СЕПТЕМВРИЙЧЕТО лудува у дома, чака пак да дойде пролетта

• 34 935
  • 738
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте и благодаря,4е се вклю4ихте и ми поизяснихте някои неща Hug
Гардения не мога да помогна за съжаление,но смятам,4е това,което док ти е казал...е глупост.Единственото,което смятам за нередно е ти да спиш с детенце в спалнята,а мъж ти в друга стая TiredНо може би ще го кажа за милионен път-против съм детето да спи в общото легло.Моето не го е правило и живот и здраве ако имам второ и то ще е така.И пак-мое мнение.Успех ти желая.Виждам,4е ве4е си се посъвзела от първона4алната депресия Hug
Жуже ние сме го пили това.Симона беше още съвсем малка.Разказвала съм за одисеите ни с по 4-5 4аса сън на денонощие #CrazyДо 6 месец бяхме така.И това не ни помогна.Дори имах 4увството,4е и действа като наркотик,още по-дейна ставаше и за сън и помен нямаше ooooh!Сега пак сме в такъв период.Ляга съм 9 и в 4 е ококорена.Стоим и тримата будни до към 6 и тогава и давам да яде.В 4 само бебетата закусват ooooh!Тази сутрин и дадох към 5 мляко и о 4удо  ShockedСпа до 9.30 #CrazyМоже пък това да е на4инът.Отделно по 5-6-7-8 пъти на нощ се буди
Моарейн ве4е съм на ясно,4е това е просто период.Убедих се,4е след като е яла пове4ко няколко дни по ред,след това има спад.Същото е и ако е хапнала обилно на обяд-отказва ми закуска следобед.И другото-не искаме грис,каши,кисели,бисквитени торти....филии оба4е си умираме да ядем Crazy
Давате ли филии с детски пастет и детска лютеница? Понеже имам 5 кутии и 5 буркан4ета #CrazyНоси ми свекито пък мен ме е страх да давам...С масълце и сирене много оби4а,но само това+ плод всеки ден не върви май newsm78
Ето пак писах много.Целувки за мъниците Hug

# 271
  • софия
само на мен сайта ли нещо  ми се бъгва??? да забелязвате нещо... стои ми пост на Мира от преди близо седмица.

# 272
Жуж, по-рядко наминавам, чета, ама не винаги ми се пише/или пък малкото не ми дава да пиша. Сериозно - маха ми ръцете от клавиатурата  Mr. Green
Дидишон, на мен ми е ок сайта   Thinking
МиреPeace  Детски пастети и лютеници не давам. Ние и не купуваме. Давам само домашен пастет, домашна лютеница нямам, но бих дала. Иначе като ядем и тя си поиска, ако не е от най-здравословните неща  Embarassed  й давам да си близне или да опита няколко трохички. Не й отказвам, ако сама поиска.  Peace

# 273
  • София
Здравейте!

Флу-честит ти рожденник-да ти е жив и здрав и много да те слуша,обича и помага.
Нашата Дидка се е върнала към манекенството/страхотна е/,но може би  Вие вече знаете. newsm78
Мира-пусни някоя снимка на Симона.

# 274
Стеф,вярно,4е отдавна не съм пускала снимки на Монката.Да си признжя ние по4ти не я снимаме.Защо така се полу4ава не зная
 Embarassed

# 275
Здравейте пак, Мире какви са тези детски пастети и лютеници? С Дани с нощното хранене сме така, събужда се към 4 и почва да реве, че е гладен, до към 6 го люлея и приспивам като се буди през половин час, в 6 му давам АМ и след това спи до към 8 - 8.30. В 4 часа ми се струва рано да му давам мляко и се надявам постепенно да свикне и да се буди направо в 6  Praynig
Като стана въпрос за мляко, майките които дават АМ по колко давате сега? Дани пие три пъти на ден по 200 грама, сутрин, обед и вечер, не знам много ли е малко ли е? Яде и млечни каши и всякакви други закуски с мляко.
Моарейн, Дари много е пораснала и се е разхубавила, като се постопли може пак да се видим   bouquet
Жуже като вземеш хапченцата сподели моля ти се има ли ефект от тях.
Тази Монка Бонбонка ще я излапам ... Йордан не го снимам често, защото постоянно се опитва да вземе камерата и е почти невъзможно. Трябва да е навън или да се занимава с нещо много интересно, за да успея да го снимам.

# 276
http://www.facebook.com/photo.php?pid=3251235&id=625194896

Ето снимки от един бебешки РД (на моята дружка на дъщеричката)  Party  Беше супер, бебоците избухнаха!  Mr. Green

Яни, на линия съм винаги  Grinning

# 277
Добър ви ден, дружки  Wink

Хей, Яни, радвам се да те видя  Wink . Иначе на въпроса ти zа АМ, аz давам, сутрин(към 9 и нещо, 10ч, като стане) и вечер. Обаче вече ми се струва, че само аz съм таzи, която настоява на него... Хич не го иска. Намалих и доzата на около 180мл (по едно време пиеше по около 250мл), zащото не го пие и все хвърлях, хвърлях.. Даже умувам дали да попривърша двете кутии, които имам zакупени и да пробвам кое повече ще се хареса - прясно или кисело мляко, че да приключваме с АМто. Обаче пък иначе не яде много млечни, та ако откаже и тях да пие.. ще трабва да променяме нещо. Каши също не яде, това от край време де, иzобщо бебешките храни са вече почти на 100% zабравени у нас. Не се тачат..

А вие zащо така се мъчите и будувате? Не е ли по_лесно да му дадеш веднага, щом се събуди преz нощта, вместо да будувате и двамата до 6ч.? Щом си сигурна, че се буди от глад...? Може би постепенно сам ще си го иzмести, така сигурно е мъка.. Аz не zнам, само питам де, не давам акъли..

Иначе по другите въпроси, яде и в стола си, и иzвън него. По колко не zная, отдавна не меря, както и не обръщам особено внимание на часове и режими.
И вече наистина й давам всичко.. Е, почти де. Шоколад, вафли, кроасани, блиzалки, бонбони и от сорта още не е яла. Дори и от типа Киндер.. Обаче вурстове как обича и нагъва, ако zнаете...  Crazy Няма начин, ние ядем понякога, тя си иска и си получава. Така че..
На zъболекар, след 2години някъде, със сигурност след като иzляzат всички zъби, то само 4 останаха при нея. Питах тук zа това..

Друго, друго... не се сещам сега Hug

# 278
Яни, аз давам АМ, но само един път - вечер, всъщност това му е официалната вечеря на Сми-то. Давам Нестле Джуниър 1+, правя го 210мл вода и 7 мерителни лъжички. Както си пише на опаковката. А ти даваш 3 пъти АМ??? Как ги наместваш в деня? На моя дреб освен това мляко, което си го чака като незнам какво, на ден също му се събират още доста млечни, сирене, масло, кисело мляко по една кофичка голяма на ден отива, Данонино също и някакви такива.

Аз пък съм решила тази седмица да се организирам най-накрая и да му дам на това дете яйце. Ама незнам дали ще се туткам да варя и да давам жълтък както си трябва, или направо ще го "почерпя" с един вкусен сандвич с яйце и сирене на парти грил. Дали ще е проблем? Той не е давал никаква алергична раекция никога към нищо, било то храна или ваксина....

# 279
Инче - няма да е проблем. Моето в момента яде омлет. Вече са големи. Риба, ако си му дала, надали яйчния белтък ще направи проблем Peace
Тъй че - давай със сандвича - у дома много се тачат. Любо принципно е много капризен на храна и това е едно от малкото неща, които яде без проблем Peace

# 280
здр Simple Smile

стеф, кексът изглежда страхотно, а сигурно с и мн вкусен  Simple Smile

мире, аз на ивка сцеп. намазани филии не даввам, но ако аз хапвам й давам по 1-2 хапки. Мога да кажа, 4е досега не е яла никакви вафли, кроасани, бонбони, колкото й деликатно да ни бяха натрапени по Коледа и нова година. За тях с епогрижих аз  Mr. Green Blush Само си признавам, 4е наскоро и дадох 1 шоко блок4е  Embarassed - няма такава радост, такова мляскане и облизване
за закуска давам кис. мляко с плод, с бисквита, кус-кус, юфка, кекс/но мн рядко/, ориз със ябълки, или само плодово мляко.  Попара не яде, каши от мн време не съм купувала. АМ само ве4ер по 230. Ивка не ве4ера. Хапва си от това коетони е ядем и после млякото. Аз засега умишлено да давам ве4еря, защото ако хапне пове4е отказва млякото, а не мисля, 4е това което приема й е достатъ4но.

гардения, гинекологът ти е пълен безумец, но май това ве4е са ти го казали Wink дано бързо се наредтят нещата и ти да с еуспокоиш, и НАдя да се 4увства добре.

За спането в едно легло - аз не мога и не иска да спя с ивка. Но пък тати й го приема за нормално. И тъй като доскоро беше в някаква фаза и всяк аве4ер се събуждаше то4но в 4/като по 4асовник/, изправя се в леглото си изапо4ва да реве с пълно гърло /дори съседите отгоре казах, 4е като бебе не е ревала толкова  Embarassed /та...отплеснах се татко й я взимаше и с него доста се разправяхме по въпроса. Аз я местех щом заспеше, ако, разбира се, не заспях преди нея.

флу, аз едно голямо глагодаря да кажа, 4е сподели вашия опит   bouquet. Ивка от доста врем ве4е я приспивам докато й пея"спи сиво зай4е". В на4алото заспиваше права в кошарката прегърнала ме през решетките, после седнала и сега директно си ляга, държи ем за ръка, аз й пея и тя заспива. Мн съм щастлива, защото тези спартански методи не се харесаха нито на мен , нито на тати.

ох ще бягам... Tired

# 281
Инче, няма проблем, особено щом сте нямали реакции от Приорикс. Така че давай смело.
Яни, ако не е за сметка на количеството твърда храна не е проблем. Около 450 мл дневно мляко и млечни или колкото пожелае, но не за сметка на другото. Маги в момента хапва по 130 мл 2 - 3 пъти АМ, кисело мляко (може и кофичка да изяде), сирене и кашкавал в несметни количества, масло. Хапва си и нормално от другото.
Мире, не я знам тая детска лютеница, но случайно опитах детския пастет. Sick Е, няма такава отврат. не бих дала. Лично мнение.
Днес на Маги й сложиха последната доза Пентаксим. За сега всичко си е наред. Пу пу, та в тая връзка да питам някой знае ли защо след имунизация не е препоръчително бебето да се къпе? Аз не  спазвам, но ми се иска да знам. Док каза, че това ни е последната имунизация до 6 годишна възраст, което ме навежда на мисълта, че пневмококовата трябва да си я купим. Имаше страшно много хора, а Маги ревеше с все сила, не ми позволи да я дам на баща й за да се информирам. Но ще проуча въпроса след месец, два на консултацията.
Флу, рожденик ли си имала? Не съм се връщала назад, но ако е така да ти е жив и здрав.

# 282
  • София
Мире, голям пропуск, че не снимате често Симонката- много е сладка! Heart Eyes

yani_cat, радвам се, че пак пишеш! Hug

Относно млякото
- Галина пие 260 мл вечер преди лягане, но не АМ, а обикновено краве мляко. Peace Когато не е на ясла, следобедната закуска обикновено е грис или овесени ядки с 200 мл мляко.

Вечерята на Йордан само АМ ли е? Дали не се буди от глад? Rolling Eyes  Галина вечеря с млякото, но преди това изяжда солидни количества храна под формата на хляб, сирене, кисело мляко, бисквити и какво ли не...а понякога давам и половин порция ядене. Засега това й стига, не се буди нощно време.

Детски пастет не съм давала, но вероятно в яслата вече са й давали, както я захраниха на бърза ръка с лютеница. Wink

# 283
Макс от около 20 дена се отказа от вечерното хранене. Забелязах че не суче така с охота и намалих дозата обаче пак не ядеше и след 3 дена изобщо не му дадох. Преди като съм пробвала се будеше в 4 гладен, а сега си спи до 10 че и до 11 понякога.
Яде само на стола в определените часове. Закусваше до сега кремчето от кухнята, а за следобеда му давах други неща за следобедна закуска. От днес променям. Ще си давам десерта следобеда, а сутрин ще му приготвям аз нещо. Преди не можеше така понеже той още с отварянето на очите искаше да яде, вече може да издържа по 10-15 мин тъкмо да приготвя нещо. Днес например яде бутер банички с айрян, утре ще яде кекс. Кроасани съм давала понякога за вечеря като попарка с АМ, много ги харесва. Купувам с ябълков или ягодов пълнеж.

# 284
Аз като ви чета, се доубеждавам, че Дария яде много малко млечни...  Confused  Ама не иска и не иска... Вечерята й е кисело мляко с бисквита, мед и плод (банан, ябълка)... Едвам я набутваме нея, не обича мляко много-много  Rolling Eyes  Сирене, кашкавал и масло яде, но не в големи количества. АМ го отказа още на 9-10 месеца ли беше... Чудя се какво да правя. Дали да я пробвам с Данонино? Какво съдържа туй чудо?...

Общи условия

Активация на акаунт