На почивка без мен?

• 17 297
  • 289
  •   1
Отговори
  • гр. Варна
Здравейте,
Имам две деца на 6 г. и бебе на 9 месеца. От 7 години сме женени със съпруга ми. Досага никога не сме се разделяли, навсякъде ходим заедно. Но сега иска да ходи на ски, с приятели за 3-4 дена. Да Ви кажа само какъв е проблема, за мен това означава затворена вкъщи за тези дни, защото времето е отвратително, кола не мога да карам, няма кой да води детето на градина,  до магазина не мога да мръдна. Като му казах, че за тези 7 години съвместен живот " на теб сега ли ти хрумна да се забавляваш без мен, сега ли точно е момента, когато се нуждая от него най-много", се започват физиономиите, аз излизам виновна. Как да реагирам, да се престоря и кажа с усмивка  "добре, приятно изкарване", или да бъда искрена и да кажа какво мисля, като имате предвид, че ако "не го пусна", той наистина няма да тръгне, но ще ми тежи пък на мен!

# 1
Кажи му какво те измъчва. Няма смисъл да го таиш в себе си, той ще отиде убеден, че всичко е ок, а ти ще се побъркаш сама у дома.
Говорете открито.
Аз бих го пуснала, но следващата почивка е за мен. Нека види какво ти струват тези т.нар "почивки" Wink

# 2
Тук ще получиш много и различни съвети, защото хората сме различни и постъпваме/реагираме по различни начини.
Ще ти кажа аз какво бих направила - нямаше да го пусна, ако ще да се сърди и цупи два месеца след това. При положение, че си с толкова малко дете и си сама, зависима от чужда помощ, не му е сега времето на мъжа ти да кара ски с приятели.

# 3
А какво ви пречи да отидете заедно? На теб не ти ли се карат ски?

# 4
  • Ispania
И аз егоисти4но няма да го пусна Embarassed,след толкова години по4ивките трябва да са за двама ни Crossing Arms.Може би Thinking,Ще се замисля,ако е толкова важно за него да бьде насаме  Thinkingс приятелите си ,но детето да не е толкова малко.

# 5
А.....ми... то няма сняг бе,къде тези ски ще ги кара?Кажи че искаш да отидеш с него.Не е толкова малко детето. Peace

# 6
Е, нали е с приятели.Ако и те са без половинките си, какво да прави там?Да го контролира ли?
А защо ще си затворена в къщи?Няма ли родител от групата на детето да го помалиш да го води и прибира?
Защо и до магазин да не можеш да отидеш?Не си с пеленаче?

# 7
Тук ще получиш много и различни съвети, защото хората сме различни и постъпваме/реагираме по различни начини ...

Така е  Peace

Не бих си играла на "пускам", "не пускам". По-скоро бихме обсъдили нещата и накрая той би взел решение. Но за мен това не е нормално, поне за моето семейство животът тип ергенски, при който оставяш другия да поема всичките грижи по дом и деца, докато другия отива да купонясва е нещо далечно и неприемливо, така че би било с доста сериозни последствия. Вариантите за мен са - всички заедно. Или той с децата, ако ти си на работа и е толкова спешно, належащо и т.н. да иде.

# 8
И моята половинка си прави устата преди няколко дни да ходи на ски без нас. Детето ни е на 3 години, горе-долу мога да се оправя сама, но никак не ми стана приятно- не защото ще ходи, а защото не предложи да правим нещо заедно. Казах му. Не че искам да отидем с него- не съм по ските. Но си изпросих ходене някъде тримата. Иначе защо първо не уточните как ще стават нещата в къщи с децата, говорете за транспорта, за пазаруването и за спешен случай дори- може да измислите нещо заедно, за да си спокойна ти.

# 9
А какво ви пречи да отидете заедно? На теб не ти ли се карат ски?

Абе сигурно нищо не и пречи на жената - освен две деца, от които едното е на 9 месеца  Mr. Green 
И аз бих отишла, но с моите двама юнаци на 4 години няма да ми се получи почивката, какво остава ако мъкна бебе...

Към авторката- мила, говори с него и му обясни какво те притеснява. Опиши му как ти минава един ден сама с децата. Нека да размисли върху ситуация - ако ти имаш нужда спешно от превоз със дечицата, а няма никой насреща, който да помогне.
Категорично той трябва да стигне до убеждението, че не е сега момента. Не сме деца за да си забраняваме, според мен по-лошо би станало.

# 10
madam23,ските са ти най-малкия проблем.Започвай да работиш в посока да ставаш по-самостоятелна.Не е лошо на едни шофьорски да се запишеш.Колкото по-малко зависиш от някого,толкова по-добре за теб!

# 11
  • гр. Варна
Ами до магазина трудно ще отида, ако времето е като днес дъждовно, най-близкия е на 10 мин от нас. Той знае мнението ми, но продължава да настоява, еми да отива, но този път аз ще правя физиономиите. Не се наемам с децата да ходя още. Предпочитам да поотрасне още малко, а и с тези грипове пипваме заразата веднага.

# 12
Ако има кой да ти гледа децата , иди с него.
Ако не се притесняваш да вземеш и децата, вземи ги/ в смисъл, от условията там, не се знае доколко са подходящи за деца/
Ако и това не е възможно, простичко му обясни притесненията си и че ще ти е трудно сама с децата.

Аз с ъм много свободомислещ човек и съм "За" личното пространство, свой кръг от приятели, самостоятелно излизане понякога.Но почивка поотделно ми идва в повече, не го приемам за нормално.Моите родители са  ходили на  почивки само по два повода- ако се е налагало специфично санаториално лечение, а майка ми е ходила на лагер с деца, но това вече не е почивка, а  служебно задължение.

# 13
 Mr. Greenотивай с него,щом се притесняваш!!!!!!!!!!!
и мъжа  ми ходи с приятели насам-натам,но нямам нищо против!!! Joyнали после и аз го правя!!!
и аз съм с бебе и батко в предучилишна,който взимам всеки ден(не зависимо от времето)
Въпросът е ,че се притесняваш...или отиваш с него ,или той остава с теб!!!!
а да си гузна за какво,за спокойствието си!!!!няма смисъл

# 14
  • гр. Варна
madam23,ските са ти най-малкия проблем.Започвай да работиш в посока да ставаш по-самостоятелна.Не е лошо на едни шофьорски да се запишеш.Колкото по-малко зависиш от някого,толкова по-добре за теб!
Ей тука е истината! Напълно съм съгласна и се ядосвам на себе си, че все не намирам време за това. А добре, че са родителите ми да помагат, защото той често дава и по 24 часови смени, и така, трудно ми е понякога.

Общи условия

Активация на акаунт