На почивка без мен?

• 17 326
  • 289
  •   1
Отговори
# 45
  • гр. Варна
... той иска да отиде да КАРА ски, не да седи на баирчето и да държи детето - това е подходящо за семейна екскурзия, но ако искаше такава щеше да заминат заедно и нямаше да има драма. Явно просто не познавате човек, който обича да кара ски....

Много неща може да обича човек, но когато поеме отговорност да създава деца и семейство си носи последствията, не може да направиш 2 деца и изведнъж да кажеш, че нещата се променят и започвате със самостоятелните почивки. Във всяко семейство си има правила, гласни, негласни, трябва да се спазват. Тя явно не е с твоя тип виждания, така че си представи ти да бъдеш принудена на обратния вариант. Ще си мълчиш ли?

madam23, няма значение къде ще ходиш, дори да не е на почивка, иди при някоя приятелка и остани 6 дни. Като се върнеш, мисля, че ще е разбрал за какво става дума.
Hug

# 46
А, аз казах, че откъм екскурзии съм малко консерва - а после ще си искам реванш 100%. Но или казвам заминавай и не се тръшкам, или оставай! Ама заминавай, НО с едното дете или остани, защото аз не мога без кола...няма такива варианти.

# 47
Последвай примера на Не се сърди човече, но му остави децата.

Децата задължително при него, пропуснала съм в бързината  Embarassed

madam23, нямаш ли някоя баба, която да дойде за тези 4 дни?

# 48
  • гр. Варна
Винаги мога да разчитам на майка ми, тя работи и не ми се ще да я занимавам с мен.

# 49
  • Overijse, Belgie
Ха, какво съвпадение Simple Smile И моят мъж отива в сряда да кара ски за 4 дни с колеги и това не ми пречи на съня  Peace Трябва ли да сме заковани вкъщи и да не мръдваме никъде до пълнолетието на децата  newsm78

Попрочетох отгоре отгоре мненията...Хм...ако сте като нас без баби и много надалече какво правим...всеки се отказва от нещата, които харесва, само защото 4 дни (лееее, много бе) ще гледаш сама децата  Shocked Съжалявам за иронията, ама отпусни малко синджира! Ако се притесняваш, че нещо може да стане е друг въпрос. И каква почивка - това е каране на ски, не лежене на плажа...Вие изкарахте, че човекът е тръгнал на лятна отпуска без децата и жената.
Ние работим заедно и преценихме, че този път аз ще остана вкъщи, защото изобщо не съм фен на ските. Но пък следващия път е мой ред с колеги. То по вашата логика като ме няма 2 вечери седмично, когато съм на курс по френски и той трябва да се справя с децата (което е доста трудно, защото бебето още суче и познайте какъв зор вижда вечер като не получи топла гърда с мляко), значи го прецаквам и го зоря...

ПС че то и децата ни са на една възраст Simple Smile Моите хич не са кротки!

Последна редакция: пн, 18 яну 2010, 18:09 от Just a Girl

# 50
... Трябва ли да сме заковани вкъщи и да не мръдваме никъде до пълнолетието на децата  newsm78 ...

Разбира се, че не. Децата по никакъв начин не пречат на ходенето насам натам Simple Smile но честно, ако имам 4 почивни дни и през ум няма да ми мине да ги прекарам с чужди хора, вместо с половинката ми, все пак едва ли с тия дежурства имат възможност да се виждат много.

# 51
  • гр. Варна
just a girl Поздрави за либералното ти мислене! Ти мислиш така, а май повечето мнения до тук - не!
Прочети по-внимателно, ако искаш, мненията ми до тук. Доколкото разбирам при Вас това не е било проблем никога, и сте свикнали с такъв начин на живот. Е, аз не съм, нищо не ме притеснява.....и аз спя спокойно!

# 52
  • Overijse, Belgie
В нашия случай не са почивни дни - аз ще си ходя на работа...А и с децата доста пътуваме до далечни дестинации и моят опит е, че ако искаш да караш ски, това означава, че единият трябва да тича след децата....ами по-добре вкъщи....И толкова ли не може да напазарувате за 4 дни, ами до магазина трябва да ходиш?

а иначе незнам колко се виждат. Моята позиция е, че човек не трябва да се разводнява в брака. Пак казвам, това е каране на ски, а не лежане на плажа с коктейл в ръка и мисли коя булка да ощипем по дупето...

Да се каже, че сме свикнали - не...Това е супер изключение при нас...но се случва и не ме боли главата от това, защото знам - искам да отида на фестивал - ок, отивам, искам да изляза с колеги, ок излизам...а и какво е мнението на мнозинството слабо не интересува и няма как да повлияе на моето мнение...Само отговарям на въпроса ти!

# 53
  • гр. Варна
А, значи ти поне ходиш на работа! Ех, колко бързо ще ти мине времето, ако кажеш, че ще ти е и много приятно, евала! Уважавам мнението ти, разбира се!

# 54
а и какво е мнението на мнозинството слабо не интересува и няма как да повлияе на моето мнение

Не става дума за влияние, просто хората приемат действията по различен начин, не може да живееш 7 години така, както сте си решили и изведнъж мъжът ти да каже - никакво излизане с колеги  Simple Smile

# 55
  • Overijse, Belgie
А, за това съм напълно съгласна!  Peace

Да, вярно е, че ще ходя на работа и дните "ще литнат". Не мога да кажа, че живея за тези дни сама  Wink Ти пък поискай да излезеш поне за няколко часа през почивните му дни, да се разведриш и да прекараш дори само 2 часа без да мислиш кой наред е за хранене, преобуване и спане  Wink

# 56
  • тук-там
Според мен на авторката просто и е криво, че половинката ще се забавлява, докато тя тъне в ежедневните проблеми с децата. Даже и да има възможност да иде с него, няма да го направи, защото после няма да има повод за цупене. Въпросът е да се мрънка - не го казвам с лоши чувства - минала съм по този път. Решението е да си намериш твое си занимание и компания и  следващия път на теб да ти е кеф,  докато той се оправя с къща и деца. Обзалагам се, че през тези 4 дни повече ще мислиш за това как той се забавлява, как му минава вечерта в кръчмата до камината и дали скиорката, на която е  помогнал да стане е в същия хотел  Mr. Green - а не толкова за това как да напазаруваш и дали ще се намокри бебето ако излезнеш...
Научи се да се забавляваш без мъжът ти до себе си...- ама истински да се забавляваш - когато успееш да го направиш ще разбереш защо тоооолкова чака тези пусти ски....

# 57
Не го пускам.Като иска да е с приятели-да излязат по мъжки някоя вечер.Като не отиде на ски няма да умре я.

# 58
  • гр. Варна
Еми няма да отиде, поне не и утре! Това е решението му засега! Причината - не си намери скиорския гащеризон, който беше дал на някой и се оказа изчезнал! Twisted Evil
Но определено другият път ще го направи, може би др.седмица.
Не ми е криво, че ще се забавлява, вече споменах каква е причината!

# 59
Според мен на авторката просто и е криво, че половинката ще се забавлява, докато тя тъне в ежедневните проблеми с децата. Даже и да има възможност да иде с него, няма да го направи, защото после няма да има повод за цупене. Въпросът е да се мрънка - не го казвам с лоши чувства - минала съм по този път. Решението е да си намериш твое си занимание и компания и  следващия път на теб да ти е кеф,  докато той се оправя с къща и деца. Обзалагам се, че през тези 4 дни повече ще мислиш за това как той се забавлява, как му минава вечерта в кръчмата до камината и дали скиорката, на която е  помогнал да стане е в същия хотел  Mr. Green - а не толкова за това как да напазаруваш и дали ще се намокри бебето ако излезнеш...
Научи се да се забавляваш без мъжът ти до себе си...- ама истински да се забавляваш - когато успееш да го направиш ще разбереш защо тоооолкова чака тези пусти ски....

А защо решението да не е той да се научи да се забавлява така, че да не стоварва всичко в/у нея?

Не мога да си представя колко трябва да и е омръзнал мъжа ми, че да си прекарам почивните дни далеч от него и детето.
като ще се забавляваме отделно през почивките ни, въобще и не ми трябва.

madam23, моментът е идеален, направо си намери приятелка за гости, кажи му, че отивате на хижа и отивай в тях Peace

Общи условия

Активация на акаунт