СЕПТЕМВРИЙЧЕТО лудува у дома, чака пак да дойде пролетта

• 34 935
  • 738
  •   1
Отговори
# 285
Честит рожден ден Стефина!!!Много здраве и късмет занапред в живота!!!

Моарейн и Вики яде много малки количества млечни продукти.КИсело мляко,АМ въобще не кусва,яде само сирене и масло на закуска с обесени ядки,макарони,кус кус,попара и разни дриги.
Суче вече само по 1 пут и то за 2,3 минути(май вече сме на финалната права).АЗ слетобед давам данонино и разни други плодови млека,харесва ги,а и мисля че вече са големи.
Да питам някой дава ли на децата плодова Активия,знам че не е особено полезна за деца,но вчера дадах на ВИки за първи път и много и хареса?

# 286
Моарейн, нещо не ми се отваря линка, имам регистрация във фейсбук, но не става - на Yana Taseva. Дари не пие АМ?
То май и доста други деца не го пият вече. Пък аз по 3 пъти на ден май прекалявам и то много  ooooh! Ами винаги много е обичал мляко, в началото първите 7 месеца сучеше през 2 часа денем и нощем, след това с АМ си продължи и през нощта да си пие, много трудно го отказах чак като стана на годинка. И досега много АМ пие, но ще се опитам да го намаля. Тази сутрин към 5 часа изпи 250 грама  Shocked, след това към 9.30 яде мюсли без ядки залято пак с АМ, на обяд ще изяде около 200 грама нещо готвено с филийка хляб и след това пак изпива 180 мл мляко преди да заспи следобеден сън. Следобедната закуска е около 200-300 грама. Давам му да вечеря, но яде по-малко отколкото на обяд и след това изпива 180 мл АМ. На обяд ще взема да го махна и ще давам плодов сок. Кисело мляко и всички производни досега ми е отказвал, ще взема да пробвам пак. Данониното не го харесва.
Инче и аз давам Нестле Джуниър, макар че понякога купувам и други млека за разнообразие (Лактана Био с плодовете или Хип), слагам и по една лъжица каша елда в млякото вечер. Яйце дадох отдавна на сандвич със сирене и яйце, много го харесва, гледам и Любо на Асенцето обича.
Ами Деси (нещо не мога да се обърна към теб със Сова Simple Smile ) , не му давам в 4 мляко, защото като му дам и ще започне всеки ден да ме буди в 4. Сега видях, че му пробили два нови зъба, така че може и от тях да се буди толкова напоследък. Кашите ги яде още, и бебешки сокчета му купувам понякога. Прясно мляко не съм давала досега.
Суит Галето откога е на прясно мляко и какво даваш?
Честит рожден ден СТЕФИ!   :bouquet:

# 287
  • Пловдив
Честит рожден ден Стефина!Да си жива и здрава и мн. щастлива!
Инче,давай смело яйцето,то все под някаква форма сте го приемали-супи,банички,кекс!
Ники,за тази ваксина е без значение дали ще има баня,мисля,че се отнасяше до друг вид ваксина,но коя точно беше  newsm78а пък и закакво точно?!!?!!
Данонино давам понякога следобед-харесва го,Активия съм давала от моята,но незнаех,че не е препоръчително.
Сокчета все още не е пропила,но аз не предлагам,нали си хапва плодове.
Моарейнче,много пораснала Дари,личи си че добре са се забавлявали на рожденния ден!

# 288
Привет и от мен
Стефинкa,много здрaве ти желaя,успехи и сaмо положителни емоции!
Мaле кaто 4етa колко мляко пият вaшите децa #CrazyСимонa пие по 150мл aм нa ден/ве4ер/ и много рядко следобяд кисело млякос бисквити или плод.Зa сметкa нa товa пък сиренето не и пaдa под 200гр дневно и мaслото под 50 newsm78
От скоро дaвaм дaнонино Peace
Зa декстите пaстет и лютеницa-не съм дaвaлa.Информaтивно питaх
товa е пaстетa,който ми донесохa свекитaтa.Лютеницaтa е Олинезко,нямa снимки в нетa.По принцип нито aз нито мъжa ми ядем пaстет и лютеницa.Не смятaм,4е детето трябвa дa яде PeaceПопитaх зa мнения и се рaдвaм,4е споделихте.Мони също не е ялa-вaфли,кроaсaни,крекери,шоколaди...и вси4ки производни и много се рaдвaм.До 2 годинки поне смятaм дa я опaзя.Не мисля,4е ще и спестя нещо полезно Peace
Хубaв ден ви желaя.4aкaме си куФнятa,ще ядем и ще поизлезем нa слънце,стигa дa не се скрие Hug

# 289
Стефина, ЧРД! ПОжелавам ти щастие и хармония да царят навсякъде около теб! Много, много прекрасни мигове, споделени с най-близките ти. Безпроблемно тийнейджърство на госпожицата, спокоен и усмихнат Васко и любящ съпруг  bouquet

Момичета, когато бях с едно дете и аз се хвалех, че до две години нищо не е близнала, никакви боклучки. Не знаеше какво е зрънчо или вафли, за шоколад да не говорим...
Обаче в яслата я захраниха с всичко. Там редовно ядат пастет и купена лютеница, ужасяващи салами и спагети с кренвирши. Следобедната им закуска в петък е суха паста, или вафла, или бисквити с фъстъчен крем... или пък кроасан с шоколад... Нещо в пакетче.
Разбира се, когато взе да разбира повече и да гледа, че другите деца по площадките бъркат в разни пакети и дъвчат.. и взе да иска. И, за да не изяжда това на децата, купувах и аз.
Е, това не й е основно в менюто, но пък за сметка на това Любо на 8 месеца яде зрънчо. Вече е ял близалка. Шоколад не харесва по никакъв начин, но пък за сметка на това яде люти бонбони тик-так, и портокалов Орбит (бонбони пак)...
Като цяло за здравословната храна на децата от тук насетне няма да е важно какво позволявате или забранявате, а какво ядете вие. Какво присъства на вашата трапеза. Снощи моите деца ядоха зелена салата с домати и хляб. Сияна хапна от лещата, но Любо не я близна. В крайна сметка баща им слезе в магазина и взе пълнозърнест корнфлейкс, само, за да хапне нещо Любо. Уважи го детето Wink
Та така по темата с храните... До сега беше лесно.. от тук насетне става трудното Wink

# 290
Здравейте!
За храненето - Криси пие само вечер АМ и от около месец намалихме на 130-160мл.Кисело мляко не харесва, рядко успявам да й дам с бисквити, данонино също не харесва.Напоследък не хапва много млечни, в закуската й винаги присъства сиренето и маслото, понякога и на обяд или следобед сиренце или кашкавал.Криси е вкусвала разни зрънчовци, като сме на гости или навън и другите деца хапват, тя ходи да си проси.Не се вживявам да я дърпам, а тя да се тръшка, от време на време нищо няма да й стане.Но аз такива работи не купувам, ако й подарят си ги прибирам и после аз ги хапвам.За Активията и аз бях срещнала някъде нещо, че не е много подходяща за дечица, май беше обезмаслена, но не съм сигурна.Въпреки това имам приателка, която дава редовно, защото детето не иска нищо друго.Пастет не съм давала, лютеница е вкусвала.В къщи на почит е домашната на Олинеза(нали не се приема като реклама?), взимаме си кофички по 3кг и едвам ни изкарва една седмица.Домашната лютеница на баба не я харесваме, с нея готвя, но лятото сме решили да си направим домашна Олинеза, знаем рецептата и дано се получи.

# 291
А някой давал ли е от тази лютеница?

Днес на обяд дадох вместо АМ плодов сок, след 1-2 седмици ще се опитам да махна и сутрешното и да остане само вечер.
Извинявам се за голямата картинка, нещо не можах да я намаля.

# 292
Оххх, и това ли продават.
Тия Малечко не правеха ли пюрета?

# 293
Инче, правеха и мляко правят и други щуротии.
Асенце, и аз разбрах, че за това какво ще яде детето е важно какво ядем ние. Не става аз да плюскам вафла пък тя ябълка. За това от известно време коренно си променихме хранителните навици...и има напредък. Макар да сме я пазили винаги от гнусни храни, така поне и на нас не ни присяда и за детето не се притеснявам, че трябва да дам каквото ям.
Стефи, голяма да пораснеш! Щастлива година ти желая и много здраве, късмет и любов.
ЯЯни, млякото ви не измества другата храна, така че няма нужда да го спираш ако детето проявява интерес. Това мисля аз.
Мира, точно за тоя пастет говоре. И на нас такъв ни бяха подарили. Е, няма такава гадост. Но пък на вкус и на цвет падруги ньет.
дарушк, аз съм седмаче. И съм крайно нетърпелива. Не знам дали има връзка. newsm78 И искам отговори на мига. Сестра ми беше в операция и не можеше да ми отговори на въпроса с къпането, та пуснах питане в бързи въпроси и отговори. Там ме светнаха.
Маги днес е с 37,8. За пръв път вдига Т от ваксина, но пък не се е отразила на общото й състояние. Та това е от нас. Целувки и прекрасен остатък от деня.

# 294
Инче, да, пюрета правят.
Яни, не съм пробвала това.. Аз никаква лютеница не съм давала, не купуваме, ако отнякъде ми попадне домашна, давам веднага.
Аз пък провокирана от поста на Асето, да ви кажа, че всъщност деспотът, който не даваше нищо забранено вкъщи съм аз  Embarassed  Обаче мъжът ми ме научи да не отказвам на Дария, ако примерно ме е видяла да нагъвам пържени картофи и иска. Той е много близо до бебето, честно. Та, оня ден Дари си хапна пържени картофи и си ги топеше в горчица  Crazy  
Мисълта ми е, че основните храни, които яде, гледам да са здравословни; другото, дето го опитва само, не ме притеснява. И естествено, че в яслата ще й развалят храненето, в това съм убедена и отсега съм се затръшкала, но... Нали ви разправях, че ще даваме Дари в една ясла в едно близко селце, където една от готвачките ни е роднина  Wink Та надявам се да предотвратим поне даването на вафли и кроасани Wink

ЧРД Стеф!!! Здраве, любов и късмет!   bouquet

# 295
Ами аз лютеница не съм давала още никаква, пък и не съм сигурна дали ще я яде. Просто видях тази при пюретата и ми стана любопитно.
И моя мишок си умира да яде разни забранени неща с баща си, но вчера като взеха да нагъват туршия вече малко прекалиха.

# 296
Съгласна съм с асето,4е ако ние в къщи ядем само кИфтета,4ипс и кроасани,няма как детето да не си иска PeaceДобре,4е с моя мъж не ядем такива неща.Единственото,което той много оби4а е натурален шоколад,но не го яде пред нея.И кжто цяло съм за да не се ядът забранени за детето храни пред него PeaceХляб яде малката само домашен PeaceЗная какво има в него и не се притеснявам.В на4алото ядеше сухар,сега ве4е не.Наясно съм,4е не мога да я лишавам ве4но,но смятам 4е не е нужно за сега да яде боклуците,които се предлагат на родния пазар.80% от това което купуваме си е боклук.И ве4е не вярвам нито на етикети,нито на срокове на годност ooooh! NaughtyНе ям боклуци и детето ми няма да яде такива.Малко ме е яд,4е не знжя какво слагат и по какъв на4ин приготвят детската кухня,но е факт,4е пиле с пюре от там има един вкус и домашно,приготвено от мен съвсем друг.И детето не яде ве4е такова от там,иска моето PeaceИ това не само с едно тяхно ядене-десертите им категори4но ги отказва newsm78
Ох,спирам,4е много писах и ставам досадна.Не съм вярвала,4е ще ми е толкова важно какво яде детето ми,но ето 4е е факт.
Лютеница имам домашна,правена от баба.Сега 4ак се сетих.Ще и дам от нея Peace

# 297
  • София
Честит рожден ден на Стефина!  bouquet Желая ти много късмет, здраве и хубави емоции! Hug

yani_cat, мисля, че беше ноември, когато смених АМ с обикновено мляко. Първоначално го кипвах, преди да й го дам; сега само го притоплям до стайна температура. Марката е фирмената на Кауфланд- "Vian", ако не се лъжа, с червена опаковка, пълномаслено 3.5 %.

моарейн, по принцип във всяка ясла след преглед на менюто можеш да предупредиш учителките да не дават определени продукти на детето. Един ден явно бяха имали вафла за закуска, но на Галина я бяха прибрали в шкафчето. Simple Smile

Лютеницата и пастетът не са сред продуктите, които бих давала вкъщи, но не се вживявам в това, че ще хапне от тях в яслата няколко пъти в месеца.  Peace

Относно Данониното
- знам от Сончето /Червената Соня/, че всъщност е извара и няма проблем да се дава на децата /тя има поглед отвътре в тази промишленост/.

Яйце давам вече цяло- и жълтък, и белтък.

niki97, дано да спадне бързо температурата и да няма други реакции! Peace

Галя се е научила да казва " аз съм малка". Явно в яслата казват на другите деца, че тя е най-малката и съответно, тя го е запомнила като някакво свое прекрасно качество. Laughing  Повтаря го вкъщи, а вчера много ме разсмя, като ме заведе до кухнята, посочи ми рафта, където има от едни нейни любими бисквити, и каза " ам-ам, малка"! Демек, щом е малка, трябва да си получи бисквитата! Умряхме да се смеем! Joy

Последна редакция: вт, 02 фев 2010, 15:27 от sweetkids_mama

# 298
Здравейте сладурани  wavey
И този път темата е много уютна и аз няма да я развалям  Blush
Идвам да се похваля, че през последните три дни имаме твърд режим със спането в собствено легло  и сукане САМО 3 пъти в денонощие - сутрин към 6 (но тази сутрин въобще не се събуди за него, а направо в 8 ) и за приспиване на обед и вечер.  newsm44
Първата нощ се събуди 3 пъти, втората 2 и тази нощ само веднъж, но с гушкане се успокоява и продължава да спи. Много, много съм щастлива и пак ви благодаря за подкрепата  lovekiss
Станала е и по-послушна, не се лигави в опити да да ми разкъса деколтето и .... въобще някак израстна за тези 2-3 дни. Радвам се, че направих тази крачка, че както се бях пуснала по течението, чакайки сама да се откаже, нямаше да се получи.

Апетита й се поувеличи и яде всичко. Давала съм всякакви боклуци за опитване, но Надя най-обича супа или пиле и пресни салати.
Прясно мляко и АМ не иска, но пие сок и чай. Кисело мляко хапва по половин кофичка и сиренцето го тачи.
Бягам, че днес съм отговорник по парно  Crazy

Опс, Стефи, зло да те забрави  bdbaloni Бъди много здрава и щастлива майка и ЖЕНА!

ПП. Симонка си е жив бонбон  Heart Eyes

# 299
  • София
Здравейте!

Много благодаря за поздравите на Гардения,с,уит,Вики 86,Мира,Моарейн,Ники97,Асето,Даруша,Яни кат-много сте мили.Благодаря и за поздравите във фейса.
Днес Стефи учеше Васко да казва мама и той много сладко го повтаряше,но после спря-е все пак ми направи малък подарък де.
Пишете за това какво давате да ядат децата-ами тойнай-много обича пържени картофи и кюфтета.Яде и всички боклуци както ги наричате-солети,зрънчо,снакс,шоколад,вафли...Ние ядем и той яде.
Гардения- браво за добрите резултати.
Мира-Монката много е пораснала-розов бонбон.

Общи условия

Активация на акаунт