СЕПТЕМВРИЙЧЕТО лудува у дома, чака пак да дойде пролетта

• 34 935
  • 738
  •   1
Отговори
# 330
Петка, никой не е казал, че е задължително. Wink Просто така или иначен всички боледуват понякога, това става най-често когато има  условия за разпространение на вирус, бактерия... Сезона не мисля, че играе решаваща роля, освен може би в кои сезон кои са на-опасните и чести болести и може би летните са по-безобидни от пролетните да речем. Което не мисля, че е точно така. Всеки сезон си крие своите опасни болести.

# 331
Даа, и тоzи път съгласна с виждането на Ирини  Wink Точно така си е, особено частта с дългия ден. Крис  zапочна градина на пролет, след като го вzемех даже си ходехме в парка, имаше време zа всичко (е, той от край време, а и до сега, е от късно лягащите - около 22ч.). Това е много добре, в сравнение с късия zимен ден  ooooh!

Нени, е след теzи иzпълнения (между другото, напълно те раzбирам, тъй като не zнам zащо, но при нас винаги важи прикаzката "zлото не идва само".. някак се навърzват нещата, zа съжаление), zадължително сте си вzели доzата ядове zа дълго време напред  Wink Така че погледни от хубавата страна, от тук нататък само добро ви чака  Peace

Емичка, честно, zа поредн път се въzхитих на вас, майки героини с породени деца. Обаче и ми стана смешно, като те четох, явно е весело у вас. Дано двете бебета те "слушат"  Crazy и не се уморяваш прекалено Hug

Мерси, момичета, zа поzдравленията ви zа Крис.

# 332
  • София
Але хоп, среднощен бърз форумски галоп!
Много здраве на всички! Изчетох ви, съпреживях ви, нека здравето и силата бъдат с вас Hug Hug
Стеф - честито на голяма патерица, да си и голяма късметлийка тая ти година, все така женствена и чудесна! Водолейка си била - хубава зодия!
Деси да ти е здрав като камъче Криско и буден като пламъче!
Ирини, Ники и вс.болни които съзрях -бързо оздравявавне!
При нас положението е стабилно спане на спалнята при нас и както казва бае млечни оргии, та чак вакханалии понякога! Но някак си е по тихо като спи при нас на спалнята, иначе в нейния креват все ревове и борби - сега си е при нас и цяла нощ смук-цок!
Но това е - Крали Мила, мама до три години я кърмила Mr. Green
За тръгване на ясла-когато тръгна баткото - на 2 г., лелите разправяха, че най подходящо е около 1,8 г. - най-лесно свиквали и пролет есен, най-подходящи сезони. Мила е записана в две три ясли под някакакфи трицифрени номерации и може би ако отворят още хиляда места би имала шанс за прием #Cussing out
Днес си направих прическа и лак и съм мацка дет вика моя син-тропам по клавиатурата с червените нокти, малкото моме веднага ги фокусира и гледа с интерес-женичка малка Grinning Играем си на чаено парти -сърбам от пластмасови чашки, седейки на малки столчета, в компанията на кукла и мечо, и бъркам вещо в празната захарница - почват игрите за момите!
Иначе си чакам пролетта-още от сега. Да планираме парти, или вече имаше конкретна идея?

# 333
бора, друго е чувството и усещането, когато направаш нещо за себе си нали. Честити прическа и лак. bowuu Пу пу, Маги не е болна. Тя почти не е боледувала. 2 леки хремички. Т й беше постваксинална реакция.

# 334
  • София
Здравейте!
Нени 78-много неприятни неща са  се случили около тебе-дано лошото е вече зад гърба ти. Hug
Снощи Васко беше на 1м. от мене и си играеше с един будилник и внезапно тръгна да взима една мраморна ваза/2кг. ooooh!/ и аз като викнах" не"/защото тази тежка ваза може да му счупи нещо/и той се стресна и я подхвърли нагоре и тя бум на лицето му и под окото има цепнатина 1.2см. и текна кръв и аз като се панирах/май от кръвта/ дали е за болница и т.н.-не мога от паника да открия памук да го дезифинкцирах-пък и мъжа ми само ми повтаря-какво стана -утрепа ли дитито ooooh!-ле-ле...Както и да е нищо му няма ,бързо се успокои-раната заздравява,но дано не му остане белег. Praynig
Днес разглеждах Септемврийските ни албумчета и ми стана много мило.Прилагам линкчета  да се видиме преди 1г./то повечето Софийски мами не влизат вече де/,но който иска да погледне.
Тука май е първата среща с бебоците .
http://september2008.multiply.com/photos/album/54/54
Това ми е първата среща със съфорумките.
http://september2008.multiply.com/photos/album/59/59
Среща в мола на Стамболийски-тука вече доста мами могат да се видят.
http://september2008.multiply.com/photos/album/73/08.01.2009_MALL_of_Sofia
Още една срещичка
http://september2008.multiply.com/photos/album/93/93
И вече няма да слагам линкове,който иска да влезе в албума и да разглежда Peace

Последна редакция: пт, 05 фев 2010, 12:00 от stefina

# 335
Стефина, добре че сте се разминали по-леко, въпреки че цепната буза си звучи сериозно  Sad А за реакцията на бащата на Васко... ooooh!
Беше ми интересно да прегледам линковете, които си пуснала. Колко отдавна ми се вижда всичко това... и колко пухкави сме повечето... Joy

Бора, пиши по-често, отколкото си правиш маникюр, моля те.  Heart Eyes

Иначе... и аз чакам пролетта  Crossing Arms

# 336
Така де, а преди пролетта - септемврийското парти на 28 февруари, което Суит обеща... мдааа...  Heart Eyes

# 337
Здравейте, мамита!
Бора, много се радвам, че писа и че сте добре! Постовете ти винаги ме карат да се усмихна  Heart Eyes
Качих малко снимки от РД на таткото и прощъпулника на Елинка: http://www.facebook.com/album.php?aid=14111&id=1799575422&saved#!/photo.php?pid=232792&id=1799575422
Питата не е мое дело Simple Smile Свекърва ми я направи.
Днес бяхме при педи и малката е добре. Вече няма заден секрет и само сутрин кашля 1-2 пъти. Взехме направления за изследвания и ЖЗ в сряда малката тръгва на градинка. Вчера се видяхме с директорката и се уточнихме за храната и дрешките. Показах на малката мястото и й обясних, че ще я оставям там самичка да си играе с дечицата и че после ще си я прибирам у дома. Не знам до колко ме разбра Simple Smile Иначе има нова дума в репертоара си от тази сутрин: "коко", което ще рече копче Simple Smile
Лек ден, дами! Навън времето е прекрасно!

# 338
Здравейте, майчета! Благодаря ви за окуражителните думи!  Hug  Hug 

Не съм очаквала, че Пентаксим-а може да предзвика такава реакция. Но положението е такова, че Кали не се храни (изяжда си сутрин закуската донякъде и после хапва по 2-3 лъжички от яденето на обяд и на вечеря, плодове отказва, мляко отказва, поне вода пие и тук-там изяжда някоя бисквита), трудно си движи лявото (боцканото) краче, вдига температура включително и днес и е кисел. В момента в който му събличам панталончето и започва да плаче, горкото мисли, че пак ще го боцкат. Днес ходихме при педи да го види. Каза, че е реакция от ваксината, няма някакъв вирус и че до понеделник всичко трябва да отшуми. Ох, дано  Praynig

Стеф, сега прочетох за Васето, милото дете. Да се оправя бързичко  Praynig Белег не би трябвало да остане, той е малък и ще се разнесе.

Бора, много приятно ми подейства поста ти. За миг си те представих с червените нокти, посръбвайки чайче, а малката щъка ли щъка Simple Smile

Благодаря на всички мами, които взеха отношение по въпроса за сезоните и тръгването на ясла. Аз също не мисля, че сезонът е определящ за яслата. Ще го мисля въпроса. От друга страна имам доверие на педи, разбрах й позицията... ама може пък Калоян да не боледува или поне да не е сериозно.

За Данониното - 1-2 пъти в седмицата Калоян си хапва и му харесва, не мога да си изкривя душата.

По анкетата:
1. Калоян пие от чаша, пластмасова и не пълна до горе разбира се. С лъжица и вилица не борави много добре. Но определено иска да се научи и го оставям.
2. За яслата вече стана ясно, че не ходим. Бях запланувала март, а сега нещо се колбая, та ще видим.
3. Много искам да имаме още едно дете. Обаче не сме го планували още, имаме си някои грижи и затова.

Иринии, видях, че Джи е била болна. радвам се, че се оправя вече  Hug

Ники97, видях, че си седмаче. и аз също, ама сме много припряни беее.

Момичета, засега толкова, не че е малко де  Heart Eyes

# 339
Нени 78, ли снижения апетит също е реакция. Не знам колко дни може да продължи обаче. Пише го в листовката. Не знам дали споменах, но в темата за 4-я прием една майка пишеше, че детенцето й около месец трудно е стъпвало а крачето си. Много съжалявам за малкото мишле. Дано съвсем скоро забравите неволите. Hug
  Припки сме да. Или поне такива са ми наблюденията, което за жалост не е положително качество. Аз честно, страдам от него.

# 340
Ники, ще дадеш ли , моля те, линк към тази тема, че не я откривам. Пък като си нямам работа да вляза да попрочета това онова.

Ние сме добре, да не ни мислите, хи хи хи ..... Готвим се в края на месеца да отидем до Банско да 3-4-5 дни, та сега съм в трескава подготовка на дрехи, екипи и прочие. Ние никога с Петър не сме ходили на "бяла" почивка. Все лятото ходим някъде, но сега решихме заради малък сладък та така.....

Утре ще празнуваме на патерица юбилеят на Пьотърчето. Аз нали съм хитра, та си взех по-млад мъж, и сега, аз вече минала 30-те, той сега ги прави. Та ще сме на заведение в състав на една мини сватба  Shocked Shocked Shocked , цялата му налична компания плюс няколко мои..... Пък за капак от НОИ не ме обичат този месец, или поне още не са показали лИбовта си. Карай да върви, все ще ме заобичат някой ден, аз не съм лош човек  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Стилиан ..... бърбори по цял ден на стилиано-български език. Пък аз като още не съм си купила речник , та нищо не му разбирам. Търчи навсякъде с походка тип тръст, все още е на диета от кисело мляко и плодове - отказва и това е положението друго да яде, с малки изключения.

Не пие от чаша.
Не умее да борави с вилици и прочие прибори по предназначение.
Няма да ходи на ясла.
Няма да става батко в близките 9 месеца. За по-нататък ще, ама не се знае КОЛКО ТОЧНО по-нататък.

Тъй. И аз съм добре, да не ме мислите също, хи хи хи.... Щъкам си, забавлявам се,  Дичо ми пее на ушенце

Такива неща от наш`та къща, мили мои.

# 341
  • София
Бора, не съм забравила за партито. Simple Smile Каня се да пускам отделна тема в "  Календар на събитията" да си обсъждаме подробностите, защото там мога да добавя анкета и да я редактирам, когато се налага, а тук трябва да моля всеки път някой от модераторите.  Peace

neni78, съжалявам за премеждията ви и реакцията от Пентаксима. Sad Чудя се дали не е лошо сложена ваксината в крачето, за да му се подуе така.... Rolling Eyes Каквото и да е, дано вече да отшуми! Praynig

За яслата мисля, че това със сезоните е доста относително.  Ако Кали ти се вижда готов да тръгне, не виждам причина да го отлагаш още.  Hug

По анкетата:

1. Пие от неразливаема чаша на Нуби. Свикна да я надига много рязко и нависоко, та все още не смея да й дам от обикновена чашка. Напира да бърка сама с вилица или лъжица в купичката си, но не винаги имам нерви да я чистя след това, та много-много не я оставям. За илюстрация- малко снимки от днес.  Grinning
Хапва си едно кремче, което децата нарекоха "Мамонино", защото по вкус докарва на Данониното, но се приготвя от едни пакетчета на Д-р Йоткер. Laughing  Казват се YOGO и се приготвят с прясно и кисело мляко.

2. Ходи на ясла от началото на януари. Педиатърката беше много против да я пускам точно в този сезон, но се надявам да я опровергаем. Praynig

3. Толкова ми хареса да съм многодетна мама, че понякога се усещам как идеята за четвърто не ми е чужда. Wink Повече отвсякога ме умиляват малките бебета и ми е така хубаво, че около нас шета едно мъничко човече! Blush От друга страна, финансовото натоварване вече ще стане огромно, а и третата бременност накрая вече много ми дотежа. Та си фантазирам понякога как при малко по-различни обстоятелства бих се навила за още един път, но доколкото се познавам, като поотрасне още малко Галина и позабравя бебешките суетни, ентусиазмът ми ще намалее. Grinning

# 342
Нени дано по-скоро се оправи малкото човече и да му мине крачето   Praynig

Sweet супер сладки снимки си пуснала. Ох и аз нямам нерви всеки път да чистя, ама Яна така се възмущав ако я храня, та я оставям, а за мен остава после кефа от чистенето.  Whistling

Ох тези старите снимки все едно са толкова одавна, а някой са от по-малко от една година. КАк лети времето, чак страшно ми става понякога като си помисля. Затова наслаждавйте се на всеки миг с малките и с лзбимите ви хора.

Нир продъллжаваме с опитите за приучване за спане в собственото легло. Вече ми стана навик да си лягам в леглото на Яна и да се свивам на осем. Нощно врме като се будя пак си лягам там и понякога и аз заспивам и после като се събудия, не мога да си сабера кокалите  Mr. Green Обаче цяла нощ не успява да спи в леглото. ПО някое време през ноща не иска повече, пък и мен толкова ми се спи, че не ми се сгъва повече и си я вземаме при нас. Та така ще видим докъде ще я докараме.
Бора позагуби се, много сладък разказ си ни написала.  Hug

Ирини Джи оправи ли се вече? НАдявам се, че сте здравички

# 343
Момичета като чета как спите в тези кошари си представям как ви боли всичко после.И се чудя дали наистина децата ще свикнат така да си спят в кошарите, каквато е целта.Според мен те са свикнали да спят с мама без значение дали това е на леглото или кошарата.
Лятото бяхме научили Криси да заспива на ръце и беше ужас.В началото заспиваше бързо, но към края на лятото се приспивахме по 2-3часа и отделно през ноща се събуждаше и пак на ръца по 1-2 часа....накрая вече нямах сили.Реших, че е най-добре и за двете ни да започне да си заспива в кошарата.Та като се прибрахме вкъщи, започнах да опитвам всякакви варианти и разбира се подходих с огромно търпение и малко твърдост от моя страна.Да ви разкажа набързо нашата история с приспиването.Към 8-9месечна възраст Криси малко по-малко отказваше да си заспива сама в кошарата, както беше преди това.С огромно удоволствие разбрах, че иска да я гушкам и на ръце да става тази процедура(незнам дали помните, че Криси не позволяваше да я гушкам).И така се поддадох отначало, в един момент се усетих и пробвах с песничка(винаги Зайченцето бяло) и известно време много добре работеше.Взимах я на ръце почвах да пея и на 3тото комплетче я оставях в кошарата(понякога си задърцах ръцете под нея, докато се отпусне), до края на песничката заспиваше сама.След това минахме и през приказки, лягах на леглото до кошарата и четях и си заспиваше в рамките на една приказка, но и това бързо й омръзна.По-принцип през деня заспиваше стравнително лесно, вечер беше ужас.Та като се прибрахме пробвах пак какво ли не и накрая, колкото и против да бях, колкото и да не ми се искаше, я оставях да плаче.Скоро пак го бях писала това, май, но да кажа пак не съм излизала от стаята и не съм я оставяла за повече от минутка.В рамките на около седмица се научихме да я оставям в кошарката и тя си взима играчката, с която спи и си заспива.Преди да заспи поне няколко пъти се обръща да види дали съм още там и аз и казвам "Няма, мамо, тук съм, заспивай." Когато е превъзбудена като я сложа в кошарката си слагам ръката върху нея, сякаш я гушкам, най-обича или горе на рамото или на бедрото да я държа, сама ми взима ръката и я слага, рядко иска да я галя.В такива случаи първата реакция като се запътим към стаята или я сложа в леглото почва да плаче, но аз веднага й казвам, че няма нищо и я успокоявам, като гледам да не я взимам.В много редки случаи я взимам пак на ръце, но за много малко(броя до 10-30) и пак я оставям, понякога това упражнение го правим и по n пъти.Едно нещо важи за всичко до тук, докато заспива не трябва да съм пред погледа й, защото се разсейва.Понякога го обръща на игра токава и казвам да я ляга бързо и се държа сериозно, не се усмихвам и т.н. и тя ляга.Като сме в майка ми е много голям проблем, там докато всички не си легнат или поне не се загасят лампите не иска да ляга, там я спи с мен на леглото и ни спасява само музиката, пускам тихичко и тя се успокоява.Естествено тя се буди нощем и трудно я научих да заспива при мен на леглото, като сметнах че така е по-добре и за мен и за нея, не си прекъсваме много много съня.Понякога ако се унесе по-дълбоко преди мен я връщам в кошарата, но в повечето случаи аз съм първата.И всичкото това го правих и правя с надеждата, че ще дойде деня(първият лъч беше преди няколко дни), когато като си заспи в кошарата сутринта пак там ще се събуди.Този начин е по-труден и изнервящ, отколкото да легна с нея на леглото, което и на мен ми е по-хубаво да си легна и да я гушна....много е приятно.
И че с тоя ужасно дълъг пост, по тема дето никой не ме питал, искам да ви кажа да послушате майчината си интуиция как ще се чувствате най-добре и вие и детето и след това вече мнооого търпение и твърдост.Пробвайте най-различни варианти, слушвайте се и в детето, докато намерете нещо приемливо и за двете страни.
Лека и спокойна нощ на всички!

Последна редакция: пт, 05 фев 2010, 23:58 от juja_

# 344

При нас положението е стабилно спане на спалнята при нас и както казва бае млечни оргии, та чак вакханалии понякога! Но някак си е по тихо като спи при нас на спалнята, иначе в нейния креват все ревове и борби - сега си е при нас и цяла нощ смук-цок!
Но това е - Крали Мила, мама до три години я кърмила Mr. Green

И при нас беше така в името на тишината и спокойствието. По принцип кърменето никога не ми е тежало, напротив. Но си представях, че от 1,5 до към 2годишна възраст ще се отърваме от него, а то се оказа, че все по-зависими ставаме.
И след една гинеколожка тирада (знаете, оплаках се) се заех с намаляване на сукането.
Жуже, ама така като го казваш, излиза, че спя с Надя в кошарата. А аз само я приспивам там и излизам. Нали това обяснявах, че като не ме усеща нощем, не ме търси. А като ме подуши, почва да бърка в деколтето.
Всички деца са различни. Аз пък никога не съм приспивала на ръце, даже никак, ни с песнички, ни с приказки. Тя сама си заспиваше. После нещата се объркаха - вирус, Т, разстройство, после зъби....  Embarassed
Пренасяне е невъзможно, защото се буди при всяко докосване. А после рев, сукане и чак тогава заспиване.
Та затова интуицията ми подсказва докато все още позволявам сукане, то да е за приспиване.
Достатъчни са толкова промени в едно и също време.
Махнах сукането от 7 до 8ч (висеше на мен докато се разсъни, понякога и до 9ч), махнахме и това в 10ч, което си беше от скука. Обикновено след обедния сън се будеше с рев и сучеше за успокоение - също го махнахме. С маргазите към 18ч също вървеше сукане и към 20ч започваха индикациите за сън. Обаче като легнем и се насуче, ставаше да си доиграе, та към 22ч вече заспиваше със сукане.
Нощем смятай будене със сукане на всеки час-два. И пак казвам, това не ми тежеше! Уплаших се, че няма да се откаже от самосебеси, затова я отделих в нейната кошара и оставих три сукания в денонощие. Не искам да я стресирам повече. То не стига, че изведнъж толкова малко сукания й оставих, ами да им преместя и часовете. Ще го направя, но след месец-два.
Засега мисля, че се чувства добре, а аз - два пъти  Party Честно ви казвам, много добре ми повлия отделянето. Въпреки, че все още се буди нощем и ставам, за да попея. Но все пак е минала само седмица.
А и гърдите ми в началото се препълваха и ставаха на буци. Не съм цедила. Сега си стоят постоянно отпуснати.

Исках да кажа още неща, ама преди се кърмехме на стола до бюрото и не бива да ме вижда тук  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт