенията дете-родител. Ако ти не преследваш детето с едничката цел да му набуташ гърдата в устата, ако контактът ви не е свързан само със сукането (и детето да го търси умишлено, защото е пренебрегвано през другото време)... Т.е. ако всичко си е в реда на нещата (а съм убедена, че при вас е така) - няма от какво да се притесняваш.
Виж неспането на мъжа в леглото съм го коментирала многократно. Моето мнение е, че мястото на мъжете е до задника на жените им (дано не прозвучи вулгарно). Но пък, ако мъжът има лек сън, препоръчвам редовен секс и тогава да си заспива в друга стая Simple Smile
Не виждам точки, по които би следвало ти да се самообвиняваш. Справяш се страхотно. Имаш прекрасно, бърборещо и добре развито момиченце. Убедена съм, че с първите слънчеви дни кърменията ви рязко ще намалеят. А с плана, който си си поставила, скоро ще сложиш край и на нощните кърмения. Е, след нашите лекции - още ли се тревожиш? И ако да - сподели, за да всеем мир в душата ти. Не желая да коментирам отношението на гинеколога ти. Бих го направила насаме Wink

# 267
Момичета, много, много ви благодаря  Hug  Hug  Hug  Hug  Hug
Искам на всяка по отделно да кажа нещо, но Надя спи (в нейното легло  Wink - напредък) и не е добре да тракам по клавишите. А и като спрат да бушуват страстите, ще съм по-адекватна  Peace
И днес сукането беше само за добро утро и за приспиване (на обед и вечер), с което съм много горда. Ще видим как ще е нощта.
Всъщност преди като не отказвах директно и категорично сукане, истерията беше ужасна, а сега само веднъж казвам НЕ, махам ръцете отдеколтето и гледам сериозно и плача преминава за минута.
А, не ви се похвалихме - показа се 7-мия ни зъб  Party

# 268
Здравейте  Hug

Гардения, тъкмо се наканя да пиша и аз, и виждам, че момичетата са казали всичко  Heart Eyes  Радвам се, че имате напредък, важното е и ти, и детето да се чувствате добре.  Peace

Видях, че има анкета, та:
1. Дари яде в стола си, много си го обича. След като си изяде порцията, пристига или в мен, или в баща си и чопли и от нашите чинии.  Laughing
2. Закуската е овесени ядки обикновенно. Не обича попари, кус-кус и юфка, пробвала съм я многократно. Яде си ядките чисти, без нищо, мрази допълнения в тях от рода на масло, сирене и прочие. Понякога иска и филийка с масло, с яйце и сирене или с кашкавал.
3. Незнам колко изяжда - по една купичка, може би около 200- 300 гр.  4 пъти на ден яде, но между другото винаги гризе по нещо  Wink
4. Не, няма да я водя скоро на зъболекар, поне не докато не изникнат всички зъби. Засега са само 12.

Мире, помня, че се беше притеснявала преди, че Симона яде много, сега пък малко...  Rolling Eyes  Според мен децата минават през периоди, Дари също има периоди на многоядене и после пък няколко дни намалява дажбите, но не се притеснявам. Вярвам, че те си знаят кога и по колко им се яде. Затова и не меря грамажи.  Peace   За справка Дария е 9500 гр. и 80 см.

# 269
Добро утро!
За първи път в близките 5-6месеца Криси спинка цяла нощ и то в кошарката си, без да се събуди!Днес и двете сме много свежи и в настроение.Много отдавна не е била така спокойна и добричка, по принцип мрънка побъркващо много, нонстоп през целият ден.Много съм доволна, че може би накрая търпението и усилията ми ще се възнаградят!Аз упорито си приспивам Криси в кошарката, въпреки че понякога отнема доста време, и чакам деня в който ще спи цяла нощ там!И ето ако не се събуди да идва при мен на спалнята, си спинка в своето си легълце.Също така понякога ми е минавало през ум, дали й няма нещо, че мрънка толкова много, а на детето му трябва просто здрав сън!Ще видим може и да пробвам хапченцата, става въпрос за тези:
http://www.dhu-bg.com/
Всъщност се казвали Дормокинд, някой ползвал ли ги е?
Моарейнче и ти все по-рядко минаваш вече, като цяло е много пусто тук.Преди една година, имаше дни, в които нямахте изчитане...доброто старо време.

Общи условия

Активация на акаунт