СЕПТЕМВРИЙЧЕТО лудува у дома, чака пак да дойде пролетта

• 34 935
  • 738
  •   1
Отговори
# 315
Добро утро мили момичета,
излюпих се рано и имам 10-15 минутки преди да ида да разбудя каката за училище и тати за работа. С изключение на мен , е и Ками чат пат останалата част на семейството има проблеми с буденето сутрин.
Ирини, бързо оздравяване на Джи.
По анкетата:
1. Пие от чаша с мундщук ( хич не знам как му се казва на туй чудо) сама и от нормална чаша като я придържам. Оставяла съм я сама, но много се олива. С вилица се справя по-добре от лъжица, но още има да се работи по въпроса. Важното е че имат желание за самостоятелност.
2. Имам идеи да я пусна 2 дни седмично за половин ден за да свиква с деца. За целодневно, при положение , че за сега нямам работа е финансово неизгодно.
3. Ако бях с 3-4 години по-млада щях да се присъединя към групата на Суити, Веч, Шейла и други многодетни майчета.
Флу, бързо оздравяване на Ели.При Ками също пробиват горните кучешки и тя е доста кисела на моменти и гризе с голямо настървение къде какво докопа. В интерес на истината кучешките са пробили малко венеца и едвам стърчат, но венеца е зачервен и предполагам, че дразненето продължава. Пробвах с пръст да видя дали не е тръгнал някой от последните кътници, но бях наказана с яко захапване, та как ще ги следим тези зъби на какъв етап от никнене са хич не ми е ясно.
Деси, да ти е живо и здраво порасналото момче.
Отивам да будя домочадието...

Последна редакция: ср, 03 фев 2010, 09:29 от BAE

# 316
Иринии, настръхнах! Дано лошото да е вече зад гърба ви, силни прегръдки за вас!  Hug

Анкетката:
Пие от всякакви чаши, сламки и т.н., но придържам, че иначе надига рязко и се олива като за световно. Яде с виличка неорганизирано  Mr. Green  т.е. може, ама още й е на игра, та мама набутва с лъжичката, докато тя се учи с вилицата. С лъжица сама не може. ( иначе да я похваля, че сама си обува ботушките и чорапите, слага шапки...). На ясла тръгва ЖЗ от април месец, Яни, ще я пускаме в яслата в с. Шемшево. Много не ми се дава на ясла, но няма начин, трябва да работя и да изкарвам парички. Надявам се да не боледува много.

Тичам ...  Crazy

# 317
  • София
Здравейте!

Мерси за милите поздрави на Ирини,БАЕ,Петка,Галинеус,Данип,Сова/честито и на Крис-много здраве и щастливо детство/.
Флу-мерси за вкусната картичка-като стигна до Донътите ще пробвам такава украса.
Ирини-пожелавам бързо оздравяване на Джи. Hug
По анкетата:
-пие от чаша от 8м.,може и със сламка.Опитва да яде с вилицаи лъжица,но така поема малки количества и бързо се изнервя и после не иска да яде повече и остава гладен.
-на ясла за сега е невъзможно да го приемат,защото мъжа ми е безработен и нямаме точки.А и в момента нямаме възможност да го самоосигуряваме.
-трето дете едва ли ще имам.../но човек не трябва да се зарича-не се знае какво може да му поднесе живота/

Последна редакция: ср, 03 фев 2010, 16:19 от stefina

# 318
  • жителство на место
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН на всички, които отметнаха още един лазарник Стефина, Флучиният мъжОТ, баткото на Деси!!! Здраве и много, много хармония желая!!!

Ирини, Ники, Бае, бързо да отминават тревогите ви и пълното здраве да се върне в семействата ви Hug

гарденийка, разсмя ме с гимнастиката ти да се пъхнеш в кошарата на Надето Laughing Иначе за д-ра ти Whistling Според мен всичко, което е горе- доло умерено като възприемане, мисли, емоции е правилно- няма ли маниакални желания и амбиции, значи е добре. Отнася се и за кърменето и за степента на здравословност на детската храна.......

Моето гардже иска вече да се храни само, не умее все още Wink, по- голяма част от храната пада от лъжичката и се започва едно забърсване ooooh!, не търпи боклук малката душица Simple Smile една лъжичка хапнем, 15 мин чистим, пак опит да хапнем, пак чистим Joy Хапва си като седи на фотьолчето си, което има нужда да се пере каждий день. Laughing
От чашка пие, всичките ми чашки за кафе вече са без дръжки Wink Последният й номер е да се напие и остатъкът от водата да го изсипе на главата си Rolling Eyes И познайте какво следва- чистенееееее Laughing

На ясла все още няма да ходи Ивка- щастливка Heart Eyes Сега търся възможност да организирам детска група с деца на нашата възраст за двучасови музикални занимания. Ива много обича песни и танци и искам да й осигуря възможност да се забавлява.

# 319
Оги се храни сам и то добре, но когато наистина е много гладен. През останалото време се халосва. Вчера съвсем съзнателно си слагаше лъжицата точно под носа и си смъркаше  ooooh! Беше решил, че е много забавно. Що грис му изкарах от носа. Всички магарии ги вижда от батко си, то е ясно. На Виктор на тази възраст не му бяха хрумвали такива "блестящи" идеии. Започна по-късно да се прави на интересен.
Хапва си храната от кухнята плюс и от нашата. Когато каквото иска. Вчера бях правила за вечеря картофи на фурна със сирене. Бяха доста люти обаче малкият колко много излапа от тях. Зрънчовци и вафли не купувам, а и Виктор не си иска. Вкъщи винаги има обикновени бисквити. Понякога Виктор закусва мляко с бисквитки. Тогава и Оги хапва по някоя бисквитка. От време на време и някой пакет солети се завърта вкъщи. Преди две седмици като беше малко болен и страшно кисел, солетите спасиха положението. Само с тях се успокояваше.
Лютеница аз обичам, но ние си имаме домашна. Пастет също понякога купуваме.
Оги ще тръгва на ясла може би през април. Записан си е и го чакат в групата, в която беше и батко му. Проблемът е, че кризата е ударила здраво и моята фирма и може да се окаже, че няма къде да се връщам на работа. Та ще видим как ще я натаманим. Иска ми се да е на ясла. Аз съм много доволна от нашата, а и на малкия вече определено му е скучно през деня с мен.

# 320
Пие от чаша. Ако аз я държа е по лесно иначе се микри или задавя в желанието си цялата течност да я нагълта наведнъж.
 Храни се с лъжца ако е по гъста манджата, супата се разлива.

Вилица още не съм пробвала, в тази връзка какви вилички ползвате? Метална ли трябва да е?

# 321
Ирини, БАЕ -  Hug

Хайде на анкетата:
Не е пила никога от нищо освен от обикновена чаша - научи се като хората около 1 г., отскоро си я надига съвсем добре и сама. Храни се обилно с ръце, прилично с вилица (то само когато е гладна и има апетит за конкретното ястие, както са отбелязали и други), с лъжицата засега си остава на опит. (Беба, от самото начало-  на 10-11 м. давам обикновена метална виличка, малка. Харесват й и пластмасовите, но ги приема на игра и не яде добре с тях.)
Яде каквото и аз - никога не съм й готвила отделно, до 9-10 месеца ядеше бурканчета в "хомеопатични"  Mr. Green дози, после от нашата храна. Никога не съм ограничавала подправки и пр., с изключение на сол в началото. Обаче джънк-фуд не мисля, че е яла някога - тук-таме някоя солета без сол и обикновени бисквити (има едни пълнозърнести на Пападополу, без хидрогенирани мазнини вътре).
То и аз не съм почитател на боклучките - единствено от нещата, които не й позволявам, ям шоколад в обилни количества, гледам да го ям нощем Simple Smile
2. Със сигурност ще трябва да се върна на работа най-късно към втория рожден ден. Ясла... за държавна не мисля, че имам шанс, а и не съм им фен. Харесала съм една частна, но - да видим. Засега е в най-широкия кръг на планирането.
3. Второто дете изобщо не е в него Simple Smile Имам си причини да не искам други бременности и раждания на този етап. И това по-нататък ще го гледаме как ще е и дали ще се промени. Аз ще стана на 34 тая година, та времето за промени на концепцията не е чак много.

Бъдете щастливи  Heart Eyes

# 322
Здравейте, майчета! Хич не съм в час с обсъжданите теми, че от близо седмица на съм ви чела. Покрай нас се случиха някои премеждия. Първо миналата седмица съпруга ми падна на леда и си пукна главата. Отнесе 3 шева и леко комоцио. Косата ми сигурно побеля. Все съм на тръни, дано няма последствия.  Praynig Същия ден като се удари беше толкова неадекватен и нелогичен, не съм го виждала такъв. А бе ужас ви казвам. Сега е добре, даже работи. Аз исках да си почине още, ама с радио не мога да споря. След два дни Калоян падна и си удари лошо главата. Цепна му се кожата под лявата вежда. Доста си поплака милото. В крайна сметка имаше повече кръв и затова се уплаших, не се налага да се лепи или шие. В същата седмица на два пъти ни удариха колата /или на паркинга или пред вкъщи един господ знае/, в резултат на което преден и заден ляв калник са изстъргани до тенекия и леко намачкани. Добре, че има каско. Вчера пък правихме последния Пентаксим на Калоян. Е няма такова чудо. Като се събуди следобед и като започна да плаче, ама рев и чудо. Крачето му се беше подуло много и отказваше да го движи, а какво остава да ходи. Само се гушкаше и изобщо не искаше да стъпи на земята. Вдигна температура и почти цяла нощ не спахме. Днес вече е добре. Ох, дано с това свършим тази серия, че ми дойде множко.

Сега да споделя и едно мое друго колебание. Мислех да давам Кали на ясла от март. Според педи обаче не съм избрала най-подходящия момент. Нейните притеснения са, че досега Кали не е боледувал и няма изграден имунитет, а през пролетта тръгват аденовируси, които се влачат дълго време. Едва ли не е било по-добре да го бях дала по време на грипа, за да изгради имунитет, отколкото сега през пролетта. Посъветва ме да изчакам до началото на юни. Аз почти се бях настроила вече да го давам, а и мисля, че чисто психически ми се вижда готов. Макар че това ще го знам като тръгнем наистина на ясла. Мъж ми е склонен да не го пускаме още. Майчета вие ка мислите, кой е най-подходящия сезон за ясла?

Тези дни ще наваксам с четенето и ще се включа по темите, мернах и една анкета .... Хайде лека от мен!  Hug

# 323
Леле, Нени какви си ги преживяла ... Мен само от случката с ваксината щеше да ми побелее косата, че и главата си удряли твоите мъже  ooooh!
Прочетох, че и някой друг беше писал че най-често имало реакция от четвъртия Пентаксим, наистина ли е така?
Това с най-подходящия сезон за ясла ми е малко странно, има ли такъв изобщо?
Зимата пък защо да е най-подходящия, като изкара всичките грипове много ще му укрепне имунната система.  Confused
Ще лягам, днес малкия човек ми разказа играта  Tired

# 324
Нени, през страшни премеждия си минала  Hug Дано всичко се нареди и да нямате повече поводи за притеснение  Hug

Виждам обсъждали сте Данониното - никога не съм твърдяла, че е най-добрата храна, но разнообразява млечното хранене, т.к. съдържа извара. По принцип изварата е по-бедна на Cа от сиренето, но Данониното го дават обогатено с Мg и Ca и затова го предпочитам пред обикновената извара.
Да си кажа и по анкетката:
1. Алексче не пие от чаша с моя помощ. Въобще не може да борави с лъжица и вилица. Лъжицата я държи винаги на обратно  hahaha
2. За сега мисля да го пуснем септември, но нищо чудно нещата да се променят и да се наложи по-рано да тръгне.
3. Следващото сме го планирали за 2012, за да мога да поработя поне една година. Но да видим, всичко е Божа работа Wink

# 325
  • Пловдив
Привет,
Честито на порастналите-Крис на Деси,и половинката на Флу-да са ви живи и здррави и много радости да ви създават!
По анкетата-Мони се справя с вилицата успешно и с голям мерак  Laughing,с лъжичката трудно и доста цапащо.За пиене на вода с чашка още не ни е дошло времето,а и със сламка не иска.Баткото на тази възраст вече беше спец,но децата са различни.
На ясла - от септември.НениНе мисля,че има такова "животно",като подходящо време за даване на ясла-през цялата година се въртят някъкви вируси и няма оттърване А пък всички бацили са различни,и няма начин,да прекараш един,за да те прескочи друг/Мое мнение/Може да започнеш със някакви имуностимуланти:x
Трето дете за сега твърдо нЬе  Crossing Arms
Нени,какъв е този карък?!?!Хайде вече само радости! Hug
Тази сутрин с Моника спахме до 10 часа и сега не ми се спи....

# 326
Деска, честит юбилей на малкият ти мъж. Да ви е жив и здрав.
Нени, черна серия сте изкарали. Много съжалявам и се радвам, че вече излизате от кашата. За яслата мисля, че всеки сезон си има своите болести. Така или иначе децата ще се сблъскат с болестите. Може и да е права докторката, не знам. Но е факт, че ще боледува когато и да го пуснеш. За Маги съм решила това да стане на през септември, когато навърши 3г.
Яни, аз бях казвала за 4-я прием на Пентаксим. Това четох, а ми казаха, че се получава така, защото децата не пазят мястото от натиск и триене, а това води до посочените от Нени усложнения. Маги вдигна инцидентно 37,8 и бързо я свали. Това беше. Четох в темата за 4-я прием, че на някои деца бият дозата в ръчичката. Може би за да се избегне това триене и натиск.
Ние сме добре, извънградско сме, лудеем, щуреем...ще мием наакано дупе и излизаме да играем. Лек ден дами.

# 327
Деси да ти е живо и здраво порсналото момче, да расте много щастлива и много да ви радва. Май вече ще почва пубертета при вас или е още рано?

ЛЕле нени какво си преживяла  #Crazy Хем половинката, хем и малкото човече. Надявам се и двамата бързо да се оправят.

Аз вече не знам кога ще ги бием тези вааксини. Вече се насбраха 2 - четвъртата шествалентна и овсен това повторението на тази за рубеола, морбили и каквото беше още там.

За яслата мисля, че всеки сезон си има своите болести. Така или иначе децата ще се сблъскат с болестите. Може и да е права докторката, не знам. Но е факт, че ще боледува когато и да го пуснеш. За Маги съм решила това да стане на през септември, когато навърши 3г.

Не е задължително да боледува детето като тръгне на ясла. НЕ знам защо винаги се разпространява това мнение.
Да чукна на дърво Яна от както е на ясла не е кой знае какво боледувала. МИсля, че само 2 дена сме пропуснали по болест и то когато се разболя не беше на ясла, а пътувахме. Иначе другия път беше като си бяхме в Бг и ни хвана този свински грип.
МИсля, че всяко дете е индивидуално.
Нали и Галето на Суйт ходи от скоро, не мисля, че се е оплаквала, че е болна.
Е имат сополи и покашлят, ама ако се изчерпва с това мисля, че е ОК.

Аз не знам кога е подходящ период. Всеки вика, че пролетта е по-добре от есента. При нас и есента беше ОК.
Само сега да не дръпна дявола за опашката.Praynig
Приятен ден от мен

# 328
Здравейте и от нас Hug
Чета ви редовно,ама като стигна до писане все не остава време,обсъждате яденето ами ние вече ядем всичко, не съм давала само зрънчо и другите такива подобни,АМ го отказахме отдавна пием прясно мляко.
Ядем с вилица добре и пластмасова и метална каквато има в момента, с лъжицата е малко по зле ама пак се справя.
Най-интересно е сега бебето, по цял ден върху Вяра виси, дава бибата и веднага я вади, па я мушка и веднага я вади  Joy
вчера се опитва да й обува чорапи hahaha hahaha тя нейните не може да надене ама ........... Минахме почти без ревност, може би защото е много малка. Ходихме в хиполенд и купихме бебе, което има и бибка и шише. Изпълнява цял репертоар и временно остави Вяра на мира. Като изключим,че на мен ми е много трудно да се справя с двете, голяма забава пада. Рени е в период на говорене и всичко повтаря, шапка-шака, мляко-мия, скоро ми обясни че пералнята-  пеле гачи- пере гащи Joy Joy
Стана много дълго като има време ще пиша пак
Целувам и бъдете щастливи
П.П. Ако питате моя мъж още сега може да почваме за трето, луд - майка зайка всяка година бременна. Аз съм твърдо НЕ

# 329
Нени, "силно начало" на годината. Дано с тези премеждия си останете... Представям си стреса, който още изживяваш. Гуш
Еми, поздравления и за теб, и за татковия мерак  Grinning "Звучиш" чудесно!
Кога е подходящо детето да тръгне на ясла? Според мен, когато е достатъчно готово, а това се определя преди всичко от възрастта и личната му зрялост, а не от сезона... Но ако говорим за сезони - аз също пуснах Спаси напролет /ако помните/. Миналата година април месец. Не че не изкара няколко грипа един след друг, но си мисля, че постъпих правилно. И през зимата, и през лятото  има вируси, но през топлите сезони вероятността от простуда е по-малка. Идеята ми е, че през пролетта времето се затопля и децата изкарват повече време на открито, имат по-интересни занимания и самите разнообразия им помагат да се адаптират по-бързо. Освен това... денят е по-дълъг  - взимаме си ги по светло и имаме още дневно време да си го изкараме заедно... а не както е зимата - от градината в къщи, вчеря, душ и по леглата= не достатъчно общуване. Та така...
По анкетата:
1. Джи пие вода сама от обикновена чаша /но пластмасова и не пълна до горе/, а също и от всякаквите там детски приспособления. С лъжица се справя сравнително добре, когато не яде супа  hahaha Най-добре яде корнфлейкс с мляко - явно флейксчетата полепят по лъжицата и... не знам, но на края даже си маха лъжицата и надига чашата, за да изпие останалото сладко мляко. С вилицата няма проблем.
2. Мисля да я пусна на половин ден няколко дни в седмицата като се затопли, но все още нямам нищо конкретно в календара си.

Иначе състоянието й се стабилизира. За съжаление направи някакво допълнително възпаление в в зоната на гърлото, появи се и кашлица с Т, заради което след поредната серияпрегледи снощи започнахме АБ. Но това да ми е грижата...

Общи условия

Активация на акаунт