На почивка без мен?

• 17 335
  • 289
  •   1
Отговори
# 30
Няма да го пусна, защото не си играем на Пускане и Не. Честно казано не мисля, че за 3-4 дена толкова не мога да се оправя - има пари за ски, има пари за такси. Точка. Дали ще ме кара той или таксито - ми е без значение. С такси мога да отида навсякъде, ще напазаруваме повечко преди да замине, та може и да не се наложи да ходя.

Айде моля ви се - чак такива драми да не се справя за 3 дена... Предполагам, ако ти не караш ски, а той е запален - няма как да се получи и нямам нищо против да замине. Виж, ако другите са с жените и има какво да правиш, има на кого да оставиш детето - заминаваш и ти.

Привърженик съм на излизането САМО с приятели, обаче съм по-консерва откъм екскурзии... Но ако се изправя пред казуса той и банда скиори и аз сама, която не карам ски...не бих се запънала много, много.

# 31
 Joy Joy Joy
На колко метра повод трябва да ги държим мъжовете за да са ни в кърпа вързани.
Аз казвам на една ръка разстояние  hahaha

# 32
Една ръка е разтегливо понятие  Joy
Аз викам, мъж ли е - само в клетка  Joy

# 33
Честно казано, цялата драма ми звучи като "Той отива да се забавлява, а мен ме оставя сама с децата!"
Има таксите. Има приятелки. В краен случай, ако майка ти живее във вашия град, можеш да я поканиш да ти гостува, или ти да прекараш една вечер у тях.
Ние нямаме деца, за които да мислим, но и аз бих се вкиснала, ако моичкия тръгне за няколко дни на някъде да си прави купона, а дори не си направи устата да ме покани или да се опита да натъмани нещата да мога да отида с тях.
Ако това е проблема, свали картите. Кажи му, че ти е писнало да си затворник вкъщи и ти също имаш нужда да се забавляваш. Да измисли как - дали на ски, дали на спа, на хижа... Влез честно в играта - така поне и да има нацупени физиономии, всеки ще е наясно за какво точно се цупи другия  Peace
И направи нещо за тази зависимост от него - тя не е физическа, а емоционална. Има много самотни майки с по две деца, и те някак се справят. По-лесно е с "не мога", но и много по-огрничаващо за теб. А и много по-хубаво е да кажеш "Искам с теб", от колкото "не мога без теб". Лично мнение  Peace

# 34
. А и много по-хубаво е да кажеш "Искам с теб", от колкото "не мога без теб". Лично мнение  Peace

smile3501 smile3501 smile3501

# 35
  • Има много детски смях.
Като бях бременна с първото ни дете, "пуснах" благоверния сам на ски.

УЖАС, как съм могла? При това без тема в ДиСа  Rolling Eyes

# 36
  • by the sea
Предложи му да вземе голямото дете със себе си. Възрастта му е съвсем подходяща за дебют на ски пистата, а и ще ти отпадне ангажимента с воденето на градина.

# 37
Предложи му да вземе голямото дете със себе си. Възрастта му е съвсем подходяща за дебют на ски пистата, а и ще ти отпадне ангажимента с воденето на градина.

По-голямо наказание няма ли?! Извинете - той иска да отиде да КАРА ски, не да седи на баирчето и да държи детето - това е подходящо за семейна екскурзия, но ако искаше такава щеше да заминат заедно и нямаше да има драма. Явно просто не познавате човек, който обича да кара ски....

# 38
Пускам го без да ми мигне окото. Три дни все ще изкарам някак  Wink

# 39
Aз съм либерална, но това ми идва малко в повече. Как да постъпиш зависи от това, какво искаш да постигнеш.
Може да поставиш ултиматум, че отиваш с него, по ски курортите има достатъчно апартаменти и студиа, в които може удобно да се настани семейството, да имаш печка , микровълнова и всичко необходимо за бебето. Вие ще се разхождате - той да кара ски.
Може да му кажеш, че като се върне той, ти отиваш на спа с приятелки или да поискаш равностойността на почивката му в пари, за да я похарчиш за себе си.
Никой от тези варианти обаче няма да ти реши проблема - а именно как тъй след 7г. решава да почива сам и просто те уведомява.

# 40
  • by the sea
Цитат
Явно просто не познавате човек, който обича да кара ски....

Ами не, не познавам, нито пък съм скиорка. Чувала съм обаче за ски училища. Като не му се занимава на човека, да се възползва от съответната услуга за отрочето си, стига мястото към което са се ориентирали да позволява.
Ако пък не - да се наказва само мадамата!

# 41
  • гр. Варна
Драма не правя, не става дума за това!
Просто не съм свикнала да оставаме сами, освен ако е на работа за 24 часа. Не казвам, че няма да се оправя, ще се оправя разбира се, но това, че той не му мисли много, и страшно му се ходи ме дразни. Хората са различни, всеки разбира живота различно, аз тук също видях много различни мнения и съвети, за което Ви благодаря.

# 42
  • гр. Варна
Между другото днес е дежурен, не се виждаме, утре заминава за 4 дни доколкото разбрах, връща се на следващия ден пак дежурен, еми то май станаха повечко дни да сме сами, ама айде....

# 43
... той иска да отиде да КАРА ски, не да седи на баирчето и да държи детето - това е подходящо за семейна екскурзия, но ако искаше такава щеше да заминат заедно и нямаше да има драма. Явно просто не познавате човек, който обича да кара ски....

Много неща може да обича човек, но когато поеме отговорност да създава деца и семейство си носи последствията, не може да направиш 2 деца и изведнъж да кажеш, че нещата се променят и започвате със самостоятелните почивки. Във всяко семейство си има правила, гласни, негласни, трябва да се спазват. Тя явно не е с твоя тип виждания, така че си представи ти да бъдеш принудена на обратния вариант. Ще си мълчиш ли?

madam23, няма значение къде ще ходиш, дори да не е на почивка, иди при някоя приятелка и остани 6 дни. Като се върнеш, мисля, че ще е разбрал за какво става дума.

# 44
  • Брюксел / София
Последвай примера на Не се сърди човече, но му остави децата.

Общи условия

Активация на акаунт