На почивка без мен?

• 17 492
  • 289
  •   1
Отговори
# 120
Като прочетох "почивка"и си помислих- двуседмично море някъде.
Не бих се цупила за подобно нещо. Ето сега май месец, мъжа ми иска да ходи на концерт в София.
Това значи поне 4 дни ще го няма. Не ми пречи. Имам кола, мобилна съм.
Ако аз реша да ходя някъде(и съм го правила), също няма проблем.
С дъщеря ни не винаги успяваме, няма на кой  да я оставим. Така че, решението е по отделно.

# 121
  • тук-там
Да попитам авторката - ако мъжът и каже - този уикенд си свободна - аз ще се занимавам с къща и деца - има ли къде и с кой да отиде? - не говоря за мама, естествено... Ревнуваш от това, че има други хора освен теб, с които му е приятно. Че има други неща освен къща, жена и  деца, които са важни за него. Че му е по-приятно в един момент да се напие с приятели, отколкото да слуша за зъбчета, колики или там каквито са проблемите в момента на децата...
Колкото по-рано разбереш, че всеки - и ти включително - има нужда от глътка въздух извън дома толкова по-лесно ще приемаш самостоятелните изживявания на половинката ти - защото те тепърва предстоят, повярвай ми - ще му хареса и колкото повече се цупиш тооолкова повече ще му харесват.

# 122
  • Канада
Аз разбрах авторката на темата, тя по-скоро е обидена от незаинтересоваността на мъжа си за нейната нужда от почивка.
той/доколкото разбрах дава нощни дежурства, да наистина уморен е явно/, но жената също има нужда от разнообразие.
Още повече, като досега не е случвало.

вие едва ли не я изкарахте, че тя иска да го държи изкъсо...не мисля, че за това става въпрос

Между другото и в нашето семейство е необичайно да почиваме отделно., камо ли съпругът ми да отиде на море сам за 10 дена или на ски за 4 дена Shocked никога не му е хрумвало и не е ставало на въпрос.
Аз съм самостоятелна, имам собствена кола, имам жена, на която мога да оставя децата, но искам да почивам със съпруга си, може с него и с други приятели, но сама с приятелки не ме вълнува тази идея за сега...

между другото, моят мъж планува да отидат до Монтреал с други двама приятели за 3 дена, единият приятел не е бил никога там и много му се иска да види...малко мъжка екскурзия, но аз наистина нямам нищо против.Още не са уточнили датата  Laughing само говорят за това.Да видим какво ще излезе накрая....

# 123
  • тук-там

Между другото и в нашето семейство е необичайно да почиваме отделно., камо ли съпругът ми да отиде на море сам за 10 дена или на ски за 4 дена Shocked никога не му е хрумвало и не е ставало на въпрос.
....... моят мъж планува да отидат до Монтреал с други двама приятели за 3 дена, единият приятел не е бил никога там и много му се иска да види...малко мъжка екскурзия

къде точно виждаш разликата между 4 дена ски и 3 дена мъжка екскурзия?  - и в двата случая става въпрос за едно и също нещо...

дайте им малко въздух на тези мъже - никой не говори за почивки от по 10 дена - а за един по-дълъг уикенд така да се каже.

# 124
  • Канада
Това е пример какво за мен е ваканция - 4 дена ски е ваканция, аз обичам да карам и няма как мъжът ми да отиде да кара без мен,
в Монтреал съм живяла две години знам го наизуст.... не ми се ходи

давам му въздух на моя мъж, той все пак е обиколил доста места все по работа

толкова ли  е трудно да се разбере, че някои семейства почиват заедно....и това не е тежест

# 125
  • тук-там

толкова ли  е трудно да се разбере, че някои семейства почиват заедно....и това не е тежест

въобще не е трудно -  и ние почиваме заедно - почиваме си от работата, от стреса и от тъпите колеги...всеки има нужда от почивка, когато нещо е ежедневие, а как да си починеш от семейното ежедневие? да забравиш за малко битовизмите и утрешното пране - като вземеш децата и жената-съответно мъжа с тебе? - говорим за 3-4 дена - не за лятна ваканция...

# 126
Колкото по-рано разбереш, че всеки - и ти включително - има нужда от глътка въздух извън дома толкова по-лесно ще приемаш самостоятелните изживявания на половинката ти - защото те тепърва предстоят, повярвай ми - ще му хареса и колкото повече се цупиш тооолкова повече ще му харесват.
А ти защо мислиш, че това задължително трябва да се случи? Да ти кажа честно аз съм заобиколена от друг тип семейства, от такива които нямат нужда от самостоятелни почивки и предпочитат да са заедно в свободното си време, просто защото през останалото не се виждат достатъчно.

# 127
  • Бургас
Аз преди бях така-не исках да ходи никъде без мен.Сега такова поведение го отчитам като голяма грешка-просто го видях в едно момиче към едно момче/наши приятели/.Знам,че не става въпрос за това постоянно да е до теб,а за въпросната почивка с приятели за 3 дни,но аз и 1 час не му давах.
Сега вече го "пускам" да ходи където иска без мен,но приятелите ни са общи и той все кани и мен.Преди не беше така,защото приятелите му бях ергени и аз нямах работа там като единствено момиче.Да не би това да е проблема?

# 128
  • Варна
да забравиш за малко битовизмите и утрешното пране - като вземеш децата и жената-съответно мъжа с тебе?

Аз пък не разбирам защо половинката и децата трябва да са неразривно свързани с битовизми и пране. Ежедневието е свързано с битовизми, не семейството. Би ми станало безкрайно неприятно, ако мъжът ми ме възприема като битовизъм.

# 129
Ах,защо и моя не иска да отиде някъде без мен? Praynig
При нас е обратно.Има моменти в които го моля,да излезе с приятели,да замине за ден,два.
Докато аз,си искам личното пространство.Не му е хубаво,но няма голям избор. Naughty

# 130
да забравиш за малко битовизмите и утрешното пране - като вземеш децата и жената-съответно мъжа с тебе?

Да си с тях в различна обстановка е доста различно. И действа добре на връзката (и с децата, не само с партньора). Да не говорим, както е в техния случай, че бабата може да гледа децата, а те да разпуснат малко младоженски. Сигурна съм, че скоро не я е виждал в по-различна светлина от майка с бебе.

# 131
  • 5 етаж в ляво
Да попитам авторката - ако мъжът и каже - този уикенд си свободна - аз ще се занимавам с къща и деца - има ли къде и с кой да отиде? - не говоря за мама, естествено... Ревнуваш от това, че има други хора освен теб, с които му е приятно. Че има други неща освен къща, жена и  деца, които са важни за него. Че му е по-приятно в един момент да се напие с приятели, отколкото да слуша за зъбчета, колики или там каквито са проблемите в момента на децата...
100 % подкрепям  Peace
момичето го разбирам,отскоро са женени,но колкото по рано го ОСЪЗНАЕ ,не разбере,защото то тва се осъзнава,че всеки има нужда да разпусне за някой друг ден с приятели/приятелки,толкова брака се превръща в нещо още по красиво и отношенията прерастват на едно съвсем друго ниво....говоря като жена,семейна от 17 г.,и повярвайте ми на мен ми трябваха 15 г. да разбера това....
Мила,не прави сцени от нищо,не се тормози,ще видиш ,че от цялата тази история,имам в предвид след като се върне от 3те дни отсъствие от дома той ще бъде зареден с положителни емоции ,и от това само ТИ ще спечелиш....пусни го ,не е кой знае колко дълго времето,сигурна съм че ще се справиш,НО има едно но....след това дали веднага,дали лятото ,си ти...с приятелки за няколко дни....дори и на село,на море ,на планина....но сама с приятелки...
Моля те,не се тормози,не плачи и не прави сцени...да,знам колкото и да ти го говорят просто това трябва да се преживее...и на мен ми говориха Confused но аз не та не...и защо?Защо е бил тормоза и влошени отношение....няма смисъл....сега мога да направя ясна преценка на живта си до тук...ПРЕДИ и СЛЕД...най отговорно заявявам ,че сега отношенията ни са много по добри и АЗ се чувствам много по добре...
като казвам това , да не си помисли някой че ходим разделено по почивки...не,неее просто аз съм му дала повече свобода на "действие",друг е въпросът че той не е поискал да отиде сам някъде с приятели за няколко дни,докато аз се възползвах от това  Mr. Green, Сега вече не рева и не се тръшкам когато лятото по цял ден е на тенис,зимата вечер ходи на плуване или в редки случаи играе карти или пие бира....докато преди години ако правеше това хоуууууууууу  #2gunfire
от всичко казано до тук...Мила ,моля те,не се тормози,след време ще ти е смешно ,но ти ще си с разбити нерви,а на него не му дреме..
 Wink

# 132
Жената пише,че са женени от 7 години,не отскоро..
danidji,ти изобщо познаваш ли семейството,за да твърдиш,че на мъжа не му дремело,а с жената да фамилиарничиш?

# 133
Честно казано, цялата драма ми звучи като "Той отива да се забавлява, а мен ме оставя сама с децата!"
Има таксите. Има приятелки. В краен случай, ако майка ти живее във вашия град, можеш да я поканиш да ти гостува, или ти да прекараш една вечер у тях.
Ние нямаме деца, за които да мислим, но и аз бих се вкиснала, ако моичкия тръгне за няколко дни на някъде да си прави купона, а дори не си направи устата да ме покани или да се опита да натъмани нещата да мога да отида с тях.
Ако това е проблема, свали картите. Кажи му, че ти е писнало да си затворник вкъщи и ти също имаш нужда да се забавляваш. Да измисли как - дали на ски, дали на спа, на хижа... Влез честно в играта - така поне и да има нацупени физиономии, всеки ще е наясно за какво точно се цупи другия  Peace
И направи нещо за тази зависимост от него - тя не е физическа, а емоционална. Има много самотни майки с по две деца, и те някак се справят. По-лесно е с "не мога", но и много по-огрничаващо за теб. А и много по-хубаво е да кажеш "Искам с теб", от колкото "не мога без теб". Лично мнение  Peace

Напълно съгласна съмс мнението! Това мисля и аз!!!  Peace

# 134
Да ходи..... ако бях аз щях да му връча и едно или двете по-големи деца. Ей така да му е по забавно... Laughing Laughing Laughing

Общи условия

Активация на акаунт