СЕПТЕМВРИЙЧЕТО лудува у дома, чака пак да дойде пролетта

• 34 935
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Един /отново/ снежен привет!  bouquet  Вчера времето беше толкова хубаво, подлъга ме да си мисля, че може би днес ще излезем навън, но....сутрешната виелица попари надеждата ми.

Преди малко "паркирах" Галя в леглото, обаче не знам как ще заспи- точно над стаята й момчето си празнува рождения ден. Thinking Моите деца също са там, даже помолих Косьо отвреме-навреме да усмирява положението, обаче то е ясно, че пак се чува смях, тропот, бутане на врати.... ooooh!

На обяд изяде 250 гр пуешко с ризото от бурканче на Гербер, хляб, малко тиква и няколко лъжици грахова крем-супа от моята. Laughing

През последните седмици имах малко грижи с голямата ми дъщеря- водих я на очен лекар, защото се оплака, че не вижда добре на дъската в училище. Откриха й два диоптъра късогледство и ще носи очила. Доста се разстроих в началото, но няма как...приехме го и двете / тя доста по-добре от мен Wink/.  Хареса рамките, които избрахме и ги носи с удоволствие, даже е в лека еуфория, че изведнъж е започнала да вижда всичко много по-ясно. Ето една снимка с очилата.

Споделям го най-вече за да ви обърна внимание да водите редовно децата на профилактични очни прегледи. Дори на тази възраст, на която са нашите сега, е желателно вече да се заведат. Сега ме е яд, че навремето заведохме Зори само един път на четиригодишна възраст, след което се успокоихме и даже не ни мина през ума да я прегледат преди началото на учебната година. Можехме да хванем късогледството на по-ниски диоптри и да не се мъчи няколко месеца. Sad

Гуш за всички, които се опитват да внесат положителна промяна в навиците за сън на дечицата! Hug Рано или късно ще успеете, сигурна съм! Heart Eyes

# 346
  • жителство на место
Суит кидс мама, миналата седмица и на моята малка племеница /3клас/ се диагностицира късогледство, но наред с хубавите рамчици и новия фасон Wink д-рът е препоръчал и някакви упражнения за очния нерв. Мисля, че са на Норбеков, ще попитам сестра ми и ще ти пиша Hug

Нени, много гушки за вас. Сега след като сподели болките си всичко ще тръгне в положителна насока. Сигурна съм Heart Eyes

Гардения, предадох твоя опит с кърменето на едно майче. Доволна остана Joy Само че тя не може да влезе в кошарката, някаква друга гимнатика правят Laughing

Днес бяхме на детски РД във Варна. Празникът беше хубав, но клубчето Sick няма нищо общо с тези, които вие посещавате

# 347
Здравейте, мамита!
Виждам, че сте подхванали темата със заспиването. Ами покрай болестта на малката и ние развалихме режима и 3 дни поред Елинка плаче като я оставям сама в кошарката и излизам. Еми оставям я да плаче. Къса ми се сърцето, но знам че отсътпя ли сега после връщането назад ще е много по-трудно. Та 3 дни плака по 3-4 минути, а днес не протестира като я оставих и пак си заспа сама Simple Smile Гледа си Мечо Пух (облепила съм й леглото с него), говори му и заспива. Та подкрепям думите на Жужа, че е нужно търпение и постоянство  Heart Eyes
Днес едната баба има РД, но понеже е Задушница ще го празнуваме утре. За сметка на това се разходихме дълго в снега и малката много си поигра.
Лек ден, мамита! Отивам да чета книжка Simple Smile

# 348
  • София
Суит кидс мама, миналата седмица и на моята малка племеница /3клас/ се диагностицира късогледство, но наред с хубавите рамчици и новия фасон Wink д-рът е препоръчал и някакви упражнения за очния нерв. Мисля, че са на Норбеков, ще попитам сестра ми и ще ти пиша Hug

MY NAME, мерси за загрижеността! Hug В кабинета на нашата очна лекарка има тъмна стая със специални уреди за упражнения на дечицата. Доколкото съм дочула от други майки, прожектират се картинки и движения, които трябва да се следят с поглед. Така се тренира зрителният нерв. След 20 дни ще ходим отново на преглед и докторката каза, че ще запише и Зори да ги посещава. Упражненията на Норбеков съм ги свалила на компютъра, но още не съм ги разгледала сериозно. Blush Ще съм ти благодарна, разбира се, за всякаква допълнителна информация!  bouquet

Флучи, браво на Елинка, че вече не се бои от снега! Heart Eyes

# 349
Ирини, много си красива  Heart Eyes

# 350
Ина, за теб. Макар да няма кой знае какво да се научи.
И да се редактирам. Ина, малко ще подраня и ти честитя юбиляра. Да ти е жив и здрав, още 3 пъти по 30 да доживее и все толкова да сте щастливи заедно.
Флу, здраве и късмет и на твоята майка/свекърва? Не разбрах коя баба е рожденничка.

Последна редакция: сб, 06 фев 2010, 20:07 от niki97

# 351

Гардения, предадох твоя опит с кърменето на едно майче. Доволна остана Joy Само че тя не може да влезе в кошарката, някаква друга гимнатика правят Laughing

Joy Всеки намира своя начин  Peace Аз тази вечер си помислих, че вече съм грациозна като газела  Flutter

Вчера правихме реваксинацията с Пентаксим-а Педи беше на адрес в съседната къща и дойде направо у нас, та не сме се теглили. Домашния кантар показва 11кг, но не е сигурно.
15-20мин след инжекцията, убоденото място посиня и стана на топче. Слагах Реванол и се разсея. Но целяи ден и вечерта, през час-два Надя си показваше крачето и охкаше. Явно дори се схващаше отвреме-навреме или много я заболяваше, защото накуцваше и много жално плачеше. А понякога както върви спира, плаче и не иска да мръдне, само сочи крачето и вдига ръчички към мен.
Днес още е нервна и неспокойна, но не колкото вчера. Не е вдигала Т.

Извинете, че пиша само за нас, но всичко съм прочела и съм страдала със страдащите и съм се радвала с празнуващите, да си знаете  Wink

# 352
Здравейте, майчета. Като че ли нашите неволи отминават. Кали се чувства добре, крачето вече не му е подуто. Даже започна да яде, снощи си изяде половината вечеря и преди да заспи малко мляко. Днес пак хапна. Е, не е като преди, но ще му се възвърне буйния апетит. Благодаря ви на всички за успокоителните думи. Сега виждам, че и при Надето на Гарденийка има реакция от Пентаксим-а. Дано се размине леко  Praynig

Ники97, да, припряността не е от най-положителните ни качества. И аз съм страдала от това. И в известен смисъл съм си научила урока ....

Суити, важното е, че Зори е приела добре факта за очилата.  Hug Пожелавам й бързо адаптиране. Аз също съм късогледа от около 20-годишна и си спомням първия път като сложих очилата. Имах чувството, че ходя в панички.  Hug

Виждам, че обсъждате темата с приспиването. При нас с обедното приспиване проблем няма - обличам пижамата, слагам го в чувалчето, цункам го, оставям го в леглото, казвам му че като се наспи ще си играем и излизам от стаята. И воала заспива сам без рев. Но при вечерното приспиване нещата не стоят така. Пробвах да го оставя сам, но много плаче. И реших да не се тормозя и го приспивам. В неговата стая освен кошарката има едно голямо легло, лягаме двамата и процедурата е - гушкаме се, подръпва ме за косата, мърда нещо, докато си намери място, по някое време се правя на заспала и по някое време и Калоян заспива. След което го премествам в кошарката му заедно с възглавницата, под която си е мушнал ръчичките. Спи цяла нощ в кошарката си, ние с баща му сме в съседната стая. При проблемните нощи около зъбчетата и на два пъти при температура просто го гушкам на голямото легло в неговата стая и там си заспиваме. Но има случаи, при които се пробужда, полюшвам го малко или го гушкам и пак се унася и аз пак си лягам в моето легло. Този вариант ме устройва. Петка, Гардения, дано намерите верния начин скоро, хем на вас да ви е по-леко, хем да спят спокойно дечицата.

# 353
  • софия
Дзак!!!

само за "запис" минавам.

целувам всички !!!

# 354
Суит и аз купувам същите кремчета Yogo на др Йоткер, много ми хареса как са го кръстили децата ти. Дъщеря ти е много хубава с очила, на мен ми сложиха в първи клас, но съм си била късогледа от преди, а не са разбрали. Била съм гледала премрежено като кино артистка, пък то било защото не виждам.
Много ме наплашихте с този четвърти Пентаксим ... Чак не ми се слага. При нас последната доза беше края на Февруари миналата година, тъй че ще поизчакаме още. Мястото се маже с Риванол, така ли?
Стоя с Йордан докато заспи, заспива бързо, слагам го винаги по едно и също време, и на обед и вечер и той си знае. Никога не е спал при мен на спалнята, дори и като го кърмех.

# 355
  • София
 Била съм гледала премрежено като кино артистка, пък то било защото не виждам.

Същата работа и при нас....мислехме си, че нещо се фръцка и прави театър /защото тя като момиченце нормално си е малко позьорка отвреме-навреме/.  Embarassed

neni78, радвам се, че Калоян е по-добре! Стискам палци и при Надя на Гардения да отшуми бързо реакцията! Praynig

Галина от вчера е с хрема.  Sad Няма как да я пусна на ясла, защото носът й тече като из ведро, а седмицата ми ще е много натоварена. ooooh! Дано поне бързо се оправи, да не я влачи както предния път по Коледа! Praynig

Има вече тема за пролетното ни парти.  Заповядайте там да обсъждаме дати, място и други подробности по организацията! Hug

Последна редакция: нд, 07 фев 2010, 18:14 от sweetkids_mama

# 356
Здравейте,

Бях обещала да ви пиша, когато почна работа. Но чак сега успях.

Суити, много е сладка малката с очила. Няма нищо тревожно - като порасне може да сложи лещи и няма и да се разбира, че е късогледа.

Ние с Ема се адаптираме към работата ми. Първия ден беше плакала много. Вечерта ме държеше и не ме пускаше. Но в следващите си беше ок. Когато ме види вечер първо суче и после се връща към игрите с батковците.
Утре ще се гледат с мъжа ми. Справят се. Плаче малко повече от преди. Но не мисля, че се травмира. Само, че кърменията намаляват значително и сигурно постепенно ще се откаже.

Лека нощ на всички!

# 357
Цоп.

Суити, мерси отново за инициативата за органицазията.   bouquet

Гуш на всички трудно приспиващи се.  Hug Нали знаете че са си бебета още, нищо че ходят, тупуркат и се пробват да бърборят.

А - да се похваляяя- Проооохоодиииии  newsm44  Преди няколо дни направи една крачка, онзи ден 3-4 и днес вечерта вече прави по 7-8 крачки- и толкова беше доволна от себе си че допреди малко дивя- беснее и не може да се успокои и нарадва на новите си умения.  Grinning

# 358
Здравейте Wink

Анамар, честито прохождане  Simple Smile

Страйпър, браво за бързата адаптация. На мен сега ми е така притеснено, нали след няма и два месеца и Дари тръгва на ясла, отсега съм се затръшкала...  Crazy

Приспиването - е времеемко... първо малко се люшка в количката, където се кротва, после я местя в леглото и се почва едно въртене, гласене на възглавницата (потупва я с малките си ръчички) и наместване. През това време я полюшвам лекичко по дупето и така заспива - ако е по-уморена за 15-20 мин., но обикновено по-дълго, около 1 час. Все пак съм доволна на този вариант, не плаче, просто й отнема малко по-дълго време да се намести. Ще видим в яслата как ще я свикнат.  Thinking

# 359
Здравейте и от мен,
Бях обещала да ви пиша и ето,
От 3 дни деница вече спи в нейното легло, Получи се съвсем спонтанно, отдолу слагах найлон на леглото и аз като лягах до нея докато тя заспи и  като излизам от нейното легло найлона започва да шуми и тя се разбуждаше отново На другия ден махнах найлона и отдолу остана матрака , тя като го видя направо ахна, защото на него има изрисувани две големи патета и цветни, оттам и се породи желанието да спи при патетата и при зайчето което е на малката и възглавничка, Деница досега не е спала на възглавница, сега само си я слага под главичката и си я гушка и много се радва на леглото
Тя се буди през нощта по два пъти, аз пак лягам при нея но тя започва да се върти и е неспокойна някъде около един час, на мен много ми се спи и снощи я взех пак при мен на спалнята към 2 часа през нощта
Сега проблема ни е че тя има желание, но някак си се чувства може би като отхвърлена и прецакана и недоволна и започва да скимти и да заревва, и застава в леглото в 2 часа през ноща и се инати, въпреки че и се спи много  
Моля майките за съвет как да се справим оттук нататък

Общи условия

Активация на акаунт