СЕПТЕМВРИЙЧЕТО лудува у дома, чака пак да дойде пролетта

• 34 935
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
Успешно тръгване на ясла на Ели!
Мона, Оги също много обича да взема разни торшички, власинки, листчета от пода и след това ми ги дава. Това му е любима игра от няколко месеца вече и изобщо не му омръзва.
В момента има гояма синина на челото. Онази вечер се челоса някъде. Така и не видяхме къде. Дори не е плакал, обаче такава цицина изскочи  ooooh!
Тези дни пробиха първите два кътника. При още два, венците са ужасно надути, явно и те ще се покажат всеки момент. Днес вдигна и температура, та довечера ще ходим и на доктор да видим какво е положението.

# 406
  • София
Здравейте!
Мона-много се радвам да те видя тук отново-липсваше. Като видя едно фото в Дружба-Синьора се сещам за теб.hug.много хубави снимки и клипчета на Данчо
Шматка-радвам се ,че се появи-много е пораснал Марти-успех с яслата.
Асе- и ти ли се захвана с торто правене?

# 407
Здравейте, момичета!
Благодаря ви сърдечно за пожеланията и съпричастността с тръгването на градинка на Елинка! Сигурна съм, че вашите положителни мисли са помогнали на малката днес. Заведох я в 9ч и си я прибрах в 11.30ч. Като я оставих не заплака, тръгна самичка с лелята, но после през цялото време е седяла до вратата и е гледала кой влиза и излиза. Хапнала е малко на закуска и е поплакала. Но не е било повече от други дечица. Явно ще е така в началото. Като ме видя веднага спря да плаче и се успокои. След това се разходихме по снега, посетихме едната баба, взехме кухнята... Постарах се денят да следва обичайния си ритъм, за да не се стресира допълнително. И тя да чукам на дърво е супер спокойна и весела. Играе си като преди, закача ме, заспа лесно. Така де, надявам се, че не се е травмирала. Като я взех не хълцаше, не се беше зачервила и не е пресипнала. Започна да ме развежда из стаята с гардеробчетата и да ми обяснява разни неща на нейния си език. В смисъл не бързаше да се махне оттам, спокойна беше. Най-ме е страх от утрешния ден, защото вече ще знае къде отива и че ще я оставя. Мъжът ми не е на работа и ще дойде с мен. После ще си я вземем ЖЗ в 12ч и заминаваме за Пловдив. Оставяме я там на бабин дом, а ние продължаваме в посока Стрелча, където ще посрещнем празника и ще бъдем на маскения бал.
Сиси, честит рожден ден, мила! Желая ти безгранична любов, безмерно щастие и безкрайно много радост в семейството ти! За теб и Люската Simple Smile

Мона, страхотен е Данчо! А тази милитари грейка е супер! Много ми харесва.

# 408
Флу, тъкмо днес си мислех за теб и Ели, как ли е минал първия ден. Аз съм в дилема дали отначало да оставям Дари за по няколко часа и постепенно да увеличавам времето, някои смятат, че така детето се обърква и трябвало отведнъж да свикне. Но пък не ми изглежда толкова вероятно да свикне отведнъж... май трябва постепенно. Мисля да си пусна няколко дни отпуска след като я пусна на ясла и постепенно да я оставя за целия ден. Радвам се, че при вас нещата като за първи ден са били добре!  Hug

МонаHug  Много пораснал Данчо  Heart Eyes

# 409
Ами Моарейн директорката на нашата ясла е завършила нещо от сорта на Детска психология и препоръча периода за адаптация да е 4-5 дни максимум.
Аз първият ден оставих Ясен в 8.30ч и го взех в 12.40ч. Вторият ден 8.30 - 16.30ч. и третия ден също и вече следващите дни си беше по цял ден.
Първата седмица въобще не рева. Втората седмица само сутрин плачеше докато го вземат от нас и го вкарат вътре при децата. Там го забаламосваха и млъкваше буквално след минута-две. Повече не е плакал изобщо.
Мнението на директорката беше, че точно на тази възраст са най-адаптивни. Вече достатъчно големи, за да разбират, но преди да са влезли в "срамежливия период".
Флу браво на малката.
Децата ви гледам вече си имат любими игри. Ясен също обича да обира разни неща от земята и да ми ги подава да ги изхвърлям. Най-любимата му игра обаче е с конструктор. Може по цял ден да седи и да строи разни кули. Още със събуждането хуква към чувала с конструктора и го изсипва на пода  Crazy.
Ха ха Ради твоят пост ме подсети. И Ясен казва много сладко "Мамаа", но на всички  Joy. Това му е вълшебната дума, когато иска нещо. С най-миловидната муцунка и най-нежното гласче, сочи и вика "Мамааа" и естествено веднага получава поисканото  hahaha.
Иначе яде като разпран. На яслата си изяжда всичко, а вечер 2 бурканчета от кухнята + от нашата храна  Shocked.

Последна редакция: чт, 11 фев 2010, 15:33 от Dianchence

# 410
Хайде щом толкова лесно приемате временно поизчезнали мами и аз да се присламча към групата Stuck Out Tongue
Ние също сме добре. Работя, Митака расте, когато ме няма не плаче, само вика "мама", "мама" с едно такова нежно гласче, че направо се размазвам от удоволствие като го чуя. Иначе не говори много - правилно произнася само мама, тате, и баба, за останалите думи си има свои си варианти, често мнооого далече от реалността. Не яде сам с вилица и лъжица, но и аз не съм му предлагала. Нали при нас яденето често е под въпрос, та се радвам на всяка лъжица, която му набутам в устата. Иначе за сандвичи и други такива си умира - взима си сам и тъпче в устата докато я напълни така, че не може да я затвори - голяма картинка е!
Благодаря за поздравите за рождения ми ден - тук и във Фейсбук, много мило ми стана, нищо, че едва сега се сещам да го спомена
И докато съм на тази вълна - Сиси, честит рожден ден, мила, нека успехите те преследват винаги, с каквото и да се захванеш!
Анамар, много драго ми стана да прочета за вълненията ви покрай прохождането! Имам у дома едни прекрасни снимки на теб и Симонка, но не смея да ги показвам без твое разрешение  Peace Ако искаш, ще ти ги изпратя! И да те питам още - ти не спиш ли, какво си се разработила по нощите? Не знам да се впечатлявам ли, да ти се карам ли Wink
Мон, този Данчо направо ми е легнал на сърцето, ша знаеш - голям сладур е Laughing

# 411
Благодаря сърдечно на всички ви за прекрасните пожелания! Бъдете и вие живи и здрави Praynig Heart Eyes
Флу - мисля ви и аз днес, радвам се че така е преминал първият учебен ден за Елинка Heart Eyes
Мона, и моят сладур имитира, че събира въображаеми трохички от пода и се прави че си хапва Joy, много е сладък Peace
Почерпете се виртуално за мое здраве  party023
Ради, много хубаво, че се разписа как сте Hug, същото и за Мона и Шмати Hug
На патерички, честити да са вчерашните именници  bouquet Hug
Изчезвам, че дреб ме дърпа за крачола hahaha

# 412
Честит рожден ден ssissi   bouquet Здраве, любов и късмет винаги да има с теб.

Муци на патерици, но от сърце честит рожден ден, бъди все така усмихната и позитивна, здрава и щастлива и късметът да е с вас и да можете да уредите живота си там където вие искате.

Честит имен ден на ТИно на Люси (пак със закъсненеи), да расте щастлив и да задобрява в танците.

Мона, Шмати
супер снимки сте пуснали.

Ехо, Ради радвам се, че се разписа. Не че аз съм много редовна де. Специални целувки на миташки.

Да си кажа аз моя скромен опит с яслата. ТУк се смята че е нормално 4ри седмици да е адаптацията. Аз в началото бях с Яна през цялото време (то беше около 1 час), после почнах да я оставям по малко самичка, като всеки ден увеличвахме.

Маорейн аз си мисля, че е по-добре по половин ден в началото и после по цял. Иначе им идва май много на децата.

Флу успех на теб и малката ученичка. Дано да и хареса и да има много хубави мигове.

Яна мисля, че и харесва на яслата. Влиза вътре без да ме чака. Е понякога си има ритуаи и иска да я подам на лелките и те да я поемат. Но аз почти всеки ден влизам с нея вътре поне 10-15 мин.
Обаче не мога да кажа, че в къщи си играе сама, както при Ясен. Иска все някой да е с нея на пода и да я гледа и казва Браво  Laughing Смао да се обурна и ми се кара.
Иначе с приспиването имаме напредък, но не голям. Има едно кърмене в 5 часа сутринта, което май то е останало и си го търси здължително. Докато не и дам ъгърда не мирясва. И сега съм в чуденка как да го раъкарам и него. То май последно ни остана. Е понякога след обед, като е нещо кисела, ама то лесно ще го махна.
Аз се опитвам да работя от къщи, ама правя още 100 неща към това, та не спори много.
Хайде спокоен ден

# 413
  • Пловдив
Здравейте,
Първом към Сиси,жива,здрава и мн.щастлва!
Мона,Шмати,Ради  Hug Hug Hug много се зарадвах на завръщането Ви  Laughing не изчезвайте пак.И Данчо пича и Мартин какви хубавци станали-бравос!
Флучи,и аз мисля,че адаптивния период е седмица максимум.Хубаво е че Елинка се е чувствала добре,е хайде утре още по-добре.Винаги като я оставаш и обеснявай,че след известно време,ще я вземеш  Peace Чакаме снимки с новата визия и от карнавала.
Моарейн,Д*аринка каква коса какво чудо  Laughing как се решите!?Страхотна сладурана!
Петка,страшно ми харесва новата ти премяна!
Ане,и ти липсваше.....
Дианченце,наистина в яслата научават доста неща,хубаво е че Ясен е свикнал бързо.
Ние сме добре,за сега всичко е наред.Любимата игра в момента е с едни шарени карти /образователни,занимателни/на батко и-разхвърля ги по пода /а са към 200 парчета сигурно  Crazy Crazy Crazy/
Стон,как е малчугана?

# 414
Кеке, Петка, докато стопля, че Медената Питка си ти бая мислене падна  Heart Eyes

# 415
Кеке, Петка, докато стопля, че Медената Питка си ти бая мислене падна  Heart Eyes

Нали е карнавално време при нас, та човек трябва да се маскира  Mr. Green

# 416
Здравейте!

За малко се докопвам до нет и реших да се включа. Няма да мога да прочета темата назад за съжаление. Ние сме на почивка в Боровец и си изкарваме добре. Естествено сме в пълен състав Wink За къде сме без малкия човек...А той толкова се радва на снега тук, че направо човек не може да го откъсне от преспите...Като се опитам да го вдигна от някоя преспа става като кашкавален Heart Eyes

А тук можете да видите в каква употреба ми влезе овчата кожа, която закупих миналата година с помоща на Нели и мислех, че повече няма да използвам, поне не и с това дете, но уви:

И Велин скоро ще започне посещенията си в яслата:)

А и да си призная спрях кърменето, стана постепенно и без никакви отрицателни емоции смятам и за двете страни Rolling Eyes За сега започна да спи по-цяла нощ и искрено се надявам да не е само временно явление. Незнам дали е от кърменето или заради забите, които  му избиха наскоро, но спи доста по спокойно. Имаме си вече  12 броя, само още някакви си 8...... Whistling

За сега толкова от нас....все пак трябва да се спи нали сме на почивка:)))

# 417
Нели, приятно изкарване на Боровец. Пускай, пускай снимки. Много обичам снежни снимки на дечурлига Simple Smile
Оффф, абе аз защо така не знаех, че всъщност вчера бил Валентиновден?! Все си мислех, че е на Св. Валентин  newsm78 Че даже и съм поздравявала хора на Св. Валентин  Mr. Green Явно имам пропуски някакви.
На патерички, да е жив и здрав Тино на Люси и да расте щастлиииииво и енергично детенце.
Сиси, Честит Рожден Ден! Горда майка и успяла бизнес дама Simple Smile   bouquet
Анамар, честито ви прохождане! Как върви работата? Разраства ли се бизнесът?  Grinning Смея се, защото знам какъв бизнес имаме в кръвта с тебе  Wink Ама искрено ти се радвам на ентусиазма.
Стеф, ма то това фото е кръстено на мене, бе!  Laughing Сериозно говоря Simple Smile
Петкааа, тая медена питка, братчее....отначало реших, че си някоя нова звезда, която аз естествено съм пропуснала за периода, в който ме няма. Мархаба, радвам се да те видя  Hug
Флучи, много се радвам за Елинка и ви пожелавам все по-леко да ви става, както се очертава Wink
Моарейн, аз си мисля, че трябва да има адаптация. Принципно, ако каквито и да е промени стават плавно, то те почти не се усещат. Туй си е...дет' се вика "нАучно" доказано. То вЕрно си е до дете и до ситуация, ама все пак малко от малко трябва да има адаптация е моето мнение  Peace
Радии, лелеее, новините покрай вас хич не ги знам. Миташки тръгнал на ясла, а?! Знаех, че трябва да тръгва, ама...то вече станала работата. Пиши как сте, как я карате?
Аз пак посредно нощите.... отивам да си лягам! Лека ноШШШ!

# 418
Мацки, мерси много за мненията, ще си оставя една седмица отпуск, за да мога да я вземам по-раничко от ясла първите дни  Simple Smile  Дано свикне без големи сътресения  Praynig

Медената Питка, много ти е хубава премяната  Grinning

# 419
Добрютро
Дааа, и аz гледах малко тъпо, при вида на Медената Питка, ама сгрях zащо е бърzо.. Пък и се сетих, че Петка и Веч и миналата година се "маскираха" по карнавала.. Аz обаче нещо не мога до сега да вляzа така в хм.., карнавалната атмосфера истински. Сигурно zащото ми е несвойствено още, общо вzето скорошна съм тука  Wink

А, Моарейнко, дари на онеzи снимки е  Heart Eyes Каква фриzура само, ще я иzям..
Мен много ме гонят мераци да слагам шнолки и да връzвам опашчици сладки, косица има вече, обаче нищо не се търпи на главата, скубе ги на секундата. Сигурно още е рано, не раzбират.
А zа градината, мисля, че добре си го иzмислила така.

Да не zабравя, Флу и от мен стиснати палци zа Ели, дано така "мъжки" се държи и zанапред.

Сиси, голяма да пораснеш   bouquet

Шейла и Веч ми липсват определено и на мен.

От нас.. от нас  Thinking сняг студ, няма такава zима, ви каzвам... Чак не ми се вярва, zа тук далеч не е типично. Ама ми хареса таzи година. Имам мнооого снежни снимки, но нещо ми се случи с програмата, с която ги качвам на компютъра и сега не мога. В неведение съм и много ме е яд, обещах на 100 човека, а не мога да ги кача...

Общи условия

Активация на акаунт