СЕПТЕМВРИЙЧЕТО лудува у дома, чака пак да дойде пролетта

• 34 935
  • 738
  •   1
Отговори
# 300
Стефина, Честит Рожден Ден от здраве да не се отървеш и зло да те забрави.   bouquet
По повод храненето, ами Ками категорично отказва АМ, други млека не съм пробвала, сега сам се подготвила да пробвам пак със сирене и да видим дали ще има проблем. Предният път когато пробвах имаше бурна реакция от слуз  и кръв в изпражненията, но тогава и давах и банан, та след като доказахме че банана определено не и понася, сега ще видим дали и сиренето е в тази категория. Искрено се надявам да няма проблем. Иначе сукането е безконтрол и по всяко време. Аз все се оправдавам, че веднъж да намерим подходящ източник на калций ( млечен по възможност ) и ще направя постъпки да променя и изкореня ( дано ) млечните оргии по цяла нощ.
Бях си в България за 1 седмица за да съм с майка ми след като я изписаха от болницата. Макар че е имало усложнение по време на операцията ( изпаднала е в кома за кратко ) възстановяването се движи в правилната посока.
Пътуването и в двете посоки беше съпроводено със закъснение на полети, та се отвисяхме двете с Ками по летищата, а тя си се надивя на воля. Определено хич не  я притеснява пътуването, че дори и обратното. Само в самолетите след първият час пробваше всякъкви методи да се изниже на пътеката между седалките и да потърчи. Великденската ваканция ще я изкараме в България. Ще пътуваме на Свети Патрик, та живот и здраве март/април с удоволствие бих се присъединила към някоя сбирка на мами и дечица.
Аз ще спирам до тук, много неща имах в главата си като мнения и отговори , но всичко ми изфиряса...
Лека вечер  на  всички.

Последна редакция: вт, 02 фев 2010, 20:00 от BAE

# 301
Стефина, честит рождене ден! Бъди здрава! Пожелавам ти онова, което не ти достига, за да бъдеш напълно щастлива. Весел празник!
бае, прегръдка за майка ти, мила! Много близки ми станаха жените от поколението на майките ни /покрай предаването/... и наистина от сърце ти желая най-близката ти жена да се възстанови напълно възможно най-скоро. /това за среднощните млечни оргии... абсолютно в десятката/

За храните - писала съм много пъти своето мнение, но все пак ще кажа, че за децата любимата храна е тази, с която се храни в къщи и дори да има период в пубертета на експериментиране, все пак навиците ще останат. Така че няма нужда да ги захранваме в къщи с боклуци, като се оправдаваме, че те така или иначе ще ги проядат тези неща. Здравословен детски пастет и детска лютенца, купени от магазин -  никой не може да ме убеди, че съществуват. Естествено, че и Спаси е опитвал т. нар. junk, но... общо взет оси е останал с опитването.

Иначе...  вчера имахе сериозни премеждия по отношение здравословното състояние на Джи. Има епидемия от вирусен ларингит и  малката направи спазъм на ларинкса с произтичащите усложнениея... Надявам се в рамките на следващото денонощие да овладеем положението. Пиша всичко това най-вече с идеята да ви предупредя за опсаността /вчера при доктора ми са минали 5 деца с тази диагноза. естествено не всички в критичното състояние на джи, но навременната намеса е от най-голямо значение/. Следете за симптомите: падане на глас и температура. Следващият етап е хъркане при вдишване, а после... не трябва да чакате до после, че... сигурно имам кичур бяла коса от това, което изживях.

Последна редакция: вт, 02 фев 2010, 21:51 от irinii

# 302
  • Пловдив
Ирини,страшно ми стана като те прочетох,уф...дано бързо да минава.Благодаря,че ни предупреди Hug

# 303
Ирини дано да се оправи бързо малката принцеса  Praynig и да не ви се случва да изживяваш такива неприятни моменти отново.  Hug

Стеф честит рожден ден, здраве, любова и финансова стаблиност.  newsm59

Тази вечер измислих опв метод за приспиване. Легнах си Яна в леглото и като се натикак през оградата, където се махат 3 пръчки. Да видим дали ще издържи цяла нощ там да спи.
Гардания браво за успехите със спането и отбиването. Ти как я приспиваш в леглото И?
Аз не я кърма заспиване, но Яна само да я сложим в леглото и преид време за сън и почва дрането. Дори да я преспим на ръце, поставянето в леглото е невъзможно. Та затова тя си спи при нас на леглото, но ние си спим тримцата. Добре, че леглото е по-широчко. Но си мисля, че ако си спи в нейното легло, ще е по-спокойна, но не ъсм сигурна сега като се събуди какво да направя, за да я задържа в леглото.

Иначе Яна АМ не пие изобщо. И киесело мляко един път пие, един път не. Крема сирене много обича. Иначе аз одавна не и готвя отделно, не че някога съм го правила, преди бурканчетата вършеха тази работа. Вечеря от сигурно годинка накъде с нас, ако не се навечеря хубачо и после ми е сигурно висенето в млечния бар по цяла нощ.
По принцип гледам ние да ядем повече зеленчуци и плодове и здравословно, за да яде и та. Но не мога да се похваля, че не е яла шоколад, бисквити и солети. Ми яла е, но това не и е основна храна. Чипсове и зрънчовци не купувам и тя не яде, но понякога парченце шоколад или някаква бисквита хапва. В яслата им готвят всеки ден доста разнообразна и уж здравословна храна, но и там им дават по нещо сладко за десерт. Около коледа имаха календар с датите и всеки ден някой намазваше по нещо шоколадово.
ОПитвам се на междинните яденета да и давам плодове, но понякога като съм била навъм и по някой малък кроасан съм давала. Няма нищо здравословно в него, ама не мога да я държа на вода докато се приберем. Вчера бях наразала в една кутия ябълка, но като я вземах от яслата едно от децата я видя в джоба ми и си поиска и аз им раздодох на всички и за Яна остана само 1 парче  Grinning и трябваше да измислям друго за следобедна закуска.
Надявам се да успея да и създам навик да яде здравословни храни, защото мен това ми е болна тема. Надявам се, да е е метнала на баща си, а не мен по върпоса за колограмите, но ако има причивки да яде зеленчуци и плодове не мился, че ще има някакъв проблем.
П.С И какво им е толкова лоша на кюфтетата? Яна така ги обича шечени на грилтигана.  Mr. Green

# 304
Ирини, добре че сте се разминали с лошото. Бързо оздравяване на малката красавица!

# 305

Тази вечер измислих опв метод за приспиване. Легнах си Яна в леглото и като се натикак през оградата, където се махат 3 пръчки. Да видим дали ще издържи цяла нощ там да спи.
Гардания браво за успехите със спането и отбиването. Ти как я приспиваш в леглото И?
Аз не я кърма заспиване, но Яна само да я сложим в леглото и преид време за сън и почва дрането. Дори да я преспим на ръце, поставянето в леглото е невъзможно. Та затова тя си спи при нас на леглото, но ние си спим тримцата. Добре, че леглото е по-широчко. Но си мисля, че ако си спи в нейното легло, ще е по-спокойна, но не ъсм сигурна сега като се събуди какво да направя, за да я задържа в леглото.

Същия е метода - при нея в леглото  Laughing И при нас пренасяне е невъзможно.
Будеше се и ме търсеше, за сукане, но аз отивах само да я гушна (пак в нейното легло). Сега май й е по-спокойно без мен.
Както тук ми писаха, като усети мама=мляко. Така е! Не ме усеща и не ме търси.

Една вметка да направя, мъжа ми още преди да забременея, си позволяваше волността да спи в друга стая  Mr. Green
Но неговия ден е много натоварен и обикновено заспива със Сънчо, затова пък сутрин куква в 4-5ч.
Това му разписание, обаче никак не й понася на Надя - нито може да легне толкова рано, нито да стане, но пък се буди той като влиза и излиза  Mr. Green

# 306
Ирини  Hug сигурно е било ужасно.Дано Джи бързо се възстанови!  Praynig И доста си ме уплаши Криси от както уж оздравя, все още си диша тежко и при вдишване си похърква доста от дълбоко, не е както от нослето.Последно като бяхме на лекар(преди точно 10дни) все още имахме хрипчета в гърдите.Тези дни все се чудих дали да не я закарам при педи да я види и чуе, като по-скоро се притеснявам да не направи някоя плевмония.Благодаря ти, че сподели още утре ще я закарам.

# 307
Ирини дано всичко е наред с Джинджи!
За яденето, аз се стремя да се храня здравословно, още от преди да забременея, сега още повече.
Но таткото обича всичко по-мазно, винаги с месо, да е по-суха храната (супи и разни манджи много много не яде), шоколади, сладки, кроасани. Суджуци, сушеници и всякакви такива присъстват редовно на трапезата, когато той яде. Но пък яде и много плодове. Малкия пък умира да яде това, което яде баща му и въобще още отсега се стреми да му подражава по всякакъв начин. Но няма как ... Ял е и суджук, и кроасан. Всичко шоколадово засега съм забранила. Пуканки и солети само навън ако го почерпи някой.
Мога ли и аз да пусна анкета, много са ми интересни:
1. Децата ви боравят ли с чашки, лъжици и вилици?
2. Ходят ли на ясла / или ще ходят ли скоро?
3. Майките за които е първо дете мислили ли са за второ и след колко време биха родили пак?

# 308
Здравейте, момичета!
Ирини, направо настръхнах като те прочетох! Радвам се, че сте овладели положението и малката принцеса вече е по-добре. При нас Елинка още е болна - кашля и е киселяк от класа. Избиват и зъбки и се е подсякла отдолу, не се храни и постоянно е изнервена. От неделя сме в Пловдив и свекърва ми ми помага, но на моменти Елинка търси само мен и плаче истерично, ако някой друг поиска да я вземе. Досега не сме имали такива проблеми - може би е момент в израстването и развитието на нервната система. Дано отшуми скоро, защото предстои да тръгне на градинка. Най-накрая откриват ОДЗ-то и на 10.02. ще е ученичка, ако директорката не каже нещо друго. А на 15-ти ЖЗ съм на работа Simple Smile
Бае, много си мислех за теб и майка ти и се разтревожих като не писа как е минала операцията, но ми беше неудобно да ти пиша на лични и да те разпитвам. Радвам се, че сподели сега и че възстановяването върви добре! На всяка цена ще се видим като си дойдеш напролет  Hug
Относно АМ - Елинка пие сутрин и вечер по 120-180мл.  На Фризо 3 сме и честно си признавам, че финансово ни идва нанагорно. Веднъж кутията свърши по-рано и й дадох прясно мляко с малко кафява захар. Изпи го и не се буди през нощта - явно я беше заситило. Нямаше реакция след това, но все пак не смея още да минем изцяло на прясно мляко. Не знам защо. Иска ми се до 2г. да е на АМ, но не знам дали ще се получи Simple Smile
За Данониното - малката го яде от месеци и го обожава. И аз знам от Сончето, че е полезно и е извара. В моменти на зъбоникнене Елинка само с това се прехранва. А за вредните похапвания съм на 100% съгласна с Асето. Сега като смe в Пловдив и сме с по-голямо дете (племеника) на масата резултатт е следният: Елинка яде пуканки, детска Милка и кроасан с карамел. Баткото се храни така и покрай него и малката се захрани за мое съжаление. Не е нещо страшно, защото у дома такива неща няма и тя няма от къде да ги поиска.
Стеф, честит празник и тук! Желая ти щастие! Безметежно, всепоглъщащо, безпаметно и безмерно щастие!

Благодаря ти за поздрава за празника на мъжа ми! Вчера стана на 35 годинки:) Изкарахме добре и съчетахме тортата с питата- след 3 месеца отлагане най-накрая направихме прощъпулника на Елинка Simple Smile Резултатът е финансово обезпечена докторка:) Malkata pyrwo posegna i wze portfejla, no sled sekunda go izpusna iwze slu[alkite. Posle ]e ka`a snimki wyw fejsa.
Leka we`er ot nas!

Последна редакция: вт, 02 фев 2010, 23:19 от Флучия

# 309
Ирини, дано нямате повече такива екстремни ситуации. Джи да оздравява бързо. Благодаря за разяснението, вчера пред кабинета на педиатъра бяхме близо до дете със съмнения за ларингит, та ще слдея със свито сърце. Дано нашата Т се е оказала постваксинална реакция. Всъщност вдигна я инцидентно сутринта и от тогава е с 36,7.
Яни, Маги пие от чашка, яде с лъжичка и вилица...справя се безпроблемно само с последното. С лъжичка почти задължително си разлива храната, от чашка обикновена пие, но за  сега аз я държа. Може би трябва да взема пластмасова, че порцелановите са тежки. С виличката обаче е много добра. bowuu
На ясла не ходи, за сега и не планираме да я даваме. Ако всичко е наред живоот и здраве ще я  пуснем на градина направо.
За третото, ох то ми е болна тема. Аз много искам, но ние си имаме "история". Мъжът ми не е категоричен, но не се чувства достатъчно стабилен за да предложи равен и добър шанс на три деца. Той има и дете от първи брак, в случай че не знаеш.
ВАЕ, радвам се, че майка ти се възстановява и рисковата ситуация е била овладяна.   Hug

# 310

Мога ли и аз да пусна анкета, много са ми интересни:
1. Децата ви боравят ли с чашки, лъжици и вилици?
2. Ходят ли на ясла / или ще ходят ли скоро?
3. Майките за които е първо дете мислили ли са за второ и след колко време биха родили пак?

Да се включа и аз в една анкета, че все ги пропускам
1. Яна яде с вилица и лъжица добре. Като е наистина гладна лъжицата си влиза без да разлива в суатат и, като обаче и се играе клепа и зя навън. Но тя то доста време не позволява да я храня, та просто трябваше да се научи да яде с прибор, иначе ще сис той гладна. Чаша също си двига с двете ръце и си я пие. Последно забелязах, че го прави добре, ама аз все съм на щрек, че ще се олее и сипвам по-малко. Иначе много и хресва да пие от чаша  и понякога я забелзах, че пие толкова много вода, само и само да надига чашта и понякое време и идва много и просто вдига, пълни си устата и после плюе  ooooh!
2. Ходи на ясла от октомври. Доволна съм и засега и харесва. Само дето днес сутринта точно излизахме, като ми звъннаха, за да ми кажат, че днес яслата е атворена защото и четируте възпитателки са болни  ooooh! Явно децата се бяха справили да ги заразат стабилно. Дано утре са фит.
3. Половинката ми вика, че е вече време за второ. На мен ми се искаше да си намеря работа в Мюнхен преди да се решим, но тази криза не ме подпомага много, а и май не са много положително настроени тук като видят, че съм с дете  Confused А и ми се иска първо да влязамалко във форма с килограмите. Но божа работа малко, в процес на обмисляне съм. Всъщност ми се иска, но искам преди това да отслабна. Дано до лятото се справя.

Флу има такива периоди като иска да са само при мама и никой друг. Дано Ели скоро се оздравее  Hug

БАе дано майкати се възстанови скоро и забрави за преживяванията  Praynig

# 311
Ирини, HugТръпки ме побиха,като те прочетох!Миличката Джи,бързо да оздравява!И благодаря за предупреждението относно епидемията!
Стефина,вече на патерици,но от сърце:ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!  bouquet HugЗдраве,щастие и хармония в живота ти желая!
БАЕ,бързо възстановяване на майка ти!Радвам се,че всичко протича добре при нея!
Гардения,страхотен резултат сте постигнали с Надето!Браво,звучиш много удовлетворена! Hug
Яна не пие друго мляко освен АМ.И то само вечер около 130-150 мл преди да заспи.През деня задължително яде сирене.Кашкавал и Данонино не харесва.Едва успявам да прокарам кисело мляко с бисквити или банан за закуска.Обсъждате лутеницата (не си намирам иу-то) Laughing и пастета-пастет не давам ,защото аз самата не го обичам,а иначе имам домашна лиутеница ,но мойта госпойца не я иска.Като чета как децата ви закусват с филия,баница,кекс направо се чудя.Това никога не се случва при нас-може да опита от баницата или кекса,но не изяжда в никакъв случай количество ,което може да се нарече хранене...Идват ни доста деца на гости и всички се трепят да си искат от нашата храна ,а Яна изявява желание само да ми рови с вилицата в чинията докато не изкара всичко от нея и това е.
За анкетата:
1.Пие от чаша,но поради честото заливане от глава до пети предпочитам да пие от чашките на Авент или от шише със сламка.С вилицата е о.к.,но с лъжицата е мазало Laughing
2.Ще я пращаме на ясла след като навърши 2 годинки.
3.Смятам да се върна на работа (че съм си в къщи откакто съм забременяла и вече кукам Crazy) за около година и после, ако е рекъл Господ да си подарим още едно детенце Heart Eyes
Флу,нормално е да е киселичка Ели и да търси само теб HugИ на Яна 2-та кучешки зъба са на финалната права и сутринта се събуди толкова не на кеф,че чак и мерих температурата.Добре ,че след следобедния сън се пооправиха нещата,защото трябваше да ходим на гости и мислих да го отказвам ,ако все още е толкова мрънкаща.Бързо да оздравеете и да си върнете слънчевото настроение! Hug
Суити,страшен е "малкият"ви бонбон Laughing

# 312
Добър вечер/нощ от мен  Mr. Green
Първо, да  кажа, почерпете се с кой каквото желае (не ми се слагат раzни картинки), zащото нашето момче стана още по-голямо днес (е, вече вчера  Wink ). Първият рожден ден с две цифри... Имам си десетгодишен мъж  Heart Eyes
Имахме само малко гости, в събота пак, повечко...

В тоzи контекст, Стеф, жива и zдрава бъди, на един ден сте с него   bouquet

Суити, много ми хареса как си прикаzва Галето, сладкишче  Hug

Петка, нищо има няма на кюфтетата, особено пък печенки  Wink
Аz не съм се zафтелясвала особено zа яденето, но умишлено гледам да ограничавам (не да zабранявам) "боклуците" и от общата ни трапеzа. Така е добре zа всички, не само zа малката. То и само zа нея е невъzможно, а и напълно беzсмислено да се напъвам. Ясно е, че някакви ще се хапват (а и понякога си трябва), но колкото по_малко, толкова по_добре... По таzи точка съм напълно на едно мнение с Иринии.

Ирини, стиснати палци и от мен  Peace

Бае, zа вас също  Praynig

По питането..
1. Пие от чаша много добре, но когато я държа аz, иначе я надига ряzко и следва zаливане... С вилица се справя много добре. Към лъжицата точно теzи дни има небивал интерес, до там, че не мога да я нахраня (до сега не сме имали теzи проблеми), ако и тя не я държи. Сама ако държи не се справя добре.
2. Тия дни предстои да я zапиша, ужас, от кога се каня...  Embarassed Кога ще ходи, не zнам.., като я приемат, което вероятно няма да е преди другата есен (в най_добрия случай)..  Rolling Eyes
3. Ами.. аz мисля zа трето, ама.. само си го мисля (и помечтавам) zа сега. Но не zа скоро, при всдички положения  Wink.

Лекааа...

Последна редакция: чт, 04 фев 2010, 01:43 от Сова

# 313
здравейте мили дами,

Честит рожден ден на Стефина- да си жива и здрава, и каквото си пожелаеш да се сбъдне
Честит рожден ден и на десет годишния мъж, с пожелание за много здраве и щастие
Бързо оправяне на болните дечица, Ирини,
Суити благодаря за подкрепата ти
Гардения, Петка , моята хубавица също свикна да спи на спалнята при мен, ще пробвам твоя метод, да те питам през ношта като се събуди, ти пак ли влизаш при нея в леглото и след обяд като спи пак ли правиш същото, в отделна стая ли спи малката

Вчера Деница изля шише вода на спалнята на матрака и снощи спахме в хола на дивана

Относно анкетата
1 Деница пие от шише с бибка, от чашка се улива и от сламка също, само аз трябва да й я  държа
Сега се учи да яде с лъжичка и горе долу се справя, но понякога половината отива фира
2 На ясла ще я давам от 2 години, записали сме я, но от по рано няма места
3 Мъжа ми също има син от първия брак и за сега нямаме финансова възможност за трето

Хубав  и приятен ден на всички

# 314
Привет маминки
Ирини много лошо с този ларингит #CrazyМони като беше уж с пневмония имаше и ларингит,и аз изкарах преди 2 месеца.Тя не общува с други деца,но ще я следя. HugДано Джи да се оправя бързо
По анкетата
1.Монито не пие от 4аша,Не борави с вилици и лъжици.Е борави де.Вади ги от шкафа и ги разнася по цял ден Mr. Green
2.На ясла не ходи,няма и да ходи.То за кога CrazyДойде време за градина да пускам малба.Като знам какво 4акане е ooooh!
3.За второ-все по-4есто се замислям.Винаги съм била на мнение-или малка разлика или много голяма,но като гледам как вървят нещата май ще е или голяма разлика или никаква Rolling EyesПетка най-добре роди второто и след това ще отлсабваш на куп.Няма да с епритесняваш,4е ти предстои нова бременност.Ина4е за какво си се мъ4ила.За да ка4иш пак Whistling Mr. Green
Флу да ти е много здрав мъжа.Той набор на моя  Mr. Green Whistling
Хубав ден ви желая

Общи условия

Активация на акаунт