На почивка без мен?

• 17 371
  • 289
  •   1
Отговори
# 15
  • Там, където ме обичат
Кажи му какво те измъчва. Няма смисъл да го таиш в себе си, той ще отиде убеден, че всичко е ок, а ти ще се побъркаш сама у дома.
Говорете открито.
Аз бих го пуснала, но следващата почивка е за мен. Нека види какво ти струват тези т.нар "почивки" Wink
И аз бих направила същото.

# 16
Щом за 7 години не сте се разделяли а сега е решил да бъде сам с приятели явно има нужда от малко почивка. Бих му я дала.

# 17
Мен повече би ме притеснило да съм толкова зависима от съпруга си  Confused
Не че не ми е по - лесно да ме закара с колата на работа например /аз също не шофирам и нямам кола/, но изрично когато купувахме къщата, в която живеем исках мястото да ми е удобно и за таксита, и за автобуси, въпреки неговите твърдения, че винаги мога да разчитам на него да ме закара някъде.
Аз изхождах от предположението, че в този живот всичко се случва и например той може да се разболее например и да влезе в болница, и тогава ?
Ставай по - самостоятелна, не може за такива неща като вземане на детето от градина да разчиташ на него  Naughty
А иначе конкретно на въпроса: моя е рокер, има мотор и редовно ходи на рокерски събори за по 3 дни, нямам проблем с това, и без това на мен вече не ми е интересно. Освен това е ловджия и редовно ходи на лов - там за по 1 ден, скоро пък се случи баща му да влезе в болница и мъж ми беше с него като придружител за 3 дни, бебето беша на 7-8 месеца, оправих се сама без проблеми.
Ти сама ще си прецениш дали да го пуснеш да отиде. Но каквото и да решиш, стягай се и отсега нататък при всеки порив да се обадиш на милото за да свърши нещо вместо теб, си помисли дали всъщност не би могла и сама да го направиш, не говоря да се нагърбваш с всичко сама, а да си подсигуриш план Б така да се каже, в случай че него го няма. Ще видиш, че така ще ти е по - спокойно и няма да те плаши всяко негово отсъствие.

# 18
Кажи му, че ще ти е по-трудно и ще имаш нужда от помощ през тези дни.
Но - няма и нищо лошо в това да иска да отиде. Забелязала съм, че мъжете са много по-нетърпеливи от нас.
В семейството на братовчед ми се е случвало доста пъти той да иде сам някъде, за да си почива по малко.
Съответно после жена му, с детето е ходила и тя на почивки, а понякога и сама.

# 19
  • София
ти обясни ли му ясно какви са ти притесненията, ако останеш сама с двете деца? и той какво решение ти предложи на проблема?

# 20
Мен повече би ме притеснило да съм толкова зависима от съпруга си  Confused

Това е много точно!
Брак имаме вече 13г.От три години, обаче, се налага на съпруга ми да ходи два пъти в годината на рехабилитации и физиотерапии заради коляното.Е, мерси, но не желая да съм придружител.Бях един път в Павел баня и умрях от скука тия 7 дни.
С щерката два пъти излизахме в чужбина и два пъти си правехме преходи, докато мъжа ми беше на процедури.

Но, дори и да не е било заради това, пак бих го пуснала, както и той мен!

# 21
Кажи му какво те измъчва. Няма смисъл да го таиш в себе си, той ще отиде убеден, че всичко е ок, а ти ще се побъркаш сама у дома.
Говорете открито.
Аз бих го пуснала, но следващата почивка е за мен. Нека види какво ти струват тези т.нар "почивки" Wink
И аз бих направила същото.
Е, тя до магазина не може да отиде с това бебе, а вие на почивка сама с децата ли я пращате newsm78..очевидно не може да се раздели с тях, особено с бебето...

Моето лично мнение е, че на такива почивки се ходи семейно и с децата...

# 22
  • гр. Варна
И аз съм за семейните почивки, малко консервативно, но пък така ми идва от вътре, а и той не очаква изведнъж да се променя.
Аз нямам с кой да отида сама на почивка, например само с приятелки за няколко дена някъде. От всичките ми приятелки нито една не би оставила децата и да тръгне, говорили сме си. Това просто няма как да стане.

# 23
  • sf
Ако говорим по принцип бих го пуснала, правила съм го,когато децата са били бебета и мястото не е подходящо за тях. Става ли обаче за деца, отиваме всички. На ми пречи да си легна рано с тях, а той да си купонясва с приятелите. После ще се реваншира.

Обаче най-странно ми е следното- е ,как па не може да се отиде с бебе на 9м до магазина? с две деца съм, ясно ми ,е хамалогия, трудно е,ама чак пък невъзможно...  Thinking то дупе знае 2 и 200.

# 24
  • гр. Варна
Казах вече, че магазина не ми е близо. И като вали ми е проблем, иначе никой не занимавам да ми пазари.

# 25
  • sf
Каза,че е на 10мин. за мен 10мин не са кой знае колко далече.
дори и да вали пак съм излизала на пазар. Ако няма да купувам много неща съм ползвала кенгуру и чадър. Но най-лесно ми е било в количката и отгоре дъждобрана.
То всеки си знае най-добре,де. Лично за мен атмосферните условия не са пречка в повечето случаи.

# 26
madam23 абе пусни го момчето да отиде на ски с приятели, после ти пък ще отидеш някъде на почивка с дружки да се разтовариш  Peace

# 27
 на мен би ми било обидно, че мъжа ми си планира почивка за да разпусне, а за мен не се и сеща - имам ли такава нужда или не.

# 28
Е, нали е с приятели.Ако и те са без половинките си, какво да прави там?Да го контролира ли?
А аз пък най-много обичам да излизам с мъжа ми и приятелите му, когато са без половинките си Blush Няма глупави женски "тип задължителни" разговори, всички ти угаждат. Никога не съм се чувствала излишна в такава компания, а и мъжа ми винаги е предпочитал да е с мен, не му се ходи много с приятели насам-натам.

# 29
  • Брюксел / София
На мен ми е странно как мъжа може да ходи на почивка сам с приятели, а жената може да ходи, ама с детето/децата. Нещо не ми се връзва Rolling Eyes Май съм старомодна.
Не мога да кажа как бих постъпила в подобна ситуация защото не ми се е налагало, но ми се струва най-добре да поговорите: трябва да му обясниш, че ще ти е тежко сама с децата (макар, че това би следвало да се подразбира) и че едва ли сега е точния момент той да ходи на ски с приятели, но че по принцип не си против. Поговорете, кажи му какво мислиш ти и го остави той да вземе решението.

Общи условия

Активация на акаунт